Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NASZE PRACE- 3D  (Przeczytany 397344 razy)

Opis tematu:

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: NASZE PRACE- 3D
    « Odpowiedź #2325 dnia: Stycznia 13, 2012, 23:17:24 »
    Rybopiotr, hater gonna hate ;)
    Na razie samo pitu pitu, zero konkretów z Waszej strony za tym jaki to niby Wings jest zajebisty...

A co do siatki to raczej jej nie trzeba, ważne że już pierwszy model porządnie wygląda więc można liczyć na coś naprawdę ociekającego zajebistością w najbliższym czasie.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2326 dnia: Stycznia 13, 2012, 23:25:29 »
    Na razie samo pitu pitu, zero konkretów z Waszej strony za tym jaki to niby Wings jest zajebisty...

A co do siatki to raczej jej nie trzeba, ważne że już pierwszy model porządnie wygląda więc można liczyć na coś naprawdę ociekającego zajebistością w najbliższym czasie.

To Ty chyba nie wiesz ilu ważnych rzeczy można się nauczyć z samej siatki :P.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2327 dnia: Stycznia 13, 2012, 23:28:48 »
    To Ty chyba nie wiesz że nie ma się do kogoś kto dopiero zaczął dopieprzać o siatkę tylko pozwolić mu ogarnąć tool, nie jestem nawet pewien czy Oktawian robił to low poly, a wtedy to by już wogóle nie miało sensu.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2328 dnia: Stycznia 13, 2012, 23:56:01 »
    Tylko, że ja mówię o sobie. Oktawian odwalił kawał dobrej roboty i wszystko wygląda czysto, więc chciałem zobaczyć siatkę, żeby wiedzieć co tu można podpatrzeć.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #2329 dnia: Stycznia 14, 2012, 14:14:32 »
    Rybopiotr... czy ktoś mówi, że Wings jest lepszy od innych softów? Nie.
    Otóż Wings jest prościutki i co prawda ma ograniczone możliwości ale jest bardzo przyjemny i łatwy w obsłudze, więc po co ktoś kto robi modele jedynie dla siebie/własnej przyjemności, ewentualnie do M&B, to po co ma uczyć się powiedzmy Maxa, czy Blendera, skoro nie ma na to ochoty, a podobne efekty może osiągnąć w Wingsie..

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2330 dnia: Stycznia 14, 2012, 15:09:26 »
    Miasto Science Fiction. Służy jako moja nowa tapetka:

(click to show/hide)

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #2331 dnia: Stycznia 14, 2012, 15:19:26 »
    Wow. Dobre. Tylko ta goła ziemia z tyłu strasznie płaska, nudna i z powtarzającą się teksturą. Daj kilka renderów z bliska.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2332 dnia: Stycznia 14, 2012, 15:25:04 »
    Wow. Dobre. Tylko ta goła ziemia z tyłu strasznie płaska, nudna i z powtarzającą się teksturą. Daj kilka renderów z bliska.

Wykombinuje jakiś plugin lub dorobię szczególiki i pokaże wtedy. Renderki też później podrzucę, bo jeden trwa kilka godzin :P.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2333 dnia: Stycznia 19, 2012, 21:53:50 »
    (click to show/hide)
    Takie tam ostatnio, teksturkę składałem około 2-3 godziny.

Rybopiotr... czy ktoś mówi, że Wings jest lepszy od innych softów? Nie.
    No nie powiedziałbym. Gdy tylko wspomniałem o tym czy nie warto przejść na coś lepszego to Deadalus na mnie z pianą wyskoczył że niby to obrażam Wingsa i wkładał mi w usta słowa których nie powiedziałem tj że niby ja powiedziałem że Wings jest kiepski i niewystarczający. Dodam do tego że już na prośbę o wskazanie gorszego przeznaczonego do grafiki lowpoly już nie raczył odpowiedzieć.

Nie wyskakiwać mi tu z tekstem że niby dlaczego Anna Celeranek chociaż ma wiele programów w małym palcu modeluje w Wingsie bo odpowiedź jest prosta, modelowała w nim już wtedy gdy nie cineła tak w innych i się do niego przyzwyczaiła.

Bledner ma za to wiele narzędzi których Wings się szybko nie doczeka jeżeli wogóle, ma duże community dzięki któremu ten program istnieje i rozwija się w dobrym tempie. Pamiętam jak na jakiejś prezentacji pluginu do Maxa/samego Maxa chwalili się tym że udało im się uzyskać taką UV Mape z unwrapowania jak w Blenderze. Jedynym powodem dla którego większość firm wymaga maxa jest taka jakby tradycja i uważanie tego programu za najlepszy co mija się z prawdą, w kwestiach modelingu Modo i Blender wymiata system.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 22:16:27 wysłana przez Rybopiotr »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2334 dnia: Stycznia 19, 2012, 22:58:34 »
    Wspaniały kamień. Od razu widać, że nie był robiony w Wingsie. Po prostu czuć tę moc... ;P

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2335 dnia: Stycznia 19, 2012, 23:03:00 »
    Niepotrzebny jad, proszę ciebie grzecznie o odpowiedzenie na moją prośbę, nigdzie nie napisałem że Wings jest do niczego...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2336 dnia: Stycznia 19, 2012, 23:17:15 »
    Mylisz jad z ironią. ;)

A gorszego Ci nie podam, bo nie przetrząsam internetu w poszukiwaniu coraz to nowszych programów do grafiki. Mam tylko Wingsa, który mi wystarcza aż zanadto do moddingu i w którym błyskawicznie i banalnie prosto mogę tworzyć/edytować modele.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2337 dnia: Stycznia 20, 2012, 00:11:07 »
    Rozumiem, masz tylko Wingsa ale wiesz że jest hiper-super?

I czekam na komentarze na temat kamieni i rad odnośnie ich modelowania ;-)

Czytanie ze zrozumieniem kuleje, czy jak? Napisałem, że Wings to doskonałe narzędzie do nauki modelowania i że w zupełności wystarcza do moddingu M&B, bo tak po prostu jest. Nie trzeba się na "dzień dobry" męczyć z interfejsem, bo ten jest banalny do obcykania. Nowicjusz nie przestraszy się miliona różnych ustawień i nie pogubi w nich, bo jest tu tylko to, co jest najbardziej potrzebne. Prosto, szybko, łatwo. Idealnie dla amatora. Ponadto, jeszcze żadna osoba, która na Tawernie namawiała innych do przejścia na "lepszy" soft, nie była w stanie pokazać wyższości tegoż softu nad Wingsem, gdy mowa o modelowaniu pod M&B. Wciąż na to czekam... i raczej się nie doczekam. :)

Nie wystarcza choćby do animacji, to że wystarcza do moddingu M&B nie oznacza że jest do tego najlepsze. Kwestia trudności zależy od stylu modelowania, ja sobie już nie wyobrażam modelowania inaczej niż na ścisłej współpracy klawiatury i myszki która występuje w Blenderze, jeśli ktoś chce robić modele bez użycia klawiatury to rzeczywiście może się zawieść. Jak zrozumiesz styl pracy Blendera to też idzie to Prosto, szybko, łatwo
    Co do miliona różnych ustawień to nie wiem o co ci chodzi w sumie. A to że ja nie zrobie lepszego modelu w Blenderze od tula który zrobi w Wingsie NIE świadczy o wyższości softu tylko jego użytkownika.
    Czytanie ze zrozumieniem kuleje, czy jak?
    Mógłbym napisać to samo bo gdy zapytałem o możliwość zmiany softu to ty na mnie nakrzyczałeś że niby ja napisałem że Wings jest kiepski i niewystarczający.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2012, 19:22:08 wysłana przez Rybopiotr »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2338 dnia: Stycznia 20, 2012, 06:07:45 »
    Jezu, drugi Legomir. Weź wyjdź Ryba, bo niczym się od niego nie różnisz...

Offline Lotnik

• Użytkownik
    • Piwa: 35
    • Wyjadam żelki
    « Odpowiedź #2339 dnia: Stycznia 21, 2012, 20:27:27 »