Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NASZE PRACE- 3D  (Przeczytany 398553 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: NASZE PRACE- 3D
    « Odpowiedź #1995 dnia: Lutego 25, 2011, 20:24:32 »
    Cóż, chwalenie się cudzą pracą jest nieco... żałosne. Jaki w ogóle jest sens pokazywania tutaj prac żywcem zerżniętych z tutoriali? Czujesz się zajebisty, bo udało Ci się krok po kroku zrobić to, co ktoś inny szczegółowo opisał? Moje gratulacje, wspaniały wyczyn. Oraz wspaniały brak szacunku dla osoby, która poświęciła swój czas pisząc tamten tutorial.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1996 dnia: Lutego 25, 2011, 20:38:55 »
    Nie, nie uważam się zajebisty. Jaki jest problem w tym, że zrobiłem pracę z tutoriala i ją tu pokazałem? To jest niezgodne z czymś? I nie uważam, że to jest brak szacunku. Nie wiem w jakim Ty świecie żyjesz.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1997 dnia: Lutego 25, 2011, 20:58:25 »
    To jest niezgodne z czymś?

Tu prezentujemy swoje prace, nie cudze. Taki szczegół.

Nie wiem w jakim Ty świecie żyjesz.

W takim, w którym nie należy przypisywać sobie autorstwa prac innych osób.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1998 dnia: Lutego 25, 2011, 21:09:34 »
    Tyle, że to moja praca zrobiona na podstawie tutoriala? Pozmieniałem kilka rzeczy typu ilość bąbelków i gęstość fal na wodzie.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1999 dnia: Lutego 25, 2011, 21:12:09 »
    To fakt oba obrazki się różnią.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2000 dnia: Lutego 25, 2011, 21:24:03 »
    Tyle, że to moja praca zrobiona na podstawie tutoriala? Pozmieniałem kilka rzeczy typu ilość bąbelków i gęstość fal na wodzie.

Niech żyje kreatywność. :/

To ja sobie jutro pościągam trochę fajnych modeli z innych gier, wrzucę do Wingsa i zrobię "nowe" modele na podstawie tamtych. Poustawiam vertexy na tych samych miejscach, tak samo ustawię krawędzie, a potem niektóre vertexy lekko przesunę (wiesz, tak w ramach kreatywności) i pokażę screeny tych "moich prac"... Będzie super i będziecie mogli podziwiać moje zajebiste umiejętności.

PS. Na przyszłość życzę jak najmniej takich "Twoich prac", unikniesz kłopotów.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2001 dnia: Lutego 25, 2011, 21:49:01 »
    Nikt Ci nie broni tak robić. Nie rozumiem co jest złego zrobić coś na podstawie tutoriala. Twoja historyjka nie ma nic wspólnego z robieniem zgodnie ze wskazówkami kogoś kto napisał poradnik. W końcu po coś on jest, co nie?
    Zrób od nowa kilka modeli wzorując się na tych z gier, pozmieniaj coś i pokaż. To działa na tej zasadzie i jest to różnica.

@Down
    Wielce przepraszam, że nie umieściłem informacji o stronie, autorze, jego numerze buta itp. Równie głupie są te zasady.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2011, 22:39:21 wysłana przez Make My Day »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2002 dnia: Lutego 25, 2011, 22:20:20 »
    Chyba czegoś tutaj nie rozumiesz. Zarówno model, gdzie wierzchołki i krawędzie ustawia się idealnie tak samo, jak w modelu innej osoby, tak robienie czegoś dokładnie za poradnikiem to tylko i wyłącznie kopiowanie czyjejś pracy. Nie tworzysz tu nic własnego, a tylko powielasz coś, co zrobił ktoś inny. Chwalenie się potem taką pracą jest równie głupie, co bezczelne.

W końcu po coś on jest, co nie?

Tak, jest po to, byś się czegoś nauczył, a nie bezmyślnie kopiował i przedstawiał jako swój autorski projekt.

Następne próby chwalenia się czymś całkowicie zerżniętym z tutoriala bez podania źródła będą traktowane jak zwykły plagiat i nagradzane banami. Mam nadzieję, że się rozumiemy.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2011, 22:42:17 wysłana przez Daedalus »

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2003 dnia: Lutego 25, 2011, 23:37:36 »
    Oki Teraz ja wstawię swój pierwszy model zbroi który jest bliski temu znajdującemu się mojej wyobraźni:P
    (click to show/hide)

Offline zakj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2004 dnia: Lutego 26, 2011, 11:18:48 »
    Witam wszystkich!
    jest to mój pierwszy post, forum znalazłem wczoraj. Ogladałem troche tutaj wasze modele i pomyślałem, że też coś wstawie.
    Pracuje w wingsie i jestem kompletnym samoukiem, więc dużo nie potrafie.
    moje prace jak dotąd widzieli tylko kumple, zachwycając sie nimi, ale tylko dlatego, że dla nich to czarna magia :)
    to moja najlepsza(jedyna) scenka. Bazowałem przy niej bardziej na gothicu 2.
    http://img9.imageshack.us/i/renderev.jpg/
    największe wady to sama maczuga i okropne cienie na butelce (ale z dodatkowymi światłami wychodzi jedna czarna plama cieni)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #2005 dnia: Lutego 26, 2011, 13:56:00 »
    Jeżeli jesteś samoukiem, to powiem Ci- nie jest źle :) Ten morgensztern jakiś taki łysy, rzuca się w oczy.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2006 dnia: Lutego 27, 2011, 00:17:28 »
    Dzisiaj zrobiłem kolejny model zbroi moim zdaniem dużo lepszy od poprzedniego lecz tym razem proszę o uwagi ponieważ dopiero co zaczynam się bawić w modelowanie zbroi,teksturkę dorobię później.

PS rąk mi się nie chciało robić zrobię je jutro.
    (click to show/hide)

Offline zakj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2007 dnia: Lutego 27, 2011, 12:39:11 »
    A to wczoraj stworzony i dzisiaj teksturowany miecz uruk hai.
    Ogólnie nawet nieźle wyszedł, ale ma dużo niedoskonałości.
    Zresztą oceńcie sami :)

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #2008 dnia: Lutego 27, 2011, 13:10:20 »
    Tekstura ohydna (wygląda jak z papieru), siatka rączki za gęsta i też tekstura nieciekawa.

Offline Maxiuu

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2009 dnia: Marca 04, 2011, 16:11:19 »
    Witam,oto mój pierwszy model jaki stworzyłem w Wings 3D.Jest to hełm jak widać jeszcze nie oteksturowany.http://img141.imageshack.us/i/25488284.png/