Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646461 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51 - WB v1.153 - SP - mini "DLC" do v3.51 !
    « Odpowiedź #1230 dnia: Sierpnia 15, 2012, 12:53:07 »
    no bez takiego słodzenia mi tu :P kiedyś tam miałem sporą zajawkę na M&B, potem znalazłem tego moda, się rozkręciło i zostało, choć były też długie przerwy od forum... no ale spolszczenia ciągle jakoś dokończyć nie mogę...
    trochę śmieszne jest to, że kampanii różnych zaczynałem dużo, ale tylko dwa razy doszedłem do etapu zdobycia władzy i założenia państwa, z czego raz grałem potem jeszcze dość długo... a to dlatego, że mimo wszsystko, M&B trochę nudzi po pewnym czasie, a są też inne gry i jak chcę wrócić, to się okazuje, że zaraz będzie albo właśnie wyszła nowa wersja 'not save-game compatible", eh

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1231 dnia: Sierpnia 15, 2012, 13:18:13 »
    Można gdzieś odznaczyć opcję łuku lub kuszy która blokuje używanie broni na końskim grzbiecie?

Offline huth

« Odpowiedź #1232 dnia: Sierpnia 15, 2012, 21:07:43 »
    w Morgh's Editor, odznaczyć "can't reload on horseback" w kolumnie flag.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1233 dnia: Sierpnia 16, 2012, 03:27:26 »
    Muszę wam przyznać, że jestem bardzo słaby w angielskim i tu rodzi się pytanie :
    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć (bardzo ogólnie) czego można sie spodziewać po PoPie 4?
    Jakie największe nowości sie szykują? (wiem że nowa mapa będzie :D)

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1234 dnia: Sierpnia 17, 2012, 13:50:03 »
    Skoro się przypominasz :)

Z tego, co piszą na TW, to szykuje się:
    - nowa mapa „Amala” http://www.youtube.com/watch?v=dCjU9MxXLWs;
    - nowe opcje startowe – nie chodzi tylko o gracza i jego skille, ale także linie awansu jednostek frakcji i ich skille;
    - nowe frakcje główne (m. in. Snake Dominion jako frakcja główna powiązana z frakcją poboczną Snake Cult);
    - zmiany we frakcjach pobocznych (Jatu, Snake Cult i inne);
    - nowe warunki zwycięstwa: każda gra rozpocznie się z warunkiem wyeliminowania wężowego państwa tzn. likwidacji frakcji głównej poprzez zdobycie wszystkich jej miast i zamków oraz zdominowanie powiązanej z nią frakcji pobocznej (Snake Cult). W trakcie gry bóstwa kultu węża będą się włączać do zmagań poprzez dołączanie do wężowego imperium innych frakcji głównych i/lub pobocznych. Aby odnieść zwycięstwo trzeba je będzie także pokonać (frakcje poboczne „pognębić” podobnie jak to jest w obecnej wersji);
    - dołączanie do frakcji (za wyjątkiem wężowego państwa) oraz  założenie swojego królestwa pozostaną jak w obecnej wersji;
    - nowe bronie, tarcze, hełmy i budynki + optymalizacja plików pod kątem zwiększenia wydajności;
    - ma być Noldor, ale już nie taki mocny.
    - w ramach wężowego imperium ma być 3 enklawy (Kobry, Żmiji i Anakondy) – coś jak obecne zakony. To one będą stanowić o sile tego ludu. Planuje się dołożenie do obrażeń ich broni specjalnych efektów tzn. trucizn, różnych w zależności od enklawy (z DOTą i zmniejszeniem współczynników włącznie).
    - inne główne frakcje będą też posiadały swe zakony, jednak zostaną one zmienione w stosunku do istniejących;
    -  nowi towarzysze – będzie ich 20, ale zupełnie nowych;
    - i taka niby Troja czyli „ostatni bastion” rycerski opierający się wężowej pladze ze swoją siedzibą http://www.youtube.com/watch?v=sANtCoRzeR8;

Kroi się dzieło z konkretniejszym podłożem fabularnym - zobaczymy, co z tego wyjdzie. Ja w każdym bądź razie trzymam kciuki.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    « Odpowiedź #1235 dnia: Sierpnia 17, 2012, 13:56:54 »
    A wiadomo coś o terminie wydania PoP'a 4?

Swoją drogą chciałem się zapytać, czy warto jeszcze ściągać obecną wersję PoP'a na Warbanda (a grałem namiętnie w wersję na podstawkę, to też chyba do kwestii "opłacalności" można wliczyć) w perspektywie mając wyjście kolejnej odsłony?
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline Zero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1236 dnia: Sierpnia 17, 2012, 13:58:34 »
    Warto. Na pewno będzie jeszcze wersja 3.6, a może i dalsze zanim wejdzie 4-ka.

Offline usul22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1237 dnia: Sierpnia 17, 2012, 14:26:47 »
    Ja wierzę że PoP 4.0 będzie bardzo ciekawym modem i dostarczy dużo nowej zabawy. To chyba najciekawszy mod ze wszystkich pod WB.
    Szkoda tylko że nie wiadomo kiedy wyjdzie.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1238 dnia: Sierpnia 17, 2012, 21:41:23 »
    Zero kłaniam się :)

Offline KaeS

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1239 dnia: Sierpnia 18, 2012, 13:15:20 »
    mam problem - pytam sie goscia na arenie gdzie sa organizowane turnieje a on mi mowi ze w Avendorze , no to tam jestem i nie ma ..

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1240 dnia: Sierpnia 18, 2012, 18:30:51 »
    Musisz mieć 150 punktów renomy żeby walczyć w turniejach ;)
    Renomę zdobywa się głównie w bitwach.

Offline huth

« Odpowiedź #1241 dnia: Sierpnia 20, 2012, 23:03:23 »
    Warto. Na pewno będzie jeszcze wersja 3.6, a może i dalsze zanim wejdzie 4-ka.
    mnie to irytuje, że przy okazji robienia nowych rzeczy przy pracy nad 4-ką, coś tam niby mogą "odpalić" do 3-ki i może jeszcze po 3.6 będzie coś dalej(a i tak wiadomo, że będzie jakiś hotfix, bo ZAWSZE jest)

Offline Zero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1242 dnia: Sierpnia 21, 2012, 08:15:08 »
    Faktycznie trochę to dziwnie wygląda, ale może dzięki temu 4-ka będzie bardziej dopracowana lub wzbogacona o jakiś nowy element, który
    "wypłynie" w trakcie.
    Mnie osobiście bardzo brakuje opcji autolootu (ale nie tego do ekwipunku towarzyszy tylko do moich bagów) oraz autosellu w sklepie. Twórcy na pewno nie wprowadzą korzystanie z bagażu towarzyszy, ale opcje, o których mówię zaoszczędziły by klikania.

Offline huth

« Odpowiedź #1243 dnia: Sierpnia 21, 2012, 12:24:10 »
    Nie orientuję się czy takie usprawnienia zamierzają wprowadzić, nie czytam tego wszystkiego na TW :P
    Ale racja, że w kwestii różnych usprawnień, bajerów itp. PoP wypada średnio, bo "stara gwardia" ma takie podejście, że raczej nie chce kopiować tego wszystkiego, co jest w innych modach, a chce mieć to zrobione po swojemu. No i dobrze, bo jest coś innego, ale też trochę jakby "zacofane", ze tak powiem :P :D

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1244 dnia: Sierpnia 21, 2012, 20:24:18 »
    Czym moge edytowac staty moich towarzyszy?