Witam.
Od pewnego czasu śledzę ten wątek związany z tak cudownym modem jakim jest PoP, wreszcie postanowiłem sie zarejestrować. Sam gram na poziomie hard i chciałbym napisać o pewnym powiedzmy ,,ułatwieniu,, bo nie wiem czy można to nazwać bugiem. Mianowicie już na pierwszym lvlu można mieć w teamie 33 noldorskich zwiadowców, ok 16 noldorskich rycerzy brasku, 5 noldorskich zwiadowczyń i 5 noldorskich wojowników bez utraty qualis gema. Opisze jak to zrobić. Tworzymy postać, w moim przypadku zrobiłem sobie faceta z wysokim skillem handlu gdyż na samym początku mamy w ekwipunku ok 5000 kasy+ tam futra czy tam inne dobra. Następnie musimy kupić u handlarzy w miastach worek przypraw (drogi jest) i 2 worki soli (też drogie -stąd handlarz), tak zaopatrzeni jedziemy do najbliższego obozu szkoleniowego. W czasie rozmowy z instruktorem prosimy by opowiedział nam o Pendorze, tracimy 2 worki soli -przyprawy o dziwo zostają. Wtedy już dostajemy qualis gema, tabor zaopatrzeniowy i mały oddział noldorów (po 5 z każdej specjalizacji). Opuszczamy oboz szkoleniowy, wyruszamy do najbliższego miasta , robimy zapis gry po czym udajemy sie do wójta, którego pytamy o prace. Po zatwierdzeniu zlecenia o prace ponownie wchodzimy w opcje dialogową - ,,co sie stanie gdy nie będziemy mogli wykonać zadania,,. Wtedy mając jednego (musi być JEDEN) qualis gema w ekwipunku wójt się pyta czy lubisz hazard i zaczyna losować jednostki. Jak zdążyłem zauważyć jest 50 % szansy,że nie stracimy qualis gema a dostaniemy honorowe jednostki ( w tym spory oddział noldorów), dlatego radzę zrobić sejva przed rozmową z wójtem. Teraz ważna rzecz, musimy sie pozbyć tego qualis gema, szukamy handlarza książkami i pozbywamy się go na eliksir czy tam na mape do kopalni. Teraz jedziemy do Rane , ze skrzyni bierzemy 2 qualis gema i powtarzamy ten proceder z wójtem. Oczywiście ja zawsze czekam aż wójt mi wylosuje noldorski oddział bez utraty gema (potrzebna cierpliwość). I tak mam bardzo fajny start w tym fantastycznym modzie, bo to najlepsi w grze wojownicy. Nie wydaje mi się by to był bug, gdyż ów proceder pozniej już nie działa. Pozdrawiam