Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaki najlepszy jest strzelec.

Swadiański Strzelec
    Khergicki Doborowy Łucznik Konny
    Nordycki Doborowy Łucznik
    Vaegirski Mistrz Łuku
    Rhodocki Strzelec
    Sarradzkich Mistrzowskich Łuczników

Autor Wątek: Strzelcy ??  (Przeczytany 33211 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pandrodox

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Strzelcy ??
    « Odpowiedź #105 dnia: Lipca 19, 2011, 01:12:36 »
    Swadiańscy są najlepsi w kawaleri,a w kusznikach już nie bo:

-słabe obrażenia
    -ogólnie słabi
    -łatwo ich zabić

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #106 dnia: Lipca 19, 2011, 12:48:58 »
    Każdego strzelca łatwo zabić ;f Celni może i nie są, tak samo jak nordyccy...
    (click to show/hide)

Offline Pandrodox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Lipca 20, 2011, 21:44:01 »
    Wkońcu bez kawaleri to nie można iść na wojnie bo sie nie przeżyje.No i łatwo zabić bo koniki:D

Offline raga

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Lipca 21, 2011, 10:22:07 »
    A zwracał ktoś uwagę na trajektorię lotu?
    Bełt leci po dużo mniejszym łuku niż strzała, przez co na płaskim terenie gdzie nie można postawić strzelców wyżej, łuk ma większe pole ostrzału.
    Let us drink to the power drink to the sound
    Thunder and metal are shaking the ground
    Drink to your brothers who are never to fall
    We're brothers of metal here in the hall

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #109 dnia: Lipca 21, 2011, 11:39:56 »
    raga: I to jest to:P
    Różnica też patrząc na sposób poruszania się botów w walce.
    Czasem niektóre nacje (np. Rhodokowie) poruszaj się w szyku gdzie pawężnicy idą kilka kroków przed strzelcami.
    Wtedy łucznicy są skuteczniejsi od kuszników

Offline Ceres

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Sierpnia 08, 2011, 10:41:12 »
    Ja na zamku mam tendencje do mieszania jednostek strzelających... Troche łuczników do stalego prowadzenia ostrzalu (zazwyczaj Sarranidzcy Mistrzowie) pomieszani z większą ilością Rhodockich kuszników (z racji przebicia kuszy) Gdy lucznicy lekko spowalniają natarcie w tym czasie kusznicy zadają śmiertelne ciosy dla piechoty która najeżdża zamek.

W natarciu na polu gram jak ostatni noob, bo używam czystej siły jazdy bez zadnego wsparcia. Gram na 75% trudnosci i czasem zdarzy sie że widze ustrzelonego od jednego do pięciu swadiańskich rycerzy lub mameluka ale to też jak oddział biegnie zgrupowany jak jakieś kółko wspólnej adoracji

Offline Knakssi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 09, 2011, 14:04:31 »
    ja tam stawiam na veagirow choc nie uzywam ich zbyt czesto :D dlaczego? bo nienawidze uzywac strzelcow z piechota/kawaleria, dla czego? bo zawsze wylazi 1/2 moze 5 na 70 zolnierzym, moglbym zwiekszyc liczbe strzelcow ale truszke szkoda mi miejsca :DD jak juz to polecam rhodockich, gralem z cala armia strzelcow rhodockich(0 piechoty) tylko ze szybko sie nudza i na wieksze bitwy kolczan szybko staje sie pusty(tylko 1 kolczan przez tarcze) a veagir ma berdysz/topor zadna tarcza wiec ma wiecej strzal, hoc szybko je zuzywa to jak ci pierdzielnie z tego berdysza :d cuda umie tworzyc, tak samo moze to glupie ale uwazam ze nordycki lucznik sobie radzi, ma dosc mocny luk i dobre uzbrojenie ;d

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 10, 2011, 06:50:19 »
    Czy berdysz czy nie, to i tak ma tylko jeden kołczan..
    (click to show/hide)

Offline Elsevier

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 19, 2011, 19:58:00 »
     Ja stawiam na Veagirskich łuczników oraz Sarranidzkich. Dlaczego? Ci pierwsi są bardzo celni, mocni i mam do nich sentyment natomiast ,,arabowie'' fajnie wyglądają chociaż to raczej nie jest zbyt mocny argument :]
    Ja czyli Elsevier. Wiem, że dużo wam to mówi ¦]

Offline Czarny Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 27, 2011, 10:47:42 »
    Ja lubię Rhodockich strzelców wystarczy 50 i masz zamek.
    Why so serious?

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #115 dnia: Września 17, 2011, 06:51:32 »
    Rhodoccy kusznicy są niestety celniejsi od strzelców Vaegirskich.Może za mało siły naciągu czy coś tam.

PROBLEM?

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Października 30, 2011, 22:14:50 »
    Ja wole strzelców Nordowskich ponieważ ładnie wyglądają no i trafiają celnie ale i też ze względu na łuk, nienawidzę jak ktoś trzyma przy biodrach tak jak Vaegirowie , Kerherowie i Sułtan Sarranidzki okropne skąd taka moda to ja nie wiem jeszcze takie małe łuki jakby zapieprzyli od Amora Miłości. Jeżeli chodzi o Rhodoków to już inna sprawa, kusza na plecy i jest gites to jest dobre i z tym się zgodzę. Jeszcze ten pawęż co mogą się obronić się przed innymi i nie mam mocnych przeciw nich niestety zbyt długo ładują co jest minusem ale za to wyborowi strzelcy tak jak Nordowie no i więcej obrażeń zadają  ale nie przepadam za kuszami dlatego oddałem głos na Nordów.
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2011, 11:46:30 wysłana przez Jack Aligator »
    Ciemne sprawy najlepiej załatwiać po ciemku. <br /><br />[...] zwycięstwo to bardzo smutna historia.<br /><br />Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #117 dnia: Października 30, 2011, 23:36:44 »
    Ja wole strzelców Nordowskich ponieważ ładnie wyglądają no i trafiają celnie ale i też ze względu na łuk, nienawidzę jak ktoś trzyma przy barkach tak jak Vaegirowie , Kerherowie i Sułtan Sarranidzki okropne skąd taka moda to ja nie wiem jeszcze takie małe łuki jakby zapieprzyli od Amora Miłości. Jeżeli chodzi o Rhodoków to już inna sprawa, kusza na plecy i jest gites to jest dobre i z tym się zgodzę. Jeszcze ten pawęż co mogą się obronić się przed innymi i nie mam mocnych przeciw nich niestety zbyt długo ładują co jest minusem ale za to wyborowi strzelcy tak jak Nordowie no i więcej obrażeń zadają  ale nie przepadam za kuszami dlatego oddałem głos na Nordów.

Przy 40> nie zauważysz tego że wolno ładują ;)
    (click to show/hide)

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Października 31, 2011, 09:18:33 »
    No ale jak atakujesz zamek samymi kusznikami to zauważysz na pewno tym bardziej że mają kusze oblężnicze co ciężej się ładuje. Zaletą ich jest ten pawęż ponieważ mogą w każdej chwili się schronić przed odstrzałem jak nie dają sobie rady z nimi i schować bełty na odpowiedni czas wtedy gdy wrogowie sami  będą schodzić z zamku  lub jak skończą im się strzały wtedy mają na pewno niemiłą sytuację z kusznikami.
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2011, 10:27:31 wysłana przez Jack Aligator »
    Ciemne sprawy najlepiej załatwiać po ciemku. <br /><br />[...] zwycięstwo to bardzo smutna historia.<br /><br />Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #119 dnia: Grudnia 15, 2011, 07:05:43 »
    Łucznicy ogółem są skopani.Mało celni więc kusznicy robią miazgę.

PROBLEM?