Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze ulubione postacie z gier komputerowych.  (Przeczytany 37483 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Najbardziej charakterystyczne postacie z gier
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 09, 2010, 07:08:04 »
    Zapomniałem wspomnieć o jeszcze jednym gnoju... Chodzi mi mianowicie o doktora Eisenberga - głównego antagonisty z kampanii Xenomorfa w Aliens vs Predator 2. Otóż ten cholery mleczak ma czelność podkładać bomby w ulu i porywać królową! Do tego jeszcze ucieka niczym struś pędziwiatr, a nawet porywa się na życie matki naszej bohaterskiej drony! Paskudny typ...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 09, 2010, 09:35:15 »
    GTA:
    Lubię:
    Nico Belic (GTAIV)- za to, że kochałem jak wykonuje egzekucje np. na Playboyu X, czy na Vladzie, oraz za to, że od imigranta stał się najlepszym płatnym zabójcą i gangsterem w Liberty City.
    Lance Vance (GTAVC)- pomimo, iż zdradził naszego bohatera tworzył klimacik tej gierki.
    Całą rodzinę McReary (GTAIV)- za ciekawe misje, ciekawą historię rodziny, oraz za to, że są największymi "hardcorami" w Liberty City.
    Jimmy Pegorino (GTAIV)- zawsze miałem słabość do zabijania na zlecenie włoskiej mafii :D

Nie lubię:
    Catalina (GTA 3 i GTASA)- w dwóch częściach jest głupią suczą.
    Rascalov (GTAIV)- za tchórzostwo, zdradę i za to, że nieźle mnie wpieniał. Muszę przyznać, że zabiłem drania z nieopisaną przyjemnością, nawet zapisałem stan gry przed misją, która polegała na zabiciu skurczybyka i przechodzę ją jak tylko łapię jakiegoś stresa.

Inne gry:

Lubię:
    Kreia (SW: KOTOR II)- za ciekawe, głębokie przemyślenia, przeżycia i za to, że kręciła całą fabułę KOTOR II.
    Canderous Ordo (SW: KOTOR I&II)- za jego interesujące opowieści, za odwagę i brutalność.
    Bohater z Dębowej Doliny (Fable)- za to, że przez całą grę się nie odzywał, oraz za jego interesującą historię, która jest opowiedziana w Fable.
    Darth Nihilus (SW: KOTOR II)- za jego posykiwania w języku Sithów, oraz za ten mistrzowski czarny strój i kościaną maskę :D
    Diego (Gothic I&II&III)- za cwaniactwo, które jest naprawdę przydatne.
    Xardas (Gothic I&II&III)- za całokształt.
    Członkowie "Czarnej Dłoni" (OBLIVION)- za strasznie ciekawe zadania, najlepszą fabułę z wątków pobocznych w Oblivion, za całokształt.

Nie lubię:
    Nie mam nie lubianych postaci w grach poza tymi, które wnoszą wiele fabuły ale są nudne, nie wyraziste, dają nam wciąż podobne zadania itd.

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 12, 2010, 15:27:18 »
    Riddick z Kronik Riddicka - Bo to pierwowzór Vin Diesla, ma jego głos, wygląd i ogólnie jest kozakiem, o.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    Najzabawniejsze teksty wypowiedziane przez postacie z gier
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 16, 2010, 18:00:51 »
    Możecie też cytować zabawne, chamskie wypowiedzi lub zdania które zapadły wam w pamięci. W chwili obecnej "zapodam" tekścik z Gothica: "Przyszedłeś tu tylko po to by móc pocałować Gomeza w d*pę" Autor nie kto inny jak Bezimienny.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 17, 2010, 08:36:09 »
    Wypowiedzi? Genialny dialog Majora McCaina z panią pilot Johnson: "Where the hell did you learn to fly?"; "Flight school! The same place that taught me not to fly blind in hurricane winds!" Gorąco polecam aby go odsłuchać: http://www.youtube.com/watch?v=T5vqQJyAKpM Dialog zaczyna się w 4 minucie i 3 sekundzie filmiku. Jak ja kocham taki silny, brytyjski akcent!
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 17, 2010, 18:09:07 »
    Od niedawna, bo od dziś do mojej listy ulubionych bohaterów dołącza Noble Team, a w szczególności Noble Six.

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Października 01, 2010, 16:59:57 »
    Moi ulubieni bohaterowie to Bezi z Gothica, Garrett z Thiefa i Sam z Serious Sam

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #22 dnia: Października 01, 2010, 19:26:59 »
    Moim ulubionymi bohaterami są :
    Bezimienny z Gothica
    Diego z Gothica
    Lester
    Wiedżmin(wolę tego "książkowego")
    Jaskier
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Października 08, 2010, 09:10:16 »
    Co do cytatów to zalecam przesłuchać cytat ,,szalonego" boga Sheogoratha z Obliviona http://www.youtube.com/watch?v=jq9TnI7ssTU&feature=related .

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #24 dnia: Października 09, 2010, 21:23:47 »
    Ja pier***** co za temat, na takie tworzyłem i w takich odpowiadałem mając lat 12...błagam cię, prosiłeś o wypisanie ulubionych bohaterów...po czym dałeś liste połowy kluczowych postaci z Gothic'a + płotki (wszystko z jednej gry!) I to samo zrobiłeś z GTA...ulubiony bohater to ktoś charakterystyczny (NAZWA TEMATU!!!). Przeczytałem nazwę, przeczytałem pierwszy post...średnio widzę powiązania. Piszesz Gorn "Za męstwo"... <wyrywa sobie włosy z głowy>...nei no brak mi słów po prostu...ku**a...

Dajcie mi warna, ale nie mogłem się oprzeć. To takie beznadziejnie wkur*****cę...

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #25 dnia: Października 10, 2010, 13:14:04 »
    Ja pier***** co za temat, na takie tworzyłem i w takich odpowiadałem mając lat 12...błagam cię, prosiłeś o wypisanie ulubionych bohaterów...po czym dałeś liste połowy kluczowych postaci z Gothic'a + płotki (wszystko z jednej gry!) I to samo zrobiłeś z GTA...ulubiony bohater to ktoś charakterystyczny (NAZWA TEMATU!!!). Przeczytałem nazwę, przeczytałem pierwszy post...średnio widzę powiązania. Piszesz Gorn "Za męstwo"... <wyrywa sobie włosy z głowy>...nei no brak mi słów po prostu...ku**a...

Dajcie mi warna, ale nie mogłem się oprzeć. To takie beznadziejnie wkur*****cę...

Nie rozumiem twojego zażenowania. Dlaczego nie mogę wypisać połowy kluczowych postaci z Gothica i GTA? Dlaczego nie mogę lubić Gorna za męstwo? Nie jesteśmy w ChRL i nie ma u nas cenzury internetu (chociaż by się przydała). Najlepszym sposobem na twoje zmartwienia życiowe jest żyletka, a nie publiczne leczenie swoich problemów...

@DOWN: Mam trochę słaby komputer i w te nowsze gry nie pograłem więc nie ma zbytnio różnorodnych postaci, a ciężko mi sobie przypomnieć postacie z gier w które grałem 6-8 lat temu. Nie wiem też jak na podstawie ulubionych bohaterów można wnioskować kto w jakie gry grał.
    « Ostatnia zmiana: Października 10, 2010, 15:50:06 wysłana przez Gacek3000 »

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Października 10, 2010, 13:52:58 »
    Mortis, skoro w wieku 12 lat pisałeś posty w takich tematach, to dzisiaj, zakładając, że 12 lat miałeś dość dawno temu, powinieneś nieco dojrzalej podejść do jakiejkolwiek wypowiedzi na jakikolwiek temat, a nie rzucać mięsem na prawo i lewo.

Z drugiej strony - Gacek3000, prawdą jest, że czytając pierwszy post Twojego tematu można wywnioskować, że zbytniego doświadczenia jako gracz nie masz ;) Trzy tytuły, z czego dwa z jednej serii... cóż, Twój panteon ulubionych postaci nie ma chyba szansy przebić różnorodnością chociażby mojego ;)

(No, sorry, poprawka - cztery tytuły. Ale nadal dwie serie... Ts ts ts... ;) )
    « Ostatnia zmiana: Października 10, 2010, 13:57:13 wysłana przez tympod123 »
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #27 dnia: Października 10, 2010, 16:41:29 »
    Morrigan- za to, iż twardo stapa po ziemi
    Sten- za swoją "inteligencję"
    Zoltan Chivay- za ostry język i poczucie humoru
    Oghren- jak wyżej
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #28 dnia: Października 10, 2010, 17:21:46 »
    Nazwa tematu: Najbardziej charakterystyczne postacie
    Pierwszy post: Macie swoje ulubione postacie?

Charakterystyczna postac =/= (nie równa się) ulubiona postać.

Do tego, ulubiona postać jest postacią dla nas szczególną, którą moglibyśmy, na przykład, faworyzować.
    A więc:
    Ulubiona postać =/= postać lubiana

A ty wypisujesz dwudziestu bohaterów z jednej gry...

I to mnie najbardziej boli. Nagminnie używasz pojęć, które chyba nie są ci dobrze znane...i to używasz ich na zmiane jako tego samego.

Ad. tympod123:
    Lat dwanaście miałem miałem 5 jesieni temu. I zazwyczaj podchodze bardziej cierpliwie. Ale mnie krew zalewa, jak widze takie byle jak sklecone wypowiedzi, całkowicie bez sensu i celu, byleby tylko stworzyć temat i nabić sobie +1 w liczniku postów...i akurat mam teraz burzliwy okres w życiu, więc jestem beczką prochu, która tylko czeka na pojedynczą iskrę...
    « Ostatnia zmiana: Października 10, 2010, 17:24:48 wysłana przez Mortis »

Offline Kawalek

• Użytkownik
    Odp: Wasze ulubione postacie z gier komputerowych.
    « Odpowiedź #29 dnia: Października 11, 2010, 21:36:31 »
    Bezimienny bohater (Gothic)
    Alma (F.E.A.R.)
    Mario (Mario)