Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mistrzostwa Polski - Ogólne  (Przeczytany 38406 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Mistrzostwa Polski - Ogólne
    « Odpowiedź #105 dnia: Października 13, 2010, 18:33:06 »
    Arthasan uspokój się proszę, moim zdaniem można zagrać na nowych mapkach o ile będą one jakoś podobne do tych znanych (wiecie szokiem dla graczy byłaby mapa las, lub góry. Zaś np. nowa wersja wioski z brakiem firanek i ogólnie niszcząca glitch byłaby ciekawa) nam wszystkim. Dodam że prezentuje swoją własną opinie tylko wedle której mistrzostwa powinny odbywać się na utartych zasadach( To tak jak w piłce nożnej, nie ma nowych boisk w których bramki znajdują się nie wiadomo  gdzie i piłek o kształcie trapezu na mistrzostwach...) A jeśli już Imperium tak bardzo zależy byśmy grali na nowych mapach, to niech odda je dużo wcześniej do użytku...Nie mniej jednak mimo swych lekkich zastrzeżeń, wierze że, pomysł IPLu wypali i w grze okaże się bardziej grywalny niż na papierze(Zawsze tak jest do każdego świetnego pomysłu można było znaleźć zastrzeżenia, zwłaszcza jeśli był on innowacyjny ;] )
    « Ostatnia zmiana: Października 13, 2010, 18:42:36 wysłana przez lygrys »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #106 dnia: Października 13, 2010, 19:27:41 »
    Jeżeli o mapy chodzi, to już dawno ustaliliśmy z Aronem, że będzie to na takiej zasadzie, jak wspomina Lygrys. Mapy będą z pozoru takie same, ale jednak nieco inne ;)
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline qdaniel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #107 dnia: Października 14, 2010, 11:06:49 »
    Zapisy do 10 października w końcu były? Czy można jeszcze zgłosić drużynę niezrzeszonych? Zgłosiło się 9 osób przed tym terminem, ale nikt nie zadał sobie fatygi, by ją zgłosić oficjalnie, więc chciałem się tym zająć. Pytanie brzmi: czy jeszcze mogę?
    "Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" Woody Allen

Offline rara

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #108 dnia: Października 14, 2010, 22:21:39 »
    Możesz jeszcze, zapisy są przedłużone do odwołania ;)

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Października 15, 2010, 22:31:01 »
    Widzę, że zgłosiło się 16 (dobrze policzyłem?) drużyn. Na pewno będzie ciekawie. To już nie będą mecze towarzyskie (sparingi), to będą już prawdziwe i pierwsze ClanWar'y na polskiej scenie WB. :)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #110 dnia: Października 19, 2010, 20:36:31 »
    Skoro skończyły się już zapisy to może zaczniemy powoli testować mapy? Ja proponuje ok. 2 tygodni na testy.

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #111 dnia: Października 20, 2010, 20:36:37 »
    Jak najszybciej dostępne dla każdego, trzeba wyłapać wszystkie błędy.
    Mają to być przerobione do Native'a?

w jakim stylui?
    -więcej "kampów"
    -więcej zaułków
    -zakręcone spawny ;0
    -bajerancko odwalone, ale de facto proste areny?

Offline Wiedzmin Konrad

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Października 21, 2010, 12:46:44 »
    Sora, że tak póżno, ale miałem zakaz na kompa. Czy mogę dojść do jakiejś drużyny niezrzeszonych?

Offline rara

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Października 21, 2010, 22:24:19 »
    Raczej już nie ale zapytaj sie alkhadiasa.

Offline Grzewit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Października 21, 2010, 23:01:10 »
    Arthasan rozumiem twoje podejście. Tylko, że właśnie o to chodzi, żeby nikt nie znał mapek na jakich będzie się grać. Chodzi nie tylko o wyćwiczenie każdej mapki tylko o szybkie przystosowanie się do terenu i obrotu akcji. To nie jest pojedynek skilla czy dobrego campu lecz także dowodzenia, które na nowych mapkach zostanie ukazane w najwyższej krasie.
    A kto umarł, ten nie żyje.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Października 22, 2010, 08:37:56 »
    Grzewit no tak ale to tryb F&D więc dla mnie to będzie wyglądało tak
    " Dobra biegniemy, ło ****** las! dobra gdzie ten &&&&&& trebusz?!" I ta niepewność czy przypadkiem się nie zbugował na drzewie xD
    A co tego że najpierw wybieramy frakcje a potem mapę, to boje się  niestety że, tutaj niekiedy fuks i zaryzykowanie może być na porządku dziennym(np. biore nordów i modlę się, o zamkniętą mapę)
    Poza tym Grzewit przypomnij sobie swoją pierwszą grę w WB jak jeszcze map nie znałeś na np. Takiej wiosce. I teraz wyobraź sobie ślepe zaułki...biegniesz do trebusza i nagle buch! Ściana! A wróg Ci go spokojnie  zniszczy...
    Więc dla mnie lekko komicznie mogą wyglądać takie bitwy ale ok xD( Nagrajmy to i wstawmy na YT niech się warband też pośmieje z tego jak biegamy bez celu na czuja
    ; d)

Offline Duczek

• Użytkownik
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #116 dnia: Października 22, 2010, 17:17:05 »
    W tym akurat popieram lygrysa. Sorka ale chciałbym w ogóle znać te mapki przed turniejem. Bez znajomości, będziemy się musieli modlić o to, aby wziąć dobre frakcje D:

EDIT Dzięki poprawione
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2010, 11:41:07 wysłana przez Duczek »

Offline Vladimirek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Października 23, 2010, 10:28:42 »
    w ogule

Aaaaa....moje oczy ^.^

A do tematu, to chyba IPL wie, że skoro sami znają tą mapkę to wypada przedstawić ją uczestnikom...Na pewno nie dadzą wam na żywca mapy i grajcie TERAZ !

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Października 23, 2010, 11:11:09 »
    - mapy:
    - specjalnie zmodyfikowana paczka; rozlosowana przed bitwami przez sędziego

Z forum Imperium...Ujmę to tak pożyjemy zobaczymy ;) Równie dobrze to mogą być wioska bez kawałku muru, lub bez bramy więc może się okazać że, zmiany będą dotyczyć tylko tempa wejścia do niej...
    No chyba że IPL i sędziowie pójdą na całość i znajdziemy się w lesie nie wiedząc gdzie iść i jak trafić do trebusza...

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #119 dnia: Października 23, 2010, 11:59:06 »
    Ale po co tak narzekać? Tak jak powiedziałeś- pożyjemy, zobaczymy. Zresztą wierzę, że mapki które tworzy IPL  będą naprawdę dobre i wątpię, żeby postawili kilkaset drzew na mapie i skończyli nad nią pracę.
    Ja tam nie mogę się doczekać mistrzostw!
    Podobnie było z Grunwaldem- "Pokażcie Nam mapę!" tudzież "Będziecie mieli przewagę". A jak się skończyło- każdy znał mapę i nikt nie miał przewagi... Racja?
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana