Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lenno  (Przeczytany 9668 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szpec

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Lenno
    « dnia: Listopada 28, 2010, 00:00:40 »
    Mam do was pytanie odnośnie waszego lenna. Jakie jednostki tam wstawiacie, gdy:
    a) Jesteś wasalem któregoś z królestw,
    b) Masz własne królestwo.

Otóż dopiero co przejąłem Suno i mam własne "Królestwo Polskie" :D I teraz nasuwa mi się pytanie co mam tam wsadzić, żeby mogli się jako tako wybronić. Bo wojska to nie mam, a miasto przejąłem najemnikami z karczm i sześcioma (6) tymi takimi npc (Artimener, Lezalit, Nizar, Borcha, Baheshtur, Rolf) :P

Ps. Dlaczego żaden wasal nie chce się do mnie przyłączyć? Reputacji mam ponad pięćset (500), a relacje z wasalem ok. 15.
    Gdy wysyłam emisariusza do Sułtana z ofertą sojuszu (lub jakiegoś tam paktu) to w odpowiedzi dostaję, że nie uznaje mojej władzy - coś w tym stylu. Proszę o szybką odpowiedź :D
    Piszę poprawnie po polsku... a przynajmniej próbuję

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: Lenno
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 28, 2010, 01:31:09 »
     Nie grałem w Warbanda, ale doświadczenia z podstawki podpowiadają, że połączenie nordyckich toporów, rhodockich kusz i vaegirskich łuków potrafią czynić cuda w obronie.

Offline Szpec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 28, 2010, 02:16:56 »
    Czyli trzeba z nimi biegać i szkolić te jednostki? :/

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 28, 2010, 09:55:46 »
    Hahah wtopiłeś się w niezłe bagno :P Z 500 reputacji (pewnie masz mało prawa do rządzenia i honoru) żaden z królów  i wasali nie będzie brał Cię na poważnie ;D. Ale tak serio to nieradzę szkolić ludzi z tawern (drodzy i słabsi od jednostek podstawowych). Co do Sułtanatu to Król nie uznaje twojej władzy bo masz pewnie mało honoru i prawa do rządzenia (reputacji też masz za mało jak na Króla...)
    a)Jeśli jestem wasalem np Rhodoków to rekrutuje tylko jednostki Rhodockie (wbijam dużo pkt zaufania do 2 wiosek koło siebie i w 1 dzień mam nawet 100 współplemieńców).
    b)Miałem Królestwo ale zacząłem grę od nowa, ponieważ każdy mój lord chciał wszystkie lenna dla siebie a jak ich nie dostali to każdy miał do mnie pretensje i spadało mi ich zaufanie.

JEŚLI CHCESZ SZYBKO SZKOLIĆ JEDNOSTKI UŻYJ JEDNEGO Z NPC I ROZDAWAJ W SZKOLENIE. Mój kolo ma 8 szkolenia i ja mogę sobie już szkolić od khergickiego współplemieńca do lansjera ;D

A co do wasalów to jest to samo co z Królem Sułtanatu... (nie ważne ile masz zaufania i lorda, liczy się prawo do rządzenia, renoma i honor).

Pozdrawiam! Mam nadzieję że pomogłem :)

Offline Szpec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 28, 2010, 14:26:06 »
    Już mi odebrali miasto xD Dołączyłem właśnie do Sułtana i kolejne pytanie: Czy można jakoś skrócić czas wyprawy, kampanii czy jak kto chce. Jeżdżę za tym Emirem, a on tylko okolice patroluje i wojny nawet nie ma teraz.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 28, 2010, 15:10:44 »
    Jeśli masz quest typu podążaj za Emir **** xD to możesz sobie pójść gdzie chcesz (spadnie ci reputacja u lorda o 3 lub wogule jej nie stracisz :D). Ja tam się nie przejmuje lordami czasem mam na minus a po 30 dniach w grze jest przyjacielem :D . U mnie większość Calradii mnie lubi ^^

Offline Szpec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 28, 2010, 15:22:32 »
    A mnie laska tak wystawiła, że połowę lordów musiałem rozwalić a ona innemu się oddała :P
    No więc tak. Miałem jechać za Emirem Nuam'em i jak chcę zakończyć misje to artimener się wścieka, więc wysłałem go na misję (Coś tam w tej sprawie :P) a swoją anulowałem u Nuam'a.

Ps. Ile trzeba mieć punktów dodatnich w wiosce, aby móc rekrutować np. mameluków lub mistrzów łuku?

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 28, 2010, 15:48:33 »
    Nie da sie, musisz ich szkolic. Jakkolwike mala, jest jednak szansa na rekrutowanie zrekrutowanie juz ulepszonych jednostek, po prostu zamiast jednostki na 1 poziomie (rekruta) dostajesz na 2 (czyli jedna z opcji rozwoju rekruta)...
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 28, 2010, 16:43:52 »
    Powiem wam że mam 55 reputacji w Sarimish i nawet szkoleni włócznicy mi dochodzą do armii :D (do tej pory max 30 :D)

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 28, 2010, 18:37:59 »
    Mi przy reputacji 70+ rekrutowało nawet Swadiańskich Zbrojnych :D

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 28, 2010, 18:44:51 »
    Znaczy, że domyślnie to idzie w kierunku najlepszych jednostek z frakcji? Sam nigdy ponad +30 nie podbijałem, bo mi się już nie chciało...

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 28, 2010, 21:04:21 »
    @up: Tak, tylko w zamian za jakość spada drastycznie ilość rekrutów i czasem się to wręcz nie opłaca.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 28, 2010, 21:13:03 »
    Właśnie szkoda, że nie da się wtedy wybrać np sarranidzkich łuczników bo wyskakują mamelucy... miałem nadzieje, że jest to troszkę bardziej losowe.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 29, 2010, 13:42:52 »
    Mi przy reputacji 70+ rekrutowało nawet Swadiańskich Zbrojnych :D

Gadasz? :D Ile tych zbrojnych ci dołączyło 5?? :D (Pytam z ciekawości)

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 29, 2010, 15:04:00 »
    Zazwyczaj między 1-3, więc bardzo kiepsko ;/ Zresztą nie radze podbijać tych stosunków na tak wysoki poziom, bo za dużo zabawy z tym. Za ten czas to z dużo większej liczby rekrutów narobisz Rycerzy.