Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wiedźminy  (Przeczytany 90166 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Wiedźmin
    « Odpowiedź #180 dnia: Lipca 01, 2011, 14:09:44 »
    Ależ ja swoich poglądów nie biorę z ksiązki, mówię tylko, ze wystarczy pograć w pierwszego wiedzmina by zobaczyć, co by się stało, gdyby jakiś mag o przeroście ambicji dobrał się do tych mutagenów. Eskperymenty, eskperymenty, eksperymenty.

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #181 dnia: Lipca 02, 2011, 17:18:06 »
    Dravic tu masz racje bardzo brakuje podsumowania, szczególnie samo zakończenie jest takie...... jak by miała być następny akt, a tu du..
    Nawet efektownego kończącego filmiku nie ma :(
    Trzeba czekać na Wiedźmina 3 lub jakiś dodatek DLC.
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #182 dnia: Lipca 02, 2011, 18:15:18 »
    Dodatek, bo dlc już były.

Jak samo studio RED twierdzi, wolą wydać kilka darmowych małych dlc i jedno duże, pełnoprawne rozszerzenie, niż 15 średnich dlc o wątpliwej wartości swej zawartości kilka $/każde ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2011, 18:33:44 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Vernon Roche

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Lipca 19, 2011, 10:38:01 »
    Powiem tyle, że jeżeli szykują się aby wydać Wiedźmina III to niech go najpierw dopracują porządnie, by nie było takich niedociągnięć jak w dwójce.

PS. Polecam pierwszą i drugą część. warto zagrać, zwłaszcza w drugą.
    Si vis pacem para bellum.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Lipca 19, 2011, 14:03:01 »
    tak, ale mógłby popracować nad optymalizacją. Na moim 7 letnim komputerze 1 działa na najwyższych detalach z lekkimi przycinkami, dwójka nawet się nie odpali...

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Lipca 19, 2011, 17:32:06 »
    Bo trzeba czytać podstawowe wymagania.
    Druga część działa na dużo lepszej grafice. Jedyna też miała dość ładną, ale jej płynność ratowały nieziemsko małe lokacje (dlatego zawsze musielismy czekac, az zaladuje sie inna). W drugiej części te lokacje są już duże (to właściwie całe mapy), które się stopniowo doczytują. Czyli podobnie jak np. w Gothicu.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #186 dnia: Lipca 20, 2011, 13:59:15 »
    Witam.

Mam pewien problem z Wiedźminem jedynką. Dzisiaj go zainstalowałem, pobrałem łatki do 1.3, uruchamiam i niespodzianka. "Uwaga! Minimalne wymagania nie zostały spełnione!". Po naciśnięciu "OK" komunikat znika, a wiedźmin jak się nie uruchomił, tak się nie uruchamia. Pobrałem sterowniki zalecane przez system, teraz pobieram z oficjalnej strony. Uruchamiałem jako administrator - nic. Uruchamiałem w trybie zgodności - także nic. Dopisałem we właściwościach, w "Element Docelowy" "-dontForceMinRegs" (opcja zalecana przez Pomoc Techniczną) - zgadliście - nic. U kumpla na Windowsie 7 chodzi jak w zegarku, u mnie kompletnie nie chce. Googlowałem i nic.

Mój komputer:

AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.1 Ghz
    NVidia GeForce 9500 GT (1 GB RAM), wersja Gainward.
    3 GB RAM
    Windows 7 32 bit.

Jedyna różnica pomiędzy moim, a kolegi kompem to system: on ma Windows'a 7 64, ja 32. Podzepsoły ma także inne, ale w tej sytuacji akurat jest to mniej ważne. Jeżeli powiem, że jego kompa mogłaby używać NASA, to chyba starczy. :x

Pozdrawiam.

PS. Gra oryginalna w wersji rozszerzonej.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2011, 14:11:24 wysłana przez Tymbark »

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    • Służę pomocą w sprawie Wiedźmina :D
    « Odpowiedź #187 dnia: Lipca 24, 2011, 12:06:24 »
    Nie wiem o co chodzi... A może po prostu zainstaluj od nowa bez łatek? Ja grałem bez nich i sama przyjemność xD.
    P.S. U mnie Wiesiek śmiga bez problemu na Windows 7...
    Czy robisz kupę, czy robisz hip-hop; rób to do końca!
                                                                                        GrubSon

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Lipca 25, 2011, 17:28:29 »
    Taaa, super przyjemność, grać z bugami i wczytywaniem sie kazdej lokacji minutę...

Przecież patch 1.4 i 1.5 to najnowsze chyba, więc może najpierw je zainstaluj?
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    • Służę pomocą w sprawie Wiedźmina :D
    « Odpowiedź #189 dnia: Lipca 26, 2011, 16:01:18 »
    Mnie sie wczytuje max 20 sekund... I nie ma żadnych bugów. Chociaż w sumie to ja mam procka Intel core i5 a inne części też wcale nie są przestarzałe... A odnośnie problemu- spróbuj zainstalowac jeszcze raz, uruchom ponownie kompa i moze wtedy...
    Czy robisz kupę, czy robisz hip-hop; rób to do końca!
                                                                                        GrubSon

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Lipca 26, 2011, 21:02:38 »
    Witam.

Mam pewien problem z Wiedźminem jedynką. Dzisiaj go zainstalowałem, pobrałem łatki do 1.3, uruchamiam i niespodzianka. "Uwaga! Minimalne wymagania nie zostały spełnione!". Po naciśnięciu "OK" komunikat znika, a wiedźmin jak się nie uruchomił, tak się nie uruchamia. Pobrałem sterowniki zalecane przez system, teraz pobieram z oficjalnej strony. Uruchamiałem jako administrator - nic. Uruchamiałem w trybie zgodności - także nic. Dopisałem we właściwościach, w "Element Docelowy" "-dontForceMinRegs" (opcja zalecana przez Pomoc Techniczną) - zgadliście - nic. U kumpla na Windowsie 7 chodzi jak w zegarku, u mnie kompletnie nie chce. Googlowałem i nic.

Mój komputer:

AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.1 Ghz
    NVidia GeForce 9500 GT (1 GB RAM), wersja Gainward.
    3 GB RAM
    Windows 7 32 bit.

Jedyna różnica pomiędzy moim, a kolegi kompem to system: on ma Windows'a 7 64, ja 32. Podzepsoły ma także inne, ale w tej sytuacji akurat jest to mniej ważne. Jeżeli powiem, że jego kompa mogłaby używać NASA, to chyba starczy. :x

Pozdrawiam.

PS. Gra oryginalna w wersji rozszerzonej.

Nie rozumiem. Wersja rozszerzona posiada już patch 1.4(można powiedzieć, że ten patch jest właśnie ER), więc nie wiem po co instalowałeś wcześniejsze. Patch 1.4 zmniejsza wymagania gry, poprawia stabilność i zmienia ciut grafikę. Od tego zacznij.
    Patch 1.5 dodaje nowe przygody. Nie wiem czemu, ale wymagają lepszego sprzętu niż normalna rozgrywka. Z tych przygód mogę polecić "Wesele".
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 03:32:09 wysłana przez Reger26 »

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #191 dnia: Września 18, 2011, 22:42:07 »
    Puk puk, odkopuje temat. Spotkałem olbrzymi problem.

Mam oto sobie Wiedźmina 2. Oryginalny, kupiony w sklepie (w promocji!) za koło 80 zł. Okazja była, to kupiłem :)

Wszystko było cacy, po powrocie do domu zainstalowałem, chwilę pograłem, fajnie było.

Teraz zrobiłem formata, bo mój system niedomagał i postanowiłem raz jeszcze zainstalować Wiedźmina i tym razem go przejść :)

Napotkałem jednakże olbrzymi problem:

Krytyczny Błąd:

Nie mozna uzyskac dostepu do plikow tymczasowych. Mozliwe przyczyny to ze:
    -brak miejsca na dysku systemowym
    - brak miejsca na dysku z instalacja gry
    - brak wymaganych uprawnien
    - nieodpowiednia sciezka do instalacji gry
    - niewspierane znaki w sciezce...
    - przerwanie uaktualniania w nieodpowiedni sposob

Nie panimaju - mam trzy partycje. Na dysku C prawie 20 gb, na dysku D 8 gb, a na dysku E (gdzie jest zainstalowana gra) 20 gb, po zainstalowaniu 5 gb. O co więc chodzi? Ktoś się spotkał z takim błędem?

Problem załatwiony. Podziękowania dla Inco ;)
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2011, 23:20:55 wysłana przez Yoda »

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #192 dnia: Września 27, 2011, 23:40:02 »
    Witam, 29 września pokaże się patch 2.0 wprowadza dużo poprawek plus nowy tryb rozgrywki oraz nowy poziom trudności, jak dla mnie brakuje tylko jakiś misji dodatkowych, bo samouczka nie wliczam w to, więcej na:
     http://www.cdprojekt.pl/news/5800/Wiedzmin_2_w_wersji_20__CD_Projekt_RED_ujawnia_pelna_liste_zmian

Pozdrawiam
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #193 dnia: Grudnia 31, 2011, 13:13:32 »
    Pograłem trochę w nową wersję i obstaję przy moich słowach...ta gra jest dla mnie średnia. Nie chodzi o to że mi się nie podoba ale klimat został maksymalnie (tu użyję być może nietrafnego słowa) "zamerykanizowany". Te krainy które odwiedzam nie wzbudzają we mnie zachwytu...mam wrażenie że widziałem je w setkach zachodnich produkcji. To czym zachwyciła mnie część pierwsza to Słowiański klimat. Tu nie czuć tego w ogóle. Przez całą grę miałem wrażenie jakbym pogrywał w bardzo solidną zachodnią produkcję...ale nie tego oczekiwałem od Wiedźmina. Stąd oceniam grę ledwie średnio...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #194 dnia: Marca 03, 2012, 17:59:16 »
    Sorki za odświeżkę tematu ale mam problem  z najnowszym Wiedźminem.Instalacja , choć długa (prawie 3h) przebiegła bez problemów. Włączam launcher od gry , klikam uruchom , pojawia się głowa  wilka , po kilku sekundach znika , a mnie cofa do panelu startowego lauchera. Wielu graczy miało ten problem , było wiele rozwiązań , które próbowałem (uruchomienie w oknie , zmniejszenie jakości grafiki, zmniejszenie rozdzielczości pulpitu , instalacja windows c++ , reinstal gry ). Proszę o pomoc , gdyż bardzo czekałem na tą grę a tu taki kwas.
    Parametry kompa to bodajże;
    Procek Intel Pentium Dual Core 2x2,0 ghz
    Windows XP SP3
    Karta grafiki nvida geforce 9600 gt
    3gb ram.
    Wiem że kiepskie ale na takim sprzęcie Skyrim mi na wysokich chodził , a mój kumpel na 2x gorszym sprzęcie odpalił :(

PROBLEM?