Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 647737 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #795 dnia: Stycznia 06, 2012, 17:16:12 »
    Gdy jatu się wycofują znowu ustawiam piechotę w ciasny szereg i tak do skutku. Nie lubię grać jazdą więc w oddziale mam ich max 20-30 do wyłapywania szybszego wroga. Jest jeszcze inny sposób choć podchodzący trochę pod cheaty;d. Gdy mamy wsparcie kilku naszych lordów to mamy do dyspozycji 1000+ wojaków. Zamiast walczyć w polu można kazać im atakować bez ciebie. Nie dość, że straty są spore, to psuje to całą frajdę z gry więc unikam tego jak ognia.
    PS: Dlaczego w PoPie nie ma bonusu od włóczni przeciwko koniowi? Ustawiło by się włóczników w pierwszym szeregu a za nimi piechotę na dobicie jatu strąconych z konia i niepokonane armie jeźdźców straciły by trochę na potędze;d.

Ja takiego ataku nigdy nie stosuje - no poza pewnymi wyjątkami, gdzie po bitwie zostało dwóch przeciwników i mam pewność, że moje wojska na tym nie ucierpią...

Dlaczego w popie nie ma tej opcji?Nie wiem, poza tym, rzadko się zdarza, aby opcja ta działała...no jedyne co kojarzę to we Floris można zarobić z włóczni.Ale uważam, że jest to kiepskie rozwiązanie.Rozumiem, jeździec naciął się na podpartą włócznię i pada.Lecz przesadą jest zadawanie tych samych ran włócznią z bocznego zamachu...W tenże sposób, nędzny łucznik wygląda jakoby mini troll machający swoją maczugą, kładąc to kolejnego jeźdźca na glebę...
    Włócznia z przysiadu - zgoda, reszta to badziew!

Offline SirVakari

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #796 dnia: Stycznia 07, 2012, 10:29:05 »
    Mam ten problem ze zmianą nazw miast i lordów w wersji PL.  Da się  to jakoś naprawić ? Ale nie zmieniając języka na EN bo chciałbym żeby było po polsku ;(

@DOWN

Ale to jest to samo co zmienienia na język angielski -.-
    A ja tego nie chcem.... Nie ma żadnego osobnego spolszczenia ?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2012, 11:05:36 wysłana przez SirVakari »

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #797 dnia: Stycznia 07, 2012, 10:35:12 »
    Musisz wejść w folder PoPa a następnie do languages i i usunąć folder pl. W ten sposób nie będziesz miał nazw miast, i lordów z nativa. Niestety język zmieni się na EN.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #798 dnia: Stycznia 20, 2012, 08:05:16 »
    Jatu zawsze można wziąć sposobem :
    Bierzesz ze sobą armię złożoną pół na pół z piechoty i łuczników, ściągasz armię Jatu pod jedną z wiosek, plądrujesz ją, Jatu cię atakują, ale są bez koni - wyżynasz wszystkich. Ja z moją setką Hero Adventurers + wsprarcie Windriderów koszę w ten sposób wszystkie armie. ;)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #799 dnia: Stycznia 20, 2012, 14:09:23 »
    Jatu zawsze można wziąć sposobem :
    Bierzesz ze sobą armię złożoną pół na pół z piechoty i łuczników, ściągasz armię Jatu pod jedną z wiosek, plądrujesz ją, Jatu cię atakują, ale są bez koni - wyżynasz wszystkich. Ja z moją setką Hero Adventurers + wsprarcie Windriderów koszę w ten sposób wszystkie armie. ;)
    1.)Jatu przeważnie nie wychyla się poza swój obszar
    2.)Jatu nie zaatakuje Cię kiedy plądrujesz wieś, o którą na ich terenie ciężko...
    Jedyna rzecz, jaka kiedyś(jeszcze na podstawce) mi się przydarzyła, to dołączenie się do mnie podjazdu Noldorów.Co można było powiedzieć o armii Jatu?Rzeź niewiniątek.Pierwsza linia jazdy padła pod salwą ich noldorskich łuczników, resztę wykończyli ich szlachcice i moja jazda :D

Offline Aroxan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #800 dnia: Stycznia 21, 2012, 18:40:06 »
    Mam pytanie jest może spolszczenie do tego moda ?? Z góry dziękuję za odpowiedź

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #801 dnia: Stycznia 21, 2012, 19:32:37 »
    Jest częściowe spolszczenie.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #802 dnia: Stycznia 21, 2012, 23:16:17 »
    Mam pytanie jest może spolszczenie do tego moda ?? Z góry dziękuję za odpowiedź

Nie ma. Te 'częściowe' spolszczenia są nic niewartymi, niepełnymi spolszczeniami ze starego Prophesy Of pendor pod M&B.
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #803 dnia: Stycznia 23, 2012, 15:43:34 »
    Siema wiem ktoś morze jak stoją prace na Popem 4.0 :P

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #804 dnia: Stycznia 23, 2012, 15:48:48 »
    Siema wiem ktoś morze jak stoją prace na Popem 4.0 :P
    Jak twój poziom znajomości języka polskiego?Choć na podstawie tego co widać, to pewnie przesadziłem...

Na tym forum piszemy poprawnie!!!

Tu masz temat dotyczący PoP'a 4.
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,161489.0.html

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #805 dnia: Stycznia 23, 2012, 15:50:53 »
    Pisałem to pod ciężką presją więc przepraszam was

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #806 dnia: Stycznia 23, 2012, 15:54:01 »
    Prace trwają już od długiego czasu, ostatnie newsy były opublikowane 22 listopada tamtego roku.

w poście ałtsajdera, w spoilerze 'Previews' masz wszystko podane jak na tacy.
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #807 dnia: Stycznia 30, 2012, 23:29:44 »
    1.)Jatu przeważnie nie wychyla się poza swój obszar
    2.)Jatu nie zaatakuje Cię kiedy plądrujesz wieś, o którą na ich terenie ciężko...
    Jedyna rzecz, jaka kiedyś(jeszcze na podstawce) mi się przydarzyła, to dołączenie się do mnie podjazdu Noldorów.Co można było powiedzieć o armii Jatu?Rzeź niewiniątek.Pierwsza linia jazdy padła pod salwą ich noldorskich łuczników, resztę wykończyli ich szlachcice i moja jazda :D

Co za problem zlurować taką armię ? Wystarzy blisko nich sie trzymać i uciekać.

Offline piot2rek

• Użytkownik
    • No dobra. Następnym razem zrobię Ci lepszy hełm.
    « Odpowiedź #808 dnia: Lutego 01, 2012, 16:03:17 »
    W tego moda pogrywałem bardzo dużo na starym M&B, z tym, że przeważnie na kodach (ctrl+x i edycja txt bohatera :P). Jednak już od dłuższego czasu mam fazę na granie we wszystko czysto i na najtrudniejszym poziomie. Native i większość modów ogarniam spokojnie, jednak przyznam, że w PoP poprzeczka postawiona jest wysoko, problemy mam szczególnie na początku. Dlatego też kilka pytań dla doświadczonych w PoP na Warbanda:
    1. Opłaca się grać kupcem? Czy lepiej po prostu wynająć Leslie? Próbowałem grać kupcem z nastawieniem na szybkość - trade na 7, wysoki path-finding, trochę koni w eq i zero pomocników - po prostu od miasta do miasta z towarami, jak najszybciej. Dosyć szybko mi się to jednak znudziło, być może dlatego, że po kilku godzinach gry pieniędzy miałem raptem 20.000 - liczyłem na szybszy zarobek. No i oczywiście aż mi było siebie żal w walce :P
    2. Poświęcić fundusze na silnych najemników, czy budować armię tylko z rekrutów z wiosek? Wydaje mi się, że najemnicy są warci płacenia kilkuset denarów tygodniowo dopóki rekruci nie "wyrosną" na wojowników zdolnych stawić czoła silnym pendorskim przeciwnikom. Z bandą rekrutów mam problemy z pokonaniem najprostszych oddziałów bandytów.
    3. Czy ktoś mógłby napisać/dać linka do relacji między bohaterami i możliwymi kombinacjami bohaterów? (jak najwięcej naraz bez konfliktów)

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #809 dnia: Lutego 01, 2012, 16:16:57 »
    Ja mam obecnie 35lvl i 300 tysięcy denarów - Nie mam na co wydać grę zaczynałem jak zawsze nie było trudno powiem ci jak szybko zdobyć armie i eq 

Start postaci najlepiej dodać w siłę 13 potem powiem dlaczego reszte inteligencja zarządzanie więzniami ironflesh ok jesteś na mapie to robisz tak idziesz do senderval czy jakoś tak jest to odpowiednik Rivacheg bierzesz gemsa i szukasz gościa który oferuje eliksir bierzesz to i masz 15 siłki można już coś rozkręcić potem idziesz najlepiej do jakiegoś lorda który posiada miasto bierzesz jak zawsze na początku gry dostępną misje podatki z miasta dostajesz 7-9 tysięcy kupujesz sobię za jakieś 3 tysiące ekwipunek a za reszte armie jaka ci się podoba a i jeszcze w takim mieście u Ferdsvain na półwyspie są ukryte diamenciki te lott various czy coś masz już sporo kasy a potem tylko zostajesz najemnikiem dużo się otrzymuje kasy masz armie a oni ci ją opłacają