Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646204 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.6
    « Odpowiedź #1695 dnia: Kwietnia 06, 2013, 17:14:08 »
    Ale tam jest przecież wszystko napisane... Nie chce mi się wgrywać screenshota :P
    Masz tabelę... w 4 rzędach masz 4 typy starć, a w 4 kolumnach masz określone dla obydwu stron ilość fal posiłków(waves) i liczbą jednostek(nie wiem czy to jest dokładnie taka sama wartość w grze), poniżej której przychodzi kolejna fala(threshold). Nie zwiększaj tego Thresholda za dużo, tylko trochę, bo inaczej będziesz miał ciągły napływ nowych jednostek(chyba że tak chcesz).
    Ja długo grałem z falami ustawionymi na 99(czyli bitwa właściwie w ogóle nie była przerywana), ale tak jest jednak kiepsko, bo raz padniesz i jeśli nie przerwiesz bitwy Tabem(co wychodzi różnie), to do końca możesz się tylko patrzeć... Lepiej zwiększyć je też tylko trochę. Bo w sumie to nie zauważyłem, żeby nieprzerwana bitwa rzeczywiście jakoś bardzo polepszała loot(a ze względu na to zwiększyłem te fale).

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1696 dnia: Kwietnia 06, 2013, 17:37:27 »
    Huth..TY CZITERZE!!!..^^..nie wiem po kiego grzyba wam grzebać w ustawieniach ..(I Ty Brutusie..?)..przecież to zabija całą grywalność tego moda. Huth, nie spodziewałem sie tego po Tobie.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1697 dnia: Kwietnia 06, 2013, 17:51:15 »
    W jaki sposób zmiana ilosci fal niszczy radosc z rozgrywki? ;)

EDIT : heh nie zauwazylem postu HutHa...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2013, 18:20:50 wysłana przez Zwiadowca »

Offline huth

« Odpowiedź #1698 dnia: Kwietnia 06, 2013, 17:54:12 »
    Odezwał się ten, co już na początku gry używa Easter Eggowych skryptów :D (btw akurat tego nigdy tego nie użyłem, żeby mi pomogło w kampanii, tylko testowo sprawdziłem czy działa :P)
    Poza tym ja nie robiłem tych zmian, żeby dać swojej postaci dużą sztuczną przewagę, bo zrebalansowanych broni używa też AI, a to, że wszystko idzie szybciej... to mi tak właściwie nie daje od razu przewagi, gra się tak samo, tylko na szczeście nie trzeba tyle grindować, a szybciej zbierana kasa z bitew i tak jest wydawana na większą ilość jednostek i ulepszenia, które szybciej się zdobywa, więc to się balansuje...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1699 dnia: Kwietnia 06, 2013, 17:59:55 »
    Ten mod mnie dobitnie wkurzył.. Grałem spory czas, byłem lordem Sarleonu.. A tu bęc "you cheated to win this battle" RLY?! Mogli tego gównianego skryptu nie dodawać, bo się nie spełnia.

//Oczywiście grałem bez czitów

Offline huth

« Odpowiedź #1700 dnia: Kwietnia 06, 2013, 18:00:55 »
    No ale przecież dopiero po trzech użyciach cheatu dostajesz achievement...

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1701 dnia: Kwietnia 06, 2013, 18:01:00 »
    Nooo..stary...Ester Egg po to jest by z niego korzystać, sami twórcy go stworzyli. No nic wybaczam Twoje cziterstwo z uwagi na zasługi jakie wniosłeś dla tego forum jak i dla samego moda..))..to samo z czystej sympatii dla Twej skromnej osoby..))
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline usul22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1702 dnia: Kwietnia 06, 2013, 19:56:48 »
    Mam pytanie czy odział towarzyszący królowi frakcji, którego dowódcą jest jednostka mająca procentowy poziom życia z chwilą zniszczenia go jest możliwe uwięzienie jej dowódcy, a następnie wymiany na Qualis Gems. Od pewnego czau próbuje uwięzić dowódce "Kapitana Gerhata of Mettenheimthe dowódcy oddziału towarzyszącego i zawsze po pokonaniu go wyskakuje wiadomość że uciekł.

Offline huth

« Odpowiedź #1703 dnia: Kwietnia 06, 2013, 20:17:24 »
    @ Harry
    Dla mnie ten Easter Egg to lekkie przegięcie, za bardzo wpływa na grę(szczególnie na początku), dlatego go nie używam :)

@ usul22
    Nie wiem :P Ale coś mi się wydaje, że chyba nie... Ile razy próbowałeś go łapać? Możesz potestować z cheatami...

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1704 dnia: Kwietnia 06, 2013, 20:20:10 »
    Usul, chyba nie ..tytułem eksperymentu probowałem to ze Shylą Uzas..ciągle uciekał..(chyba ma najlepszą najemna armie)..to się udaje z Zulkarem , Brouhaha..Maltise..czy Wolfbodem..ale nie z tymi , których jako król możesz nająć.

Huth, ten Twój cheat z kasa bardziej na gre wpływa^^...

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1705 dnia: Kwietnia 06, 2013, 20:21:54 »
    Po ilu dniach mniej więcej zakładacie państwo i w które miasto/zamek celujecie ?

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1706 dnia: Kwietnia 06, 2013, 20:29:52 »
    co pewien czas pokazują mi się wiadomości że w jakimś zamku jest zakon może też po jakimś czasie będzie odkryty ten zamek

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1707 dnia: Kwietnia 06, 2013, 20:32:51 »
    selwek..skorzystaj z porad usula22..ja tam zawsze wole bardziej pokręcona droge.

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1708 dnia: Kwietnia 06, 2013, 20:38:58 »
    Usula mi takiego drania, przywódcę kompanii najemników, którą wynajął Valdis udało się złapać i dostałem gema

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1709 dnia: Kwietnia 06, 2013, 20:42:21 »
    selwek..skorzystaj z porad usula22..ja tam zawsze wole bardziej pokręcona droge.

Ja też wolę tą bardziej hmm... Szaloną drogę, a pytałem się tak orientacyjnie ;)
    I jeszcze pytaniuszko malutkie, mianowicie którą frakcją wam się najlepiej gra?