Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mistrzostwa Polski - Ogólne  (Przeczytany 38102 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ingwar
    Odp: Mistrzostwa Polski - Ogólne
    « Odpowiedź #150 dnia: Listopada 07, 2010, 15:13:14 »
    Czy te mapy nie sa za duze jak na mecze 6 vs 6 ?
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #151 dnia: Listopada 07, 2010, 15:25:00 »
    Z całym szacunkiem dla autorów map, ale przeróbka village nie wyjdzie wcale na dobre. Jak mamy znaleźć 6 ludzi skoro mapa jest ogromna?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #152 dnia: Listopada 07, 2010, 15:27:39 »
    Myślę że to będzie jedno wielkie kampienie, ta mapa byłaby świetna na bitwę 20 na 20, ale 6 na 6 to trochę za mało..

PS. Co nie oznacza, że mi się nie podoba :]
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #153 dnia: Listopada 07, 2010, 16:30:45 »
    Te mapy to tragedia, nie spodziewałem się cudów ale to co jest teraz to kpina. Bez urazy panowie ale te mapy nie nadają się do niczego a na pewno nie do prowadzenia gier 6 v 6. Niech będzie turniej na mapach z Nativa.. i nie będzie wstydu.

Offline Soul00

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Listopada 07, 2010, 17:39:58 »
    Zgadzam się te mapy trochę głupio wyszły lepiej zagrać na normalnym native.

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #155 dnia: Listopada 07, 2010, 19:48:51 »
    Wioska jak najbardziej podoba mi się ale nie na 6vs6 a przeróbka Ruin tragedia, sory za taką reakcję ale to szczera prawda. Tak z ciekawości kto robił te mapy? Jeśli zechcecie mogę zrobić kilka map ale nie spodziewajcie się tego w 2 dni, co najmniej tydzień :P, sam pomysł mapy jest trudny plus zlecenia z 1794. Więc jeśli chcecie to piszcie do mnie ;).

Pozdrawiam, Mangust.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #156 dnia: Listopada 07, 2010, 20:56:50 »
    w 100% zgadzam się z IvE..Organizatorzy na otwartej mapie utrudnili życie konnicy a na zamkniętej łucznikom dla mnie to porażka dziejowa... Naprawdę do głowy dobija mi się myśl "Czy ci organizatorzy nie wierzą w swych konnych i strzelców skoro dają TAKIE mapy"... Dla mnie to jest porażka z tego względu że, mapy z native nie były zbyt złożone ale dało się je fajnie wykorzystywać  a ruiny w tej wersji to krajobraz po wojnie...
    więc dołączam się do prośby IvEgo dajcie nam native i nie kombinujcie już z niczym...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2010, 21:00:01 wysłana przez lygrys »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #157 dnia: Listopada 08, 2010, 17:53:58 »
    Niestety, liczyłem na małe klimatyczne mapki, ale się przeliczyłem. Nie chcę marudzić, ale może jednak po prostu grajmy na normalnym Nativie, bo wasze mapki mi się nie podobają D:
    Po za tym, jak zamierzacie dopilnować ograniczeń klas?

1. Skoro konny musi brać konia (o tym też nic nie ma) to co się stanie jeśli mi go ktoś teamkillnie? Nie zawsze musi to być specjalny teamkill, mogę pojechać do wroga, stracić prawie całe hp konia, wrócić do Naszych i niechcący otrzymać strzałę od łucznika, jak to będzie traktowane?
    EDIT, ale np. mam już 3 piechurów i jest taka sytuacja.
    2. Czy kusznik może wziąć tylko kuszę+ tarcze i miecz. A 2H dostać od piechura. Będzie miał tylko jeden bełt (czyli teoretycznie strzelać może, a pieszo idzie za pan brat z innymi).
    3. Czy ogólnie jest obowiązek wzięcia broni przez daną jednostkę- kuszę przez kusznika, łuk przez łucznika i konia przez konnego?
    4. Czy można wziąć broń od innego członka drużyny? Jeżeli nie to czy można wziąć broń po martwym sojuszniku/wrogu?
    5. Czy można wyrzucić własną broń?
    6. Jeżeli odpowiedź na pytania brzmi "nie" to czy jeden sędzia da radę to wszystko ogarnąć? Czy pilnując jeden team drugi ma automatycznie ułatwione zadanie?
    7. Jak to będzie z tymi sędziami? Otrzymują jakieś zadania, wskazówki? Bo póki co to jeden może traktować coś inaczej niż inny. I okaże się, że jedna grupa nie mogła nawet wymienić tarczy z leżącą na ziemi, a grupa u łaskawszego sędzi grała system 3:3:0.

To parę przykładów, może po prostu zagrajmy normalnie.

PS. Sir Michał zgadzam się z tymi pytaniami, więc pozwoliłem sobie je tutaj zamieścić.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2010, 19:03:56 wysłana przez Duczek »

Offline rara

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Listopada 08, 2010, 18:39:02 »
    Przecież możesz mieć maksymalnie 3 jednego rodzaju to wcale nie musisz brać konnego, więc nie widze tutaj problemu.

Jeśli chodzi o mapy to niestety sam nie miałem czasu sie z nimi zapoznać. Mistrzostwa troche stoją, ponieważ Aron wyjechał i czekamy, aż sie zakwateruje na dobre.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Listopada 08, 2010, 20:17:11 »
    Tak czytam czasami Wasze dyskusje na temat zasad ... i wujek Kalpokor jako starszy, doświadczony gracz Wam poradzi.

Im mniej udziwnień/ograniczeń tym lepiej.

Offline Sosna

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Listopada 08, 2010, 20:20:24 »
    Rozpiski są tabelki są, a dat meczy ani widu ani słychu.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #161 dnia: Listopada 08, 2010, 21:21:59 »
    Ale tu Rara chodzi o takie coś że każdy klan może sobie zagrać 6 piechociarzami...ponieważ sędzia nie da chyba bana za to że padnie rozkaz kusznicy kupują mocne tarcze i nadziaki i tyle...ruszacie z nami do ataku bo na mapach są takie udziwnienia że lepiej od razu atakować i nie bawić się w nie wiadomo co...  Więc jak sam czytasz w ten prosty sposób 6 osób uderzy na 3 piechociarzy wroga i np 3 jego strzelców... I tutaj sobie innego wyjścia jak rozbicie wroga nie wyobrażam :)

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #162 dnia: Listopada 09, 2010, 15:43:10 »
    Na stronie cg chciałem zareklamować mistrzostwa polski, więc zrobiłem reklamę :P Po lewej na dole w polecamy.
    http://cgclan.dbv.pl/forum/index.php

Wiem słabe, ale zawsze coś

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #163 dnia: Listopada 10, 2010, 00:10:03 »
    1. Skoro konny musi brać konia (o tym też nic nie ma) to co się stanie jeśli mi go ktoś teamkillnie? Nie zawsze musi to być specjalny teamkill, mogę pojechać do wroga, stracić prawie całe hp konia, wrócić do Naszych i niechcący otrzymać strzałę od łucznika, jak to będzie traktowane?
    EDIT, ale np. mam już 3 piechurów i jest taka sytuacja.
    2. Czy kusznik może wziąć tylko kuszę+ tarcze i miecz. A 2H dostać od piechura. Będzie miał tylko jeden bełt (czyli teoretycznie strzelać może, a pieszo idzie za pan brat z innymi).
    3. Czy ogólnie jest obowiązek wzięcia broni przez daną jednostkę- kuszę przez kusznika, łuk przez łucznika i konia przez konnego?
    4. Czy można wziąć broń od innego członka drużyny? Jeżeli nie to czy można wziąć broń po martwym sojuszniku/wrogu?
    5. Czy można wyrzucić własną broń?
    6. Jeżeli odpowiedź na pytania brzmi "nie" to czy jeden sędzia da radę to wszystko ogarnąć? Czy pilnując jeden team drugi ma automatycznie ułatwione zadanie?
    7. Jak to będzie z tymi sędziami? Otrzymują jakieś zadania, wskazówki? Bo póki co to jeden może traktować coś inaczej niż inny. I okaże się, że jedna grupa nie mogła nawet wymienić tarczy z leżącą na ziemi, a grupa u łaskawszego sędzi grała system 3:3:0.

Jednostki strzelające mają obniżone statystyki, więc wg mnie to nie ma sensu (czy naprawdę opłaca się wykonać "rush" 3 piechurów, kusznik z 2h i konny zamiast wsparcia z tyłu??) Wśród 10 elitarnych zawodników nie ma ani jednego przyzwoitego strzelca?

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #164 dnia: Listopada 10, 2010, 08:38:59 »
    Tu chodzi o to, jak to będzie traktowane. A kusznik od piechura, niewiele się różni. Lekkie zmiany w statach, ale nadal potrafi robić to samo co piechur. Zresztą wszystko zależy od sytuacji gdzie ma się zamiar wroga zatrzymać. Są takie mapy, gdzie konny nijak nie wjedzie. A kusznik nie będzie miał dobrego kąta do strzału. Także wierz mi, że takie sytuację, gdzie tylko piechurzy odgrywają rolę też się zdarzają. A jak team A zobaczy, że team B słabo radzi sobie na piechotę to będzie starał się jeszcze więcej takich sytuacji robić.
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana