Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 647662 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51 - WB v1.153 - SP - mini "DLC" do v3.51 !
    « Odpowiedź #1245 dnia: Sierpnia 21, 2012, 23:45:29 »
    Nie wiem jak podczas kampanii(oprócz level-upowania ctrl+X albo +L na ekranie statów), ale generalnie można to zrobić w Morgh's Editor(w troop), ale te zmiany będą raczej dopiero w nowej kampanii.

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1246 dnia: Sierpnia 28, 2012, 11:11:10 »
    Mam pytanie, na 1 stronie oraz gdzie w którymś z postów widziałem że podczas oblężenia można korzystać z inventory, niestety to u mnie nie działa pod "I" a może trzeba inaczej? A może jest morze i to tylko plotka? ;)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1247 dnia: Sierpnia 28, 2012, 23:56:28 »
    MOże od dłuższego czasu jestem nie w temacie, ale..
    1.Huth!Gratulacje otrzymania statusu moderatora forum!!!Takich ludzi tu trzeba
    2.Widzę, że jednak team PoP nie zaprzestał dopieszczania moda, czasów Pendoru(po ostatnich wiadomościach, z upragnieniem czekam na wolniejsze dni, aby ponownie zaczerpnąć tych krwawych bitew)
    3.Widzę sporo nowych "twarzy" - cześć!
    4.Huth!Może w połowie jesienie, wzięlibyśmy się za dokończenie spolszczenia, co?W ostatnim czasie, sporo język podszkoliłem, tak więc możne się przydać....
    5.Jakieś dwie strony temu wspominałeś o innych grach.,...kurna...ta Arma jest  jak wir - i ściąga mnie na dno(każdy wolniejszy wieczór przy niej spędzam ;) )
    6.Pozdrawiam!

Offline huth

« Odpowiedź #1248 dnia: Sierpnia 29, 2012, 00:55:47 »
    Heh, dzięki, modem jested właśnie od dzisiaj(ehm... znaczy się wczoraj, już po północy)

Nie, team nie przestał wydawać kolejnych patchy... moje zdanie jest w tym przypadku raczej kontrowersyjne, bo wolałbym, żeby już raz na zawsze zamknęli ten temat... Nie dają kampanii rozpoczętej miesiące temu dokończyć :P

Eh, no tak, spolszczenie... byłoby bardzo dobrze, gdybym nie robił tego tylko ja, choć i tak wziąć się za to nie mogę, więc jeśli ci się chce, to pewnie :) Może jakoś zacznę wreszcie porządnie sprawdzać dotychczasowe spolszczenie z nową wersją... eh, te linijki tekstu mnie odrzucają szybko, trzeba do tego podejść jak do amatorskiego sportu, nie forsować się i powoli czekać na efekty :P Jakby co, to PW.

W Armę nie grałem(nie wiem czy II by mi poszła, szczerze mówiąc :P), nie bardzo mnie ten klimat kręci, teraz jest strasznie popularny ten mod DayZ, strasznie hardcorowy i właśnie o dużym czynniku uzależnienia(jak sama Arma zresztą :)), a ja już ich niestety wystarczająco dużo mam :P
    Sam oprócz niesamowitego pochłaniacza czasu, jakim jest WB i mody, gram w Rome z modem Europa Barbarorum... i to już się tak długo ciągnie, nawet raczej krótkich gier niezależnych z tych Humble Bundli nie mogę przejść :P

Offline yourself

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1249 dnia: Września 01, 2012, 13:16:15 »
    Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post ;-). Od razu wyskoczę z pytaniem: mianowicie jak wprowadzić angielskie nazwy zamiast polskich? Ponieważ wszystko mam opisane nazwami z warbanda. Z góry dzięki za pomoc.

Offline huth

« Odpowiedź #1250 dnia: Września 01, 2012, 13:55:27 »
    Zmień język na angielski w konfiguracji.
    I zajrzyj do FAQ.

Offline yourself

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1251 dnia: Września 01, 2012, 19:22:46 »
    Wielkie dzięki, pomogło ;-)

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #1252 dnia: Września 01, 2012, 21:32:24 »
    Cześć, opłaca się kupować te miksturki zwiększające staty? Obecnie mam 3 Qualis Gemy, do kopalni raczej nie będę się wybierać (liczę na łuk od bogini ^^, a co do miecza to preferuje półtoraręczne, ktoś wcześniej napisał że kupił taki w sklepie) i 1 Qualis'a przeznaczę na zakon. I tu moje następne pytanie, czy da się, a jak tak to czy opłaca się zakładać ten sam zakon w 2 różnych zamkach/miastach? Zauważyłem że po założeniu zakonu z czasem przybywają nam do zamku jego jednostki, więc mając zakon w 2 różnych miejscach miało by się więcej jednostek.

Offline Simur

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1253 dnia: Września 01, 2012, 23:36:09 »
    mam pytanko ma ktoś może link do pobrania Pop 3.51 z polskiego (łącza) ponieważ kiedy pobieram z USA/Anglia to pobieranie trwa po 4 godz a na noc nie chce zostawiać kompa włączonego ponieważ są to niepotrzebne wydatki :) dziękuje za pomoc :)

Offline huth

« Odpowiedź #1254 dnia: Września 02, 2012, 00:13:29 »
    Cześć, opłaca się kupować te miksturki zwiększające staty? Obecnie mam 3 Qualis Gemy, do kopalni raczej nie będę się wybierać (liczę na łuk od bogini ^^, a co do miecza to preferuje półtoraręczne, ktoś wcześniej napisał że kupił taki w sklepie) i 1 Qualis'a przeznaczę na zakon. I tu moje następne pytanie, czy da się, a jak tak to czy opłaca się zakładać ten sam zakon w 2 różnych zamkach/miastach? Zauważyłem że po założeniu zakonu z czasem przybywają nam do zamku jego jednostki, więc mając zakon w 2 różnych miejscach miało by się więcej jednostek.
    Eliksiry opłaca się kupować właściwie dopiero w późnym okresie gry, kiedy mamy wypakowaną postać i dalsze levelowanie idzie już bardzo wolno. A ponieważ Eliksir dodaje głównie siłę i zręczność, to wcześniej warto inwestować w inteligencję i charyzmę, bo to się bardzo przydaje, gdy ma się już własne państwo.
    Broń runiczną z kopalni dobrze jest też dać najlepszym towarzyszom, taki Lethaldiran czy Roland będą nie do ruszenia... ale koszt jest duży, bo 3 qualisy idą na pierwszą broń, a potem po 2 zawsze... a łuk dostaniesz, w końcu zawsze się dostaje, wystarczy się czasem pokręcić blisko armii Wolfbode'a. Tylko trzeba pamiętać, żeby dać łuk jakiemuś towarzyszowi na czas walki z samym Wolfbodem, bo po jego pokonaniu bóg "odbiera" go, gdy się go samemu ma.
    Imho raczej nie opłaca się zakładać dwóch tych samych zakonów, bo qualisa szkoda, a korzyści są małe, bo tych dodatkowych żołnierzy nie spawnuje się bardzo dużo. Chyba tylko wtedy się opłaca, gdy ma się bardzo mocno ulepszony zakon.

mam pytanko ma ktoś może link do pobrania Pop 3.51 z polskiego (łącza) ponieważ kiedy pobieram z USA/Anglia to pobieranie trwa po 4 godz a na noc nie chce zostawiać kompa włączonego ponieważ są to niepotrzebne wydatki :) dziękuje za pomoc :)
    Polskie łącze? Nie znam :P http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,126952.0.html <- w spoilerze są linki do 2shared jeśli tak jest szybciej

Offline Simur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1255 dnia: Września 02, 2012, 11:40:13 »
    Huth dzięki za link ale mam pytanko czy mógłby ktoś gdzieś wstawić part 8,9 i 10 ? i podać link ponieważ coś mi nie idą te party w połowie się anulują :) dziękuje za pomoc :)

Offline huth

« Odpowiedź #1256 dnia: Września 02, 2012, 12:56:33 »
    Ja pobrałem bez problemu ósmy part, używam Chrome, jeśli to ma jakieś znaczenie.
    Ale mam nadzieję, że już sobie z tym poradziłeś

Offline Simur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1257 dnia: Września 02, 2012, 13:28:08 »
    Huth chodzi o ten problem We are sorry, but your download request can not be processed right now. Our servers are overloaded at the current moment. Please try again in non-business hours 4:00 to 14:00 GMT or wait 0 seconds.
    Read more at http://www.2shared.com/file/5WQb_qFp/Prophesy_of_Pendor_-3710-3-51p.html#rDwGMmducv0PaFwc.99 :)
    chciałbym pobrać to teraz i pograć w tego moda :) wiesz o co mi chodzi ? :)

EDIT:
    już pobrałem i zauważyłem że były przeciążone serwery
    Edit: 2
    cholerka jak pobieram party 8,9 , 10 to w połowie pobieranie się zatrzymuje Huth wiesz może o co chodzi ?
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2012, 14:51:09 wysłana przez Simur »

Offline huth

« Odpowiedź #1258 dnia: Września 02, 2012, 14:04:27 »
    E tam, usuwać nie będę, ale następnym razem edytuj post, a nie rób nowego :)

Edit: 2
    cholerka jak pobieram party 8,9 , 10 to w połowie pobieranie się zatrzymuje Huth wiesz może o co chodzi ?
    Teraz to już mogłeś zrobić nowego posta, chodzi o to, żeby nie spamować nowych postów pod sowimi, skoro jest edycja.

I niestety nie wiem czemu tak ci się dzieje, próbowałeś w innej przeglądarce itp.? Próbowałeś znów pobierać z Nexusa z różnych serwerów?
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2012, 18:59:15 wysłana przez HUtH »

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1259 dnia: Września 03, 2012, 08:00:06 »

Ja bym jeszcze przeznaczył 1 gem na zakupy u Noldorów (płacisz tylko raz za możliwość zakupów), ale najpierw musisz u nich mieć reputacje na "plusie". Mają drogie rzeczy ale się opłaca, a koń to po prostu ferrari ;) nie do prześcignięcia.