Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wiedźminy  (Przeczytany 89999 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wiedźmin
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 04, 2008, 14:10:36 »
    W Wiedźmina grać zacząłem dopiero dwa dni temu. Moim zdaniem dobrze trzyma klimat książki i filmu. Jednak co do polskiego dubbingu mam pewne zastrzeżenia, ale mniejsza o to. Mam inny problem

Otóż już w I akcie natrafiłem na bossa. Z wyglądu nie jest może zabójczo straszny, ale nie jest sam. Chodzi mi tu oczywiście o niejaką Bestię pod koniec rozdziału. No po prostu nie mam z nią nawet szans. Chociaż jest ze mną Abigal (która od czasu do czasu mnie heal'nie) to ciężko mu zadać jakieś poważniejsze rany, bo mnie podpala, czy coś i nic nie mogę przez chwile zrobić. To wystarczy, bym musiał wczytać save, który notabene jest jeszcze przed długim dialogiem.

Żeby nie było, gram na normalnym poziomie trudności, a oprócz walki z bestią radzę sobie dobrze. Jak sobie poradziliście z bestią? Macie może na nią jakiś sposób?
    « Ostatnia zmiana: Maja 04, 2008, 14:30:32 wysłana przez Emil »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 04, 2008, 14:22:17 »
    Nie pamietam dokladnie ale mialem chyba jakis przedmiot z ochrona od ognia z ktoregos questu i eliskiry.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 04, 2008, 14:32:15 »
    oto co mowi poradnik na ten temat:
    "Z bestią przyjdzie nam walczyć w kręgu zaklętych płomieni. Sam potwor jest trudnym przeciwnikiem, a dodatkowo przyzywa jeszcze zwykłe bargesty. Warto przed walką uzyć eliksirów jaskółka oraz Zamieć. Pomocny może okazać się także olej przeciw upiorom, którego przepis można kupić u Abigail za 30 orenów. Z bestią wlczymy raczej stylem szybkim, zmieniając go ewentualnie na grupowy, gdy atakuje nas większa liczba przeciwników"

Sam nie pamietam zbytnio przebiegu tej walki, ale nie wydaje sie zebym mial z nia jakies specjalne problemy, a tez gralem na normalnym poziomie.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 04, 2008, 14:51:01 »
    Na bestię polecam znak Aard. Za drugim podejściem udało mi się ją ogłuszyć i cała walka ograniczyła się do jednego machnięcia mieczem. ;)

Warto też łyknąć sobie Puszczyka, Jaskółkę i Zamieć.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 04, 2008, 17:08:17 »
    Bierzemy trzy ww. mikstury i gdy ma mniej niż pół życia moża ją już chyba obalić i dobić, albo mniej niż ćwierć życia
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Maja 18, 2008, 17:36:09 »
    Wiedźmin jest! Komp żeby Wiedźmin chodził - brak :/. Zauważyłem, że gierka na najniższych detalach wygląda w najlepszym wypadku paskudnie, a i tak zwalnia. Zwalam winę na engine (arghh jest wersja bez rag doll'a :P?) i źle zoptymalizowany kod :]. Hmm ma ktoś jaką sensowną propozycję, jakiego kompa na Wiedźmina kupić, aby śmigał ładnie choć na średnich detalach :]?

Tak poza tym polecam -> http://duelmail.thewitcher.com/ <- świetna gierka przez przeglądarkę. Wybiera się jednego z trzech bohaterów (wiedźmina, czarodziejkę lub przerazę) i walczy się taktycznie, tj. ustala się przebieg walki (czyli kolejność ataków i uników), potem przeciwnik sam ustala swoją kolejność akcji (oczywiście nie wiedząc, o naszych :]) i wygrywa ten który lepiej się wpasował. Wciąga jak ruchome piaski i bardzo przyjemnie się gra. Szukajcie Cavalete :].
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #51 dnia: Maja 18, 2008, 18:38:17 »
    Taak... wlasnie instaluje kolejny raz wiedzmina, zeby tym razem przetestowac 2-godzinny dodatek i przejsc kolejny raz na patchu 1.3... nie mam pojecia jakim kompem bys sie wpasowal w srednie detale - jak juz cos kupowac to oby jak najlepiej. Ja tam nigdy nie mialem problemow ani z plynnoscia, ani dlugoscia wczytywania leveli, zdazaly sie tylko crashe, ale mam nadzieje ze przy patchu 1.3 bede mogl o tym zapomniec.

PS: wczoraj ukonczylem bioshocka... i oniemialem - gorszego i krotszego (chyba krocej niz 1 minuta) epilogu nigdy nie widzialem... w dodatku przy takiej Wielkiej Grze.
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2008, 18:40:48 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #52 dnia: Maja 18, 2008, 19:38:03 »
    Ja na srednich gralem na takim sprzecie:

Celeron 2,0 GHz
    1.5 gb ramu ddr 1 bodajze cos kolo 400 mhz
    geforce 6600 gt

i bylo calkiem przyjemnie.

Warto instalowac tego patcha ? Bo nie wiem czy oplaca sie mi szukac i instalowac wiedzmaka.

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Maja 18, 2008, 19:53:06 »
    Wychodzi mi z tego, że brakuje mi tylko 1GB Ramu, bo reszta jest jak u Ciebie :]. Więc pociesza mnie to i zaopatrzę się w najbliższym czasie w ten piąty element. :>

Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Maja 18, 2008, 20:03:35 »
    Warto instalowac tego patcha ? Bo nie wiem czy oplaca sie mi szukac i instalowac wiedzmaka.
    Patch 1.3 dodaje możliwość zagrania w "Cenę neutralności", czyli nową, oddzielną przygodę. To niecałe dwie godziny grania, ale moim zdaniem warto. Jeśli ktoś zna ponadto opowiadanie "Mniejsze zło" Sapkowskiego, to odnajdzie w "Cenie..." spoooooro rzeczy zerżniętych właśnie z tego opowiadania. Mnie nie za bardzo takie zżynanie przypadło do gustu, ale co kto lubi.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Maja 18, 2008, 22:18:32 »
    Lepiej dobrze zgapiać niż robić samemu,a do dupy :D
    Patch 1.3 dodaje możliwość zagrania w "Cenę neutralności", czyli nową, oddzielną przygodę. To niecałe dwie godziny grania, ale moim zdaniem warto. Jeśli ktoś zna ponadto opowiadanie "Mniejsze zło" Sapkowskiego, to odnajdzie w "Cenie..." spoooooro rzeczy zerżniętych właśnie z tego opowiadania. Mnie nie za bardzo takie zżynanie przypadło do gustu, ale co kto lubi.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #56 dnia: Maja 19, 2008, 12:11:24 »
    Lepiej dobrze zgapiać niż robić samemu,a do dupy :D
    Rzecz w tym ze zgapili to bardzo nieudolnie... opowiadanie "mniejsze zło" jest o wiele glebsze i ciekawsze niz ta proba nasladownictwa w "cenie neutralnosci" ktora koniecznie musiala byc bardziej w klimatach gry niz ksiazki... dosc powiedziec ze juz przy pierwszym ukonczeniu udalo mi sie wybrac "najmniejsze zlo", ktore w dodatku wydaje sie calkiem pozytywne - w opowiadaniu nie bylo czegosc takiego - oba wybory byly dosc tragiczne w skutkach. Osobiscie nie mialbym nic przeciwko gdyby wiernie zegranizowali to opowiadanie ze wszystkimi postaciami i dialogami, w powstalym edytorze na pewno daloby sie to zrobic, ale tworcom raczej juz na tym nie zalezalo, wkoncu produkt "zostal sprzedany" to co sie beda wysilac.. tym bardziej ze cala scena "okolic Kaer Morhen" zostala zrobiona we wczesnej fazie produkcji wiedzmina (widac ja na pierwszych gameplayach) wiec raczej nie mogla sie zmarnowac.

PS: Na TEJ stronie mozna znalezc pare opowiadan Sapkowskiego, miedzy innymi "mniejsze zlo" - polecam.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Maja 19, 2008, 14:59:07 »
    Jestem wielkim fanem Sapka, ale w tego moda nie grałem... Napisałem po prostu co uważam... W takim razie jak zgapiać to od najlepszych i dobrze :D

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Maja 19, 2008, 20:13:09 »
    @ Pablo77

Wzorować się - tak. Kopiować - nie. Gdy gram w "całkowicie nową przygodę", to oczekuję naprawdę czegoś nowego, a nie kalki opowiadania. Połowa dialogów była tam żywcem przepisana z opowiadania Sapka. Drobne nawiązania, pojedyncze cytaty zaliczyłbym in plus, ale w takim wypadku był to dla mnie OGROMNY minus. Te kwestie dialogowe zostały już bowem wypowiedziane w innych sytuacjach przez inne postacie i Geralt już je usłyszał. Takiemu deja vu mówimy "nie!".

Mimo wszystko w przygodę grało mi się fajnie. A za tekst "droga usłana różami" twórcy mają u mnie sporego plusa. Nieludzko się ubawiłem. :D

Offline Javier66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Maja 25, 2008, 23:46:43 »
    Odnośnie "Wiedzmina" mam bardzo pozytywne wrażenia... Pod względem graficznym jak i grywalnością czy fabułą naprawdę gra pozwala wczuc się w rolę Geralta z Rivi. Wiedzmina przeszedłem już troche czasu temu, ale zastanawiam sie czy nie zagrac jeszcze raz. Co do moda... Nie grałem w niego, ale jeśli twórcy gry postanowili i stworzyli go to według mnie jest na dobrym poziomie. Bo tak między nami bo co mieliby robic coś co nie zachęca do gry?