W tego moda pogrywałem bardzo dużo na starym M&B, z tym, że przeważnie na kodach (ctrl+x i edycja txt bohatera :P). Jednak już od dłuższego czasu mam fazę na granie we wszystko czysto i na najtrudniejszym poziomie. Native i większość modów ogarniam spokojnie, jednak przyznam, że w PoP poprzeczka postawiona jest wysoko, problemy mam szczególnie na początku. Dlatego też kilka pytań dla doświadczonych w PoP na Warbanda:
1. Opłaca się grać kupcem? Czy lepiej po prostu wynająć Leslie? Próbowałem grać kupcem z nastawieniem na szybkość - trade na 7, wysoki path-finding, trochę koni w eq i zero pomocników - po prostu od miasta do miasta z towarami, jak najszybciej. Dosyć szybko mi się to jednak znudziło, być może dlatego, że po kilku godzinach gry pieniędzy miałem raptem 20.000 - liczyłem na szybszy zarobek. No i oczywiście aż mi było siebie żal w walce :P
2. Poświęcić fundusze na silnych najemników, czy budować armię tylko z rekrutów z wiosek? Wydaje mi się, że najemnicy są warci płacenia kilkuset denarów tygodniowo dopóki rekruci nie "wyrosną" na wojowników zdolnych stawić czoła silnym pendorskim przeciwnikom. Z bandą rekrutów mam problemy z pokonaniem najprostszych oddziałów bandytów.
3. Czy ktoś mógłby napisać/dać linka do relacji między bohaterami i możliwymi kombinacjami bohaterów? (jak najwięcej naraz bez konfliktów)