Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646216 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hellbilly

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.204 - Warband v1.132 tylko - SP
    « Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 24, 2010, 21:50:37 »
    Dla mnie mod jest jedynym z tych w ktore grywałem, w ktorym grywam kupcem. Jesli przy wyborze postaci idziemy linia nazwijmy to "kupiecką" - ojciec kupiec, praktyki u bogatego kupca i doswiadczenie jako domokrazca to uzyskujemy wartosci dla handlu 7, a pojemnosc ekwipunku tez na 7. Do tego 5000 kasy. Początkowe 4 punkty na cechy daję na siłę i mogę uzywac  kuszy. Można wyruszać na handel ;) Poza tym w odróznieniu od PoP z Mounta wczesniejszego czyli 3.01 jesli zostajemy zaatakowani i wycofujemy sie pozostawiajac czesc wojownikow to wróg przynajmniej na chwilę odpuszcza, jest czas uciec. W tanmtej wersji bylo po zawodach, dopadli cię Jatu, nie miales dosc sily aby ich odeprzec i nic nie dawalo pozostawianie czesci sil. Sekunde potem i tak sytuacja sie powtarzala. Przez to handel byl utrudniony. Teraz w krótkim czasie zbiłem fortune, pozatrudniałem około 60 ludzi dla eskorty w tym postacie którym trzeba bylo zaplacic po 6000. Czuję sie jak zepsuty, bogaty kupiec z wenecji. Czas pomyslec o ambicjach politycznych ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 24, 2010, 21:56:09 wysłana przez hellbilly »

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.204 - Warband v1.132 i 1.134 - SP
    « Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 24, 2010, 23:33:49 »
    Fakt lepiej zacząć nową grę ale ciekawe czy skoro patch jest na 1.132 a odpalam moda na 1.134 to czy coś będzie nie działać??

Działa też na 1.134, tylko po prostu nigdzie nie było to napisane.

Edit: wyszedł mały hotfix, naprawiający zepsuty dialog z towarzyszem, gdy jest naszym więźniem - http://www.filefront.com/17701181/PoP3204_Update_Dec_24.rar
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2010, 19:16:30 wysłana przez HUtH »

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    Odp: Prophesy of Pendor v3.204 + HOTFIX - Warband v1.134 - SP
    « Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 26, 2010, 12:07:51 »
    Mam pytanko pod czas gry czasami mi się wiesza stoi a po minucie wraca do siebie tylko żę ja już leże martwy wtedy wiec może mi ktoś odpowiedzieć co to może być;p

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 26, 2010, 14:26:39 »
    Przed instalacją patcha nie miałem absolutnie żadnych problemów z modem. Po wklejeniu łatki nie mam dźwięku (szczęk broni, okrzyki, tętent konia, muzyka jest), co jakiś czas wywala mnie do pulpitu bez jakiegokolwiek błędu a przy wczytywaniu najczęściej wywala mnie z gry z błędem w pliku troop :/.... Czy tylko mi się wydaje czy coś tu jest nie tak :/... Jaki jest sens w wydawaniu takiego patcha??

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 26, 2010, 19:01:30 »
    hmm.. ja pobrałbym całego PoPa od nowa.. no i ta nowa wersja jest jednak tylko na 1.134 :P tzn na 1.132 też działa, ale lepiej mieć nowszą.

Edit: i znów jakieś nowe hotfixy, już mnie to zaczyna irytować :P
    http://www.filefront.com/17704183/PoP3204_Dec_25_Hotfix.rar
    mirror - http://rapidshare.com/files/439323424/PoP3204_Dec_25_Hotfix.rar
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2010, 19:28:09 wysłana przez HUtH »

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 26, 2010, 19:57:19 »
    Dlatego ja poczekam na jakiś późniejszy patch.

Mam pytanie, jak zwiększyć szanse na zawarcie pokoju? Bo w tym momencie mam wojnę ze wszystkimi frakcjami poza Fierdsvainem, który wyeliminowałem.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #156 dnia: Grudnia 26, 2010, 21:13:00 »
    hmm.. ja pobrałbym całego PoPa od nowa.. no i ta nowa wersja jest jednak tylko na 1.134 :P tzn na 1.132 też działa, ale lepiej mieć nowszą.

Edit: i znów jakieś nowe hotfixy, już mnie to zaczyna irytować :P
    http://www.filefront.com/17704183/PoP3204_Dec_25_Hotfix.rar
    mirror - http://rapidshare.com/files/439323424/PoP3204_Dec_25_Hotfix.rar

Ciekawe, ciekawe....ja jednak poczekam do czegoś bardziej istotnego....

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Grudnia 27, 2010, 00:26:46 »
    Dlatego ja poczekam na jakiś późniejszy patch.

Mam pytanie, jak zwiększyć szanse na zawarcie pokoju? Bo w tym momencie mam wojnę ze wszystkimi frakcjami poza Fierdsvainem, który wyeliminowałem.

Wydaje mi się, że to zależy od twojego prawa do rządzenia i sytuacji wrogiego państwa. Z własnego doświadczenia wiem, że konające już państewka bardzo chętnie podpisują wszelkie pakty a z kolei wróg mający nade mną przewagę chyba jeszcze nigdy nie przyjął propozycji pokoju. Chyba, że zawarłem sojusz z kimś jeszcze silniejszym kto z nimi wojuje. Wtedy sami ślą propozycje;].

EDIT: Czy zna ktoś miejsca pobytu przedstawicieli poszczególnych zakonów? Chciał bym wstąpić do któregoś ale odkąd gram w PoPa v3 spotkałem może 2-3 z czego tylko jeden miał dostępną opcję wstąpienia do zakonu ale jako, że był on z hebanowej rękawicy nie wykorzystałem tej możliwości ;/ .
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2010, 00:31:38 wysłana przez michal3588 »

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #158 dnia: Grudnia 27, 2010, 11:45:05 »
    Ojej, pobytu stałego to oni nie mają i tu zaczyna robić się problem bo trzeba biegać po całym Pendorze i szukać ich po tawernach.

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Grudnia 27, 2010, 12:32:14 »
    Czy jest taka opcja po prostu grająć na patchu 34 podczas bitwy wiesza mi się gra w normalnym Mount and blade tego nie ma czy jest taka opcja że jak bym grał na starszym patchu do którego jest ta gra czyli tam chyba 32 wychodzi to by tego problemu nie było?? Można posta wywalić doczytałem się już dzieki.

Może ktoś to przetłumaczyć bym nie rozwalił niczego sobie w stronce na pewno się przyda dla mnie i dla wielu innych graczy co im mod kraszuje
        * Menu Start -> Run, type sysdm.cpl and press ENTER
        * a window should open, go to tab Advanced -> Startup and Recovery Settings -> Edit
        * at this point you're editing your boot.ini file. Don't mess things up.
          Look for the line with your operating system mentioned and add "/3GB /USERVA=2990" without quotes. Should look like this:

[operating systems]
              multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /3GB /USERVA=2990

just add only the "/3GB /USER...", don't erase or add anything else
        * save changes and reboot

Odpowie mi ktos jak to zrobić
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2010, 16:49:15 wysłana przez Kapsel146 »

Offline diamo92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Grudnia 27, 2010, 15:06:05 »
    Zastanawia mnie pewna rzecz. Imiona Lordow/miast/wiosek/zamkow mam takie jak z nativa np Sargoth, Krol Ragnar. Natomiast , gdy podjezdzam do wioski obok Sargoth i rekrutuje ludzi to mam podane ze kilku Fierdsvain recrut, chce podąrzyc za mną. Co zrobic, zeby lordowie i miasta miał nazwy z moda ?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #161 dnia: Grudnia 27, 2010, 15:08:48 »
    To może zmienisz język na polski w launcherze gry?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Grudnia 27, 2010, 15:10:35 »
    Zastanawia mnie pewna rzecz. Imiona Lordow/miast/wiosek/zamkow mam takie jak z nativa np Sargoth, Krol Ragnar. Natomiast , gdy podjezdzam do wioski obok Sargoth i rekrutuje ludzi to mam podane ze kilku Fierdsvain recrut, chce podąrzyc za mną. Co zrobic, zeby lordowie i miasta miał nazwy z moda ?

Już przeginacie z tym pytaniem :/... Powinno być już za nie ostrzeżenie. Przeczytaj łaskawie choćby ostatnich kilka stron bo na pytanie, które zadałeś odpowiadano już 986876 razy...

A co do zakonów to czy przedstawiciele siedzą tylko w gospodach?? Przeleciałem na ctrl+lpp wszystkie miasta i niema ;[. Może siedzą na zamku? Może nie tylko w miastach ale i w zamkach?

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Grudnia 27, 2010, 16:41:57 »
    Załorzyłem własnie zakon gryfa jak go ocieniacie ? + ulepszenie kilka poziomów (ostatnie kosztowało 160k bodajże)
    Eygrima ktos pokonał ? bo to jedyna armia której jeszcze nigdy nie udało się mi pokonać :( jakieś wskazówki ? jakie jenostki najlepiej się sprawdzają.

Z wcześniejszych postów wnioskuję, że aby otrzymać quest z noldorką twierdzą musze najpierw rozbić jakąś armie jatu. czy musi to być zwykła armia czy wystarczy armia np. zulkara.

i jeszcze 1 pytanie: jak nająć bohaterów takich jak oswald czy eygrim ? bo podobno można ich najmować.

--EDIT:  Czy jest ktoś kto mógłby mi wyciągnąć pliki które są do tłumaczenia ? Bo chciałbym sobie przetłumaczyć na polski ( eng mnie juz troche denerwuje ;))
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2010, 17:04:39 wysłana przez Morgred »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Grudnia 27, 2010, 17:15:44 »
    Z kawalerii moim zdaniem najmocniejszy jest Legion Cienia.

Czy jest ktoś kto mógłby mi wyciągnąć pliki które są do tłumaczenia ? Bo chciałbym sobie przetłumaczyć na polski ( eng mnie juz troche denerwuje ;))

Tego nie rozumiem ;]. Skoro ogarniasz angielski na tyle, że jesteś w stanie robić spolszczenie to co za różnica czy grasz po polsku czy po angielsku?