Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co waszym zdaniem powinno być priorytetem?

Nowe skrypty(jeśli tak to jakie)
    Modele ubrań dla kobiet i mieszkańców
    Nowe sceny miast wsi i grodów
    Dokończenie i dopracowanie elementów mapy(ikonki, góry)

Autor Wątek: [M&B][SP]Mroczne Wieki  (Przeczytany 125350 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Mroczne Wieki- Kiedy słońce bylo bogiem
    « Odpowiedź #285 dnia: Grudnia 19, 2010, 19:14:31 »
    Przepraszam za złe nazwanie sceny walki na morzu.

Nazwałem to tak w dużym uproszczeniu.

Przypominam: Które miasto wikingów dać do moda?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline TakiJedenTyp

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #286 dnia: Grudnia 19, 2010, 23:39:45 »
    http://www.historycy.org/index.php?showforum=235

Jeżeli zależy ci na historycznych realiach, może znajdziesz tu coś ciekawego.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #287 dnia: Grudnia 20, 2010, 16:09:31 »
    Nad poprawnością historyczną czuwam ja. historycy.org są spoko, gdy chcemy dowiedzieć się jakiś ciekawostek. O uzbrojeniu a często realiach wiedzą tam dosyć mało. Szczególnie jeśli chodzi o średniowiecze. Większość wciąż utrzymuje tam mit słowian w karacenach, lamelkach i stu innych wynalazkach. Mod będzie opierał się w większości na Polsce przed chrześcijańskiej. Grody i wszystko będzie zrobione jak najlepiej się da. Uzbrojenie będzie bazować na znaleziskach z IX-XI wieku. Wtedy mniej więcej mieliśmy do czynienia z wikingami i z tamtych czasach mamy dosyć dużo znalezisk. Możecie oczywiście wrzucać tutaj propozycje, najwyżej je zweryfikujemy :-)
    Sława!

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #288 dnia: Grudnia 20, 2010, 16:57:18 »
    Nad poprawnością historyczną czuwam ja. historycy.org są spoko, gdy chcemy dowiedzieć się jakiś ciekawostek. O uzbrojeniu a często realiach wiedzą tam dosyć mało. Szczególnie jeśli chodzi o średniowiecze.

Wybacz Blietzwing ale nawet nie skomentuje tego popisu bufonowstwa z Twojej strony... Długo jeszcze masz zamiar wywyższać, że każdy się myli tylko Ty masz rację? Może inni to inaczej odbierają, ale dla mnie taki choćby minimalny brak skromności i robienie za wszechwiedzącą wyrocznię jest wadą całkowitą i taka postawa z Twojej strony uderza z całej siły w tego moda, czyli pośrednio w Rybopiotra, ponieważ ludzie podrzucają tutaj pomysły, starają się pomagać, a na to słyszą że nikt inny prócz Ciebie się nie zna. Dzięki, postoję, moda nie tknę... :/

p.s. Na owym portalu (tj. historycy.org) udziela się masa osób nawet z magisterką z historii, więc takie wywyższanie się przez Ciebie, nad nimi jest krótko mówiąc... śmieszne.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #289 dnia: Grudnia 20, 2010, 17:14:01 »
    Nad poprawnością historyczną czuwam ja. historycy.org są spoko, gdy chcemy dowiedzieć się jakiś ciekawostek. O uzbrojeniu a często realiach wiedzą tam dosyć mało. Szczególnie jeśli chodzi o średniowiecze.

Wybacz Blietzwing ale nawet nie skomentuje tego popisu bufonowstwa z Twojej strony... Długo jeszcze masz zamiar wywyższać, że każdy się myli tylko Ty masz rację? Może inni to inaczej odbierają, ale dla mnie taki choćby minimalny brak skromności i robienie za wszechwiedzącą wyrocznię jest wadą całkowitą i taka postawa z Twojej strony uderza z całej siły w tego moda, czyli pośrednio w Rybopiotra, ponieważ ludzie podrzucają tutaj pomysły, starają się pomagać, a na to słyszą że nikt inny prócz Ciebie się nie zna. Dzięki, postoję, moda nie tknę... :/

p.s. Na owym portalu (tj. historycy.org) udziela się masa osób nawet z magisterką z historii, więc takie wywyższanie się przez Ciebie, nad nimi jest krótko mówiąc... śmieszne.

Według mnie masz całkowitą rację. To samo co do Rybopiotra, nie wiem, czy robi to celowo, ale przeze mnie jego zachowanie odbierane tak :
    "(tutaj wstaw najlepszych skrypterów z naszego forum - nie chciałem podawać nicków), Twórcy M&B ! Co wy wiecie o skryptach ? Ja jestem bogiem skryptów ! Zrobiłem skrypt bitw morskich ! Klękajcie przede mną, o wszyscy wy, któży nie jesteście tacy genialni jak ja, czyli wszyscy ! W wasze mody nikt nie zagra, a mój jest świetny, genialny, najlepszy na świecie ! Klękajcie po raz kolejny, możecie co najwyżej mi buty całować ! Jak może wam się nie podobać mój mod !? Jesteście w takim wypadku idiotami, bo on jest świetny ! Jeszcze żaden mod przecież nie był o Polsce, mój jest taki innowacyjny i nowatorski ! Nigdzie nie było jeszcze bitw morskich ! Klękajcie !"

Trochę przesadziłem, błędy zrobione celowo, powtórzone wyrazy także.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Grudnia 20, 2010, 17:51:50 »
    http://www.historycy.org/index.php?showforum=235

Jeżeli zależy ci na historycznych realiach, może znajdziesz tu coś ciekawego.

Dzięki za stronę ale ja już ją znam.

Tobik-N to zachowanie które odczuwasz na pewno nie jest celowe. Ale powiedz mi dlaczego masz takie odczucie.
    Wiem że mój mod nie będzię jednym z najlepszych, ale mam nadzieję że będzie się w niego przyjemnie grać.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #291 dnia: Grudnia 20, 2010, 18:06:48 »
    A dla mnie wygląda na to, że po prostu zobaczyłeś że kogoś biją i postanowiłeś się dołączyć, bezkarnie powyżywać. Proud używał argumentów (trudne słowo), a ty zwyczajnie przedrzeźniałeś i przesadzałeś. Dziwisz się rybiopiotrowi że jest dumny ze swego moda? A kto by nie był?

Offtop, ale musi być jakaś równowaga dla tego kłótliwego spamu ;d
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Grudnia 20, 2010, 18:31:11 »
    Rybo mam do Ciebie pytanie a propos potyczek na łódkach. Jak to wygląda gdy biją się już dwie ekipy na morzu a ty się przyłączasz? Udało Ci się wprowadzić dobór sceny z X statkami?? I jak wygląda sprawa z tym gdy przegrasz bitwę na łodzi. Uciekasz na tratwie do brzegu, w końcu jesteś po każdej bitwie ledwie żywy, w niewoli? Myślałem trochę o tym i jestem ciekaw jak to przeskoczyłeś. (:
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Grudnia 20, 2010, 18:34:27 »
    Super, tyle że nawet doktor historii ma jakąś specjalizację. Nie wiem czy wiesz ale to że ktoś studiuje historię nie musi się orientować w uzbrojeniu wczesno średniowiecznych słowian i wikingów. Dołączyłem do moda bo jestem odtwórcom i od paru lat cały czas czytam i polepszam swoją wiedzę o tamtych czasach. Nie wywyższam się, tylko nie popadajmy w to że każdą pomoc będziemy wrzucać do moda. Fajnie że się interesujecie. Nie dyskredytuję tamtej strony, mówię jednak że wielu przydatnych rzeczy tam nie znajdziemy. Są fora ściśle zajmujące się uzbrojeniem, ubiorem, kulturą i religią danych społeczności w różnych czasach. Historycy.org są nastawieni bardziej na ogólną wiedzę tak więc szukanie tam czegokolwiek dokładnego to trudna sprawa. Nie wiem co wywołało w tobie takie zło. Nie przechwalam się, udzielam się tylko wtedy gdy na czymś się znam. Nie będę wbijał i opowiadał że w jakimś modzie o rzymianach mają złe buty skoro się na tym nie znam. No ale widać że nawet jeśli staram się pomóc rybopiotrowi i poświęcając modowi swój czas na koniec jestem bufonem który tylko gnoi innych i się na wszystkim zna. Pozdro dla ciebie. Proponuję abyś w takim razie zamiast mnie rozpisał uzbrojenie i ubrania dla kolejnych jednostek do moda. Wtedy na serio pomożecie :-)
    Sława!

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Grudnia 20, 2010, 18:42:44 »
    Dzięki za przypomnienie Tapase.
    Całkowicie o tym nie myślałem.
    Trzeba będzie się tym zająć.

Hofiiko@ Chłopak poczuł że jak ktoś elokwentny(np. proud) się wypowie to on może go "spapugować" wymyślając jeszcze że uważam że mój mod będzie "zajebiaszczy".

Pzdr

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #295 dnia: Grudnia 20, 2010, 19:01:41 »
    Witam
    Super, tyle że nawet doktor historii ma jakąś specjalizację. Nie wiem czy wiesz ale to że ktoś studiuje historię nie musi się orientować w uzbrojeniu wczesno średniowiecznych słowian i wikingów. Dołączyłem do moda bo jestem odtwórcom i od paru lat cały czas czytam i polepszam swoją wiedzę o tamtych czasach. Nie wywyższam się, tylko nie popadajmy w to że każdą pomoc będziemy wrzucać do moda. Fajnie że się interesujecie. Nie dyskredytuję tamtej strony, mówię jednak że wielu przydatnych rzeczy tam nie znajdziemy. Są fora ściśle zajmujące się uzbrojeniem, ubiorem, kulturą i religią danych społeczności w różnych czasach. Historycy.org są nastawieni bardziej na ogólną wiedzę tak więc szukanie tam czegokolwiek dokładnego to trudna sprawa. Nie wiem co wywołało w tobie takie zło. Nie przechwalam się, udzielam się tylko wtedy gdy na czymś się znam. Nie będę wbijał i opowiadał że w jakimś modzie o rzymianach mają złe buty skoro się na tym nie znam. No ale widać że nawet jeśli staram się pomóc rybopiotrowi i poświęcając modowi swój czas na koniec jestem bufonem który tylko gnoi innych i się na wszystkim zna. Pozdro dla ciebie. Proponuję abyś w takim razie zamiast mnie rozpisał uzbrojenie i ubrania dla kolejnych jednostek do moda. Wtedy na serio pomożecie :-)

Dokładnie, Historycy.org to portal gdzie można łyknąć ciekawostek historycznych albo wiedzy ogólnej. O uzbrojeniu średniowiecznym jest bardzo ubogo. Dlatego Proud proszę nie wysuwaj bezpodstawnych oskarżeń względem Blitzwing'a. Ma ogromną wiedzę na temat uzbrojenia wczesnośredniowiecznego ,a takie pisanie że się tym chwali czy wręcz uważa się za kogoś lepszego jest co najmniej dziwne, jak chce pomóc i ma wiedzę to niech to wykorzysta.
    Co do Tobika :| szkoda pisać, zachowałeś się jak mały dzieciak.

Podsumowując radzę przejrzeć uważnie ten portal i wtedy oceniać czy tam coś jest.

Co do moda. To robisz postępy z początku myślałem że nie poradzisz sobie i projekt porzucisz ;-) ,ale widzę że dalej idziesz do przodu i bardzo dobrze bo bardzo chcę zagrać jak to określił Tobik "w moda o Polsce (wczesnośredniowiecznej zapomniał dodać :P) i jest taki innowacyjny". Nie zwracaj uwagi na złośliwości innych tylko rób swoje :-)

Pozdrawiam!

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #296 dnia: Grudnia 20, 2010, 20:21:03 »
    Jestem za, aaaaa.... nawet przeciw...
    A tak w sumie to o co chodzi bo nie kminie...

ok to było zue...
    Tak w ogóle to co z tą walutą handel wymienny zostaje???
    I jestem za dodaniem tych niemieckich skur@#$%%^&&**
    taa ;-) nie ma to jak bić zuych ludzi...
    szczególnie grając polskimi chłopkami w zgrzebnych koszulinach... :-)

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Grudnia 21, 2010, 08:41:53 »
    A może zapożyczyć scrypt inwazji? I zrobić inwazje np. niemiecką, nordycką i jeszcze kogoś ze wschodu?

Sory piotr, że sugestia na forum ale i tak wysyłam za dużo pw.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Grudnia 21, 2010, 14:17:34 »
    Niemiecka byłaby chyba jedynie dosyć sensowna. Wikingowie rzadko robili jakieś większe inwazje. Zazwyczaj kończyło się na złupieniu terenów wybrzeżnych lub dogadaniu się z nimi. A wschodni słowianie raczej nie byliby do inwazji tak wcześniej zdolni, bez większej scentralizowanej władzy :P Tyle że to uzbrojenie Niemców. Ehhh. Proponuję póki co zostawić niemców na później, póki co powinniśmy mieć w pierwszej kolejności słowian i wikingów zrobionych.
    Sława!

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Grudnia 21, 2010, 16:12:45 »
    Plopp, zaraz się na TW spytam czy ktoś ni mógłby udostępnić nam skryptu inwazji.
    Tylko czy ci się chce robić tyle modeli?
    I czy nie lepiej zamiast inwazji rusów dać frakcje Wołynian?
    Wikingowie z nami handlowali, na pewno ich dam jako najemników, ale jako agresorów raczej nie.

Edit@ Skrypter ze mnie nie jest dobry, ale sprobuję.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2010, 16:31:15 wysłana przez rybopiotr »