Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646404 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kaziu123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51 - WB v1.153 - SP - patch do 3.5
    « Odpowiedź #1140 dnia: Lipca 16, 2012, 16:05:33 »
    witam panowie ja mam jeden problem i dziękuje z góry za odpowiedź..  otóż no gram w Prophesy of pendor w tą najnowszą wersje i chciałem się spotkać z jedną z lady ale nie wiem co się stało wszystkie zniknęły , są tylko matki i żony a kandydatki zniknęły i nie wiem o co chodzi ;/ pytam jednego lorda , drugiego gdzie jest pisze ze znajduje sie np (ichamur - mam włączoną polską wersje warbanda) jade tam ale jej tam nie ma jest tylko jej ojciec i jego zona... wczesniej na normalnych wersjach gralem i bylo ok a teraz nie wiem co jest grane...

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1141 dnia: Lipca 17, 2012, 12:34:54 »
    Chciałem sobie nieco odświeżyć tego moda, więc pobrałem wersję 3.51. Będę grał łucznikiem i najprawdopodobniej dołączę do Ravensternu, i tu pojawia się pytanie: Czy opłaci mi się dojść do zakonu Silvermist Rangers? Jakoś w spisie nie zostali optymistycznie opisani (bardzobardzobardzo słaby pancerz, łucznicy, dwa znaki zapytania), a nie chcę marnować gema.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1142 dnia: Lipca 17, 2012, 21:52:11 »
    witam panowie ja mam jeden problem i dziękuje z góry za odpowiedź..  otóż no gram w Prophesy of pendor w tą najnowszą wersje i chciałem się spotkać z jedną z lady ale nie wiem co się stało wszystkie zniknęły , są tylko matki i żony a kandydatki zniknęły i nie wiem o co chodzi ;/ pytam jednego lorda , drugiego gdzie jest pisze ze znajduje sie np (ichamur - mam włączoną polską wersje warbanda) jade tam ale jej tam nie ma jest tylko jej ojciec i jego zona... wczesniej na normalnych wersjach gralem i bylo ok a teraz nie wiem co jest grane...

hmm, nie wiem czy tak ma nie być i czy gotowe do zamążpójścia są dostępne tylko na ucztach?

Chciałem sobie nieco odświeżyć tego moda, więc pobrałem wersję 3.51. Będę grał łucznikiem i najprawdopodobniej dołączę do Ravensternu, i tu pojawia się pytanie: Czy opłaci mi się dojść do zakonu Silvermist Rangers? Jakoś w spisie nie zostali optymistycznie opisani (bardzobardzobardzo słaby pancerz, łucznicy, dwa znaki zapytania), a nie chcę marnować gema.
    Szczerze mówiąc chyba jakość ekwipunku Silvermistów się poprawiła w najnowszym patchu(w ogóle zakony zostały ulepszone), więc może jest lepiej, nie sprawdzałem tego jeszcze. Muszę poprawić, że opis może być nieaktualny... Czy przez "dojść do zakonu" chodzi ci o to, że tylko ty dołączasz i otrzymujesz ich zestaw zbroi, czy o założenie go gdzieś? Jak to pierwsze, to na całą kampanię można tylko raz dojść do zakonu, a nie wiem jak sprawa wygląda z ekwipunkiem, możesz sprawdzić i najwyżej wczytać albo sprawdzić przez Morgh's Editor. A jak to drugie, to nie ma problemu, bo i tak są bardzo przydatni, a inne zakony dalej można zakładać.

Offline Solejók

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1143 dnia: Lipca 18, 2012, 13:51:11 »
    Na razie chodzi mi o w ogóle dołączenie. Dzięki za odpowiedź, spróbuję i może przy okazji coś o nich później napiszę ;p
    Jako najemnik na usługach Ravensternu zauważyłem jedną rzecz: Jedna z jednostek Mystmountain Raiders jest cholernie silna.. Wyglądają śmiesznie, mają czarne futrzane czapki czołgistów na głowach i pancerz żelazny(chyba) z futrem, a uzbrojeni są w dwuręczne topory.. Boże, spamują nimi tak, że 5 razy padłem, zanim zniszczyłem ich kryjówkę.. A było ich tylko dwóch.

Offline Zari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1144 dnia: Lipca 18, 2012, 14:51:54 »
    Mam pytanie jak dojsc do zakonu?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1145 dnia: Lipca 18, 2012, 15:24:17 »
    Trzeba mieć z danym zakonem dobre relacje po czym zagadać do ich członka w danym mieście i stoczyć walkę z trzema rycerzami.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Zari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1146 dnia: Lipca 18, 2012, 15:30:24 »
    Czytalem ze kolaga wyżej chce dolączyc do Silvermist Rangers gdzie sie ono znajduje.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1147 dnia: Lipca 18, 2012, 19:54:22 »
    Na razie chodzi mi o w ogóle dołączenie. Dzięki za odpowiedź, spróbuję i może przy okazji coś o nich później napiszę ;p
    Jako najemnik na usługach Ravensternu zauważyłem jedną rzecz: Jedna z jednostek Mystmountain Raiders jest cholernie silna.. Wyglądają śmiesznie, mają czarne futrzane czapki czołgistów na głowach i pancerz żelazny(chyba) z futrem, a uzbrojeni są w dwuręczne topory.. Boże, spamują nimi tak, że 5 razy padłem, zanim zniszczyłem ich kryjówkę.. A było ich tylko dwóch.

Zacząłem grać po stronie Ravensternu - potwierdzam. Ale nie potwierdzam tego że te czapki to są hełmofony, to są bodajże głowa niedźwiedzia - skóra oddzielona od reszty, zrobiona jako czapa. Poprawniej by było gdyby twórcy moda zamiast samego łba niedźwiedzia dodali i pelerynkę ze skóry do tych bandytów. Poza tym żołdacy Fierdsvainu są też troszeczkę przekokszeni.
    /Edit: Może mi ktoś podać lokacje wszystkich skrzyń? Te z nativa znam, a co z wioskami?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2012, 20:15:51 wysłana przez Bloomy »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1148 dnia: Lipca 18, 2012, 20:47:27 »
    Czytalem ze kolaga wyżej chce dolączyc do Silvermist Rangers gdzie sie ono znajduje.
    Z tego co pamiętam to ten zakon nie ma siedziby. Trzeba go samemu założyć w swojej posiadłości.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline huth

« Odpowiedź #1149 dnia: Lipca 19, 2012, 00:36:59 »
    Zacząłem grać po stronie Ravensternu - potwierdzam. Ale nie potwierdzam tego że te czapki to są hełmofony, to są bodajże głowa niedźwiedzia - skóra oddzielona od reszty, zrobiona jako czapa. Poprawniej by było gdyby twórcy moda zamiast samego łba niedźwiedzia dodali i pelerynkę ze skóry do tych bandytów. Poza tym żołdacy Fierdsvainu są też troszeczkę przekokszeni.
    /Edit: Może mi ktoś podać lokacje wszystkich skrzyń? Te z nativa znam, a co z wioskami?

Bearclaw Berserkers!

A poza tym w tym modzie jest bardzo dużo "przekokszonych" jednostek :D

a poza Valonbray i Rane nie wiem gdzie są jeszcze skrzynie, z tego co się orientuję to nie ma

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1150 dnia: Lipca 19, 2012, 13:49:59 »
    Wkurza mnie to gdy mam 50 żołdaków (milicję, rekrutów i tych zwykłych) i sobie najeżdżam na siedzibę tych raidersów z gór, i jeden taki berserker wycina 10 moich.

Offline Solejók

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1151 dnia: Lipca 19, 2012, 15:11:55 »
    Jedyny sposób jaki wynalazłem to szycie do nich z łuków wraz z kompanią, a potem wdanie się w walkę w grupie (osaczyć śmiecia, zaspamować, zanim wytnie kolegów i zacznie atakować nas). I tak często im się udaje. Nie wolno po prostu walczyć 1vs1, bo wtedy uratuje nas co najwyżej celny kopniak. Najlepiej powbijać parę headshotów.

Offline huth

« Odpowiedź #1152 dnia: Lipca 19, 2012, 23:58:48 »
    Wkurza mnie to gdy mam 50 żołdaków (milicję, rekrutów i tych zwykłych) i sobie najeżdżam na siedzibę tych raidersów z gór, i jeden taki berserker wycina 10 moich.

eee no sorry, ale to jest jakiś dziki, wielki, owłosiony, odurzony fanatyk z cholernie zimnej Północy w ciężkiej zbroi i z wielkim toporem? Miałby niby paść pod ciosami mieczyków jakichś wojaczków, których życiem jeszcze niedawno było uprawnianie pola, rybołówstwo czy inne rzemieślnictwo oraz zapijanie mordy w karczmie?
    Sytuacja jest jasna - oni mają koksów, to ty musisz mieć więcej lub jeszcze lepszych koksów, żeby ich pokonać... skąd najszybciej wziąć takich koksów? No oczywiście opłacić jakichś najemników w karczmie :)

Offline Tino

• Użytkownik
    Odp: Prophesy of Pendor v3.5 - WB v1.153 - SP - jeszcze lepsza 'trójeczka' :P
    « Odpowiedź #1153 dnia: Lipca 20, 2012, 21:43:29 »
    Eeee sam nie wiem co mam powiedzić.... dostałem w nagrodę krowę o imieniu Daisy i teraz nie wiem czy ma mi muczeć pędzać za mną czy ją oddać do rzeźnika.... Miał ktoś podobny "dylemat"?

Też dostałem krowe, tylko moja się inaczej nazywa. To jest nagroda za zadanie od sołtysa, polegające na przyprowadzeniu mu córki, którą uprowadził inny lord.

Offline Solejók

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1154 dnia: Lipca 20, 2012, 22:18:54 »
    Wersja obecna strasznie się różni od poprzedniej, w którą grałem.. Fierdsvain jest teraz, przepraszam za wyrażenie, wypie*dolisty! O wiele lepszy od Ravensternu, który kiedyś zawsze wygrywał.. Zmieniłem strony i gram jako berserker ;p