Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646408 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51+DLC - WB v1.153 - SP -
    « Odpowiedź #1275 dnia: Września 14, 2012, 14:21:42 »
    Wracając do naszych niezniszczalnych zakonów rycerskich, dziwi mnie troche balans dwóch jednostek..mianowicie pendorskiego szarego łucznika i jego pochodnej po założeniu zakonu, zwiadowcy srebrnej mgły. Staty pendorskiego szarego łucznika sa lepsze niż zwiadowcy więc czy założenie zakonu zwiadowców srebrnej mgły nie mija się z celem? Mając szarego łucznika w liczbie ok 90 i przy wsparciu 80 nieśmiertelnych zdobyłem Torbach, który był broniony przez garnizon ok 800 chłopa. Także wole przeznaczyć qualis gema na byków z hebanowej rękawicy do tego szedołsi i Pendor oczyszczony z korupcji^^.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1276 dnia: Września 14, 2012, 16:03:58 »
    Pendor można wyczyścić z korupcji różnymi metodami xP
    Nie zapominaj, że łuczników zakonnych możesz ulepszyć i już po 2 ulepszeniach sytuacja zmienia się na ich korzyść. Po 4-5 ulepszeniu to maszyny do zabijania, co szczególnie przydaje się w walce ze spawnami, szczególnie tymi trudniejszymi typu umarlaki.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1277 dnia: Września 14, 2012, 17:35:20 »
    dezoo <- ja tam widzę, że pendroscy są lepsi tylko o 20 punktów w łucznictwie? A trochę gorsi w melee... Silvermiści nie posiadają super statystyk(w ogóle dla mnie to słaby zakon, KotEG rządzi :P), ale mają celniejszy i silniejszy łuk(i w ogóle lepszy sprzęt).

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1278 dnia: Września 15, 2012, 20:04:29 »
    Zdobycie Valonbray+ guesty dla Zakonu Świtu(trzeba im pomóc w walce..uprzedzam,że na początku są wrogo nastawieni) i dostałem od fanatyków zbroje zakonną ze wzmocnieniami, której próżno szukać u Qiuqfena(są..ale zbakrutujemy)..61 defa i 20 kilka na nogi. Także nie potrzeba Elcrai^^
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline usul22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1279 dnia: Września 15, 2012, 23:49:49 »
    dezoo - podczas turnieju w Elcrai zdobyłem Reinforced Noldor Rune Armor, który ma +68 i +29. Chociaż turniej odbywa się raz w miesiącu to warto odwiedzać Elcrai.

Co do łuczników uważam, że tworzenie jednostek pieszych jest według mnie niepotrzebne, gdyż ograniczają szybkość poruszania. Według mnie lepszym wyborem jest posiadanie Hero Adventurer mają + 500 do wszystkich broni. W czasie bitwy wielokrotnie ustawiałem ich w KLIN, a następnie zasypywali przeciwnika swoimi strzałami, a gdy resztki wrogich jednostek znajdowały się blisko wystarczyło dać rozkaz szarży i po kłopocie. Bardzo dobrze też spisują się przy zdobywaniu Miast i Zamków ich ŁUKI zadają bardzo szybko duże straty przeciwnikowi na murach.
    Jedyną wadą jest ich cena i koszt utrzymania, dlatego warto mieć rozwinięty LEADERSHIP. Przy + 10 LEADERSHIP koszty już nie są takie duże.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1280 dnia: Września 22, 2012, 11:42:54 »
    Co w tym wątku tak cicho? Wszyscy pewnie w nową wersje Floris grają.. a ja tam pozostane przy POP, który jest o wiele ciekawszym modem. Teraz pytanie, czy komukolwiek udalo sie kiedyś założyć Zakon Zmierzchu? Jak wiadomo maja siedzibe w Signal ale na początku mamy z nimi -40 relacji i nawet po zdobyciu Signal przy tej relacji zakon ucieka ze swojej siedziby. Zrobiłem nową postać właśnie z myślą o tym zakonie, zostałem wasalem króla D,Sharu co jest wielka traumą bo nacja ta jest bez przerwy atakowana przez Fierdsvain i Imperium..nie ma chwili odpoczynku^^, może i dobrze. Pozniej po miesięcznym (wymagającym wiele cierpliwości) uganianiu sie za zagonami Rycerzy Zmierzchu i pomaganiu im w walce moje wrogie relacje z tym zakonem  spadły do zera. Odbiłem Nal Tar z rąk pogańskiego Fierdsvainu i założyłem ten wspaniały zakon (oczywiście musimy mieć sir Alistaira w teamie by go założyć). Powiem tyle,że warto było zmarnować troche czasu na te dodatnie relacje, rycerze zakonni prócz szedołsów i byków ze świtu mają lvl 50 mają jeden wielki atut ..morgensterny i rycerskie długie lace . Także z heretycką pieśnia na ustach wycinam bogobojnych wrażych niewiernych i nadzwyczaj dobrze to idzie z  pomocą Order Of Eventide.

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1281 dnia: Września 22, 2012, 14:58:27 »
    Podejrzewam że jest to jakiś pewien wybór. Pokonanie rycerza Order of Eventide jest dość bardzo trudne, szczególnie gdy jeszcze znajduje się na koniu. Nie jestem pewien czy pomaganie jednemu zakonowi nie pogarsza relacje z drugim opozycyjnym zakonem takim jak np: Order of the Dawn. Zastanawia mnie czy można mieć dobre relacje z obu zakonami.

Ciekawi mnie jak będą wyglądać zakony w nowym POP 4.0.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1282 dnia: Września 22, 2012, 18:08:00 »
    Nie pogarsza relacji ..pogarszaja te relacje guesty, które daja nam zarządcy zamków czy wsi. Mamy do wyboru pare opcji, które powoduja obniżenie relacji z danym zakonem co powoduje wzrost zaufania dla naszego bohatera ze strony zakonu który ma nasze preferencje..i za to kocham ten mod. Co do POP 4..oby tego klimatu z POP3 nie zepsuli.

A dobre relacje z tymi obydwoma  zakonami można mieć.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1283 dnia: Września 23, 2012, 08:04:58 »
    Tak ciekawie piszecie o tym modzie, że chyba pierwszy raz spróbuje jakiegokolwiek moda do SP ;)

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1284 dnia: Września 23, 2012, 10:27:16 »
    dezoo - szkoda że nie można założyć zakony gdzie by się rekrutowało Demonic Magnus. Ta jednostka to prawdziwy wypas. Jednym ciosem potrafi zabić Hero Adventurera.

Offline ToKsyczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1285 dnia: Września 23, 2012, 12:09:51 »
    Może ktoś uraczyć mnie własnym save do tego modu? Najlepiej jak ma ktoś relacje z Noldorami na + Byłbym bardzo wdzięczny ;)

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1286 dnia: Września 23, 2012, 14:16:33 »
    ok , wrzuce swoje 2 sejvy, 2 żeńskie postacie bo myśle,że łatwiej sie nimi gra,jedna jak wyżej już opisywałem jeszcze jako wasal D,Sharu z dwoma zakonami- Zakon Zmierzchu i Hebanowe Rękawice(ale bez + z Noldorami).Druga ma już własne państwo +Zakon Świtu i Mgiełki (z ponad 40 chyba na+ z Noldorami).

Nie wiem czy moderacja nie bedzie miała za złe.

Pozdrawiam.

http://www.sendspace.com/file/feu7ux

Postacie są dopakowane qualis gemami, proszę bez zdziwka^^

Offline ToKsyczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1287 dnia: Września 23, 2012, 14:26:31 »
    Podziękował :)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1288 dnia: Września 23, 2012, 15:31:05 »
    Ludzie, jak to jest z PoPem teraz? Opłaca się ściągać 3.51, czy lepiej czekać do 4.0 ? I jak stoi Imperium? Pograłbym sobie, służąc Imperatorowi, mają fajne jednostki :D Trzymają się?

Offline usul22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1289 dnia: Września 23, 2012, 18:59:52 »
    Czytałem na TaleWorlds Forum że wielka chwila ogłoszenia tuż tuż. Tylko nie wiem czy chodzi o wersje 4.0 czy dopiero o kolejne ulepszenie do wersji 3.51.