Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646213 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    Odp: Prophesy of Pendor v3.301 - WB v1.134 - SP - nowy patch do do wersji final :P
    « Odpowiedź #450 dnia: Marca 22, 2011, 17:57:12 »
    Może jetem ślepy ale na pierwszej stronie nie znalazłem żadnego spolszczenia.
    Ale na poporzedniej stronie HUtH napisał:
    W spolszczeniu posunąłem się mało, dla tych, którzy chcą mieć choć trochę spolszczone jest to: http://www.2shared.com/file/NlyDqE1J/alfapol.html (jak gracie na polskiej wersji, to wrzućcie to do folderu 'pl' w 'languages' w folderze z PoPem, a jak na angielskiej to do 'en', najlepiej usuwając wszystkie pliki z 'pl', tak na wszelki wypadek :P)

Spolszcza tylko częściowo, oczywiście, ale to i tak dużo daje!
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Prophesy of Pendor v3.301 - WB v1.134 - SP - nowy patch do do wersji final :P
    « Odpowiedź #451 dnia: Kwietnia 06, 2011, 19:13:29 »
    Ok to znowu ja xD
    Mam pytanie: zostawiłem w zamku pendorskich swordsmanów a jak wróciłem do niego po tygodniowej wyprawie na Sarleon to zamiast 50 swordsmanów miałem ich tylko 13, a reszta wyewoluowała(sic!)
    w jeźdźców...
    Czy można coś zrobić/ustawić żeby zamiast w kawalerie szli w Man-at-arms-ów ???
    A i jeszcze czy Noldor cośtam (takie dbanki kolorowe) można do czegoś wykorzystać czy tylko sprzedać ???

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #452 dnia: Kwietnia 06, 2011, 20:00:08 »
    Nie pamiętam dobrze ale sprawdź czy u zarządcy zamku nie ma takiej opcji. A co do tych noldorskich rzeczy to te dzbanki są tylko na sprzedaż.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline KaeS

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #453 dnia: Kwietnia 09, 2011, 14:05:44 »
    jesli chodzi o tego patcha 3301 ktory poprawia pare bledow w zbrojach edventure  to nie moge go znalesc ... z tej strony nie da sie sciagnac :(

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #454 dnia: Kwietnia 09, 2011, 18:33:14 »
    jesli chodzi o tego patcha 3301 ktory poprawia pare bledow w zbrojach edventure  to nie moge go znalesc ... z tej strony nie da sie sciagnac :(
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1011
    Klikasz i masz!
    Wystarczy, że klikniesz na Download 3.3 - przeniesie cię na w/w stronę, do najnowszej wersji - naciągając, to 3.3 może wprowadzić w błąd.

Link działa, sprawdzałem!

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #455 dnia: Kwietnia 10, 2011, 12:53:04 »
    Co dokładnie zmienia ten path ?
    Czy naprawia takie "plastelinowe" tekstury ?
    Czy może ma wpływ na fakt że np zbroja silvermistów jest w kilku miejscach (np na brzuchu) szpiczasta ?

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #456 dnia: Kwietnia 10, 2011, 13:09:18 »
    Zmiany wprowadzone przez ten patch masz na pierwszej stronie...
    Nie wiem czy są tam wszystkie zmiany, ale są to raczej te najważniejsze usprawnienia/naprawiano bugi. Jeśli nie są wszystkie, to jedynym sposobem jest odnalezienie ich w grze.

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    Mam tego moda ale grę mam spaczowaną o jedną cyferkę wyżej da się jakiegoś patchą do moda by go unowocześnić do wersji v1.134

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    Mam tego moda ale grę mam spaczowaną o jedną cyferkę wyżej da się jakiegoś patchą do moda by go unowocześnić do wersji v1.134
    Nie bardzo rozumiem...To w jakiej wersji masz moda?
    PoP jest dla wersji 1.134, a z tego co można zrozumieć Twój warband to właśnie 1.134....No chyba, że próbujesz zainstalować mod dla podstyawki, te zaś jest dla 1.1 :]

Offline KaeS

• Użytkownik
    Dzieki Ałtsajder za odp :) jeszcze jedno pytanko odnosnie tych broni runicznych
    - jeden kamien dalem za mape kopalni
    - pozniej pozyskalem kolejny kamien to wymienilem na jednoreczny miecz runniczny
    - po 100 dniach udalo mi sie pokonac armie z mala pomoca innych lordow , wymienilem na kolejny kamien , chcialem sobie tym kamieniem ulepszyc mojego runicznego miecza ale cos nie idze daje wino , kamien i nic ...

trzeba wejsc do kopalni od razu z 2 qualis i winem zeby miec na maxa broń?

A co do moda to polecam jak najbardziej , najlepszy w jaki gralem , bardzo trudny , polecam grac na normalnym poziomie gry aby poczuc go :) uciekając przed wielkimi armiami Jatu kiedy jestes nikim praktycznie , zdobywac przyjaciol no i wrogow , nie zalamywac sie ! ja juz stracilem nadzieje kiedy wkoncu dostalem jakis zamek od króla , dlugo sie nie cieszylem po 2 dniach otoczyła go armia wroga 1200 jednostek a namurach mialem 200 chlopa do obrony ... mialem wylaczyc gre kiedy po jednym dniu oblezenia - patrze jedzie wsparcie kolo 1600 jednostek do tego ta muzyczka w tle , cos pieknego usmiech od ucha do ucha :) wrog nie wiedzial co sie dzieje zaczal uciekac w kazdym kierunku , udalo sie ich rozbic epicka walka z dwoma tysiacami jednostek na rowninach , oczywiscie nie wszyscy na raz hehe battle size ustawione na 300 jednostek jednym slowem masakra niebo zakryte strzałami , piechota z tarczami ustawiona w 3 szeregi zeby oslaniac tyły , szarża kawalerii brak slow zeby opisac co tam sie dzialo :) POLECAM !

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Aby dostać ten ulepszony miecz runiczny musisz go zdjąć z wyposażenia postaci do ekwipunku i dopiero zagadać z tym gościem w kopalni.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline KaeS

• Użytkownik
    Aby dostać ten ulepszony miecz runiczny musisz go zdjąć z wyposażenia postaci do ekwipunku i dopiero zagadać z tym gościem w kopalni.

o masz dzieki wielkie :)

Offline huth

• Piwa: 451
    Cześć wszystkim, dawno mnie tu nie było... Miało być zrobione spolszczenie, ale niestety jest to sporo roboty, żmudnie mi to szło, potem nie miałem czasu, przestałem w ogóle grać, dodatkowo zaangażowałem się w inny projekt i zapomniałem...  Macie prawo w sumie na pełen rage, możecie mnie zjeść i zgłosić do banowania :P W każdym razie niedawno przy robieniu porządku na kompie wpadłem na te pliki i zacząłem znów tłumaczyć, ale nie bardzo jest czas, więc wrzucam to, co jest. Może za niedługo wrzucę quick_strings całe przetłumaczone, bo nie jest tam tego aż tak dużo(ale naprawdę nic nie obiecuję). W wakacje może się za resztę wezmę znów, oczywiście wy też możecie coś zrobić, tylko poinformujcie innych.
    Nie do końca przetłumaczone są:
    info_pages - nieprzetłumaczona w całości historia Pendoru i opowiadania(w ogóle nie wiem czemu, ale w grze i tak ucina opisy i np. lista budynków jest nie cała...)
    quick_strings - nieprzetłumaczone jakieś 2/3 chyba, te mini-questy od zarządcy, inne questy, różne dialogi, odzywki przy spokaniach, jakieś opisy przy tworzeniu postaci i inne
    game_strings - chyba 1/3 przetłumaczona, a może więcej... generalnie jest to największy plik, plotki nie są przetłumaczone, również nie wszystkie dialogi towarzyszy oraz różne inne rzeczy...

Mogą też być jakieś krzaczki czy nieprzetłumaczone kwestie z innych plików, bo nie wszystkie porównałem z plikami z najnowszej wersji i mogły dojść albo zmienić się jakieś dialogi itp.

Wrzucacie do: '<folder z PoPem>\languages\en' jeśli macie wybraną angielską wersję albo pl jak polską

http://www.2shared.com/file/yvJbZqTm/spolszcz_ok.html

Jak znajdziecie jakieś błędy albo macie jakieś zastrzeżenie co do treści, to walcie.
    Aha - gdy jakiś lord przechodzi na stronę innej nacji to dostaje dodatkowy tytuł, a stary mu nie znika, niestety ale to się tyczy samych skryptów w grze i nie wiem jak to zmienić, może napiszę w tej sprawie do devteamu, ale w sumie nie chcę im zawracać głowy takimi pierdołami. edit: to działa, ale tylko z nową grą.
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2011, 02:10:46 wysłana przez HUtH »

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.302 - WB v1.134 - SP - nowy patch "technologiczny"
    « Odpowiedź #463 dnia: Czerwca 02, 2011, 17:50:25 »
    Twórcy uraczyli nas kolejnym patchem, tym razem poprawiającym troszkę AI oraz polepszającym szybkość i stabilność.... ale wymagający nowej gry :P
    link w pierwszym poście...

Offline adam1.1

• Użytkownik
    Odp: Prophesy of Pendor v3.302 - WB v1.134 - SP - nowy patch "technologiczny"
    « Odpowiedź #464 dnia: Czerwca 02, 2011, 18:11:15 »
    Czy spolszczenie jest kompatybilne?