Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646700 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51+DLC - WB v1.153 - SP -
    « Odpowiedź #1305 dnia: Października 09, 2012, 18:58:00 »
    Zgadza się HUtH,zapomniałem dopisać. Jeszcze dobra opcja jest z zajęciem Larii czy zamku blisko noldorskich lasów. Wtedy zdarza się ,że lordowie z naszej frakcji zostawiają  jeńców w naszej posiadłości..korzyści z tego mamy wielkie..i kupa kasy.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1306 dnia: Października 09, 2012, 19:20:28 »
    widocznie mam pecha ponieważ szukałem noldorów w tych miejscach i nic ani jednego są jeszcze jakieś rady ?
    Follow the damn train CJ

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1307 dnia: Października 09, 2012, 19:23:53 »
    dew350..jeszcze nie raz ci noldorskie patrole dupe złoją, walka z nimi jest bardzo ciężka nawet na low poziomie gry. Także zdobadz troche doświadczenia..zorganizuj dośc mocna armie..i na 100% znajdziesz..oni sami Ciebie znajdą^^
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline dew350

• Użytkownik
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1308 dnia: Października 09, 2012, 20:12:03 »
    no przekonałem się znalazłem ich i nawet moja cała kawaleria która jest duża i silna poległa im muszę zdobyć dobrych ludzi tylko ehh sam nie wiem skąd wziąć na tyle silnych żeby rozwalić chociaż jednego z nich..... zakony rycerskie są silne ale też nie wiem jak zdobyć jednego z nich -_-
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2012, 20:24:58 wysłana przez dew350 »
    Follow the damn train CJ

Offline Anemiq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1309 dnia: Października 09, 2012, 20:47:45 »
    Żeby założyć zakon potrzeba 150 reputacji (czy coś około), 15 i więcej honoru (zależy od zakonu), qualis gema i zamek/miasto.
    Wtedy gadasz z tym gościem od wojny (minister?) i w opcjach narady wojennej możesz zakładać zakon (chyba trzeba 10000 denarków jeszcze dać :) )

Offline maxior

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1310 dnia: Października 09, 2012, 21:22:45 »
    Witam, pobrałem dzisiaj moda i mam problem. Nie działa mi do końca dobrze spolszczenie. Niby działa ale zawsze przed tekstem jest wyświetlane: CL_NOTFOUND czy coś w tym stylu. Jak temu zaradzić bo trochę denerwuje i przeszkadza w grze. Pozdrawiam

Offline dew350

• Użytkownik
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1311 dnia: Października 09, 2012, 21:34:24 »
    Żeby założyć zakon potrzeba 150 reputacji (czy coś około), 15 i więcej honoru (zależy od zakonu), qualis gema i zamek/miasto.
    Wtedy gadasz z tym gościem od wojny (minister?) i w opcjach narady wojennej możesz zakładać zakon (chyba trzeba 10000 denarków jeszcze dać :) )

o zakładaniu zakonu wiem tylko chodzi mi o to żeby ci kolesie pojawiali się też w moim oddziale bo nie wiem jak zrekrutować ich
    Follow the damn train CJ

Offline Anemiq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1312 dnia: Października 09, 2012, 21:57:35 »
    o zakładaniu zakonu wiem tylko chodzi mi o to żeby ci kolesie pojawiali się też w moim oddziale bo nie wiem jak zrekrutować ich
    "Zakonników" nie rekrutujesz, musisz ich awansować z jakiejś jednostki (np. Rycerz Lwa (Knight of the Lion) jest ostatnim awansem Sarleon Knight'a itp.)

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1313 dnia: Października 09, 2012, 22:02:14 »
    maxior..może spolszczenie pobrałeś na wersje M&B ..nie na Warbanda. Poczytaj dokładnie FAQ, ..jest niepełne spolszczenie na wersje WB autorstwa HUtH,a i raczej nie ma z nim problemów.

dew350..rycerze zakonni po utworzeniu zakonu  wraz z jednostkami pomocniczymi będą sie samoczynnie pojawiać w Twoim zamku lub mieście ale w niewielkich ilościach. Możesz też szkolić..ale musisz mieć wybudowany obóz szkoleniowy, wtedy rozmawiasz z zarządcą i rekrutujesz szlacheckich rekrutów w zależności jaką masz kulture królestwa.Początkowo polecam Imperium(Nieśmiertelni i Centurioni )..pozniej Pendor. Musisz być w częstym kontakcie ze swoim zarządzającym..wtedy wszystko będziesz wiedział i pojawią sie nowe opcje w rozmowie.

Anemiq..musi rekrutować szlacheckich rekrutów by pozniej szkolić na np.. Sarleońskiego Rycerza i dalej Rycerza Lwa. Inaczej nie wyszkolisz

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #1314 dnia: Października 09, 2012, 22:14:22 »
    maxior..może spolszczenie pobrałeś na wersje M&B ..nie na Warbanda. Poczytaj dokładnie FAQ, ..jest niepełne spolszczenie na wersje WB autorstwa HUtH,a i raczej nie ma z nim problemów.

dew350..rycerze zakonni po utworzeniu zakonu  wraz z jednostkami pomocniczymi będą sie samoczynnie pojawiać w Twoim zamku lub mieście ale w niewielkich ilościach. Możesz też szkolić..ale musisz mieć wybudowany obóz szkoleniowy, wtedy rozmawiasz z zarządcą i rekrutujesz szlacheckich rekrutów w zależności jaką masz kulture królestwa.Początkowo polecam Imperium(Nieśmiertelni i Centurioni )..pozniej Pendor. Musisz być w częstym kontakcie ze swoim zarządzającym..wtedy wszystko będziesz wiedział i pojawią sie nowe opcje w rozmowie.

Anemiq..musi rekrutować szlacheckich rekrutów by pozniej szkolić na np.. Sarleońskiego Rycerza i dalej Rycerza Lwa. Inaczej nie wyszkolisz

Słabe te ''spolszczenie'' dużo dialogów jest po angielsku.

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.

Offline maxior

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1315 dnia: Października 09, 2012, 22:27:38 »
    No pobrałem spolszczenie z pierwszego postu tego tematu. W faqu jest to samo.

Offline Sanjar Khan

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    • Veni Vidi Vici
    « Odpowiedź #1316 dnia: Października 09, 2012, 22:42:07 »
    No pobrałem spolszczenie z pierwszego postu tego tematu. W faqu jest to samo.

Tak wiem pisało że spolszczenie jest nie dopracowane.Ale modyfikacja bardzo fajna,podoba mi się ''Imperium'' wzorowane na Imperium Romanum.Twórcy się postarali,mod jest bardzo stabilny chyba odłoże na jakiś czas Florisa na pułke ;)

Mieć orena i nie mieć orena,to aż dwa oreny.

Offline maxior

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1317 dnia: Października 10, 2012, 00:08:57 »
    Dobra, problem rozwiązany. Zainstalowałem zwykłe spolszczenie do Warbanda, później do moda.

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1318 dnia: Października 10, 2012, 07:47:57 »
    Ja tylko dodam że o zakonach możesz poczytać w samej grze (z jakich rycerzy się awansuje i co potrzebne by stworzyć).

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1319 dnia: Października 10, 2012, 09:44:43 »
    dew350:
    Przy walce z Noldorami, jeśli nie masz dobrze rozwiniętych jednostek, a masz przewagę liczebną, daj automatyczne rozegranie bitwy. Wtedy i wygrasz i zdobędziesz jeńców.
    Dobrym pociągnięciem jest tzw. lurowanie za sobą oddziału Noldorów (musisz mieć z nimi stosunki ujemne) w pobliże innych wrogich armii i potem dołączanie się do bitwy na pomoc Noldorom. Problem w tym, że po paru takich akcjach oddział Nodorów jest zbyt powolny, aby kogoś dogonić. Jest na to sposób. Jeżeli np. szybki oddział Jatu ucieka przed powolnym oddziałem Noldorów podbiegnij do Jatu i zagadaj z nimi, a następnie odejdź bez wdawania się w potyczkę. To spowoduje, że Jatu przez następną sekundę będą stali w miejscu, a Noldorzy zbliżą się do nich o 2 kroki. Kilka takich zabiegów wykonanych w umiejętny sposób i voila :) Jeszcze prościej sprawa wygląda, jeśli zwabisz armię Lorda Noldorów na tereny wrogiej frakcji.

Co do spolszczenie do aktualnej wersji PoPa, to aktualnie pracujemy z HUtH-em nad tym. Zostały do przetłumaczenia dwa bardzo obszerne pliki, więc trochę to jeszcze potrwa. No i potem trzeba będzie potestować trochę.
    « Ostatnia zmiana: Października 10, 2012, 09:55:50 wysłana przez Zero »