Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646535 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Prophesy of Pendor v3.6
    « Odpowiedź #1710 dnia: Kwietnia 06, 2013, 20:48:29 »
    selwek ..to zależy, mnie najłatwiej sie grało Imperium z uwagi na baardzo dobre jednostki i świetne zakony ..jak Nieśmiertelni czy Szedołsi. Ale i tak Imperium jak im nie pomożesz jako wasal ponosi klęske z Sarleonem. Jeżeli szukasz wyzwania zagraj jako wasal D,Sharu..zajebiaszcza ta kampania..)).
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline selwek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1711 dnia: Kwietnia 06, 2013, 21:28:17 »
    O co chodzi z tymi miksturami?

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1712 dnia: Kwietnia 06, 2013, 23:13:38 »
    jak masz qualis gema to możesz go wyminić na miksture u Fineasa..taki gościu , który ksiegami handluje. Podwyższa ci str, ag i charyzme o 2..jeszcze władanie bronią o 20. Wg mnie lepiej to sie opłaca niż wymieniać na mapke do kopalni.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1713 dnia: Kwietnia 06, 2013, 23:27:22 »
    Mi też wydaje się D'Shar Principalities jest najtrudniejszą frakcją. Zauważyłem że lordowie tej frakcji jakoś niechętnie pomagają zaatakowanym innym lordom własnej frakcji. Dlatego często widziałem jak kilku lordów z Fierdsvainu lub Empire wykańcza biednego lorda z D'Sharu, a jego koledzy z frakcji tylko przemykają tylko obok.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1714 dnia: Kwietnia 07, 2013, 00:34:31 »
    Huth, ten Twój cheat z kasa bardziej na gre wpływa^^...
    Tylko że zwiększyłem tylko tę kasę, którą dostaje się po bitwie i dopiero w okolicach 200 dnia, kiedy zdobyłem już miasto(i tak strasznie długo mi to zajęło...), miałem pełną płynność finansową i nie musiałem się przejmować łapaniem jak największej ilości jeńców. Bardziej mi tu daje fory nieco zmniejszona cena za te zakłady rzemieślnicze w miastach i ulepszenia oraz szybkość ich budowania. No ale jak ma kampania iść szybko, musiałem to zbalansować ze zdobywaniem xpa, renomy, a przez to konieczności utrzymania wielu jednostek :P
    Mi nie odpowiada bardzo wolne tempo kampanii w żadnej grze sandboxowej, nie mam wtedy funu z gry, zbyt hardcore'owe to dla mnie. Po kampanii na EUIII z Magna Mundi, mam dość czegoś takiego :P
    W sumie to chyba wrócę do 3.51 i może w końcu ukończę jakąś PoPową kampanię...

A D'Shar nie jest słabą nacją... W kilku kampaniach po prostu przejechało przez Imperium albo zdobywało miasta Ravensternu... to jest bardzo losowe.
    A jeśli chodzi o wykorzystanie ich przez gracza, to ich piechota walcząca wręcz jest zabójcza.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1715 dnia: Kwietnia 07, 2013, 10:39:57 »
    Nie są słabi..ale szkolenie takiego asasyna czy władcy ostrzy strasznie długo trwa..podobnie jest z zakonem sokoła po podmianie z pendorskiego rycerza na szlachcianke. Wieki trwa wyszkolenie tej ostatniej....

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1716 dnia: Kwietnia 07, 2013, 12:51:58 »
    Czy ktoś zna wszystkie zależności (jakie jednostki można trenować, a jakie nie) jaki ma wybór kultury swojego nowego królestwa.
    Czy można zmieniać w nowym patchu kulturę. 
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2013, 13:10:44 wysłana przez usul22 »

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1717 dnia: Kwietnia 07, 2013, 13:27:53 »
    Witam , ponawiam pytanie , jest może plik torrent tego moda  ? Bo jak ściągam z nexusa to mi przerywa po pobraniu ok 200 mb.
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1718 dnia: Kwietnia 07, 2013, 13:34:04 »
    Opłaca się awansować sarleońskich zaciężnych na halabardników ?

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1719 dnia: Kwietnia 07, 2013, 13:58:10 »
    selwek ..ci halabardnicy to siła Salreonu..usul, kulture w nowym patchu można zmienić.

gracjan96xd, mod jest na rosyjskim serwerze..narod.ru, nie chce mi sie szukać linka

Offline huth

« Odpowiedź #1720 dnia: Kwietnia 07, 2013, 16:18:52 »
    gracjan <- spróbuj w innej przeglądarce

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1721 dnia: Kwietnia 07, 2013, 18:58:40 »
    Dzięki HUtH udało mi się ściągnąć przez IE.
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1722 dnia: Kwietnia 08, 2013, 12:01:50 »
    W Elacrai jest Calanon, który sprzedaje przedmioty Noldorów. Jedna z opcji dialogowych przewiduje nauczenia się sekretów wytwarzania tych przedmiotów. Kiedy się zgodzi ją przekazać wyskakuje komunikat że sekret wytwarzania pancerzy, broni został przekazany do zakonu. Na razie tylko tyle odkryłem, jeszcze nie wiem jak to można wykorzystać.

Offline huth

« Odpowiedź #1723 dnia: Kwietnia 08, 2013, 14:26:44 »
    Jak wiesz, w 3.6 można mieć własny zakon i dobierać mu uzbrojenie z pewnej puli itemów. Calanon dodaje do tej puli itemy Noldorów... Wolę nie wiedzieć jak długo trwa i jak drogie jest ulepszenie zakonu jakąś Noldorską zbroją czy bronią, w każdym razie potem taki zakon musi być niezniszczalny... epic, imba i w ogóle. Tylko że to już będzie koniec gry wtedy :D

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1724 dnia: Kwietnia 08, 2013, 16:37:07 »
    Próbowałem swój zakon zakładać...nie mówiąc o itemach wartych fortune..samo szkolenie sierżantów czy rycerzy przez Sinclaira czy Lethaldirana kosztuje ponad 100k. Wole już debeściaków hebanowe rekawice +wsparcie pendorskich szarych łuczników..i praktycznie tez jestem niezniszczalny.

Chyba,że sie używa czita na kase^^.