Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Miasto / wieś  (Przeczytany 28648 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline FTR

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Miasto / wieś
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 04, 2011, 19:31:16 »
    No głównie o niej piszę. W przypadku posiadania lepszych jednostek zawsze wygrasz ty jeśli ta opcja jest ustawiona na "normal". Po prostu będziemy musieli więcej czasu poświęcić na wylizanie ran po bitwie (uzupełnienie jednostek w miejsce poległych). A to raczej tylko irytuje niż faktycznie utrudnia grę. :P No chyba że ktoś siedzi z nogą w gipsie i ma czas na długie granie. :>

Osobiście gram na tej normie ale naprawdę nie jest to znaczący czynnik jeśli chodzi o trudność gry. Ulepszona inteligencja przeciwników - nie wiem na czym polega ta opcja bo oni i tak zawsze robią to samo czyli na początku idą w jakimś tam szyku (który nie wiem jak ma im pomóc) a potem i tak wszyscy zaczynają biegać bez ładu i składu po polu bitwy. :P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2011, 19:35:51 wysłana przez FTR »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 04, 2011, 22:28:30 »
    Poziom  trudności ma wiele do znaczenia. Przykładowo, grając na poziomie trudności 110% mając nawet dobrą zbroję, to jak dostanę  włócznią i z kuszy to ... kaplica. Dlatego mimo że moja armia zabiła już ponad 5000 wojaków ja dopiero zabiłam 265 :(. Marny wynik.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 05, 2011, 08:47:10 »
    Poziom trudności maznaczenie i to wielkie. Spróbój szrażować zamek obstawiony Rhodockimi Strzelcam na 111%. To się opiera o masochizm.

Offline Ronhi88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 23, 2011, 11:17:28 »
    Właśnie, ja mam miasto Tulga. Mają przyprawy i są dość drogie, więc chociażby z tego powodu powinno być to miasto bogate.
    Halmar jest najbogatsze to fakt i nigdy się nie zmienia status a jest tak blisko. Myślę, że to dlatego, bo nie ma tam zogniskowanych żadnych rabusiów, bo gdyby się chwile zastanowić to wszędzie oni są.

W sprawie handlu z tymi miastami i wsiami powstały teorie o oddawaniu dóbr. Myślę, że nie tyle oddawanie co sam handel. Kupiec w Tuldze u mnie ma 70k denarów i staram się sprzedawać mu rózne towary. Tak samo we wioskach. Staram się też niszczyć obozowiska, ale czasem mnie zbiją, bo mam wysoki poziom.
    Chyba, że nie ma takiej logiki w tej grze, to trudno. Samo załatwienie wiosce bydła albo zboża powinno poprawić sytuację a nie poprawia. 

Offline M@ro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 03, 2011, 16:19:03 »
    też mam problem z dobrobytem w wiosce i wq. mnie powinno się przechodzić do centrum wioski/ i pytasz sie starszego wioski tak jak w mieście mistrza gildi na temat handlu i gość mówi ci ile czego potrzeba 

Offline TheVlikeQs

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • :P
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 03, 2011, 16:52:13 »
    Pobuduj więcej budowli typu młyn szkoła itp. i chyba jak tu mówili oczyść z bandytów :)
    I <3 M&B :P

Offline M@ro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 03, 2011, 18:29:26 »
    Pobuduj więcej budowli typu młyn szkoła itp. i chyba jak tu mówili oczyść z bandytów :)

tak właśnie robię :)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 03, 2011, 22:15:06 »
    A nie licząc rozbudowania i oczyszczania terenów to jak mozna wiosce lub mieście zapewnic dobrobyt?
    (click to show/hide)

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 03, 2011, 22:31:52 »
    Robiąc misję dla sołtysa/mistrza gildii.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 04, 2011, 13:35:19 »
    Ja zauważyłem że im więcej złota zostawiam w swoich wioskach (kupuje od nich co tylko mają) to dobrobyt jest zawsze na wysokim poziomie.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 22, 2011, 14:05:06 »
    Ja nie wiem np ja zostawiłem w Shariz prawie 10k i jakoś bogactwo było to samo,tak więc z tymi poziomami bogactw to niewiadomo (wiem natomiast że ZAWSZE któreś miasto Khergitów ma status b.bogaty bez rzadnych pomocy czy questów:) )
    Pozdro!

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 22, 2011, 14:34:23 »
    Halmar jest obleśnie bogate, przy czym posiada tylko 1 wieś.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 22, 2011, 15:42:28 »
    Wieś w te czy w tę nie robi. Ważne, by miasto/wieś było bogate i byśmy się nie musieli martwić co robić :)
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 22, 2011, 15:53:01 »
    Dokładnie :D, tylko Halmar jest często oblegane...:(

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 22, 2011, 16:36:14 »
    No wiesz. To zależy od tego ile tam masz wojska, ile masz renomy i czy np. w bliskiej okolicy wszystkie właściwości są twoje, bądź twojej frakcji. To są główne czynniki ale być może NPC najeżdża ten zamek dla koniunktury...