Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646541 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.204 + HOTFIX - Warband v1.134 - SP
    « Odpowiedź #165 dnia: Grudnia 27, 2010, 17:57:52 »
     mater>textures{rlg_mtk_diffusemap}->valid moge wiedziec o co w tym chodzi wyskakuje mi czasami jak chcem wejsc do tawerny lub sklepu Odpowie mi ktos na te pytanie
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2010, 18:38:25 wysłana przez Kapsel146 »

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #166 dnia: Grudnia 27, 2010, 18:05:45 »
    Niewiem czemu ale mnie na najnowszej wersji i hotfixach podczas bitwy wywala a wczesniej sa takie jakby lagi (moi rycerze ida do przodu i natychmiast sie cofaja)

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Grudnia 27, 2010, 18:29:38 »
    Z kawalerii moim zdaniem najmocniejszy jest Legion Cienia.

Czy jest ktoś kto mógłby mi wyciągnąć pliki które są do tłumaczenia ? Bo chciałbym sobie przetłumaczyć na polski ( eng mnie juz troche denerwuje ;))

Tego nie rozumiem ;]. Skoro ogarniasz angielski na tyle, że jesteś w stanie robić spolszczenie to co za różnica czy grasz po polsku czy po angielsku?
    [/quotte]

Poprostu wolałbym mieć grę po polsku ;) mam teraz kilka dni wolnych więc bym sobie przetłumaczył

Legionu cienia mieć nie będę bo gram kulturą pendoru. wiec albo gryf, albo sokoły, świtu, zmierzch i stanowczego wezwania.

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Grudnia 27, 2010, 19:32:02 »
    Odpowie mi ktoś na pytanie u góry

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #169 dnia: Grudnia 27, 2010, 20:23:58 »
    Czy jest taka opcja po prostu grająć na patchu 34 podczas bitwy wiesza mi się gra w normalnym Mount and blade tego nie ma czy jest taka opcja że jak bym grał na starszym patchu do którego jest ta gra czyli tam chyba 32 wychodzi to by tego problemu nie było?? Można posta wywalić doczytałem się już dzieki.

Może ktoś to przetłumaczyć bym nie rozwalił niczego sobie w stronce na pewno się przyda dla mnie i dla wielu innych graczy co im mod kraszuje
        * Menu Start -> Run, type sysdm.cpl and press ENTER
        * a window should open, go to tab Advanced -> Startup and Recovery Settings -> Edit
        * at this point you're editing your boot.ini file. Don't mess things up.
          Look for the line with your operating system mentioned and add "/3GB /USERVA=2990" without quotes. Should look like this:

[operating systems]
              multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /3GB /USERVA=2990

just add only the "/3GB /USER...", don't erase or add anything else
        * save changes and reboot

Odpowie mi ktos jak to zrobić

* Menu Start -> Uruchom, wpisz sysdm.cpl i wciśnij ENTER
        * powinno otworzyć się okno,wybierz zakładkę zaawansowane ->Uruchamianie i odzyskiwanie -ustawienia -> Edytuj
        * w tym momencie edytujesz swój plik boot.ini . Nie namieszaj w nim.
          Spójrz na linię z twoim operating system i dodaj na końcu "/3GB /USERVA=2990" bez cudzysłowów.Powinno wyglądać tak :

[operating systems]
              multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /3GB /USERVA=2990

dodaj tylko "/3GB /USER...", nie dodawaj nic więcej
        * zapisz zmiany i uruchom ponownie komputer 

Proszę bardzo:) za ewentualne błędy w tłumaczeniu z góry przepraszam!!

Edit: Rycerze siedzą w miastach z ich siedzibą np.Sarleon, Rane , Signal i w paru innych- pełnią straż w komnacie zamkowej!
           A co do Eygrima to ja wiem??!! Miałem silną kawalerię jak go rozwaliłem(cały oddział ze 250 chłopa)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2010, 20:32:12 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Grudnia 28, 2010, 08:42:14 »
    A ja powiem ze bez kawalerii można popróbowac, ale to tylko tyle bo piechote rozjedzie ich kawaleria. Ok. 50-70 dobrych kawalerzystów do tego z 80 piechoty i można wygrać, ale im więcej tym lepiej.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #171 dnia: Grudnia 28, 2010, 14:09:10 »
    Jak najwięcej Revastern Rangerów i trochę Kierguardów na to co jednak dotrze do naszych szeregów i można ruszać na podbój świata;]. Problem stanowi jedynie ciężka kawaleria ale przy odpowiedniej taktyce i z nią można sobie poradzić. Takim składem pokonuję Eygrima, Wolfbane, tego co prowadzi najeźdźców z płn i tego co się na płd w D'sharze odradza (też nie pamiętam jak się nazywał ;]). Problem stanowią jedynie Jatu i jeśli jest taka możliwość to ich unikam.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #172 dnia: Grudnia 28, 2010, 16:30:42 »
    Fakt liczni dobrzy łucznicy i trochę ciężkiej piechoty czasem lepsze jest niż najcięższa jazda zwłaszcza jeśli ustawi się ich na dość stromym wzniesieniu to zanim konni pod nie podjadą to już łucznicy mogą spokojnie ich zdjąć:) Sam raz dałem się tak podejść i połowa oddziału poszła do piachu! 

Edit: Najemników takich jak Syla Uzas jeśli dobrze pamiętam to można nająć u zarządcy ale jest to chyba losowe i trzeba mieć minimum obojętne stosunki!!
           A pliki do tłumaczenia to te w folderze  languages chyba:)- no nigdy nie tłumaczyłem ale jeśli mnie pamięć nie myli spolszczenia się tam wkleja i pliki maję te same nazwy co w innych wersjach językowych:P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2010, 20:08:37 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Grudnia 28, 2010, 17:44:44 »
    Przegladalem sobie raport postaci, a nadole mi pisze ze mam 108 Noble Recruit co to jest i jak to wykorzystac?(mam wlasna frakcje)

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Grudnia 28, 2010, 19:35:02 »
    Jeśli w zamku masz trainig grounds to możesz u kasztelana zwerbować tych szlachciców do twojego wojska.

Borbiłem armie 3 seeeres i wszystkie wiedźmy padły martwe -.-
    btw: okazało sie że zakon gryfa nieźle sobie radzi w bitwie xD 380 moich wojsk vs 850 seesees 40 gryfonów w oddziale i wygrana z niewielkimi stratami ( zakonny nie padł żaden)

dalej nikt mi nie odpowiedział jak nająć najemników takich jak syla uzas.

oraz nikt nie dał plików do tłumaczenia ;) a mi sie czas wolny konczy ;PP

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #175 dnia: Grudnia 28, 2010, 20:20:43 »
    btw: okazało sie że zakon gryfa nieźle sobie radzi w bitwie xD 380 moich wojsk vs 850 seesees 40 gryfonów w oddziale i wygrana z niewielkimi stratami ( zakonny nie padł żaden)

Mam jedno pytanie. JAK? Znasz jakieś magiczne taktyki czy najłatwiejszy poziom?? Z tego co pamiętam 3 widzące mają dużo mocnej jazdy więc piechoty/strzelców musiał byś mieć naprawdę dużo i to elitarnych. C.Kawaleria niby dobra na wszystko ale sam napisałeś, że gryfów miałeś tylko 40. Mógł byś kupę strzelców na stromym wzniesieniu ustawić ale Widzące mają tyle ciężkiej konnicy, że (przynajmniej do mnie) zawsze coś dociera a wtedy strzelcy padają jak muchy... Przy takiej różnicy wojsk pewnie mieli sporą przewagę w liczebności. Tak więc spytam jeszcze raz. JAK?

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Grudnia 28, 2010, 22:27:36 »

Mam jedno pytanie. JAK? Znasz jakieś magiczne taktyki czy najłatwiejszy poziom?? Z tego co pamiętam 3 widzące mają dużo mocnej jazdy więc piechoty/strzelców musiał byś mieć naprawdę dużo i to elitarnych. C.Kawaleria niby dobra na wszystko ale sam napisałeś, że gryfów miałeś tylko 40. Mógł byś kupę strzelców na stromym wzniesieniu ustawić ale Widzące mają tyle ciężkiej konnicy, że (przynajmniej do mnie) zawsze coś dociera a wtedy strzelcy padają jak muchy... Przy takiej różnicy wojsk pewnie mieli sporą przewagę w liczebności. Tak więc spytam jeszcze raz. JAK?

yyy ? kupe konnicy ? 13 doom guide  i 50 eastern knight to była cała konnica, chyba ci sie pomyliło z inną armią.
    trzon armii stanowili sarleonscy dezerterzy.

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Grudnia 28, 2010, 23:49:31 »
    Jezeli mozna, prosilbym o wytlumaczenie jak zdobyc w tym modzie najlepsze wojsko grajac wlasna frakcja?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #178 dnia: Grudnia 29, 2010, 00:27:36 »
    1. dalej nikt mi nie odpowiedział jak nająć najemników takich jak syla uzas.

2. oraz nikt nie dał plików do tłumaczenia ;) a mi sie czas wolny konczy ;PP
    1. Jak masz z jakąś niezależną unikalną armią minimum neutralne relacje(choć nie dam głowy), to w póxniejszej grze, jak już jesteś władcą swego państwa(choć może to też zajść i bez tego warunku, ale trzeba mieć własne lenno) to w końcu powinien twój zarządca "powiedzieć", że jest możliwość wynajęcia takiej najemnej armii... w FAQu gdzieś tam o tym jest.
    2. Nie znam się na tym :P

Widzące najlepiej rozjechać kawalerią...

Jezeli mozna, prosilbym o wytlumaczenie jak zdobyc w tym modzie najlepsze wojsko grajac wlasna frakcja?
    Znaczy się jaką frakcją? Założonym przez siebie królestwem? No to można iść najprościej jak się da, czyli wybrać kulturę Empire, aby mieć dostęp do Empire Noble Recruit, założyć zakon Shadow Legion(potrzebny do tego tylko Qualis Gem) i masowo szkolić najlepszą zakonną jazdę i jeszcze ją sobie ulepszać. Oprócz tego brać gdzie się da Adventurerów, żeby mieć potem Hero Adventurerów.
    A jeśli się nie lubi Shadow Legion oraz jednostek Empire(nie mówiąc już, że nie ma się możliwości posiadania Pendor Noble Recruit), to wybrać kulturę Pendoru i wybrać sobie jeden z wielu zakonów do których potrzeba pendorskich jednostek.
    Generalnie całą rozpiskę co i jak z rycerzami masz w 2 punkcie FAQu.

A osobiście polecam grać pieszą armią Ebony Gauntlet + halabardnicy sarleońscy + konni towarzysze :P

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Grudnia 29, 2010, 00:29:11 »
    No tak, ale ma kulture Sarleon

EDIT:dobra wiem o co chodzi dzieki
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2010, 00:32:31 wysłana przez jakozfifi »