Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646153 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51 - WB v1.153 - SP - mini "DLC" do v3.51 !
    « Odpowiedź #1215 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:19:02 »
    jakis gracz wypowiadał sie że zdobył z tych kryjówek 8 gemów :/
    Może to było przed jakimś patchem? Nie wiem, ja tak nigdy nie miałem :P

Też tak miałem z tymi falami, wydaje mi się, że to są jednostki, którym udało się uciec z pola bitwy.
    W sumie mogliby wyłączyć morale w PoPie, bo i tak bardzo rzadko ktoś ucieka(nie to co np. w Brytenwaldzie)

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1216 dnia: Sierpnia 12, 2012, 12:21:32 »
    Zwiadowca co jakiś czas u podróżnika ja miałem wiadomość o skrzyni w Rane za każdym razem dostawałem gema czasem dostawałem o ukrytym skarbie w kryjówce i jak mam dzień 300 to mam około 5 gemów z bohaterów jak i 6 z kryjówek bandytów. Cały czas trzeba się pytać :D
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2012, 13:15:35 wysłana przez Sandmateo »

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1217 dnia: Sierpnia 12, 2012, 14:28:11 »
    HUTH ale jak zostalo mi tych 3 a zalatwilem ich przez opcje "wyslil swoich zolnierzy do boju"
    to mam loot z tej bitwy co ja ją wywalczyłem czy z tej z tymi 3 która została zasymulowana ?

Sandmateo : Ale na najnowszej wersji z rozszerzeniem?

BTW Jak uzupełniać amunicję jako obrońca zamku/miasta?

PS. na warbandzie save'y też sie psują po 500 dniu gdy nie zniszcze wiekszości spawnów?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2012, 01:10:20 wysłana przez Zwiadowca »

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1218 dnia: Sierpnia 13, 2012, 09:48:26 »
    Sandmateo : Ale na najnowszej wersji z rozszerzeniem?
    Ta na najnowszej z rozszerzeniem.
    PS. na warbandzie save'y też sie psują po 500 dniu gdy nie zniszcze wiekszości spawnów?
    Na 1.134 mi się psuły, a na 1.153 wszystko śmiga :)
    Uzupełnić amunicję to chyba można zbierając kołczany poległych łuczników i nie trafione strzały.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1219 dnia: Sierpnia 13, 2012, 13:46:05 »
    Na 1 stronie w szczegółowych cechach PoP pisze :
    Dostęp do ekwipunku podczas oblężeń

Co trzeba kliknac zeby go otworzyc?

Offline huth

« Odpowiedź #1220 dnia: Sierpnia 13, 2012, 16:45:23 »
    HUTH ale jak zostalo mi tych 3 a zalatwilem ich przez opcje "wyslil swoich zolnierzy do boju"
    to mam loot z tej bitwy co ja ją wywalczyłem czy z tej z tymi 3 która została zasymulowana ?
    No właśnie tak do końca nie wiem, teraz nie mogę o tym szukać, ale chyba nie TYLKO z tej z tymi trzema... nie dało się jakoś zorientować po zawartości i ilości?
    heh, to działa tak głupio, że twoim żołnierzom się odnawia, ale tobie nie(tzn. tak mi się wydaje) i trzeba zbierać :P
    Nie, to dotyczy tylko wersji na M&B

Na 1 stronie w szczegółowych cechach PoP pisze :
    Dostęp do ekwipunku podczas oblężeń

Co trzeba kliknac zeby go otworzyc?
    I jak 'inventory'.
    btw to przed każdą bitwą na tym ekranie z kim się walczy albo w menu miasta itp. zawsze można jeszcze sobie coś zmienić [P] - menu drużyny, [C] - menu postaci, [I.] - ekwipunek, itd., w sumie wszystkie skróty klawiszowe są w opcjach :P

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1221 dnia: Sierpnia 13, 2012, 16:49:01 »
    Dzięki za odpowiedź :D

Offline usul22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1222 dnia: Sierpnia 13, 2012, 21:03:11 »
    Zwiadowco dobrym miejscem do pozyskania Qualis Gems jest zdobyć go na turnieju w Elacrai, ukrytym zamku Noldorów.

Offline Grekoimper

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1223 dnia: Sierpnia 13, 2012, 23:24:35 »
    witam
    czy może ktoś w odpowiedzi na mój post podac link do spolszczenia moda Prophesy of Pendor v3.5 na warbanda v1.153
    gdzies tutaj znalazłem link do jakiegoś spolszczenia ale jest ono nie kompletne,a wręcz wygląda mi na to że nic mi nie tłumaczy nowego
    by może błąd leży po mojej stronie ponieważ mogłem go źle za implikować(folder ze spolszceniem rozpakowałem w folderze "modules->folder Prophesy of Pendor ->folderze "languages"-> i tam podmieniłem folder "pl"
    tak więc proszę o linka do spolszczenia oraz ewentualną instrukcje instalacji spolszczenia jeśli ja źle to zrobiłem

Offline huth

« Odpowiedź #1224 dnia: Sierpnia 13, 2012, 23:37:08 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg205016;topicseen#msg205016

nie chcę podować spolszczenia na głównej, bo jest, delikatnie mówiąc, nieskończone

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1225 dnia: Sierpnia 14, 2012, 21:32:51 »
    Witam.

Od pewnego czasu śledzę ten wątek związany z tak cudownym modem jakim jest PoP, wreszcie postanowiłem sie zarejestrować. Sam gram na poziomie hard i chciałbym napisać o pewnym powiedzmy ,,ułatwieniu,, bo nie wiem czy można to nazwać bugiem. Mianowicie już na pierwszym lvlu można mieć w teamie 33 noldorskich zwiadowców, ok 16 noldorskich rycerzy brasku, 5 noldorskich zwiadowczyń i 5 noldorskich wojowników bez utraty qualis gema. Opisze jak to zrobić. Tworzymy postać, w moim przypadku zrobiłem sobie faceta z wysokim skillem handlu gdyż na samym początku mamy w ekwipunku ok 5000 kasy+ tam futra czy tam inne dobra. Następnie musimy kupić u handlarzy w miastach worek przypraw (drogi jest) i 2 worki soli (też drogie -stąd handlarz), tak zaopatrzeni jedziemy do najbliższego obozu szkoleniowego. W czasie rozmowy z instruktorem prosimy by opowiedział nam o Pendorze, tracimy 2 worki soli -przyprawy o dziwo zostają. Wtedy już dostajemy qualis gema, tabor zaopatrzeniowy i mały oddział noldorów (po 5 z każdej specjalizacji). Opuszczamy oboz szkoleniowy, wyruszamy do najbliższego miasta , robimy zapis gry po czym udajemy sie do wójta, którego pytamy o prace. Po zatwierdzeniu zlecenia o prace ponownie wchodzimy w opcje dialogową - ,,co sie stanie gdy nie będziemy mogli wykonać zadania,,. Wtedy mając jednego (musi być JEDEN) qualis gema w ekwipunku wójt się pyta czy lubisz hazard i zaczyna losować jednostki. Jak zdążyłem zauważyć jest 50 % szansy,że nie stracimy qualis gema a dostaniemy honorowe jednostki ( w tym spory oddział noldorów), dlatego radzę zrobić sejva przed rozmową z wójtem. Teraz ważna rzecz, musimy sie pozbyć tego qualis gema, szukamy handlarza książkami i pozbywamy się go na eliksir czy tam na mape do kopalni. Teraz jedziemy do Rane , ze skrzyni bierzemy 2 qualis gema i powtarzamy ten proceder z wójtem. Oczywiście ja zawsze czekam aż wójt mi wylosuje noldorski oddział bez utraty gema (potrzebna cierpliwość). I tak mam bardzo fajny start w tym fantastycznym modzie, bo to najlepsi w grze wojownicy. Nie wydaje mi się by to był bug, gdyż ów proceder pozniej już nie działa. Pozdrawiam
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

« Odpowiedź #1226 dnia: Sierpnia 14, 2012, 22:48:01 »
    bug to nie jest, to jest pewnego rodzaju easter egg. Ja tam nigdy tego nie użyłem, bo to taki cheat trochę właściwie, który psuje balans i ogólnie gameplay.
    W ogóle to sam na to wpadłeś czy wyczytałeś tutaj albo TW? :P

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1227 dnia: Sierpnia 14, 2012, 23:13:59 »
    Muszę wam przyznać, że jestem bardzo słaby w angielskim i tu rodzi się pytanie :
    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć (bardzo ogólnie) czego można sie spodziewać po PoPie 4?
    Jakie największe nowości sie szykują? (wiem że nowa mapa będzie :D)

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1228 dnia: Sierpnia 14, 2012, 23:23:44 »
    Raczej w tym wątku nie ma nic na temat tego easter egga, w każdym razie ja nie doczytałem. Jest o zamianie qualis gema ale sie go traci. Na forum TW nie wchodze, kiedys zrobiłem nową postać i jakoś samo to się ,,przyplątało,,^^. Ale wreszcie z przyjemnościa zdobywam zamki i miasta majac taka armie, oczywiście na poziomie hard. Nie zgodze się ,że psuje sie tym balans , w grze jest mnóstwo jednostek które potrafią uprzykrzyć życie przy zdobywaniu zamków (ravenstern guard , imperialny pancerny kusznik czy nieśmiertelny) i nawet z taka armią jest ciężko.Ale miło się gra, polecam ten MYK.

Zresztą , gdzie tutaj pisać o balansie gdy sie walczy z armia Maltise czy heretykami. Tak na marginesie , robisz dobra robote HUtH, znajomośc tematu i chęć pomocy. Jeszcze żeby to spolszczenie było pełne, to masz u mnie wielkie piwo.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2012, 23:43:23 wysłana przez dezoo »
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1229 dnia: Sierpnia 15, 2012, 00:05:34 »
    Nooo, HUtH na polskim forum PoPa jest zbawieniem wielu początkujących :D
    A i doświadczeni się tam jeszcze czegos nauczą ;p
    Brawo! ;D
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2012, 01:30:53 wysłana przez Zwiadowca »