Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NASZE PRACE- 3D  (Przeczytany 397279 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Realign

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: NASZE PRACE- 3D
    « Odpowiedź #1530 dnia: Czerwca 19, 2010, 16:06:26 »
    Fajne to, szczególnie ten króliczek. :D
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1531 dnia: Czerwca 19, 2010, 17:24:06 »
    Ponawiam pytanie. Jest jakiś plugin renderujący do Wingsa?

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #1532 dnia: Czerwca 19, 2010, 18:49:42 »
    Nie ma. Możesz co najwyżej w POV rayu wyrenderować.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1533 dnia: Czerwca 19, 2010, 20:15:21 »
    A POV Ray jest wbudowany cyz coś trzeba ściągać?

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #1534 dnia: Czerwca 19, 2010, 20:58:10 »
    W nowszych wersjach jest wbudowany, ale z tego co wiem to żeby coś wyrenderować w nim trzeba wpisywać komendy w języku C++ więc nie jest łatwo.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1535 dnia: Czerwca 20, 2010, 10:39:48 »
    A Ty renderujesz, czy po prostu robisz zdjęcie?

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #1536 dnia: Czerwca 20, 2010, 11:22:32 »
    Ja renderuje w OpenGL który jest wbudowany w wingsa. Wystarczy wejść w Plik > Renderuj > OpenGL  co prawda render gówniany, no ale zawsze coś, no i jest trochę lepiej niż z viev pointa.

Offline Realign

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1537 dnia: Czerwca 20, 2010, 15:26:28 »
    Toporek, tekstura nie wyszła...

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #1538 dnia: Czerwca 20, 2010, 23:15:16 »
    To i ja dorzucę coś od siebie.
    Nowy model katany, robiłem trochę inną techniką, tak samo tekstura.
    Render 3ds Max 2011 + mental Ray; 1972 polys
    (click to show/hide)

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1539 dnia: Czerwca 21, 2010, 00:15:33 »
    Nie znam się na tym za bardzo (na razie umiem tylko modelować), ale od strony wizualnej (świetne tekstury) twoje prace najbardziej mi się podobają woyo-sensei ;) Może niedługo wrzucę coś swojego.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2010, 00:17:33 wysłana przez krzysioo »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1540 dnia: Czerwca 21, 2010, 10:11:08 »
    Nie znam się na tym za bardzo (na razie umiem tylko modelować), ale od strony wizualnej (świetne tekstury) twoje prace najbardziej mi się podobają woyo-sensei ;) Może niedługo wrzucę coś swojego.
    Dzięki bardzo i czekamy na Twoje prace :)
    Miałem trochę wolnego, więc w nocy porobiłem sobie kilka różnych wzorów tsub. Kilka kolejnych jest w przygotowaniu.
    (click to show/hide)

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1541 dnia: Czerwca 21, 2010, 14:16:43 »
    A ta rękojeść nie powinna być owinięta taśmą jedwabną, a pod nią nie powinna być skóra płaszczki? Tak sobie pytam bo może twoja jest z innego okresu:)

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #1542 dnia: Czerwca 21, 2010, 16:14:19 »
    woyo-sensei - naprawdę niezły model i tekstury, ale poly to żeś ostro nawalił :P Pokażesz siatkę ? Sądzę, że ze spokojem można by to zoptymalizować i ew. podciągnąć teksturą ;) Rękojeść i tak jest niewidoczna czy to FPP czy TPP, bo postać jakoś musi trzymać broń także stamtąd pewnie 3/4 można wywalić aczkolwiek nie wiem jak to wygląda u Ciebie.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1543 dnia: Czerwca 21, 2010, 16:54:39 »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1544 dnia: Czerwca 21, 2010, 18:53:17 »
    Tsuka (czyli właśnie rękojeść) to najzwyklejszy spłaszczony cylinder. Wydaje się być inaczej? Tzn, że osiągnąłem zamierzony efekt :) Poly wychodzi sporo, głównie dzięki kiepskiemu silnikowi Warbanda, który musi wszystko dzielić na trójkąty. W maxie Katana z tą środkową tsubą z kolekcji ma trochę dużo (sam się zdziwiłem :P), bo aż 5118, ale na szczęście to najbardziej wymagająca wersja. Po triangulacji 6554, czyli ponad 1000 trójkątów więcej. Szczerze, to nie miałem pojęcia,że tyle to będzie zajmować, równie dobrze mógłbym zaoszczędzić dając zwykły model cylinda i teksturę z alfą, ale nie było by takiego efektu. Na szczęście tego typu mieczy na polu bitwy nie będzie dużo, bo ewentualnie nasz hero oraz może jakiś daimyo, albo inny wysoko postawiony samuraj :)

A ta rękojeść nie powinna być owinięta taśmą jedwabną, a pod nią nie powinna być skóra płaszczki? Tak sobie pytam bo może twoja jest z innego okresu:)
    Jest owinięta taką skórą jak widać, pod nią drewno. Jej wygląd też pewnie ulegnie zmianie, więc jakąś skórę rekina albo inny badziew jeszcze tam wcisnę :)

@Make My Day - fajny hełm, ale gdyby tak nie błyszczał jak jakieś lustro, tylko miał ładną teksturkę metalu + jakaś szmatka to byłoby super.

edit: Właśnie zauwżyłem, że model nie ma tyle trójkątów jak wyglądało to na początku. Poukrywałem niektóre obiekty, żeby nie przeszkadzały, jednak licznik nadal pozostawał bez zmian. Po usunięciu wcześniej ukrytych modeli polys spadło z ponad 5k do niecałych 2k, czyli jest dobrze :)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2010, 21:51:48 wysłana przez woyo-sensei »