Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646546 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Prophesy of Pendor v3.6
    « Odpowiedź #1680 dnia: Kwietnia 05, 2013, 20:48:32 »
    Dokładnie. Ja od razu po targu z guildmasterem na jednostki płace qualis gemem za miksturke..pozniej wszystko w charyzme..i dowodzenie by armie utrzymać.. Własnie od najmniejszego lvla już się opłaca kupić miksture..nie wiem o co Huthowi chodziło.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1681 dnia: Kwietnia 05, 2013, 21:26:20 »
    Mi szkoda qualisów na eliksiry po prostu :P

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1682 dnia: Kwietnia 06, 2013, 00:06:27 »
    Tak wiem ze mozna wymienic tego lorda za gema ale ciekawi mnie co to sa za przepisy na zbroje ;p Mozna gdzies wytwarzac ekwipunek? ;)

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1683 dnia: Kwietnia 06, 2013, 09:38:04 »
    możecie pomóc odkąd wgrałem ten Patch to cały czas mnie wywala na pulpit ustawienia grafiki mam minimalne co jeszcze można zrobić proszę o pomoc

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1684 dnia: Kwietnia 06, 2013, 10:58:37 »
    Witam , szukam torrenta do  wersji 3.6 bo niestety pobierając z nexusa  ściągnę około 180 mb i błąd sieci mi wyskakuje.
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1685 dnia: Kwietnia 06, 2013, 11:53:46 »
    możecie pomóc odkąd wgrałem ten Patch to cały czas mnie wywala na pulpit ustawienia grafiki mam minimalne co jeszcze można zrobić proszę o pomoc

Mam ten sam problem, ratuje mnie częste zapisywanie stanu gry. Do tego często bitwy się zacinają. Zmieniłem pliki odpowiedzialne za bitwy w terenie leśnym, ale to też nie wiele pomogło.

Tak wiem ze mozna wymienic tego lorda za gema ale ciekawi mnie co to sa za przepisy na zbroje ;p Mozna gdzies wytwarzac ekwipunek? ;)

Może można dokonać tego w Elacrai lub Hidden Mines of Al-Aziz.

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1686 dnia: Kwietnia 06, 2013, 12:11:43 »
    Nie wiem czy to od WB czy to PoP na niego (wcześniej grałem tylko w zwykłego M&B z modami) ale muszę mieć szlacheckie pochodzenie albo ileś tam sławy(renomy) żeby wziąć udział w turnieju, powie mi ktoś ile?

edit:
    @mk1 Dzięki za odp dałbym piwo ale jeszcze nie mogę
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2013, 14:40:32 wysłana przez TomekDex »
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1687 dnia: Kwietnia 06, 2013, 13:16:25 »
    Nie wiem czy to od WB czy to PoP na niego (wcześniej grałem tylko w zwykłego M&B z modami) ale muszę mieć szlacheckie pochodzenie albo ileś tam sławy(renomy) żeby wziąć udział w turnieju, powie mi ktoś ile?
    150 renomy

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1688 dnia: Kwietnia 06, 2013, 14:54:02 »
    Dostanie się w trybie skradając do wrogiego miasta stało się praktycznie niemożliwe. Ciężko jest pokonać strażników małym scyzorykiem.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1689 dnia: Kwietnia 06, 2013, 14:56:28 »
    Dostanie się w trybie skradając do wrogiego miasta stało się praktycznie niemożliwe. Ciężko jest pokonać strażników małym scyzorykiem.
    W takich sytuacjach ucieka sie do bramy ;p
    EDIT : Mam bład, mianowicie gdy battlesizer ustawiony jest na 30 to i tak jest powyzej setki ludu na mapie. Jak to naprawić?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2013, 15:20:15 wysłana przez Zwiadowca »

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1690 dnia: Kwietnia 06, 2013, 15:57:29 »
    Awansując na kolejne stopnie w hierarchii zakonu otrzymuje się coraz lepszy pełny pancerz (buty, rękawice, hełm, pancerz) + konia

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1691 dnia: Kwietnia 06, 2013, 16:02:28 »
    usul, mk1...zróbcie czyszczenie plików tymczasowych i czyszczenie rejestru (taki program darmowy Glary Utilites)..jeszcze dysk zdefragmentujcie..może będzie lepiej. vcredist 2005 ..2008 i 2010..o tym też nie zapominajcie.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1692 dnia: Kwietnia 06, 2013, 16:38:14 »
    Grzebałem cos w ustawieniach fal i w tym menu do wszystkiego dopisalem dwa zera ;p Czy to moze byc przyczyna nadmiernej ilosci wojska przy battlesizerze 30? :D Warto dodac ze na poczatku bitwy pojawiaja sie zolnierze tak jak powinni ale potem pojawiaja sie kolejni 5/10 sek po starcie ;p

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1693 dnia: Kwietnia 06, 2013, 16:56:39 »
    Mi wszystko działa tak samo... ale pobrałem cały mod, a nie sam patch.
    Nie powinno być takiego czegoś po dodaniu patcha... Mam nadzieję, że nie instalowaliście potem jeszcze tego DLC, bo to jest na 3.51.

@ Zwiadowca
    Jeśli do wszystkiego dodałeś po dwa zera... no to masz efekty. Trzeba było to przemyśleć, a nie tak zwiększyć. To jest jakiś konflikt między limitem jednostek w bitwie z Battlesizera, a liczbą jednostek po jednej ze stron, poniżej której dochodzą posiłki... i ta liczba jednostek jest wyższa niż limit z BSa, no to się nie dziw, że coś takiego się dzieje :P

Przerwałem kolejny raz kampanię(na 3.51) przez tego patcha... a pięknie sobie wszystko zmodyfikowałem, że wszystko szło 3-4 razy szybciej(pieniądze, xp, renoma, itp.) :P. Pozmieniałem też itemy, totalny rebalans, w zależności od wielkości, długości, kształtu i typu broni dodałem przebijanie bloku, powalenie, zmniejszałem i zwiększałem prędkość, dałem opcję walki dużymi broniami na koniu z animacjami jak te chińskie Hafted Blade. Wszystko było bardziej zabójcze i w sumie jakby bardziej realistyczne.
    Teraz nie chce mi się znów tego wszystkiego modyfikować :P A zmiany w przestarzałym TweakMB będą już na pewno powodować jakieś problemy.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1694 dnia: Kwietnia 06, 2013, 17:02:37 »
    To jak ustawić te fale? Byłbym wdzieczny za screen shoota :p