Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaki najlepszy jest strzelec.

Swadiański Strzelec
    Khergicki Doborowy Łucznik Konny
    Nordycki Doborowy Łucznik
    Vaegirski Mistrz Łuku
    Rhodocki Strzelec
    Sarradzkich Mistrzowskich Łuczników

Autor Wątek: Strzelcy ??  (Przeczytany 33198 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    Odp: Strzelcy ??
    « Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 25, 2012, 22:38:17 »
    Ja tam najbardziej lubię Nordyckiego Doborowego Łucznika !

Offline Maselko

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 28, 2012, 19:30:38 »
    Właśnie, czemu nordyccy strzelcy?
    Nordowie, jak dla mnie są kiepscy w strzelaniu.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #137 dnia: Czerwca 28, 2012, 20:31:05 »
    On napisał że ich lubi. Zapewne gra Nordami.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Czerwca 28, 2012, 20:47:26 »
    Dlatego zakładam iż on uważa,że dobrze strzelają i dobrze radzą sobie w bliskim starciu ;3
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #139 dnia: Czerwca 28, 2012, 20:49:34 »
    Pewnie początkujący, ale jeśli mu sprzyjają, to nie kwestionuj że źle strzelają. Zrekrutuje innych np. Vaegirskich czy Khergickich łuczników, zastanowi się i sobie ich porówna.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #140 dnia: Czerwca 29, 2012, 00:25:15 »
    Albo lubi wyzwania i nie bierze najlepszych jednostek, by miec trudniej? :) Ktoś wcześniej użył argumentu, że fajnie wygląda (albo w temacie o kawalerii). Może po prostu fascynacja Wikingami. Wszytko dozwolone.

@Inkaska:
    Nie wątpię, że się da skasowac kolesia strzałem z łuku w banię. Jest to jednak trudniejsza sprawa, bo łuki są słabsze od kusz. Wiadomo, że znajdzie się super-hiper-łuk wojenny mistrzowskiej ręki, który będzie może nawet i mocniej tłukł od starej zniszczonej kuszy myśliwskiej w fatalnym stanie, ale ja porównuję generalnie. Zaletą łuku jest szybkośc, kuszy siła. Masz rację, że dobry łucznik będzie też wymiatał na dobrym sprzęcie, ale ja zdecydowałem się na kuszę z dwóch powodów:
    - Mniej ważny: miałem ją na starcie
    - Ważniejszy: jeden parametr mniej do szkolenia, tzn. siła naciągu.

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Czerwca 29, 2012, 14:34:08 »
    Ja to wole kuszników tak po prostu :) Cóż są mocniejsi i lepiej radzą sobie z pancerzem,ale są wolniejsi zaś łucznicy szybko strzelają,ale potrzeba więcej strzał by rozwalić pancerz wroga.Wszystko zależy jak ktoś gra i nie ważne czy początkujący czy nie.
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #142 dnia: Czerwca 29, 2012, 15:37:32 »
    Ja to wole kuszników tak po prostu :) Cóż są mocniejsi i lepiej radzą sobie z pancerzem,ale są wolniejsi zaś łucznicy szybko strzelają,ale potrzeba więcej strzał by rozwalić pancerz wroga.Wszystko zależy jak ktoś gra i nie ważne czy początkujący czy nie.

Bo trzeba w głowę strzelać, a nie w pancerz :P.

@Eryk Nie trzeba mieć super-hiper wypasionego łuku, by zabijać strzałem w głowę. Ponadto te silniejsze łuki są mniej celne, wolniejsze i trudniej utrzymać w nich napiętą cięciwę.
    Co do Siły Naciągu, to masz rację. Ale zwiększając Siłę, można zwiększyć też Wytrzymałość i Siłę Uderzenia.

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Czerwca 29, 2012, 15:43:01 »
    Bo trzeba w głowę strzelać, a nie w pancerz :P.
    Powiedz to botom ;]

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #144 dnia: Czerwca 29, 2012, 16:53:16 »
    Co do Siły Naciągu, to masz rację. Ale zwiększając Siłę, można zwiększyć też Wytrzymałość i Siłę Uderzenia.
    Ja mam taką zasade. Nasza postać jest dowódcą, od prania po mordkach mamy swoich ludzi, więc lepiej ładować w inta/charyzme niż tracić punkty na siłe większą niż 13 :)
    (click to show/hide)

Offline Maselko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Czerwca 29, 2012, 17:00:16 »
    nie sugeruje mu nie grać nordami łucznikami. Ja na początku kiedy grałem w M&B myślałem, że we wszystkich państwach są huskarle i łucznicy ;)

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #146 dnia: Czerwca 29, 2012, 21:48:25 »
    Ja mam taką zasade. Nasza postać jest dowódcą, od prania po mordkach mamy swoich ludzi, więc lepiej ładować w inta/charyzme niż tracić punkty na siłe większą niż 13 :)

Chyba 12. Bo leci co 3.
    No niby tak. Ale łatwiej nabijać poziomy będąc koksem. Ja mam Siły 18 i jest dobrze. Siła Naciągu 6 wystarczy na Łuk Nomadzki Mistrzowskiej Ręki. A takim łukiem zabijam puszkę headshotem.

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Czerwca 29, 2012, 22:16:24 »
    Ja to robię u siebie siła,zręczność,siła,zręczność,char,sił.zręczność,int :) I mniej więcej na takiej zasadzie gdyż od int mam towarzyszy.A moje Wojaki to boty...głupie..Nie lubię tracić wojsk więc sam wkraczam do bitwy i próbuje nawet kosztem swego życia odciągać wrogów by zmniejszyła się ich liczba.(Od czego ma się strzelców ^^) Gdy już połowa zejdzie mniej więcej tyle. podciągam do mojego pierwszego szeregu wrogów schodzę z konia i czekamy na atak.Cóż wszystko zależy z jakim przeciwnikiem gram.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #148 dnia: Czerwca 30, 2012, 08:43:44 »
    Chyba 12. Bo leci co 3.
    No niby tak. Ale łatwiej nabijać poziomy będąc koksem. Ja mam Siły 18 i jest dobrze. Siła Naciągu 6 wystarczy na Łuk Nomadzki Mistrzowskiej Ręki. A takim łukiem zabijam puszkę headshotem.
    13 bo morgensztern tyle chce :(
    (click to show/hide)

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #149 dnia: Czerwca 30, 2012, 18:50:52 »
    Zgadzam się z Gregoriianem w tym off-topie, że inteligencja i charyzma są ważniejsze od siły i zręczności. Oczywiście każdy gra, jak uważa, a i ja prezentuję tylko swój pogląd.

Wojak wyżej stwierdził, że nie lubi tracic własnych wojsk. Dobry chirurg załatwia sprawę. Nie musimy ratowac naszych żołnierzy narażając siebie. Wystarczy poskładac ich po bitwie.

Inkaska ma rację, że łatwiej nabijac poziomy będąc silniejszym i zręczniejszym, ale zauważmy, że każdy punkt inteligencji dodaje też jeden dodatkowy punkt umiejętności. Inaczej: Gracz z wyższą inteligencją na poziomie X może miec więcej umiejętności niż gracz z niższą inteligencją na poziomie Y>X.

W końcu w grze są tzw. umiejętności dowódcy: zarządzanie ekwipunkiem, zarządzanie więźniami i przywództwo. To musi umiec nasza postac i nikt tego za nas nie zrobi!!! Również perswazja jako umiejętnośc osobista jest wg mnie niezbędna do załatwiania wielu spraw.

Ogólnie nie jestem zwolennikiem trzymania się z daleka od walki, bo jednak postac musi walczyc, by się rozwijac w miarę szybko, ale też nie ma co się pchac na pierwszy ogień. Padniemy = przegrywamy. Poza tym jest powiedzenie: "I Herkules dupa, kiedy ludzi kupa".

To tyle off-topa :)