Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 649496 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    Odp: Prophesy of Pendor v3.3 - Warband v1.134 - SP - Final patch - Fawzia [*]
    « Odpowiedź #435 dnia: Marca 08, 2011, 12:32:37 »
    Powinni podwyższyć też dochody z faktorii, jedna moneta ma w PoPie mniejsza wartość niż w Native, a tutaj kilkaset tygodniowo to żaden dochód.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.3 - Warband v1.134 - SP - Final patch - Fawzia [*]
    « Odpowiedź #436 dnia: Marca 11, 2011, 01:00:06 »
    Poza tym pola bitew są zdecydowanie za małe, takie armie jak w tym modzie muszą biec na siebie na chama, bo nie ma nawet gdzie przeprowadzić przyzwoitego oskrzydlenia.
    Przypomniało mi się, że przecież w Brytenwaldzie są większe pola bitew :P

Offline wolfer

• Użytkownik
    Odp: Prophesy of Pendor v3.301 - WB v1.134 - SP - nowy patch do do wersji final :P
    « Odpowiedź #437 dnia: Marca 19, 2011, 19:48:21 »
    Gram w Pop-a od niedawna i mam kilka pytań:
    1. Skąd wziąść jakąkolwiek kawalerie???
    2.Gdzie są siedziby zakonów???
    3.Czemu nie mogę założyć faktorii w mieśćie??? (pisze że coś z panem tego miasta muszę mieć...)
    4.Jaka frakcja ma najlepszą konnicę, a jaka łuczników???
    To tyle z góry Thx za odpowiedź... xD

Edit: Dzięki za odp, a czy żeby rekrutować zakonnych koniecznie trzeba mieć zamek czy miasto ???
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2011, 13:35:56 wysłana przez wolfer »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    Odp: Prophesy of Pendor v3.301 - WB v1.134 - SP - nowy patch do do wersji final :P
    « Odpowiedź #438 dnia: Marca 19, 2011, 21:11:17 »
    1. Lekką kawalerię ma chyba każda frakcja prócz Fierdsvainu (czy jakoś tak;]). Ciężka kawaleria to tylko z zakonów i Adventurer.
    2. W miastach. Tyle, że nie w karczmach a w salach lordów (z tego co pamiętam)
    3. Nie wiem
    4. Ravestern ma mocarnych łuczników(moim zdaniem aż zbyt mocnych) a Imperium kuszników. Kawalerii dobrej nie ma chyba nikt. Jak pisałem wyżej c.kawaleria jest z zakonów.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #439 dnia: Marca 20, 2011, 12:15:54 »
    1. Tak jak pisał michaL3588 albo dołącz do jakiejś frakcji i będziesz mógł rekrutować nobleman'ów po wybudowaniu obozu szkoleniowego w zamku.
    2. Tak jak kolega wyżej :)
    3. Masz stosunki z panem miasta na minusie. Popraw je do przynajmniej 0 i będzie wszystko ok.
    4. Łucznicy to rzeczywiście Raverstern a konnica to tylko zakonna jest najlepsza ale jeśli już to można polegać na kawalerii Sarleonu albo Ravensternu.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Makar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Marca 20, 2011, 20:16:41 »
    Tak wiem , jestem strasznie leniwy i nie chce mi się przeszukiwać całego wątku, wiec proszę podajcie mi link do najnowszej wersji moda wraz ze spolszczeniem. Proszę o odpowiedź  i pozdrawiam ;)

Offline Huzi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #441 dnia: Marca 20, 2011, 21:18:15 »
    Tak, jesteś leniwy. Patrz na pierwszej stronie.

Ja leniwy nie jestem, jestem natomiast szczęśliwy. Szczęśliwy, bo wywaliłem w cholerę tego moda, a nie leniwy, ponieważ wcześniej spędziłem kilka dni na próbie pozbycia się uciążliwych bugów, które są jego integralną częścią. Po zastosowaniu się do tych najbardziej powszechnych porad gra działała całkiem znośnie, ale nagle ni z tąd, ni z owąd nie dało się ukończyć żadnej większej bitwy.
    Naprawdę doceniam możliwości i talent twórców, ale nie wiem po co się brać za produkcję czegoś, z czym silnik gry nie daje sobie rady. PoP jest w istocie jednym z najlepszych modów w jakie grałem, ale jednocześnie napsuł mi najwięcej krwi. Jeśli to ma być tak zwany "final wersion" to ja podziękuję.
    Z PoP'em na podstawowego Mount&Blade aż takiej traumy nie było, więc może do niego wrócę.

Pozdrawiam wytrwałych.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #442 dnia: Marca 21, 2011, 00:36:54 »
    Zastanawiam się czy to ja mam farta czy wy po prostu histeryzujecie;]. Gram w PoP praktycznie od jego premiery na Warband i nigdy nie miałem z nim problemów (natury technicznej). Do windy wywaliło mnie tylko 1 raz(dosłownie) zaraz po instalacji którejś z kolei "łatki" gra zaczęła mi świrować. Gdy tylko usunąłem łatkę problemy znikły jak ręką odjął.
    Może tak spróbujcie zmniejszyć rozmiar bitwy poniżej 800 i ustawić grafikę choć trochę poniżej maksymalnej.

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #443 dnia: Marca 21, 2011, 08:44:16 »
    Zastanawiam się czy to ja mam farta czy wy po prostu histeryzujecie;]. Gram w PoP praktycznie od jego premiery na Warband i nigdy nie miałem z nim problemów (natury technicznej). Do windy wywaliło mnie tylko 1 raz(dosłownie) zaraz po instalacji którejś z kolei "łatki" gra zaczęła mi świrować. Gdy tylko usunąłem łatkę problemy znikły jak ręką odjął.
    Może tak spróbujcie zmniejszyć rozmiar bitwy poniżej 800 i ustawić grafikę choć trochę poniżej maksymalnej.

Człowieku, ja rozmiarem bitwy nie przekraczałem 100, grafikę natomiast cofnąłem o kilka epok wstecz. Próbowałem nawet trybu DirectX 7. Wymagania techniczne gry spełniam oczywiście z dużym zapasem.
    Może faktycznie masz farta - to znaczy grasz na takim sprzęcie, który nie gryzie się z niczym, co zawiera ten mod. Użytkownicy różnych kart graficznych mają różne problemy, no ale na czymś mod musi dobrze działać.
    Dziwy mnie tylko to, że w żadnym innym modzie nie musiałem się użerać z takimi przeszkodami. Problem w tym, że PoP jest (a raczej był) moim ulubionym, więc tym bardziej mnie to drażni.
    Dobrze, że już mamy wiosnę. Znajdą się lepsze rzeczy do roboty. :P

Offline Makar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #444 dnia: Marca 21, 2011, 11:23:03 »
    Może jetem ślepy ale na pierwszej stronie nie znalazłem żadnego spolszczenia.

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #445 dnia: Marca 21, 2011, 12:08:37 »
    Ano widzisz. Jeśli nie znalazłeś tego w głównym temacie odnośnie moda, który Cię interesuje, oznacza to, że takiego spolszczenia nie ma. A przynajmniej nikt nie podjął się jakiegoś większego projektu - pomijam osoby, które tłumaczą sobie mody na własną rękę.

Offline cptjack

• Użytkownik
    « Odpowiedź #446 dnia: Marca 21, 2011, 13:23:39 »
    Tak, jesteś leniwy. Patrz na pierwszej stronie.

Ja leniwy nie jestem, jestem natomiast szczęśliwy. Szczęśliwy, bo wywaliłem w cholerę tego moda, a nie leniwy, ponieważ wcześniej spędziłem kilka dni na próbie pozbycia się uciążliwych bugów, które są jego integralną częścią. Po zastosowaniu się do tych najbardziej powszechnych porad gra działała całkiem znośnie, ale nagle ni z tąd, ni z owąd nie dało się ukończyć żadnej większej bitwy.
    Naprawdę doceniam możliwości i talent twórców, ale nie wiem po co się brać za produkcję czegoś, z czym silnik gry nie daje sobie rady. PoP jest w istocie jednym z najlepszych modów w jakie grałem, ale jednocześnie napsuł mi najwięcej krwi. Jeśli to ma być tak zwany "final wersion" to ja podziękuję.
    Z PoP'em na podstawowego Mount&Blade aż takiej traumy nie było, więc może do niego wrócę.

Pozdrawiam wytrwałych.
    Problemy dotyczą nie tyle moda, co 32-bitowego Windowsa. Wrzuć poprawki podane w FAQu Hutha i będzie działać. Też nie mogłem dać rady na początku, a potem zjednoczyłem Pendor dwa razy, grając najpierw lordem, a potem lordzinką dla odmiany. :)

Btw, kobietą gra się ZNACZNIE łatwiej, szczególnie w późniejszej fazie gry.

Łucznicy oczywiście Ravenstern, a pierwszy znaleziony Qualis Gem zainwestować w Silvermist Rangers. Jeśli chodzi o kawalerię to Adventurers (rekrutować Roque Nobles w karczmach), Sarleon Knights i Ravenstern Knights dają radę. Od biedy Empire Knights i Valkirie. Później Hero Adventurers i rycerze zakonni. Szybko i łatwo można mieć Knights of the Falcon (zatrudnić Sir Rayne). Jak już zdobędziesz kolejny Qualis Gem, to Shadow Legion.
    « Ostatnia zmiana: Marca 21, 2011, 13:30:42 wysłana przez cptjack »

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #447 dnia: Marca 21, 2011, 14:45:56 »
    Trafiły mi się 2 dziwne bugi.
    1. Odgłosy nie-moich żołnierzy w bitwie zwolniły. Wcześniej działały jak powinny, a teraz jakby je puścić z taśmy w spowolnieniu. Dotyczy to tylko głosów męskich, tylko w walkach na otwartym polu (przy walkach pod wioskami, w karczmie itp. wsio działa jak trzeba) i tylko jednostek nie będących w mojej armi. Dziwnie to wygląda kiedy moje sołdaty warczą "argh", a sojusznicy i przeciwnicy "aaaaaaaaaarrrrrrrrrrrggggggghhhhhhhhh". Nie wiem czy nie miało to jakiegoś związku z moim grzebaniem się w opcjach szybkości bitwy w czasie samej bitwy... co ciekawsze przy rozpoczęciu gry od nowa problem się nie pojawia... bug w sejwach?

2. Nie mogę ochajtać mojej postaci. Mam quest "wed your betrothed", 100 stosunków z tatusiem i chyba z 67 z narzeczoną. Tatuś jest moim wasalem. Problem w tym że uczta się nie odbywa. Sprawdzałem czekanie 100 dni do przodu i nic. Zawarłem pokój z sąsiadami, zrzekłem się marszałkostwa i nic. Co więcej, dopiero przez to zauważyłem że w moim istniejącym od jakiś 300 dni w grze królestwie NIGDY nie odbyła się żadna uczta.

Ktoś wie jak sobie z tym poradzić?

Dodam, że tłukę w PoP 3.204 (i zdecydowanie chcę wreszcie skończyć tego moda na tej wersji, bez straty sejwów)
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #448 dnia: Marca 21, 2011, 21:42:32 »
    Problemy dotyczą nie tyle moda, co 32-bitowego Windowsa. Wrzuć poprawki podane w FAQu Hutha i będzie działać. Też nie mogłem dać rady na początku, a potem zjednoczyłem Pendor dwa razy, grając najpierw lordem, a potem lordzinką dla odmiany. :)
    Znalazłem kiedyś to rozwiązanie, ale mieszanie w ważnych dla systemu linijkach do moich specjalizacji nie należy. Oczywiście jest, łopatologicznie wręcz, wyłożona instrukcja, jednak bycie współwłaścicielem komputera wymusza uzyskanie bezwzględnej większości w głosowaniu. :P Póki co projekt wylądował w sejmowej zamrażarce. A wszyscy Polacy wiedzą co to oznacza. :)

W każdym bądź razie nadal twardo trzymam się swojego zdania - dobry mod powinien być tak zrobiony, aby nie przysparzał tego typu wrażeń. Ba, za tak wydanego PoP'a gotów bym był zapłacić. Mógłby on spokojnie wylądować na sklepowych półkach. Dziwna sprawa, swoją drogą - jedni każą sobie płacić za gnioty (pierwsze Ogniem i Mieczem), inni natomiast poświęcają swój czas i środki na stworzenie czegoś, z czego korzystają za darmo osoby zupełnie im nieznane.

No i odpłynąłem znów.

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #449 dnia: Marca 22, 2011, 17:26:04 »
    Mam 64 bit windowsa Viste i jeszcze crasha nie doświadczyłem xD
    A tak w ogóle to co trzeba robić po wyświetleniu się po raz któryś tekstu o powstaniu kolejnej heretyckiej armii (już była dla "zielonych" "fioletowych" i innych)???
    Czy będąc najemnikiem król wypłaca żołd w zależności od armii bo nie wiem czy zostawiać drogie jednostki czy je zwalniać???
    W których miastach są siedziby zakonów (i w ogóle czy są oe w jakiś sposób związane z fabułą?)
    To tyle, ale muszę przyznać że PoP jest najlepszym modem w jakiego grałem do tej pory, no może SoD mógłby mu dorównać... ;-P

Post Factum: No cóż po kilku dniach grania w PoP-a stwierdzam że te pytania były głupie... Na szczeście już znam na nie odpowiedzi... xD

Edit: "100 stosunków z tatusiem"   teraz przeczytałem właśnie wstaje z podłogi xD
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 12:56:29 wysłana przez wolfer »