Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Znęcanie się nad zwierzętami-dyskusja  (Przeczytany 33210 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Znęcanie się nad zwierzętami-dyskusja
    « Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 10, 2011, 14:26:35 »
    Wzrusza mnie historia biednego psa, jak dla mnie kodeks Hammurabiego powinien być w wyjątkowych sytuacjach stosowany, ale jeszcze bardziej to co się dzieje w Chinach:
    http://www.ptroa.co.il/petition/
    Bestialstwo 100 razy większe niż to w Polsce, aż mam ochotę wysłać armię żeby wymordowała wszystkich Chińczyków, bez względu na płeć i wiek. -.-

Zastrzegam że filmik jest wyjątkowo drastyczny i niektórzy niech lepiej go nie oglądają.

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 10, 2011, 14:37:50 »
    Jak masz zamiar miliard Chińczyków wymordować ..to polecam skorzystać z doświadczeń japońskich i założyć drugi Unit 731 ..camp. Nie wiem czy jesteś wegetarianinem czy zjadasz potężne porcje wieprzowiny...ze świnki ,która to jest inteligentniejszym stworzeniem od psa. Niestety..pies też jest zwierzęciem hodowlanym i w kulturze i kuchni chińskiej jest traktowany jako przysmak. To samo u nas świnia.....też masowo szlachtowana.
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #122 dnia: Stycznia 10, 2011, 14:57:50 »
    Wzrusza mnie historia biednego psa, jak dla mnie kodeks Hammurabiego powinien być w wyjątkowych sytuacjach stosowany, ale jeszcze bardziej to co się dzieje w Chinach:
    Bestialstwo 100 razy większe niż to w Polsce, aż mam ochotę wysłać armię żeby wymordowała wszystkich Chińczyków, bez względu na płeć i wiek. -.-

Zastrzegam że filmik jest wyjątkowo drastyczny i niektórzy niech lepiej go nie oglądają.
    Najpierw zdrowo się pieprznij w swój łeb, a potem zastanów się na publikowaniem tego typu farmazonów. To jest jawny przykład do jakich degeneracji prowadzi anonimowość w internecie. Pół biedy gdybyś tylko chrzanił głupoty, Ty jednak mówisz aby mordować ludzi! Zgroza, zgroza...
    Kierując się Twoją logiką to nawet za zabicie komara powinno się karać ludzi - A to nie byłby żaden kodeks Hammurabiego, lecz paranoja.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 10, 2011, 15:14:47 »
    Racja Grievous..zgroza. Bandaro123...Ty wstawiłes film o szlachtowaniu psa...a ja Tobie polecam film ,, Men Behind the Sun,,..może wyciągniesz odpowiednie wnioski.

4 części tego filmu są....obejrzyj wszystkie.
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline italka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 10, 2011, 15:15:36 »
    To co się dzieje na tym filmiku przeszło moje pojęcie, serce się kraje, żal i bezsilność przemawia przez człowieka :(

mam ochotę wysłać armię żeby wymordowała wszystkich Chińczyków, bez względu na płeć i wiek. -.-
    To co napisałeś wbiło mnie w fotel,  największym potworem, *****, katem , ***********, *********-  jest człowiek, bo to on czując władzę gotuje taki los - zwierzętom i co gorsza....jak tu bezmyślnie piszesz - innym ludziom też:(
    Sorry za wygwiazdkowanie, ale wiadomo o co chodzi.

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 10, 2011, 15:57:59 »
    To i ja się wypowiem,ja uważam że nękanie zwierząt tylko i wyłącznie dla przyjemności jest chorą żądzą zaspokojenia świadomości władzy nad czyimś życiem,nie ważne czy to psa,czy kota,czy nawet człowieka. Zdaje mi się że osoby które męczą zwierzęta mają delikatne problemy z własną psychiką,bo czy to nie chore sprawiać komuś świadomie bół ot tak,bez powodu,dla radości ? Pozdrawiam.

Uploaded with ImageShack.us

Offline Kakashi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:09:26 »
    http://www.ptroa.co.il/petition/ rzeczywiscie wzruszające to jest ... ale nie zmienimy tego bo ten kraj jest taki pojebany... dzięki że przesłałes ten film tutaj bo przynajmniej wiem co się odpierdala w tych pierdolonych komunistycznych chinach...

Offline italka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:50:02 »
    ten kraj jest taki pojebany...
    Na podstawie jednego filmu, który i tak nie powinien zostać opublikowany w sieci osądzasz cały kraj w którym liczba ludności to ponad 1,3 mld a na jeden km2 przypada 138 osób, czy zdajesz sobie sprawę co by się działo,  gdyby całe Chiny wyglądały jak na tym filmiku? wtedy to i ja bym napisała, że są p******.
    Mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę z tego jak wyglądają problemy tych ludzi...byłych żołnierzy? (którzy po odbytej służbie nie mogą znaleść pracy)..rolników (borykających się choćby z problemami zanieczyszczenia gleb) , zwykłych rodzin?bieda, głód (26 mln osób poniżej granicy ubóstwa), jak wyglądają stostnki z innymi krajami? jak zbudowana jest gospodarka i wiele wiele innych.
    Nie mieliśmy i nie będziemy mieli wpływu na to co się tam dzieje, takie filmy można odbierać tylko denerwując się i pogłębiając nienawiść do takiego zachowania, ale żeby krytykować cały kraj trzeba by było wiedzieć coś na jego temat.
    I choć nie możemy zareagować na to co się dzieje tam, na pewno możemy zrobić wiele w sprawach które rozgrywają dramat zwierzętom w Polsce.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2011, 18:49:09 wysłana przez italka »

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 10, 2011, 17:19:38 »
    Cytat: Bandaro
    aż mam ochotę wysłać armię żeby wymordowała wszystkich Chińczyków

Powiedziałem jedynie o odczuciach jakie się we mnie pojawiają po obejrzeniu tego filmu, nie o zamiarach jakie mam uczynić w przyszłości. Od urodzenia żyję ze zwierzęciem, co najmniej jednym, psem lub kotem, więc jedno mi nasuwa się na myśl kiedy widzę ''pół psa'' żywego wyrzucanego na śmietnik bez futra na ciele. Nie sądziłem że potraktujecie to dosłownie.

Nie mieliśmy i nie będziemy mieli wpływu na to co się tam dzieje

A co do tego nie był bym taki pewny, nie wiadomo z kim kiedyś zawrzemy sojusz, z kim ten sojusz będzie prowadził wojnę (o ile będzie), czy takie zachowanie w Chinach będzie dalej tolerowane przez inne państwa etc...

dzięki że przesłałes ten film tutaj bo przynajmniej wiem co się odpierdala w tych pierdolonych komunistycznych chinach...

Korea Płn. jest podobna, czy robią tak samo ze zwierzętami nie wiem bo filmiku ani artykułu o tym nie widziałem.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2011, 17:40:30 wysłana przez Bandaro123 »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 10, 2011, 17:41:33 »
    Więc gdyby(sci-fi) mielibyśmy okazję ocalić kraj przed atakiem mocniejszych sąsiadów poprzez sojusz z Chinami powiedziałbyś "********* wy cwele, nie chce z wami sojuszu bo jecie psy"
    A w czym pies jest lepszy od świni?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Kakashi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 10, 2011, 18:04:00 »
    Rybopiotr pies jest najlepszym przyjacielem człowieka więc... ja psa bym nawet nie uderzył nie wiem jak ty a co dopiero obdzierać go ze skóry czy gotować żywcem przecież to jest chore ...

"A w czym pies jest lepszy od świni" słuchaj psy pomagają niewidomym np. w chodzeniu a czy świnie też? niee więc przestań tak głupio pierniczyć... czytałem gdzieś ze psy potrafią przeczuć zawał u człowieka nawet w TV było o tym ...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2011, 18:08:54 wysłana przez Kakashi »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #131 dnia: Stycznia 10, 2011, 18:10:08 »
    Powiedz Hindusowi że krowa nie jest najlepszym przyjacielem człowieka, co ja mówię świętym zwierzęciem. I wytłumacz mu jak masowo je hodujecie w malutkich klatkach tylko po to żeby je zabić i przerobić na hamburgera którego potem kupujecie w Macdonaldzie i zjadacie..... Prawda że chore?

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 10, 2011, 18:27:10 »
    Chiny

Jakkolwiek na to nie patrzeć to z naszego, zachodniego punktu widzenia i z punktu widzenia szeroko rozumianej zachodniej etyki to Chiny to jest dzicz na krańcu świata. My mieliśmy Grecję - inicjatora nastawienia na jednostkę i jej indywidualną wartość - Chiny i generalnie wiele krajów azjatyckich jest bardzo daleko w tyle w rozwoju, oni się rozwijają wręcz w kierunku przeciwnym. I spróbuj potem wyjaśnić takiemu Chińczykowi, że życie każdego psa jest tak samo wartościowe jak życie człowieka jeśli w ich kulturze jednostka sama w sobie jest tylko instrumentem pozbawionym indywidualności i sama w sobie niewiele znaczy.

Odnośnie Hindusów i innych dyrektyw kulturowych - chrześcijaństwo (tak, to za oknem) jest pod względem etyki zwierząt po prostu barbarzyńskie, poza św. Franciszkiem - traktowanym zwykle z przymrużeniem oka i pobłażaniem - dominuje pogląd oparty na panujcie nad zwierzętami i ptactwem niebieskim. Dla mnie osobiście dziewiętnastowieczny teleologiczny pogląd, że krowa jest po to, żeby człowiek miał co jeść jest do przyjęcia tylko jeśli przyjmiemy równocześnie, że człowiek jest po to, żeby lew miał co jeść. Człowiek nie różni się niczym jakościowo od zwierząt i, pomijając zdominowanie planety jak zaraza po zaistnieniu bardzo szczególnych warunków umożliwiających rozwój, należy do tego samego kręgu istnień.

PS. A tym skurwysynem odzierającym żywcem lisa ze skóry bardzo chętnie bym się zajął. Są pewne granice.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 10, 2011, 18:45:21 »
    A to więc teraz na forum można sobie bezkarnie bluzgać? Ciekawe od kiedy zmieniły się zasady regulaminu... Trochę więcej kultury by się przydało. Oburzenie, oburzenie ale komentujecie jakiś filmik takimi słowami? Na świecie dużo okrucieństwa, ale to nie znaczy że mamy z tego powodu bluzgać. Przecież wystarczy wygwiazdkować i już od razu przekaz jest ładniejszy.

Chiny

Jakkolwiek na to nie patrzeć to z naszego, zachodniego punktu widzenia i z punktu widzenia szeroko rozumianej zachodniej etyki to Chiny to jest dzicz na krańcu świata. My mieliśmy Grecję - inicjatora nastawienia na jednostkę i jej indywidualną wartość - Chiny i generalnie wiele krajów azjatyckich jest bardzo daleko w tyle w rozwoju, oni się rozwijają wręcz w kierunku przeciwnym. I spróbuj potem wyjaśnić takiemu Chińczykowi, że życie każdego psa jest tak samo wartościowe jak życie człowieka jeśli w ich kulturze jednostka sama w sobie jest tylko instrumentem pozbawionym indywidualności i sama w sobie niewiele znaczy.
    Cóż... Chiny są jednym z największych rynków zbytu dla nielegalnych handlarzy dzikimi zwierzętami. Genitalia dzikich kotów, niedźwiedzie łapy - W ich kuchni są to specjalne składniki afrodyzjaków. Kraj w ogóle będący na bakier z cywilizowanymi prawami. W Chinach przepisy dotyczące zakazu handlu dzikimi zwierzętami doprowadziły tylko do tego że wzrosły na nie ceny, bo trzeba było przecież opłacić celników... 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 10, 2011, 19:14:16 »
    Więc gdyby(sci-fi) mielibyśmy okazję ocalić kraj przed atakiem mocniejszych sąsiadów poprzez sojusz z Chinami powiedziałbyś "********* wy cwele, nie chce z wami sojuszu bo jecie psy"
    A chwilę po tym zdaniu strzelił sobie w łeb.

A tak na serio to bym tego sojuszu w duchu szczerze nienawidził, wyklinał i najchętniej go zerwał. Próbowałbym im przemówić do rozsądku, żeby zmienili swój stosunek do psów i innych zwierząt, a przy najlepszej okazji zawarłbym rozsądny sojusz z innym krajem, wolę ''lizać du**'' Amerykanom lub Rosjanom niż bratać się z rządem Chińskim. Mam nadzieję że nigdy takiego sojuszu nie będzie, to przymierze jednego krańca świata z drugim. -.-

A to więc teraz na forum można sobie bezkarnie bluzgać? Ciekawe od kiedy zmieniły się zasady regulaminu... Trochę więcej kultury by się przydało. Oburzenie, oburzenie ale komentujecie jakiś filmik takimi słowami? Na świecie dużo okrucieństwa, ale to nie znaczy że mamy z tego powodu bluzgać.
    Różnie się wyraża emocje, ja swoim zdaniem o wymordowaniu Chińczyków, inni bluzgami.