Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646168 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.51 - WB v1.153 - SP - mini "DLC" do v3.51 !
    « Odpowiedź #1200 dnia: Sierpnia 10, 2012, 20:14:15 »
    Po nazwach plików wnoszę, że ten pierwszy link to wersja 3.5 a drugi 3.51(+prawdopodobnie DLC, ale nie wiadomo). Bezsensu jest to zrobione w każdym razie...

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1201 dnia: Sierpnia 10, 2012, 20:19:31 »
    DLC waży 700mb?

Offline usul22

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1202 dnia: Sierpnia 10, 2012, 20:25:41 »
    Zastanawiam się kiedy wreszcie wyjdzie PoP 4.0. Naprawdę nie mogę doczekać nowej mapy, nowych frakcji, nowych jednostek i całego poznawania wszystkiego od nowa w nowej wersji.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2012, 12:44:51 wysłana przez usul22 »

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #1203 dnia: Sierpnia 10, 2012, 21:18:44 »
    Czołem ludziki :>

Odnośnie oczywiście moda mam problem z RGL, nie wczytuję mi zbroi Jatu (badend_armor_mail) - coś w ten deseń. Nie wiem czy to jest spowodowane, zapomniałem jak rozwiązuje się już te problemy z RGL. Jeżeli ktoś byłby uprzejmy mi pomóc, bądź też wystarczy podesłać i podmienić plik, hm C: ?

Drugą rzeczą jest pytanie o zakony, otóż kiedyś była taka opcja, że po zlokalizowaniu siedziby zakonu, dajmy na to Rene. Stała tam osoba odpowiedzialna za nabór do niego. Biło się kilku pamperków z zakonu i można było do niego dołączyć. Teraz jak gram spełniam warunki oczywiście te co wcześniej by dołączyć do zakonu (czyli jestem lordem państwa do, którego zakonu chcę dołączyć). Mimo tego taka opcja nie widnieje u Pana, który wcześniej tą możliwość mi dawał, także kapa.

Z góry dziękuje za odpowiedzi, muah :*
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline huth

« Odpowiedź #1204 dnia: Sierpnia 10, 2012, 21:20:47 »
    DLC waży 700mb?
    Nie. Nie potrafisz rozumieć czytanego tekstu?

Odnośnie oczywiście moda mam problem z RGL, nie wczytuję mi zbroi Jatu (badend_armor_mail) - coś w ten deseń. Nie wiem czy to jest spowodowane, zapomniałem jak rozwiązuje się już te problemy z RGL. Jeżeli ktoś byłby uprzejmy mi pomóc, bądź też wystarczy podesłać i podmienić plik, hm C: ?
    ale kiedy ten błąd występuje? Przy włączaniu? W grze? Może uszkodzony plik podczas pobierania?
    Drugą rzeczą jest pytanie o zakony, otóż kiedyś była taka opcja, że po zlokalizowaniu siedziby zakonu, dajmy na to Rene. Stała tam osoba odpowiedzialna za nabór do niego. Biło się kilku pamperków z zakonu i można było do niego dołączyć. Teraz jak gram spełniam warunki oczywiście te co wcześniej by dołączyć do zakonu (czyli jestem lordem państwa do, którego zakonu chcę dołączyć). Mimo tego taka opcja nie widnieje u Pana, który wcześniej tą możliwość mi dawał, także kapa.
    Warunki do zakładania zakonu, to nie warunki do dołączenia do zakonu. Żeby dołączyć do zakonu(można tylko raz w całej grze) jest jeden warunek - 500 Renown(renomy/sławy)
    Z góry dziękuje za odpowiedzi, muah :*
    aleś słitaśny
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2012, 21:29:17 wysłana przez HUtH »

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #1205 dnia: Sierpnia 10, 2012, 22:50:38 »
    - to jest dokładnie ten błąd. Pojawia się on przy każdym kontakcie ze zbrojami Jatu. Czy to zaczynam z nimi walkę, czy napotykam ich zbroje w sklepie itp.
    btw. dzięki jeśli chodzi o zakony. A tak w ogóle przy różnych grach zawsze jest jakieś rozwiązanie i fix tego typu problemów, a tutaj jak śledzę wątki to najlepsze i najbardziej punktowane i uwielbiane myślę, jeżeli chodzi o poradę rozwiązanie to:
    "hej stary, masz błąd ? zapewne pliki przy ściąganiu lub instalacji się popsuły, ZREINSTALUJ, ŚCIĄGNIJ JESZCZE RAZ." Tylko w przypadku M&B widzę jest to metoda uwielbiana, co za dziwactwo, niezmiernie mnie to bawi xD

Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1206 dnia: Sierpnia 11, 2012, 17:40:36 »
    Mam problem : gdy walczę lub spaceruje po moich włościach albo jeszcze załatwiam sprawy w tawernie, gra co jakiś czas robi się cała czarna tak na 3 sekundy a potem wraca do normalnego stanu... Nie wywala do pulpitu; po prostu tak jakby zacina się na 3 sekundy.

Dodam, że czasami jak gram to widzę na krawędziach tekstur ostro-jaskrawo-jasno-zielone (:D) kontury -.-

Jest jakiś sposób na którykolwiek z moich problemów?

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #1207 dnia: Sierpnia 11, 2012, 17:45:11 »
    Może wina karty graficznej? Jaką masz?

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1208 dnia: Sierpnia 11, 2012, 18:04:00 »
    NVIDIA GeForce GTS 250

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1209 dnia: Sierpnia 11, 2012, 18:24:39 »
    Instalowałeś jakieś stery do karty nowe? Miałeś to wcześniej, czy problem nowy? Miałem ostatnio też problem jak z nudów popykałem w spore. Gra chodziła normalnie, ale potem pojawiły się nowe sterki do grafy (7850 po OC) no i oczywiście po 3 minutach gry obraz mi się rozpikselowywał (nie wiem jak to napisać) i gra się wieszała (pixelki były chyba 16x większe) Pomogło przywrócenie poprzednich sterowników.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1210 dnia: Sierpnia 11, 2012, 19:04:39 »
    Sterów nie instalowałem, problem nowy bo wystąpił po zainstalowaniu najnowszej wersji PoPa :)

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1211 dnia: Sierpnia 11, 2012, 19:24:22 »
    Czyli odp. prosta. Zainstaluj poprzednią wersję ;P
    A i napisz twórcom o problemie, może fixa zrobią.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1212 dnia: Sierpnia 11, 2012, 19:56:17 »
    hehe starszej wersji nie instaluje bo te problemy występują raczej rzadko :)

Mam jeszcze parę pytań dot. rozgrywki :

1. Mógłby ktoś napisać odp. jak zdobywać gemy z kryjówek? Chodzi o to żeby spytać się o wieści podróżnika czy o coś więcej?
    2. Jak zginę mogę przyspieszyć czas w jakim rozgrywa się bitwa?
    3. Wy tez w najnowszej wersji macie taką ciemną noc? Czy można to jakoś zmienić? (żeby nie była aż tak ciemna ;)).

Offline huth

« Odpowiedź #1213 dnia: Sierpnia 12, 2012, 03:12:40 »
    - to jest dokładnie ten błąd. Pojawia się on przy każdym kontakcie ze zbrojami Jatu. Czy to zaczynam z nimi walkę, czy napotykam ich zbroje w sklepie itp.
    btw. dzięki jeśli chodzi o zakony. A tak w ogóle przy różnych grach zawsze jest jakieś rozwiązanie i fix tego typu problemów, a tutaj jak śledzę wątki to najlepsze i najbardziej punktowane i uwielbiane myślę, jeżeli chodzi o poradę rozwiązanie to:
    "hej stary, masz błąd ? zapewne pliki przy ściąganiu lub instalacji się popsuły, ZREINSTALUJ, ŚCIĄGNIJ JESZCZE RAZ." Tylko w przypadku M&B widzę jest to metoda uwielbiana, co za dziwactwo, niezmiernie mnie to bawi xD
    NA PEWNO masz wersję 3.51(i DLC, ale to nie jest istotne)? Bo prawdopodobnie problem dotyczy nazwy pliku... Może zapomniałeś też skopiować folderu Textures, gdy patchowałeś? W każdym razie prawdopodobnie masz odpowiednią teksturę, tylko że jest w nazwie pliku U z umlautem, zmień to na normalne U.
    Taa, wiem, nie powinno tak być, ale to wina kilku rzeczy... 1. kiepskiego silnika gry, braku optymalizacji, ale tego nie da się poprawić tak właściwie, trzeba lepszego silnika..., 2. braku porządnego supportu deweloperów, bo to małe studio, poza tym oni sami wiedzą, że niewiele mogą zrobić, 3. To jest nieoficjalne forum, więc supportu oficjalnego tu nie ma(do tego polskie i z niską średnią wieku i dużą "rotacją" i najłatwiej im napisać, żeby ktoś po prostu zrobił reinstall), 4. te techniczne problemy dotyczą różnych spraw, a do tego jest ich dużo i często nawet te niby sprawdzone metody nie działają na nie, czarna magia... (potem ktoś nawet rozwiązuje problem, to oczywiście nie napisze jak i o co chodziło...)
    Na szczęście twórcy PoPa od początku myśleli o optymalizacji i raczej nie ma z nim problemów.

Mam problem : gdy walczę lub spaceruje po moich włościach albo jeszcze załatwiam sprawy w tawernie, gra co jakiś czas robi się cała czarna tak na 3 sekundy a potem wraca do normalnego stanu... Nie wywala do pulpitu; po prostu tak jakby zacina się na 3 sekundy.

Dodam, że czasami jak gram to widzę na krawędziach tekstur ostro-jaskrawo-jasno-zielone (:D) kontury -.-

Jest jakiś sposób na którykolwiek z moich problemów?
    To się dzieje tylko w tym modzie czy też w innych i czy tylko w WB?

1. Mógłby ktoś napisać odp. jak zdobywać gemy z kryjówek? Chodzi o to żeby spytać się o wieści podróżnika czy o coś więcej?
    2. Jak zginę mogę przyspieszyć czas w jakim rozgrywa się bitwa?
    3. Wy tez w najnowszej wersji macie taką ciemną noc? Czy można to jakoś zmienić? (żeby nie była aż tak ciemna ;)).
    1. W końcu na pewno ktoś w plotkach o tym wspomni, kupisz od niego "mapę", kryjówka się pojawi, wszystkich pokonasz(może być trudno) i w skrzyni obok jaskini będzie. Ale tylko podczas pierwszego razu.
    2. Hmmm nie wiem, chyba nie... tzn ja nie znam takiego cheatu, wiem tylko, że można zwolnić lub zatrzymać :P
    3. Może ci się tylko wydaje? :P Zwiększ jasność? A może to przez te twoje problemy z grafą?

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1214 dnia: Sierpnia 12, 2012, 08:43:48 »
    OOO zdziwiło mnie to co napisałeś :D

Wyczytałem na forum PoPa w wersji na M&B (albo tu, mogę się mylić) jak
    jakis gracz wypowiadał sie że zdobył z tych kryjówek 8 gemów :/

Z tą ciemna noca - pojawiła sie dopiero po aktualizacji ale spoko dam radę ;p

Ps.mam zainstalowanego tylko jednego moda - PoPa :]

BTW. Zmieniłem ilość fal na 1000 w programie a w grze wszystko ładnie,pięknie fale sie pokazują jedna po drugiej...
    Aż tu nagle WTF?? bitwa, nie cala walka, skonczyla sie zostawiajac mi jeszcze 3 do zabicia -.-
    wyjasniam ze chce wszystkie fale w jednej bitwie zeby miec maxymalny loot :]
    Może ktos wyjasnic dlaczego walka zakonczyla sie tak niefortunnie dla mnie? :D
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2012, 11:51:44 wysłana przez Zwiadowca »