Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Obrażenia  (Przeczytany 4671 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darkfault

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Obrażenia
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 10, 2011, 15:04:06 »
    Połowa obrażeń :-) Pisałem w odniesieniu do tego co pisał autor, że nawet na najniższych obrażeniach strzały katają.

O to chodzi, że ja strzały omijam - cały czas staram się ruszać, dlatego praktycznie mnie nie trafiają. Jeśli już muszę strzelić z łuku do łucznika stojąc, to strafe'uję i strzelam dokładnie w tym momencie, w którym wróg napina łuk - tak, że zanim on strzeli [jeśli da radę] to ja zdążę zrobić unik [zakładając, że w pobliżu nie ma innych łuczników]

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:09:27 »
    Omijasz? Próbowałem, i jest to niezwykle trudne, zwłaszcza że nigdy nie przewidzisz gdzie poleci strzała.

PS. Nie pisz pogrubioną czcionką, jest to zabronione w regulaminie forum.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:16:20 »
    To że ty starasz się omijać strzały nie znaczy że są niegroźne i nic ci nie zrobią bo z twojej wypowiedzi wynika tak: skoro mnie nie trafiają to reszta gada bzdury. Strzały, bełty czy rożna broń rzucana zadaje największe obrażenia bez względu na poziom trudności.
    Nie pisz całych postów pogrubioną trzcinką bo mam wrażenie że starasz się wywyższyć a to już mi się nie podoba.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:26:05 »
    Dark jest to co mowisz jest prawda to mozesz byc naszym mistrzem (ironia) jak by ktos nie zauwazył  a te omijanie strzał rozumiem ze Neo dał Ci pare lekcji :D

Offline Darkfault

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:36:35 »
    No cholera ludzie, uspokójcie się. Tak OMIJAM strzały. Nie, żaden neo lekcji mi nie udzielał. Po prostu ... przewiduję gdzie mniej więcej będzie lecieć strzała w danym momencie, przy danej pozycji poszczególnych łuczników.
    Wcześniej grałem dużo w GunZ, więc takie ... 'podstawowe' techniki odnoszą się także do tego..
    Bo więcej tu ... zręczności i myślenia, niż typowej FPS'owej nawalanki...

Nie zrozumiecie mnie, wyrocznia mówiła, że nie będziecie mnie akceptować bo będę miał moce, których wam brak, ale żeby od razu tak się rzucać? :-(

PS: Sorry za bolda, przyzwyczajenie :-P

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:39:49 »
    Słaby sarkazm, jeżeli mam być szczery. Może jeszcze powiesz, że robisz to w płytówce? Przy połowie obrażeń to ,,se'' można...... ;) Zresztą, walcz sobie jak chcesz, mi bawienie się w nindżę na pewno nie dawałoby żadnej satysfakcji, wolę walne, epickie starcia. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:48:57 »
    wiesz Hofiko on moze jeszcze gra z Battlesizerem na 10 to wtedy strzaly da rade unikac :) he

Offline Darkfault

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:54:51 »
    No i znowu ofensywa. Jesteście dziś wobec mnie wyjątkowo agresywni - założyłem tu konto, bo myślałem, że ludzie są tu mili i sobie z kimś porozmawiam o tej grze [która swoją drogą strasznie mi się spodobała], ale widzę że tu jak w każdej polskiej społeczności - brud, chamstwo i szyderstwo!

Tak się składa, że walki mam ustawione na 70 - miałbym na więcej, ale komputer mi eksploduje.

Tak, unikam w płytowej bo mam hmmm... [rysuje koniucha] - paniatno? :|

Boże, jaką ta gra agresję w was wyzwala :-(

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:58:18 »
    Dark daj spokoj droczymy sie z toba poprostu jest nam ciezko to sobie wyobrazic jak mozna ukniac 30 strzał wystrzelonych naraz (wszystkich) a jak grasz na normlanych obrazeniach to po 3 strzalach powinnienes lezez tak mi sie wydaje (ja tak mam )

Offline Darkfault

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 10, 2011, 17:00:30 »
    O to chodzi, że nie na raz - zanim dojdę w zasięg strzału to jest tak jakby 'pod kątem' wobec linii wroga, dlatego zwykle wezmę 2-3 strzały na tarczę, a reszta przelatuje kilka centymów obok głowy, a potem sobie krążę i staram się wybijać po kilku, nie na raz :|

O tak o to robi ja:

Czerwone: łuczniki złe
    Niebieskie: ja na fotorealistycznym koniuszku

@down:
    Nie skoczyłem do nikogo z mordą! Dlaczego mnie atakujesz?! Nie kreuję się na żadnego kapitana z kosmosu, piszę po prostu że można uniknąć i nie rozumiem jak piszecie, że nie można! Bo można! ;'((((
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2011, 17:08:12 wysłana przez Darkfault »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 10, 2011, 17:01:57 »
    We mnie na przykład agresję wyzwalają ludzie kreujący się na bossu kampinosu i panów wszechświata, którzy na najmniejszy atak wymierzony w siebie odpowiadają dość durnowatym sarkazmem i dziecinną ironią. Nie będę ciągnął offtopu, ale jeżeli chcesz trochę pożyć na tym forum, spróbuj trochę zwiększyć dystans do cudzych wypowiedzi. Nikt cię nie obraził, milicja wystosował w twoim kierunku jedną, delikatną ironię, a ty na niego z mordą. Poza tym grasz na śmiesznie małej trudności, a na tym forum chyba wszyscy grają na dość wysokiej, więc się nie dziw, że są sceptyczni wobec takich wypowiedzi.

Miałem to wysłać na PW, ale pomyślałem, że zaofftopuję ten jeden, ostatni raz gwoli wyjaśnienia sprawy ;d

Gram na ustawieniach Normalnych w siebie i Normalnych w moich ludzi (czasem, gdy nie chce mi się werbować ludzi od nowa co dwa dni, ustawiam na 1/2), i i tak nie gra mi się zbyt trudno.

EDIT UP: Gdybyś wspomniał, że robisz to na koniu, nikt by ci słowa złego nie powiedział :D Ale mimo wszystko, skończ z tą marną ironią -_-'
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2011, 17:24:07 wysłana przez Hofiko »

Offline Darkfault

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 10, 2011, 17:28:34 »
    A jak niby to zrozumieliście?
    Ja swoją postacią mam dopiero 32 poziom. Wyposażenie: Zbroja płytowa, jakaś zdobyczna tarcza rycerska [25odp], łuk i wielki berdysz masywnego wyglądu [do ucinania główek] + zakuty koń.

Że ja tego konia w kieszeni noszę? :P

Co druga odpowiedź na mój post jest pełna marnej ironii, ale oczywiście to ja jestem ten zły, tylko dlatego, że nie czytacie ze zrozumieniem :-(

<zabiera zabawki i idzie do innej piaskownicy>
    Jak pójdziecie na dobranockę, to wam zrobię do waszej kupę! O! :|

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 10, 2011, 18:22:58 »
    a na tym forum chyba wszyscy grają na dość wysokiej, więc się nie dziw, że są sceptyczni wobec takich wypowiedzi.
    Ej, ej, ej! Bez takich uogólnień... Ja gram na 22% przez co przeczę Twojej tezie o wyśrubowanych limitach jakie narzucają sobie gracze.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 10, 2011, 18:33:16 »
    A ja jeszcze tylko dodam, że  omijanie strzał konno to już totalna bzdura, bo w grze nie ma konia zdolnego zrobić manewr szybciej od lecącej strzały ;)

Przeskakiwanie nad strzałami? Latanie? Przestawianie ręcznie konia i chowanie go do plecaka? Ktoś tu traci kontakt z rzeczywistością...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2011, 19:40:01 wysłana przez Hofiko »

Offline Darkfault

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 10, 2011, 18:39:14 »
    A ja jeszcze tylko dodam, że  omijanie strzał konno to już totalna bzdura, bo w grze nie ma konia zdolnego zrobić manewr szybciej od lecącej strzały ;)

... a od łucznika?! Koń może SKAKAĆ. I łucznik komputerowy nie przewidzi gdzie będziesz kiedy strzała doleci NA TYLE dobrze, żeby nie można było tego uniknąć przyśpieszając/zwalniając/skręcając. Można też szybko zeskoczyć z konia, schować go do plecaka [nadal lecąc w powietrzu] i szybkim ruchem ręki postawić go następnie dwa metry przed sobą po czym na niego wskoczyć. Powtarzając ten manewr można unikać bardzo efektywnie!

Poza tym mój koniuch ma w zadzie dopalacz i może fruwać. :|