Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NASZE PRACE- 3D  (Przeczytany 397306 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eto

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • zwykły debil i chyba dzieciak
    Odp: NASZE PRACE- 3D
    « Odpowiedź #1080 dnia: Lutego 23, 2010, 21:17:00 »
    Miecz... Chyba dla Kolby sądząc po nazwie, ale nic sobie za to uciąć nie dam. ;]
    Kolejny miecz... Ten to na 100% dla Kolby, ale co się z nim stało? Nie wiem... ;]
    I tu, i tu słaba tekstura klingi.

I taki concept art związany z klanem... Chociaż nie jestem pewien, ale to nie jest screen z teksturą na modelu, ale chyba widok samej tekstury (która nota bene i tak nie została nigdy wykorzystana). xD
    Nieczytelny napis.

SowaEvil, bartucha555, screeny dawajcie w rzucie ortograficznym.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #1081 dnia: Lutego 23, 2010, 21:28:39 »
    A to jak wygląda ? Oczywiście model zapożyczony z Native - w sumie to bardziej mi o teksturowanie chodzi niż tę dziwną rozbudowę:)

Ta wyżej już nie aktualna, teraz ta druga, bo ją sam już zrobiłem. I jak to wygląda ?

Według mnie wygląda w porządku,pokaż jakieś screeny z gry:)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1082 dnia: Lutego 23, 2010, 21:50:30 »
    Miecz... Chyba dla Kolby sądząc po nazwie, ale nic sobie za to uciąć nie dam. ;]
    Kolejny miecz... Ten to na 100% dla Kolby, ale co się z nim stało? Nie wiem... ;]
    I tu, i tu słaba tekstura klingi.
    I co z tego? Widziałeś w ogóle jak wygląda M&B? To co zrobiłem wcale nie odstaje (a uważam że jest lepsze) niż większość co zawiera M&B...

Offline Iluminati

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1083 dnia: Lutego 23, 2010, 22:08:31 »
    Według mnie wygląda w porządku,pokaż jakieś screeny z gry:)

Bardzo chętnie i taki mam zamiar, w końcu tworze moda, ale nie wiem za bardzo jak - gdzie co wpisać, co skopiować/wkleić ?! Jestem już poirytowany, a pliki MS już mnie denerwują przez to. Zapraszam do mojego tematu, bo naprawdę potrzebuje pomocy ("mod od zera"). Z góry dziękuje.

Ok, już wiem, prawie działa i wedle życzenia dodam screena z gry... ale to prawie - w grze tarcza jest niewidzialna:/
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2010, 23:37:39 wysłana przez Iluminati »

Offline eto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1084 dnia: Lutego 24, 2010, 22:15:17 »
    I co z tego? Widziałeś w ogóle jak wygląda M&B? To co zrobiłem wcale nie odstaje (a uważam że jest lepsze) niż większość co zawiera M&B...
    Twierdzisz, że nie będziesz się przykładał do jakości tekstur, bo to do Mount and Blade?
    W jakim celu dałeś to tutaj, do działu, gdzie można komentować inne prace, skoro te komentarze i tak masz gdzieś?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1085 dnia: Lutego 25, 2010, 09:28:53 »
    Twierdzisz, że nie będziesz się przykładał do jakości tekstur, bo to do Mount and Blade?
    Twierdzę że ze względu na to do czego były owe przedmioty robione, nie ma sensu przykładać się bardziej do tekstury, ponieważ w samym M&B te miecze wyglądają bardzo fajnie.

W jakim celu dałeś to tutaj, do działu, gdzie można komentować inne prace, skoro te komentarze i tak masz gdzieś?
    No pewnie że mam je gdzieś... Nie robię tego profesjonalnie i jakoś nie mam pędu do "szlifowania" tych umiejętności? Po co wstawiłem... Może komuś spodobało się to co zrobiłem. ;P Choćby taki powód...

Offline eto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1086 dnia: Lutego 25, 2010, 13:44:20 »
    Twierdzę że ze względu na to do czego były owe przedmioty robione, nie ma sensu przykładać się bardziej do tekstury, ponieważ w samym M&B te miecze wyglądają bardzo fajnie.
    Ale gdyby ktoś się bardzo przyłożył, porobił normale, speculary i inne takie pierdoły, to przecież sam mod wyglądałby zajebiście, i wtedy już nawet durne AI(podobno) nie zwraca uwagi.

Słyszałeś o Czasie Zapłaty do Gothica? Giera strasznie stara, silnik do dupy, ale... O popularności zdecydowały bajery i znacząca poprawa grafiki względem oryginału(co prawda mogło być jeszcze lepiej, ale jak pisałem - silnik na to nie pozwala). Nie mówiąc już o tym, że sam wiem jak zrobić część tych rzeczy, ale mi się nie chce, bo mam zamiar pobawić się z nowszą grą, a nie stać w miejscu, jak "moderzy"(tych nowych już się nie da tak nazwać, gdybyś widział ich dark mystic power rangers timy, które rozpadają się po tygodniu(a oczywiście w każdym modzie muszą być duale, tarcze, hełmy, sranie, itp.)).

No pewnie że mam je gdzieś... Nie robię tego profesjonalnie i jakoś nie mam pędu do "szlifowania" tych umiejętności?
    A ktoś tu robi modele i texy profesjonalnie? Tak można powiedzieć chyba tylko o kimś, kto ma pracę w firmie, a patrząc na jakość ich prac(w tym moich), chyba żadna osoba takowej pracy nie ma(ale ja bym chciał mieć :D). A jeśli nie masz "pędu" to wystarczy napisać np.: "Nie chce mi się, i tak ten model/czy coś innego zrobiłem resztkami sił".

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1087 dnia: Lutego 25, 2010, 17:14:19 »
    Ostatnio natchną mnie jeden z forumowiczów na zrobienie longship-a na razie wygląda tak
    (click to show/hide)
    widok ogólny
    (click to show/hide)
    widok z przodu
    (click to show/hide)
    widok z góry
    (click to show/hide)
    widok z boku
    Proszę napiszcie czy wam się podoba i doradźcie co mam zmienić. Nie pytam o rozstaw wioseł bo na razie są porozrzucane. Bardziej by mnie interesowały wasze sugestie odnośnie "głowy" i kadłubu. Żagiel nie jest o texturowany lecz jest to image plane odpowiednio wygięty.

W sumie, bardzo ładne. Poly?

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #1088 dnia: Lutego 25, 2010, 20:21:02 »
    Sory że odskoczę od tematu, ale mam pytanie

Na wielu modelach hełmów widać głowę jako "szablon". Skąd tą głowę wytrzasnąć i jak tą głowę do Wingsa wprowadzić? Z góry dziękuję za odpowiedź

Offline eto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1089 dnia: Lutego 26, 2010, 11:34:48 »
    Na wielu modelach hełmów widać głowę jako "szablon". Skąd tą głowę wytrzasnąć i jak tą głowę do Wingsa wprowadzić? Z góry dziękuję za odpowiedź
    Zaimportuj łeb na scenę, a gdy skończysz wyeksportuj sam hełm.

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #1090 dnia: Lutego 26, 2010, 15:28:08 »
    ale gdzie ten łeb się znajduje, bo jak szukałem to nie znalazłem

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1091 dnia: Lutego 26, 2010, 15:42:05 »
    Musisz mieć program otwierający pliki brf (jak jeszcze ja moderowałem (haha), to uzywałem BRFEdit, a czy teraz jest cos innego?). Wchodzisz w lokalizację Mount&Blade->CommonRes i tutaj szukaj. Z tego co mi się wydaje to było w body_meshes.brf, ale nie jestem pewien i mogę się mylić.

Będziesz tam miał połowę głowy. Bierzesz ją i eksportujesz, do pliku. Następnie odpalasz Wings'a, bierzesz Import i... importujesz głowę (raczej pół głowy) który wyeksportowałeś brf'em. Zaznaczasz tą "ścianę" wewnętrzną na modelu i "mirror" (czy jakoś tak), a wtedy pojawi Ci się druga część czerepu i będziesz miał taki model jak na tych screenach których pokazywałem.

(click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #1092 dnia: Lutego 27, 2010, 17:28:04 »
    Ja polecam używać OpenBrf, dlatego że BRFEdit jest cholernie zabugowany i często się zawiesza.

Offline Iluminati

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1093 dnia: Marca 02, 2010, 21:38:28 »
    Na życzenie jedna z moich pierwszych tarcz.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #1094 dnia: Marca 09, 2010, 06:30:57 »
    Tarcza stanowczo zbyt czysta, za jasna i zbyt mało zniszczona...