Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wiedźminy  (Przeczytany 89958 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eddy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • EddyGallery
    Odp: Wiedźmin
    « Odpowiedź #75 dnia: Października 29, 2008, 23:10:45 »
    Oktawian, niestety do wieśmina nie ma takiego "moda" ... do niewielu gier istnieją takie mody... które upraszczają tekstury i takie tam małe elementy... dużo to raczej nie daje :) mi się wieśmin znudził... na początku naprawdę wkręcił... ale później, gdy zaczyna się to całe bieganie zaczęło mnie to nudzić i wkurzać... niczym typowy mmorpg... znajdz i zabij + przynies to co wyleci...
    mój brat teraz cały czas w to gra ^^

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #76 dnia: Października 30, 2008, 15:09:48 »
    Mi się wyfaje, że jest na odwrót.... Początek nudny a dopiero potem się rozkręca.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Bart950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Lipca 06, 2009, 14:25:19 »
    Wiedzmin był moim zdaniem kawałkiem dobrego RPG,dobra fabuła,bardzo dobre animacje walk,wyśmienicie zaprojektowani przeciwnicy,te plusy zasłaniały nieliczne bugi,które w dużej ilości zostały usunięte przez łatki.

Offline Kamilus97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Listopada 27, 2009, 14:49:52 »
    Mam problem mam orginalną gre wiedźmina i grałem w nie go bardzo długo (przeszedłem bardzo fajny) a pewnego razu wkładam płyte włanczam i mi wyskakuje "Włóż oryginalny dysk DVD aplikacji the witcher do napędu DVD-ROM"    Pliss pomuszcie

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #79 dnia: Listopada 27, 2009, 14:53:24 »
    Mam problem mam orginalną gre wiedźmina i grałem w nie go bardzo długo (przeszedłem bardzo fajny) a pewnego razu wkładam płyte włanczam i mi wyskakuje "Włóż oryginalny dysk DVD aplikacji the witcher do napędu DVD-ROM"

Na 99% masz zainstalowanego Daemon Tools, Alkohol 120%, albo ... jeszcze jeden takie program był, ale zapomniałem. Wiedźmin do któregoś patcha nie mógł działać "wspólnie" z tymi programami.

Offline Kamilus97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Listopada 27, 2009, 17:31:12 »
    Dzięki to pomogło teraz moge grać

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Listopada 27, 2009, 19:19:53 »
    Moim zdaniem 1 akt jest dość nudny 2 z resztą też ale w 3 akcja się rozkręca. Przeszedłem "wieśka" na 3 poziomach trudności razem z modem flasha i mi się jeszcze nie znudził. Jedyną denerwującą rzeczą był brak pochew na miecze. Ale w 2 części gry bedą ;)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Listopada 30, 2009, 12:48:23 »
    Moim zdaniem akt 1 jest bardzo fajny ponieważ trzyma się bardziej książki ,Wiedźmin jest biedny i dostaje grosze za robotę co mi się bardzo podoba. Co do pochew na miecze to też mi ich brakowało i znaku Heliotropu . Martwi mnie też poziom trudności , jak ktoś znajdzie rytm w walce (chodzi o combosy) to może nawet z zamkniętymi oczami :) . Brakowało mi tez trudniejszych walk z potworami takimi ja bruxa . W książce to był morderczy pojedynek, a w grze pare brux nie stanowiło najmniejszego problemu (mówie tu o poziome trudności najtrudniejszym ) . W grze też nie było gnomów, nizołków  i mimików ( Opowiadanie "Wieczny Ogień" fajny byłby to quest: ganianie z niziołkiem po Wyzimie za mimikiem ;D ) . Najbardziej denerwowaly mnie ceny pancerzy , w książce ( o lie dobrze pamiętam ) kosztowała 25 koron novigradzkich ( a jedna korona to bylo okolo 6 orenów ) czyli około 150 orenów a w grze 5000 orenów . Tylko w tym autorzy nie zachowali klimatu . Reszta była świetna ( krasnoludy rządzą !!!!!!  ) dialogi, postacie ( Zoltan Chivay, Jaskier !!! ), animacje walki Geralta , grafa, muzyka( tutaj mi się bateria w laptopie wyczerpała ;(  ), fabuła i klimat . Po mimo tycże błędów dałbym 10/10 tej grze bo wreszcie mamy być z czego dumni na świecie ( o filmie nawet nie wspomnę bo bym zaraz bluzgał i bym dostał ostrzeżenie ) .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #83 dnia: Listopada 30, 2009, 14:15:30 »
    Ja o wiedźminie wypowiem się krótko: fabuła świetna, system walki- beznadziejny. Klikasz co 2 sekundy i to wszystko.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Listopada 30, 2009, 16:47:49 »
    Wezyk: Zainstaluj mod flasha. Mnie w pierwszym akcie na początku Barghesty wykończyły :) Dodatkowo można mieć miecz Berengara a poziom trudności zmienia się diametralnie. Na trudnym grę przechodziłem 1.5 miesiąca ale warto było. Ja już się nie mogę Witcher: Assassins of Kings doczekać. Wreszcie będą jaszczury na brzytwy ;)

Elavion: W Gothicu jest tak samo. Co parę sekund naciskasz strzałkę i na to samo wychodzi ;)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Listopada 30, 2009, 17:11:57 »
    Jeszcze nie grałem w żadnego moda i jeśli jest jak mówisz to zaraz ściągam . Wiedźmin 2 zapowiada się świetnie, tylko niech usuną tego kucyka ;(  .

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #86 dnia: Listopada 30, 2009, 17:35:04 »
    Porownywanie systemu walki wiedzmina z Gothic to nie bzdura. W wiedzminie nie masz wyboru jak zaatakowac, poza tym, czy walisz w powolnego, szybkiego czy w grupe, wiedzmin robi wszystko, ty tylko klikasz. W takim gothicu, decydujesz czy zablokowac, zadac cios szybki, normalny, wzmocniony, combosa...walnac wczesniej z luku moze, albo uciekac i strzelac? To mi sie w wiedzminie nie podoba, podobnie jak ograniczonego swiata. Ograniczyli tam co sie da, wkurza mnie okropnie, gdy widze byle krzaczek na swojej drodze i musze go obejsc. Tak samo jak cholernie beznadziejnie ograniczyli swiat gry. Na bagnach jakimis krzaczkami....woprejoprjwjwrpiwejrioajw eofnewvjnravnanvjoan11111oneoneone! Tak samo na wsi i wszedzie indziej. OGRANICZONY SWIAT GRY JEST BEZNADZIEJNY. Dobra, wiem, ze pisze teraz jak dziecko, ale mialem juz w swoim krotkim zyciu stanowczo zbyt wiele dyskusji nad wiedzminem vs inne gry, dlatego chce wyrazic sie krotko i tresciwie :D

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Listopada 30, 2009, 17:46:10 »
    Porownywanie systemu walki wiedzmina z Gothic to nie bzdura. W wiedzminie nie masz wyboru jak zaatakowac, poza tym, czy walisz w powolnego, szybkiego czy w grupe, wiedzmin robi wszystko, ty tylko klikasz. W takim gothicu, decydujesz czy zablokowac, zadac cios szybki, normalny, wzmocniony, combosa...walnac wczesniej z luku moze, albo uciekac i strzelac? To mi sie w wiedzminie nie podoba, podobnie jak ograniczonego swiata. Ograniczyli tam co sie da, wkurza mnie okropnie, gdy widze byle krzaczek na swojej drodze i musze go obejsc. Tak samo jak cholernie beznadziejnie ograniczyli swiat gry. Na bagnach jakimis krzaczkami....woprejoprjwjwrpiwejrioajw eofnewvjnravnanvjoan11111oneoneone! Tak samo na wsi i wszedzie indziej. OGRANICZONY SWIAT GRY JEST BEZNADZIEJNY. Dobra, wiem, ze pisze teraz jak dziecko, ale mialem juz w swoim krotkim zyciu stanowczo zbyt wiele dyskusji nad wiedzminem vs inne gry, dlatego chce wyrazic sie krotko i tresciwie :D

Krótko i treściwie... dobre ;D . Ograniczony świat powiadasz, hm... to cobyś chciał cały świat z Wiedźmina ??
    Tego nie da się chyba zrobic chociaż pewnie by każdy chciał . W konsekwencji gra by miała olbrzymie wymagania jakbyś chciał miec  otwarty świat i kto by to kupił ?? Bill Gates ??

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #88 dnia: Listopada 30, 2009, 19:17:02 »
    Otwarty świat to nie to samo co wielki świat. Po prostu we Wiedźminie nie mogłeś chodzić swobodnie, bo wszędzie ograniczały cię niewidzialne ściany w postaci w/w krzaków lub małych urozmaiceń terenu(patrz łąka z połunicami, mała górka i już nie wejdziesz), które w Gothicu bez problemu mogłeś pokonać. Poza tym we Wiedźminie miałem wrażenie, że podążam ściśle określoną ścieżką. Każda lokacja miała wejście i wyjście. Przekroczenie kolejnych wyjść było właściwie celem gry. Gatunek RPG wyróżnia się tym, że mamy dużą swobodę (od stworzenia i rozwijania postaci, po wybór zakończenia). We Wiedźminie brakowało mi właśnie swobody. I dobrego systemu walki. Zgadzam się z opinią, że Gothic miał b.dobry system walki. Jak dla mnie najlepszy jaki powstał. 

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Listopada 30, 2009, 19:46:48 »
    Co do swobody to masz racje ze ścieżką bo takie było założenie twórców i scenarzystów . Fabuła była taka a nie inna mogłeś niektóre zadania ( poboczne i główne ) mogłeś wykonywać jak Ci się podobało i rozwijanie postaci miałą dużą swobodę . Robiłeś taką postać jaką chciałeś . Co do systemu walki to jest o niebo lepszy niż w Gothicu . W Gothicu byle dzik Ci może zablokować cios . Tutaj też tak jak w Gothicu musisz się skupić na walce przy niektórych stworach i system klikania w walce jest dużo przystepniejszy dla niedzielnych graczy i kto powiedział, że nie mozna przypalić kikimore znakiem Igni ??