Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646194 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: Prophesy of Pendor v3.6
    « Odpowiedź #1665 dnia: Kwietnia 04, 2013, 15:53:08 »
    Mam 150 dzień w grze, jeszcze nie widziałem tego zamku..być może cos na zasadzie Elacrai. Ogólnie wrażenia z nowej wersji POP jak najbardziej pozytywne, gra stała się o wiele trudniejsza bez zastrzyku 100 k , 200 reputacji ..qualis gema i oddziału Noldorów na starcie. Jak zwykle jestem wasalem D,Sharu..uwielbiam ten ciągły łomot z Fierdsvainem...mioodzio.., tylko jeden błąd zrobiłem..nie zostawiłem qualis gema na swój zakon..wszystko w staty dałem..ale co się odwlecze ..to nie uciecze. I jeden wieeeelki plus..jest kupa nowych spawnów+ te stare, które są generowane z większą częstotliwością..i o wiele liczniejsze...zero nudy.
    może to jest zamek łowców głów co kręcą się w Księstwie D'Sharu mają podobny kolor co zamek.jeśli jest na zasadzie tak jak Elacrai to co mam i u kogo zrobić żeby go odkryć oto jest pytanie.

Offline selwek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1666 dnia: Kwietnia 04, 2013, 16:25:37 »
    I jeszcze takie pytanie. Zawsze miałem dylemat brać szmaragdowy runiczny miecz ( jednoręczny), runiczny miecz półtoraręczny, czy runiczny szmaragdowy topór?

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1667 dnia: Kwietnia 04, 2013, 18:04:47 »
    Ciekawą misje można otrzymać od zakonu. Dostajesz jednostki zakonne, które zastępują jednostki gracza oprócz towarzyszy. I z tymi jednostkami należy przez pewien okres czau zdobyć np:165 punków renomy. Gdy zadanie zostanie ukończone odzyskujesz swoje jednostki i otrzymujesz w prezencie pewną liczbę jednostek zakonnych. W moim przypadku było to 15 rycerzy Order of the Clarion Call i 25 Larian Outrider.

Ciekawe także jest atak Unique Spawns na miasto. Miasto takie zostaje "splądrowane". Załoga obronna miasta zmniejsza się do kilkudziesięciu. Natomiast jednostki (jeńcy) przetrzymywani w tym mieście stają się częścią armii Unique Spawns. Atak ten ma miejsce gdy Unique Spawns przez dłuży czas nie będzie zaatakowany i zniszczony przez lordów danej frakcji.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2013, 19:52:33 wysłana przez usul22 »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1668 dnia: Kwietnia 04, 2013, 20:41:24 »
    I jeszcze takie pytanie. Zawsze miałem dylemat brać szmaragdowy runiczny miecz ( jednoręczny), runiczny miecz półtoraręczny, czy runiczny szmaragdowy topór?
    Zawsze bierz rubinowe. Mają kłute zamiast ciętych obrażenia przy zamachu.

Ciekawą misje można otrzymać od zakonu. Dostajesz jednostki zakonne, które zastępują jednostki gracza oprócz towarzyszy. I z tymi jednostkami należy przez pewien okres czau zdobyć np:165 punków renomy. Gdy zadanie zostanie ukończone odzyskujesz swoje jednostki i otrzymujesz w prezencie pewną liczbę jednostek zakonnych. W moim przypadku było to 15 rycerzy Order of the Clarion Call i 25 Larian Outrider.
    Bardzo fajnie, że jest więcej questów, mam nadzieję, że są też jakieś w mid- i endgame...

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1669 dnia: Kwietnia 04, 2013, 21:31:48 »
    Jest więcej ciekawych guestów dla zakonów..z braku kasy na szkolenie swojego zakonu założyłem Hebanowe Rękawice..i dostałem ciekawy guest w ramach rywalizacji zakonnych, zlecenie na likwidacje patrolu Zwiadowców Stanowczego Wezwania. Sam patrol liczył ok 120 chłopa..i troche się namęczyłem ..oczywiście nie obyło się bez strat..gram na ,,hardzie,, ..ale warto było. Oby tak dalej..mod był zajebiaszczy..teraz się zrobił bardziej zajebiaszczy.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1670 dnia: Kwietnia 05, 2013, 10:41:49 »
    Odkryłem kolejny ciekawy przypadek, tylko nie wiem czy to nowość czy wcześniej już tak było. Po splądrowaniu miasta przez Unique Spawna zostaje ok. 30 załogi, dokonuje wtedy oblężenia i wybieram opcje rozmowy z obrońcami i pojawia się wtedy dialog umożliwiający honorowe poddanie miasta. I tak zdobywam miasto bez potrzeby bezpośredniego szturmu.
    Ciekawe czy opcja honorowego poddania miasta dotyczy też sytuacji gdy my samy oblegamy miasto, które nie było wcześniej plądrowane i zostało już niewielu obrońców ?

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1671 dnia: Kwietnia 05, 2013, 12:07:49 »
    powiedzcie mi jak mam założyć własny zakon będąc wasalem sarleonu i posiadając 1 wieś

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1672 dnia: Kwietnia 05, 2013, 12:31:49 »
    Z tego co wiem własny zakon założyć można we własnym zamku lub w mieście jeśli nie ma już istniejącego tam zakonu. Będąc wasalem należy własnoręcznie zdobyć zamek lub miasto frakcji z którą twoja frakcja ma wojnę i liczyć na to że twój suweren da go tobie.
    Lepiej nie być wasalem i zdobyć samemu zamek lub miasto, jednocześnie zakładając własne królestwo.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1673 dnia: Kwietnia 05, 2013, 12:59:56 »
    Na własny zakon od cholery kasy trzeba mieć..na sprzęt i szkolenie. Jeżeli chodzi o wasalstwo i założenie własnego królestwa..dlatego wybieram D,Shar gdyż ta nacja non stop jest nękana przez Fierdsvain i nigdy nie urośnie w siłe..i dlatego łatwiej jest będąc poddanym D,Sharu założyć własne królestwo. Zawsze czekam na wojne na 2 Fronty ..Fierdsvain +Imperium czy Sarleon z D,Sharem ..i spokojnie można budować swoje królestwo bez nękania ze strony poddanych Khadana.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1674 dnia: Kwietnia 05, 2013, 14:29:35 »
    Ja wole być przez pewien czas najemnikiem pracującym dla frakcji Sarleon. Wynagrodzenie za bycie najemnikiem pokrywa część wydatków związanych z płaceniem żołdu, a co miesiąc mogę zrezygnować lub przedłużyć o kolejny miesiąc kontrakt bycia najemnikiem. Staram się zbytnio nie pomagać swojemu płatnikowi tak aby cały czas trwała równowaga między wszystkimi stronami wojny. Gdy mam wystarczającą liczbę wojsk wygasa kontrakt najemnika, a następnie atakuje i zdobywam miasto Laria. I od tego miejsca buduję własne królestwo.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1675 dnia: Kwietnia 05, 2013, 14:56:55 »
    jeszcze jedno odkrył ktoś już ten zamek chyba że tego zamku w ogóle nie ma.A i jak dołączyć do takiego zakonu mam relacje z zakonem lwa relacje +30 i nie ma żadnej opcji o dołączenia do zakonu.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1676 dnia: Kwietnia 05, 2013, 19:41:02 »
    Pojmalem lorda noldorow i jest taka opcja zeby poznac budowe jego zbroi. Co to daje? mozna je jakos potem tworzyc? :)
    A zeby dolaczyc do zakonu trzeba miec chyba 500 sławy/prestiżu postaci a do turniejow 150. :)

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1677 dnia: Kwietnia 05, 2013, 19:51:26 »
    Pojmalem lorda noldorow i jest taka opcja zeby poznac budowe jego zbroi. Co to daje? mozna je jakos potem tworzyc? :)
    A zeby dolaczyc do zakonu trzeba miec chyba 500 sławy/prestiżu postaci a do turniejow 150. :)

jakie masz relacje z Noldorami. Bo jam pozytywne i przy kontakcie tylko mnie pozdrawiają , brak jakiejkolwiek opcji dialogowej co nie pozwala mi ich zaatakować.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1678 dnia: Kwietnia 05, 2013, 20:00:08 »
    Na razie -5 a tą opcje mam przy uwolnieniu go z niewoli. Moj plan to pojmac jak najwiecej noldorow jak jestem z nimi na minusie. potem im pomoc i wskoczyc na plus a na koncu pouwalniac masowo noldorskich wiezniow ;p
    HutH dlaczego mowiles ze bardziej sie oplaca kupowac mikstury jak ma sie juz postac na wysokim lvl? Z tego co zauwazylem te eliksiry nie daja lvl up tylko po 2 sily, zrecznosci i charyzmy wiec niewazne na jakim lvl ich uzyjesz, nie wplywa to na wydluzenie zdobycia nowego poziomu ;)

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1679 dnia: Kwietnia 05, 2013, 20:44:36 »
    Na razie -5 a tą opcje mam przy uwolnieniu go z niewoli. Moj plan to pojmac jak najwiecej noldorow jak jestem z nimi na minusie. potem im pomoc i wskoczyc na plus a na koncu pouwalniac masowo noldorskich wiezniow ;p
    HutH dlaczego mowiles ze bardziej sie oplaca kupowac mikstury jak ma sie juz postac na wysokim lvl? Z tego co zauwazylem te eliksiry nie daja lvl up tylko po 2 sily, zrecznosci i charyzmy wiec niewazne na jakim lvl ich uzyjesz, nie wplywa to na wydluzenie zdobycia nowego poziomu ;)

Mówiąc o schwytaniu lorda Nordorów masz na myśli, któregoś z listy Unique Spawn (Aeldarian lub Ithilrandir). To znaczy że mogłeś wybrać też Qualis Gems za uwolnienie.