Niestety, liczyłem na małe klimatyczne mapki, ale się przeliczyłem. Nie chcę marudzić, ale może jednak po prostu grajmy na normalnym Nativie, bo wasze mapki mi się nie podobają D:
Po za tym, jak zamierzacie dopilnować ograniczeń klas?
1. Skoro konny musi brać konia (o tym też nic nie ma) to co się stanie jeśli mi go ktoś teamkillnie? Nie zawsze musi to być specjalny teamkill, mogę pojechać do wroga, stracić prawie całe hp konia, wrócić do Naszych i niechcący otrzymać strzałę od łucznika, jak to będzie traktowane?
EDIT, ale np. mam już 3 piechurów i jest taka sytuacja.
2. Czy kusznik może wziąć tylko kuszę+ tarcze i miecz. A 2H dostać od piechura. Będzie miał tylko jeden bełt (czyli teoretycznie strzelać może, a pieszo idzie za pan brat z innymi).
3. Czy ogólnie jest obowiązek wzięcia broni przez daną jednostkę- kuszę przez kusznika, łuk przez łucznika i konia przez konnego?
4. Czy można wziąć broń od innego członka drużyny? Jeżeli nie to czy można wziąć broń po martwym sojuszniku/wrogu?
5. Czy można wyrzucić własną broń?
6. Jeżeli odpowiedź na pytania brzmi "nie" to czy jeden sędzia da radę to wszystko ogarnąć? Czy pilnując jeden team drugi ma automatycznie ułatwione zadanie?
7. Jak to będzie z tymi sędziami? Otrzymują jakieś zadania, wskazówki? Bo póki co to jeden może traktować coś inaczej niż inny. I okaże się, że jedna grupa nie mogła nawet wymienić tarczy z leżącą na ziemi, a grupa u łaskawszego sędzi grała system 3:3:0.
To parę przykładów, może po prostu zagrajmy normalnie.
PS. Sir Michał zgadzam się z tymi pytaniami, więc pozwoliłem sobie je tutaj zamieścić.