Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646408 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51 - WB v1.153 - SP - mini "DLC" do v3.51 !
    « Odpowiedź #1260 dnia: Września 03, 2012, 08:35:13 »
    Dokładnie - ja uzbroiłem moich towarzyszy w broń od zielonych. W kopalnie jeszcze nie byłem. Gemy wymieniam na mikstury - 2 sily i 2 zręczności + masa pkt jesli inwestujesz tylko w int - postac szybko staje się napakowana. Broń jednoręczną zdobyłem chyba od jakiegoś króla bo nawet bronie zielonych są słabsze.
    Fajne rzeczy można dostać za wygranie turnieju u Noldorów, ale jeśli grasz na normalnych ustawieniach obrażeń na Twoją postać to może to być cięzkie do wykonania :)

Offline Simur

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1261 dnia: Września 05, 2012, 21:21:53 »
    Przepraszam wie ktoś może gdzie mogę znaleźć spolszczenie do PoP 3.51 jeżeli takowe spolszczenie jest :)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1262 dnia: Września 05, 2012, 22:13:03 »
    Spolszczenie "się robi".
    Tu jest niepełne, ostatnio trochę uaktualnione i poprawione, choć nie testowane(byłoby miło gdyby ktoś potestował :)):
    http://www.2shared.com/file/yav2cHlq/PoPspolszczenie.html

aha, najlepiej rozpocząć nową kampanię, wgrane na rozpoczętą skutkuje problemami z tytułami lordów(w każdym razie u mnie tak było wcześniej, chyba dotyczyło lordów, którzy zmienili nację), i może jeszcze czymś, ale nie są to w sumie jakieś poważne mankamenty

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51+DLC - WB v1.153 - SP -
    « Odpowiedź #1263 dnia: Września 06, 2012, 13:09:23 »
    Biorę się za to, ale może potrwać bo grywam ostatnie tylko wieczorami.
    Równolegle zacząłem korygować "dialogs.csv" - gramatyka + tłumaczenie niektórych angielskich pozostałości. Plik trochę ma, a jak skończę prześlę poprawiony + spis zmian w doc-u.

Offline huth

« Odpowiedź #1264 dnia: Września 06, 2012, 13:41:51 »
    wow, kolejna osoba, która chce robić spolszczenie :O Ostatnio Arthain się wziął za nie, tylko że jemu nie odpowiada dorabianie do istniejącego, bo chciał bardziej dla siebie to zrobić, więc robi od nowa...
    Bardzo fajnie, że to robisz, ślij gotowe na PW, a w ogóle to i tak napiszę do ciebie.

Offline usul22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1265 dnia: Września 06, 2012, 14:33:39 »
    Według mojej skromnej opinii jeśli ktoś zaczyna od nowa to nie warto inwestować tak dużo punków w SIŁĘ, ZWINNOŚĆ I CHARYZMĘ. Lepiej przeznaczyć to w inteligencję po pozostałe można wzmocnić po przez miksturkę. 10 miksturek daje dość dużo do parametrów postaci.

Zastanawia mnie kwesta Achievementu Defender Of Pendor zwłaszcza co oznacza Defeat 7 Invading Armies, czy chodzi tu o pokonanie 7 Unique Spawns. Gram już dość długo i pokonałem już ponad 12 Unique Spawns i nie mogę uzyskać tego Achievementu zwłaszcza że daje (+ 1) do inteligencji, a kolejny daje (+ 2) do inteligencji.

Offline huth

« Odpowiedź #1266 dnia: Września 06, 2012, 14:50:07 »
    Zastanawia mnie kwesta Achievementu Defender Of Pendor zwłaszcza co oznacza Defeat 7 Invading Armies, czy chodzi tu o pokonanie 7 Unique Spawns. Gram już dość długo i pokonałem już ponad 12 Unique Spawns i nie mogę uzyskać tego Achievementu zwłaszcza że daje (+ 1) do inteligencji, a kolejny daje (+ 2) do inteligencji.
    Hmm... wiem, że każda armia liczy się tylko wtedy, kiedy pokona się ją nie dołączając się do czyjejś bitwy, ale skoro już masz ponad 12... to raczej nie o to chodzi... A może trzeba tylko własną armią, bez niczyjej pomocy, nie wiem..

Offline Simur

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1267 dnia: Września 06, 2012, 17:57:04 »
    Zero jeżeli skończysz spolszczenie wyślij na pw prosze :)

Offline Zero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1268 dnia: Września 06, 2012, 20:26:29 »
    I tak zrobię ... na pw HUtHa.
    Poza tym, żeby nie było nieporozumień, postanowiłem wnieść tylko swój skromny wkład (jeśli oczywiście okaże się przydatny) w ogrom pracy grona zapaleńców, które wykonało już ogrom pracy nad spolszczeniem. To oni będą oceniać stopień gotowości modułu i to oni udostępnią wersję ostateczną w przyszłości.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1269 dnia: Września 10, 2012, 07:30:13 »
    Pytanie w sumie dotyczy nie tylko PoPa... Zastanawia mnie czy można zajrzeć do ekwipunku, lub awansować jednostki gdy oblegamy zamek? Komputer może nawet spacerować po mapie a ja gdy tylko coś kliknę to pojawia mi się menu oblężenia.
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2012, 07:42:58 wysłana przez Crims »

Offline Zero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1270 dnia: Września 10, 2012, 20:22:19 »
    W sumie też szukałem takiej możliwości, ale bez powodzenia.
    VI ma swoje sztuczki, ale my też :)

Offline huth

« Odpowiedź #1271 dnia: Września 10, 2012, 21:25:41 »
    Tak dobrze, to nie pamiętam, ale chyba skróty klawiaturowe działają(C, I, P, Q, itd.). Ale poruszać się niestety nie da.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1272 dnia: Września 11, 2012, 13:57:23 »
    Czołem. Tak wracając do tego nowego patcha i dlc, zoptymalizowali sam silnik i chwała im za to. Ale z zakonami sprawe spieprzyli, szedołsi chyba najmocniejszy zakon w grze prócz tych czołgów z zakonu Świtu kosztuja 2 razy więcej renomy. To samo o wiele słabszy Zakon Sokoła, gdzie szukać tych dziewic to ja nie wiem^^, kiedyś szkoliło się z pendorskich rycerzy. Chyba w tej nowej wersji Popa to samo zrobią i oczywiście osłabia noldorów (co na+).

Jeszcze jedna rzecz co mnie wkurzyło niesamowicie, gram męska postacią i wygrałem na turnieju u zielonych damską zbroje noldorskiej zwiadowczyni o dostojnym wyglądzie, 64 defa+8 głowa i ok 28 defa na nogi, cudo. O zgrozo pasuje na męska postać i co najlepsze mój byku ma obfity biust^^^(wezcie do teamu Alysse i założcie jej zbroje) pośmiejecie się. To już powinni zmienić.
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2012, 18:54:52 wysłana przez dezoo »
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

« Odpowiedź #1273 dnia: Września 12, 2012, 19:07:06 »
    szedołsi chyba najmocniejszy zakon w grze prócz tych czołgów z zakonu Świtu kosztuja 2 razy więcej renomy.
    No ale to jest naprawdę bardzo silny zakon, do tego łatwo dostepny, dobrze że cena wzrosła :P

To samo o wiele słabszy Zakon Sokoła, gdzie szukać tych dziewic to ja nie wiem^^
    Ja się w sumie za bardzo nie orientuję, ale nie chodzi o jakiś najwyższy awans w linii żeńskich wojowniczek(w tawernach są np.)

Jeszcze jedna rzecz co mnie wkurzyło niesamowicie, gram męska postacią i wygrałem na turnieju u zielonych damską zbroje noldorskiej zwiadowczyni o dostojnym wyglądzie, 64 defa+8 głowa i ok 28 defa na nogi, cudo. O zgrozo pasuje na męska postać i co najlepsze mój byku ma obfity biust^^^(wezcie do teamu Alysse i założcie jej zbroje) pośmiejecie się. To już powinni zmienić.
    To, że można dać zbroję facetowi, nie znaczy, że akurat powinien ją nosić :P Twórcy mogliby pewnie napisać jakiś skrypt, żeby usunąć taką możliwość, ale raczej wierzą w jakieś wyczucie smaku czy rozsądek gracza w tym aspekcie... no ale możliwość grania transwestytą jednak pozostaje :)

Offline Zero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1274 dnia: Września 12, 2012, 20:30:59 »
    Nooo, to ubieranie się może człowieka przestraszyć. U mnie, podczas walki, kątem oka zauważyłem taką "kobietę" jak sieje postrach 2-ręczniakiem. Nic by nie było dziwnego, gdyby nie miała wąsów. Okazało się, że Frederick przebrał się z auto-lootu w damską zbroję z jakiejś walkyrii :) Zmieniłem mu na siłę zbroję na przyzwoitą i od razu po północy awansował. Widać, że TW nie pokpiło prawidłowego oskryptowania xP