Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze ulubione postacie z gier komputerowych.  (Przeczytany 37602 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • NIE dla ACTA!
    Wasze ulubione postacie z gier komputerowych.
    « dnia: Września 05, 2010, 17:29:39 »
    Tak jak w temacie. Czy macie jakieś ulubione postacie z gier komputerowych? Moim ulubionym bohaterem gry komputerowej jest Bezimienny z Gothica. Lubię go za ironiczne poczucie humoru.

--CIACH--CIACH-- Poprawione!

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2010, 16:06:15 wysłana przez Gacek3000 »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: Najbardziej charakterystyczne postacie z gier
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 05, 2010, 18:13:38 »
    No to temat wymyśliłeś:)

Ulubione:
    Bezimienny (we wszystkich częściach Gothica) zupełnie jak Gacek3000. Nic dodać nic ująć :)
    Bohater z Dębowej Doliny (Fable - Zapomniane Opowieści) - za to, że jego charakter jest w 100% zależny od gracza, i za to że można z niego zrobić dowolną postać ( np. Mag, który ma superzbroję i supermiecz :) )
    Altair ( Assassin's Creed 1 ) - Szlachetny, trochę arogancki assassyn. Mistrz kamuflażu i walki.
    Ezio Auditore (Assassin's Creed 2) - Dobry człowiek, jak wyżej mistrz walki i kamuflażu. Zabija tylko dla dobra świata
    Archimonde ( WarCraft ) - Potężny Lord demonów :)
    Arthas / Król Lich (WarCraft) - Trochę dziwna postać i nie rozumiem za co go tak lubię, ale do ulubionych się zalicza :)
    Alistair (Dragon Age Origins) - Przewodnik naszej postaci, ma niewyczerpane i trochę dziwne poczucie humoru

Znienawidzone:

Teyrn Logan (Dragon Age Origins) - Za to, że zdradził wszystkich.
    Arl Howe ( Dragon Age Origins ) Zdradził swojego pana, Teyrna Wysokoża
    Lord Bhalen ( Dragon Age Origins ) - Zdradził swoich braci i swojego ojca. Obsesyjnie pragnie władzy.
    Bulit (Gothic) - Za ""chrzest wody";
    Bloodwyn (Gothic) - Jeżeli nie zapłacimy za ochronę próbuje nas sprzątnąć
    Wrzód (Gothic) - Jego imię mówi samo za siebie...
    Lewus (Gothic) - Za robienie z nas nosiwody
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline J4ffarello

• Użytkownik
    • Lubię spam!
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 05, 2010, 18:18:27 »
    -Bezimienny z Gothic II... Uwielbiam jego poczucie humoru!!!
    -MsDOS z Portala (chyba tak się nazywała), jeden z najbarwniejszych czarnych charakterów w grach
    -Fred z Risena, najzabawniejszy kościej w historii gier! :)
    -Owca Betsy i jej pasterz z Gothica (spróbujcie kupić owcę jeszce raz, ja się uśmiałem do łez)...
    -Jauffre z TES 4 (nie wiem nawet kto to jest, ale ma imię podobne do mojego - znaczy, że sławi Dżafara)

-Nie cierpię Szept z Fable - za to, że ciągle się przechwala i traktuje głównego bohatera z pogardą. Naprawdę
    się cieszyłem, gdy
    (click to show/hide)

Znamienne, że większość wymienionych tu postaci pochodzi z Gothiców i GTA IV, gier, które odznacza naprawdę
    żywy świat i wyraziste postacie. Dlatego saga Gothic bardzo przypadła mi do gustu.

« Ostatnia zmiana: Września 06, 2010, 13:41:09 wysłana przez J4ffarello »

Offline mocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 05, 2010, 18:24:25 »
    -Bezimienny z Gothic I i II za charakter i poczucie humoru
    -Bohater z Dębowej Doliny (Fable - Zapomniane Opowieści) - za to, że jego charakter jest w 100% zależny od gracza
    -Uke (Toribash) możesz go prać do woli i nie odda :D

A co do znienawidzonych to jeszcze na takiego nie trafiłem ;D

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 05, 2010, 19:24:14 »
    ULUBIONE:
    Revan - niesamowita postać nakreślona przez mistrzów z BioWare :)
    Jolee Bindo - także z KOtoRa bardzo interesująca postać :)
    Oghren - wiecznie pijany krasnolud :)
    Sir Dan - sympatyczny kościotrup z MediEvila
    "pirat" Guybrush - chyba nie muszę mówić dlaczego :D

Znienawidzone :
    hmm...
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 05, 2010, 19:55:14 »
    Hmmm...ja tam lubię Wieprza z gry Twierdza:) Jak dla mnie niesamowicie charakterystyczna i zapadająca w pamięć postać.
    Lubię też głównego bohatera serii Prince of Persia (Piaski czasu, Dusza wojownika, Dwa trony i Zapomniane Piaski). Widać jak gość dojrzewa poza tym każdy kto grał w tę grę zrozumie o co mi chodzi...

I jeszcze oczywiście Ezio Auditore da Firenze...

Ale zdecydowanie moim ulubionym bohaterem jest Teyrn Loghain czyli gość z gry Dragon Age. Dla kogo Dragon Age ogranicza się do gry zapewne okaże się on znienawidzonym tyranem jednak kto ma za sobą lekturę książki "Utracony Tron" być może będzie wstanie zrozumieć jego zachowanie, motywy i dojdzie do wniosku że gość jednak był naprawdę ciekawą i nietuzinkową postacią.
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2010, 19:58:37 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 05, 2010, 20:26:51 »
    Ulubione:
    Lightning z Final Fantasy XIII
    Vanille z Final Fantasy XIII
    Master Chief z Halo
    Ezio Auditore da Firenze z Assassin's Creed 2
    Faith z Mirror's Edge
    Sweetwater z BC2
    Forge z Halo Wars
    Sheva z Resident Evil 5
    Arbiter z Halo
    Jak z Jak

Znienawidzone:
    Wrzód z Gothic
    Szept z Fable
    Pedały z Fable 2

Offline Warlock

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 05, 2010, 21:02:33 »
    - Bezimienny z  Gothic I i II ( z oczywistych powodów)
    - Tommy Angelo z mafii ( Za głębie przemyśleń i trzymanie klimatu)
    - Pani Lara Croft (Nie chodzi tylko o wdzięki :) )
    - Gerlat, Wiedźmin ( Za ogólny światopogląd chociaż i tak uważam, że postać Geralta z książki jest lepsza.)
    - Spyro pocieszny smoczek( zawsze poprawiał mi humor)
    - medievil ( sentyment jeszcze z psx)

Raczej nie mam postaci z gier które w jakiś szczególny sposób doprowadzały by mnie do szału, spokojny ze mnie facet ;) 

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 05, 2010, 21:42:01 »
    ...Ale zdecydowanie moim ulubionym bohaterem jest Teyrn Loghain czyli gość z gry Dragon Age. Dla kogo Dragon Age ogranicza się do gry zapewne okaże się on znienawidzonym tyranem jednak kto ma za sobą lekturę książki "Utracony Tron" być może będzie wstanie zrozumieć jego zachowanie, motywy i dojdzie do wniosku że gość jednak był naprawdę ciekawą i nietuzinkową postacią.

Może się skuszę przeczytać :) Lubię książki fantasy, sci-fi tez nie pogardze :)
    ...
    - Gerlat, Wiedźmin ( Za ogólny światopogląd chociaż i tak uważam, że postać Geralta z książki jest lepsza.)
    ...

W grę Wiedźmin nie grałem za dużo ponieważ mnie nie wciągnęła ( i ponieważ byłem akurat zajęty Dragon Age'em :) ), ale ten Geralt z książek jest genialny :)

Zapomniałem dopisać do Ulubionych Kalif'a z Twierdzy Krzyżowiec :) . Dla mnie zawsze był najtrudniejszym rywalem, i pokonałem go dopiero niedawno ( po ok. 4 latach prób :) ).

Są też ( co niektórym może wyda się dziwne ) Książe Kael'Thas i Illidan Stormgarde ( tak to się pisze??? ) z WarCraft'a

EDIT : Ahh, ta moja pamięć. Nie wspomniałem że uwielbiam Jowisza, Chi-u (nie wiem jak to się piszę) i Horusa z Settlers 3 :)
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2010, 06:46:33 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 05, 2010, 22:53:56 »
    To teraz ja!

Sten DA: Origins (prawdziwy brutalny wojownik)
    Oghren DA: Origins (kto by go nie lubił)
    Khelgar żelazna pięść NVN2 ( zaje......zarąbisty jak każdy krasnolud)
    Jauffre TES 4
    Baurus TES 4
    Kapitan Price COD MW 2 i 1
    Ghost COD MW 2
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2010, 22:58:54 wysłana przez Xarxes »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 06, 2010, 14:36:36 »
    Tanya z Red Alert - ostra kobita ;) Miała większe cojones niż niejeden facet.
    Szpieg z Mayday - czarujący cwaniak. Niby taka chciwa i przekupna gnida, ale jednak najbarwniejsza postać z gry.
    Kagain z Baldurs Gate - wredny, cyniczny i obdarzony świetną osobowością krasnal. A te jego kłótnie z Yeslickiem... Szkoda że się potem pozabijali, ale jednak warto tego było posłuchać.
    Minsc zarówno z BG 1 jak i z BG 2 - głupek... Ale najfajniejszy głupek jakiegokolwiek spotkałem.
    Kain z C&C - prawdziwy arcyzłoczyńca! Taki Bloefeld przy nim to zwykły filantrop.
    Michael Wittmann z Soldiers: Ludzie Honoru - SS-man i nazista, ale postać barwna, bardzo pogodna, pełna optymizmu no i jego kampania była najlepsza w całej grze.
    Edwin z Baldurs Gate 2 - w jedynce nie przypadł mi do gustu, ale w dwójce... Świetny quest z nim związany, gadki i no i ten płaszczyk pogardy i arogancji, który skrywał jednak człowieka lojalnego.
    Dagoth Ur z Morrowind - główny zły, paskuda, ale paskuda bardzo ciekawa... W końcu nieczęsto gracze mogą zabić bóstwo... I to bóstwo niemalże nieśmiertelne!
    Gordon Freeman z Half-Life - genialna postać! Zwykły człowiek, który nie ma za zadanie uratować świat, lecz wydostać się z piekła, przeżyć. Co prawda w dwójce jest już niemalże rewolucjonistą, ale ja mam w pamięci brodacza uciekającego z Black Messy.
    Rudy "Lynx-Eyed" Roberts z Jagged Alliance 2 - świetny strzelec, człowiek bardzo przyjemny i miły jak na najemnika.
    Lord Crull i Gorgutz z Warhammer 40000: Winter Assault - fantastyczne... Dialogami bym tego nie nazwał... fantastyczne wyzwiska i wzajemne połajanki.

Znienawidzone:
    Jon Irenicus z Baldurs Gate 2 - arogancki i wk*****jący. Nawet w samym piekle ma jeszcze czelność zachowywać butę! Nie traktuje gracza poważnie, kradnie duszę, ucieka się do niecnych sztuczek, rejteruje. Bydlak jakich mało! Do tego jeszcze mag z tym cholernym wyzwalaczem! Nigdy nie spotkałem bardziej znienawidzonej postaci. Chylę czoło przed twórcami: Stworzyć takie sukinkota to nie byle co...
    Loghain z Dragon Age - partyzant, który chciał być wielkim dowódcą... Postać płytka i jednowymiarowa. Przypomina mi generała Hummela z Twierdzy: O taki zgorzkniały bohater wojenny, który chce dobrze, ale niestety musi się uciec do niecnych czynów... Miałkie i nudne! W wielu grach widziałem gorszych i lepszych wrogów, ale tylko Loghain jest tym najbardziej bezbarwnym. Nawet ciężko go nienawidzić... Wg mnie osobiście nie jest zły, lecz żałosny...
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2010, 16:43:42 wysłana przez Grievous »
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 06, 2010, 18:24:29 »
    Sam Fisher ze Splinter Cella - Taki asasyn XXI wieku. Miodzio.
    Minsc - BG1 i 2. Wspaniały charakter. Fan chomików :).
    Kagain z BG1 - fajny krasnolud :)
    Shadow z Jagged Alliance 2 - Zimny profesjonalista :)
    Paladyn z BG1 (zapomniałem jego imienia) - zawsze mnie śmieszyła ta praworządność i dobroć :)
    Garry (bodajże) z Half Life - Tajemniczość i fajnie rozpoczyna dwójkę :)
    Salem i Rios z Army of Two - Mimo rozwałki zawsze jest świetny humor :)

Nie lubię:
    Clyde z Army of Two - nędznie podszywa się pod Jokera z Batmana.

Widzę Grievous, że graliśmy w wiele podobnych gier :). Przeszedłeś całe Icewind Dale? :)

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline elsiete82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 06, 2010, 20:01:11 »
    Ulubione:
    Tommy Vercetti z GTA Vice City
    Sareth z Dark Messiah of M & M
    Bezimienny z Gothic 1 i 2
    Garret (czy jak to się pisze) z Thiefa
    Sollid Snake (z serii MGS mój no 1)
    Jack Carver z Far Cry

Znienawidzone:
    Big Smoke
    Raiden (MGS2)
    Master Chief z Halo
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2010, 20:04:14 wysłana przez elsiete82 »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 06, 2010, 20:58:57 »
    ...

Znienawidzone:
    ...
    Master Chief z Halo

Za co go nie lubisz??
    Jacek Piekara

Offline elsiete82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 08, 2010, 20:22:22 »
    Master Chiefa nie lubię bo jest bohaterem gry Halo, która przez posiadaczy Xboxa została okrzyczana najlepszym fpsem wszechczasów z czym się nie zgadzam. W ogóle ta gra jest słaba, mdła i nie wiem czym się ludzie zachwycają (3 mln kopii Halo 3 w tydzień? Pliz...). Osobiście nic do Master Chiefa nie mam, za całokształt Halo mu się dostało, a w szczególności za Halo 2.