Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NASZE PRACE- 3D  (Przeczytany 397876 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Odp: NASZE PRACE- 3D
    « Odpowiedź #1470 dnia: Maja 26, 2010, 21:22:33 »
    Jak Wam się podoba moja chrzcielnica na konkurs z religii?
    http://i45.tinypic.com/4uhx7l.png

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1471 dnia: Maja 26, 2010, 22:13:01 »
    @UP niezła
    Mój pierwszy toporek z teksturą:http://img130.imageshack.us/gal.php?g=toporek.png
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Runner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1472 dnia: Maja 27, 2010, 13:32:43 »
    Niewiele widać :F
    A chrzcielnica fajna.
    Też chciałbym mieć takie konkursy z religii... :P

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #1473 dnia: Maja 31, 2010, 10:30:20 »
    No to ja też coś dorzuce od siebie :) Zebrałem sporą część swoich modeli do mojego moda i ułożyłem je w drugą wersję zbrojowni (pierwsza wersja jest kilka stron wcześniej). Trochę się ich zebrało, a to i tak jeszcze nie wszystkie.
    (click to show/hide)

Przy takiej liście modeli mam większość modeli bazowych, na których mogę się wzorować i robić różne ich wersje. Czyli samych mieczy będzie jakieś 5x tyle :)

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1474 dnia: Maja 31, 2010, 13:43:46 »
    Określę to jednym słowem : Wow ! Piękne tekstury...

Offline Realign

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1475 dnia: Maja 31, 2010, 15:34:23 »
    Nooo, piękne :D
    Śliczne teksturki, chciałbym tak modelować. ;P
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1476 dnia: Maja 31, 2010, 18:50:21 »
    Całkiem niezłe te modele , teksturki też dobre , a do rendera nic nie mam. Jednak widać , że większość modeli to po prostu miecze o różnej długości i teksturze , ale żadnych zarzutów nie mam , wystarczy tylko że wytłumaczysz mi co to
    (click to show/hide)
    są za bronie , albo przynajmniej jak się nazywają , bo nigdy czegoś takiego nie widziałem :)

Naucz się stosowania znaków interpunkcyjnych na komputerze. Stawianie przecinków w ten sposób "a , b" jest mniej czytelne i niepoprawne. Wpisuje się je tak "a, b".
    « Ostatnia zmiana: Maja 31, 2010, 19:12:42 wysłana przez Alkhadias »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1477 dnia: Maja 31, 2010, 20:02:38 »
    Dzięki za takie pozytywne oceny :)
    Nie są to po prostu miecze, tylko katany, wakizashi, no-dachi i inne :)
    Co do włóczni, to są to włócznie yari (lub tutaj), które są trochę za długie, żeby zmieściły się na renderze, więc zamieściłem tylko same zakończenia (tak jak w przypadku naginaty w prawym górnym rogu).

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1478 dnia: Maja 31, 2010, 20:04:12 »
    Z tego co pamiętam modelujesz w Maxie. Kupiłeś go czy jak?

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1479 dnia: Maja 31, 2010, 20:31:09 »
    Gdzieś wspominał, że ma licencję studencką, cokolwiek to znaczy.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1480 dnia: Maja 31, 2010, 22:58:29 »
    Miałem licencję ze swojej uczelni, aktualnie już nie mam. Mimo wszystko nadal pracuję w maxie. Można powiedzieć, że korzystam z wersji trialowej, tylko kto w to uwierzy? Nie, nie przyznaję się do piractwa lub korzystania z nielegalnej wersji softu, tylko unikam konkretnej odpowiedzi na to pytanie :) Swoją drogą powoli odkładam na pełną wersję maxa 2011 tylko, że kilkanaście miesięcy mi to zajmie...

A tak apropo piractwa nie sądzicie, że jest to sprawa indywidualna? Nie można kogoś banować/wstawiać warnów tylko dlatego, że przyznał się do posiadania nielegalnej kopii. A gdzie wolność słowa? Co innego reklamowanie piractwa. Wszyscy wiemy, że to jest Zuo i w ogóle, ale przyznajcie się sami (sami przed sobą, póki co niebezpiecznie jest mówić takie rzeczy publicznie... ;)), czy wszyscy macie KAŻDY soft na swoim kompie legalny z licencją? Na takie programy jak WinRAR, Total Commander, wiele innych programów użytkowych, nie wspominając o Windowsie i innych droższych programach jak photoshop, max czy wiele, wiele innych też? Rozumiem jeszcze jak się ma bardzo dobrze płatną pracę lub bogatych rodziców, wtedy można sobie na takie rzeczy pozwolić. Oczywiście znajdą się tacy, którzy powiedzą, że zamiast płatnych są ich darmowe odpowiedniki, ale to zawsze będzie wytłumaczeniem, a nie o to chodzi...
    Osobiście powoli i sukcesywnie wykupuję licencje na najczęściej używane programy, bo piractwa osobiście nie znoszę i nie jestem dumny z posiadanej przeze mnie kolekcji w wersjach "darmowych"...

PS. Na pocieszenie dodam, że wszystkie gry (a jest ich sporo) jakie posiadam na swoim kompie mam TYLKO w wersjach oryginalnych, w 90% pudełkowych :)
    Mam nadzieję, że za taki dosyć szczery wywód nie dostanie mi się po uszach... Regulamin regulaminem, ale regulamin nie powinien naruszać konstytucji, prawda? (wolność słowa i cały ten bełkot :P)
    Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie żegnam :)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1481 dnia: Maja 31, 2010, 23:11:26 »
    Czysta prewencja.

Nie chcę, aby narodził się tu niepotrzebny spam, więc wtrącę wyjaśnienie od siebie.

Otóż, żyjesz w "demokratycznym" społeczeństwie, ale mimo wszelkich pozorów, nie istnieje tu pojęcie "Wolnego słowa". Gdyby istniało, ja nie postępowałbym wbrew swoim zasadom, a jednocześnie zgodnie z regulaminem tego forum. Ogólnie, nie można wyrażać niektórych rzeczy, co jest przykre. I nie mówię w swoim przypadku o piractwie, bo brzydzę się tym.
    Jest to kwestia indywidualna, ale pamiętaj, że regulamin na forum jest jasno określony i opiera się luźno na polskim Prawie, które ma wyraźny stosunek do kradzieży i piractwa, tym samym nie możesz tutaj mówić o swoim nielegalnym oprogramowaniu. I to nie jest kwestia tego, że to jest be, ale tego, że jakby takich przypadków było wiele, to policja mogłaby się zainteresowac portalem i to Soner buliłby za wszystko.

Jeżeli tak wątpisz w naszą, tudzież moją prawdomówność, zapraszam Cię do sprawdzenia wszystkiego osobiście. Cała muzyka, oprogramowanie itp jest legalna, zdobyta/zakupiona w legalny sposób od osób zajmujących się legalną dystrybucją. Niektóre pojedyncze pliki .mp3 nie są zakupione, gdyż nie ma takiej możliwości i nie są one sprzedawane.

Nie ma sensu odnosić się do wolności slowa, zapisanej w konstytucji, gdyż ona w praktyce nie istnieje. Tyle w temacie, proszę dalej nie spamować, ewentualnie prosze przenieść się do tematu o luźnych rozmowach nt. Piractwa, który znajduje się na forum.
    « Ostatnia zmiana: Maja 31, 2010, 23:14:40 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Ziomek64

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1482 dnia: Czerwca 02, 2010, 16:53:05 »
    Oto moje pierwsze modele:
    1.Miecz świetlny
    (click to show/hide)
    2.Narsil
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1483 dnia: Czerwca 02, 2010, 17:07:44 »
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

Prawie identyczne :P

A tak na poważnie, to radzę popracować nieco nad modelami, a szczególnie texturami.

Dobrym pomysłem byłoby poszukanie jakichś dokładnych szkiców i powolne odwzorowywanie modelu, a nastepnie zabawa z materiałami i nakładaniem textur.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2010, 17:09:32 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Ziomek64

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1484 dnia: Czerwca 02, 2010, 18:59:15 »
    Tekstury i model robie w wingsie. Moj sposob najezdzam częścią miecza na to co trzeba i wychodzi :) Proszę o oceny. PS: Jestem początkujący

@DOWN
    A ocenka :)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2010, 19:19:29 wysłana przez Ziomek64 »