- to jest dokładnie ten błąd. Pojawia się on przy każdym kontakcie ze zbrojami Jatu. Czy to zaczynam z nimi walkę, czy napotykam ich zbroje w sklepie itp.
btw. dzięki jeśli chodzi o zakony. A tak w ogóle przy różnych grach zawsze jest jakieś rozwiązanie i fix tego typu problemów, a tutaj jak śledzę wątki to najlepsze i najbardziej punktowane i uwielbiane myślę, jeżeli chodzi o poradę rozwiązanie to:
"hej stary, masz błąd ? zapewne pliki przy ściąganiu lub instalacji się popsuły, ZREINSTALUJ, ŚCIĄGNIJ JESZCZE RAZ." Tylko w przypadku M&B widzę jest to metoda uwielbiana, co za dziwactwo, niezmiernie mnie to bawi xD
NA PEWNO masz wersję 3.51(i DLC, ale to nie jest istotne)? Bo prawdopodobnie problem dotyczy nazwy pliku... Może zapomniałeś też skopiować folderu Textures, gdy patchowałeś? W każdym razie prawdopodobnie masz odpowiednią teksturę, tylko że jest w nazwie pliku U z umlautem, zmień to na normalne U.
"hej stary, masz błąd ? zapewne pliki przy ściąganiu lub instalacji się popsuły, ZREINSTALUJ, ŚCIĄGNIJ JESZCZE RAZ." Tylko w przypadku M&B widzę jest to metoda uwielbiana, co za dziwactwo, niezmiernie mnie to bawi xD
Taa, wiem, nie powinno tak być, ale to wina kilku rzeczy... 1. kiepskiego silnika gry, braku optymalizacji, ale tego nie da się poprawić tak właściwie, trzeba lepszego silnika..., 2. braku porządnego supportu deweloperów, bo to małe studio, poza tym oni sami wiedzą, że niewiele mogą zrobić, 3. To jest nieoficjalne forum, więc supportu oficjalnego tu nie ma(do tego polskie i z niską średnią wieku i dużą "rotacją" i najłatwiej im napisać, żeby ktoś po prostu zrobił reinstall), 4. te techniczne problemy dotyczą różnych spraw, a do tego jest ich dużo i często nawet te niby sprawdzone metody nie działają na nie, czarna magia... (potem ktoś nawet rozwiązuje problem, to oczywiście nie napisze jak i o co chodziło...)
Na szczęście twórcy PoPa od początku myśleli o optymalizacji i raczej nie ma z nim problemów.
Mam problem : gdy walczę lub spaceruje po moich włościach albo jeszcze załatwiam sprawy w tawernie, gra co jakiś czas robi się cała czarna tak na 3 sekundy a potem wraca do normalnego stanu... Nie wywala do pulpitu; po prostu tak jakby zacina się na 3 sekundy.
Dodam, że czasami jak gram to widzę na krawędziach tekstur ostro-jaskrawo-jasno-zielone (:D) kontury -.-
Jest jakiś sposób na którykolwiek z moich problemów?
To się dzieje tylko w tym modzie czy też w innych i czy tylko w WB?
1. Mógłby ktoś napisać odp. jak zdobywać gemy z kryjówek? Chodzi o to żeby spytać się o wieści podróżnika czy o coś więcej?
2. Jak zginę mogę przyspieszyć czas w jakim rozgrywa się bitwa?
3. Wy tez w najnowszej wersji macie taką ciemną noc? Czy można to jakoś zmienić? (żeby nie była aż tak ciemna ;)).
1. W końcu na pewno ktoś w plotkach o tym wspomni, kupisz od niego "mapę", kryjówka się pojawi, wszystkich pokonasz(może być trudno) i w skrzyni obok jaskini będzie. Ale tylko podczas pierwszego razu.
2. Hmmm nie wiem, chyba nie... tzn ja nie znam takiego cheatu, wiem tylko, że można zwolnić lub zatrzymać :P
3. Może ci się tylko wydaje? :P Zwiększ jasność? A może to przez te twoje problemy z grafą?