Rozumiem, masz tylko Wingsa ale wiesz że jest hiper-super?
I czekam na komentarze na temat kamieni i rad odnośnie ich modelowania ;-)
Czytanie ze zrozumieniem kuleje, czy jak? Napisałem, że Wings to doskonałe narzędzie do nauki modelowania i że w zupełności wystarcza do moddingu M&B, bo tak po prostu jest. Nie trzeba się na "dzień dobry" męczyć z interfejsem, bo ten jest banalny do obcykania. Nowicjusz nie przestraszy się miliona różnych ustawień i nie pogubi w nich, bo jest tu tylko to, co jest najbardziej potrzebne. Prosto, szybko, łatwo. Idealnie dla amatora. Ponadto, jeszcze żadna osoba, która na Tawernie namawiała innych do przejścia na "lepszy" soft, nie była w stanie pokazać wyższości tegoż softu nad Wingsem, gdy mowa o modelowaniu pod M&B. Wciąż na to czekam... i raczej się nie doczekam. :)
Nie wystarcza choćby do animacji, to że wystarcza do moddingu M&B nie oznacza że jest do tego najlepsze. Kwestia trudności zależy od stylu modelowania, ja sobie już nie wyobrażam modelowania inaczej niż na ścisłej współpracy klawiatury i myszki która występuje w Blenderze, jeśli ktoś chce robić modele bez użycia klawiatury to rzeczywiście może się zawieść. Jak zrozumiesz styl pracy Blendera to też idzie to Prosto, szybko, łatwo
Co do miliona różnych ustawień to nie wiem o co ci chodzi w sumie. A to że ja nie zrobie lepszego modelu w Blenderze od tula który zrobi w Wingsie NIE świadczy o wyższości softu tylko jego użytkownika.
Czytanie ze zrozumieniem kuleje, czy jak?
Mógłbym napisać to samo bo gdy zapytałem o możliwość zmiany softu to ty na mnie nakrzyczałeś że niby ja napisałem że Wings jest kiepski i niewystarczający.