Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Znęcanie się nad zwierzętami-dyskusja  (Przeczytany 33138 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Znęcanie się nad zwierzętami-dyskusja
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 04, 2010, 18:00:59 »
    Albo tortury :)
    Wg. mnie ludzkość już dawno wyrosła z zasady "Oko za oko, ząb za ząb"... Jesli chciałeś być śmieszny to Ci się to nie udało... Przez taką karę stałbyś się kimś takim jak osoba którą karasz.

Nie, nie chciałem być śmieszny, mówiłem to śmiertelnie poważnie. Skoro więzienia nie skutkują, grzywny też nie, to trzeba zastosować metode która skutkuje. Nie zauważyłeś , że gdy tortury byly stosowane , to społeczeństwo było jakieś takie bardziej rozgarnięte?
    (click to show/hide)

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 04, 2010, 22:09:09 »
    Nie zauważyłeś , że gdy tortury byly stosowane , to społeczeństwo było jakieś takie bardziej rozgarnięte?

Hmm,uważam że znęcanie się nad zwierzętami to oznaka pustki umysłowiej i słabości...czemu słabości?Proste jak kij od mopa,co taki kot może zrobić właścicielowi...W Tv podawali że jakaś banda przygłupów podpaliła szczeniaka Husky,bo chcieli zobaczyć śmierć...Ale nie będę odkopywał spraw z przed roku bo to nie ma sensu,jak słusznie Griv zauważył,znęcane się nad zwierzętami jest pośród nas,choćby wymienił tą kastracje...

Co do tortur,żaden człowiek nie zasługuje na to...Jesteś zwolennikiem tortur?Panie Gregorianie...skoro uważasz że tortury to dobre rozwiązanie to ok,za śmiecenie odetniemy Ci paluszka,co Ty na to?Przeklniesz to  Cie zbutujemy(że tak się wyraże),musisz się ogarnąć w końcu,no nie?A może jak wybijesz szybe to Cie powiesimy?...
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2010, 22:14:17 wysłana przez Cocher »
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 05, 2010, 00:11:15 »
    Ja nie smiece nie wybijam szyb, co najwyżej bym był zabutowany, ale jak ktoś mnie zdenerwuje :)

Prawo jest po to żeby go przestrzegać, ale mi nie chodzi o tortury dośmiertne albo o ucinaniu konczyn, mi chodzi o BARDZO bolesne, ale nie śmiertelne.
    Nie jestem zwolennikiem tortur, ale za takie wyczyny po prostu marze żeby wróciły.
    (click to show/hide)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 05, 2010, 09:38:34 »
    Imo tortury za topienie psa to trochę za dużo. Owszem, bardzo lubię psy, ale bez przesady. Wbijać igły pod paznokcie albo wyrywać całe za topienie psa to za dużo. Zwykłe więzienie by wystarczyło.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 05, 2010, 10:21:02 »
    Po prostu musi byc wprowadzone takie cos ze nigdy wiecej by juz nie chcial takich rzeczy robić.
    (click to show/hide)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 05, 2010, 12:28:38 »
    Teraz ludzie to kręca, a gdyby groziły tortury napewno już malutka część z nich zaczęłaby to wrzucać do internet ze strachu, więc jest mały problem.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Plopp

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 05, 2010, 18:18:59 »
    No a kto by niby wykonywał wyroki? Ty? Przeżywasz jak ktoś skopie psa... A sam byś zadał bul innej istocie?! 

Aaaaaa... Wiem o co biega;] Jesteś sadystą a biedne zwierzaki są tylko pretekstem do zaspokajania swoich chorych zachcianek.
    Mam dla ciebie radę... Weź kota, wyobraź sobie, że to jest taki koleś co się znęca nad myszami i z całej siły PIER****dyknij nim o ścianę:)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 05, 2010, 18:29:45 »
    NIE, nie o to mi chodzi, mi chodzi po prostu, że człowieka można by było bo na pewno ma coś na sumieniu a takie zwierze? Co ono biedne mi zrobiło?
    (click to show/hide)

Offline Warlock

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 05, 2010, 18:34:04 »
    Jak już zostało powiedziane " Śliski temat" i dość kontrowersyjny. Dla mnie logiczne jest, że sprawianie bólu drugiej istocie dla jakichkolwiek korzyści i satysfakcji jest chore, nawet jeśli jest to malutka mysz. Co do dyskusji na temat kary dla owych zwyrodnialców to mogę powiedzieć, że kara powinna być jak najbardziej cywilizowana, bo za takiego człowieka się uważam i i tak próbuję patrzeć na innych ludzi. No ale tu zdania są podzielone jedni powiedzą sprawiedliwie, na miarę XXI w. Inni powiedzą krzywda za krzywdę...„Jeżeli zaś poniesie dalszą szkodę, to wtedy da życie za życie, oko za oko, ząb za ząb, rękę za rękę, nogę za nogę, oparzelinę za oparzelinę, ranę za ranę, siniec za siniec" (Księga Wyjścia 21, 23 - 25). Jak już mówiłem jest to temat do wielu dyskusji.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 05, 2010, 18:45:33 »
    Nazwijcie mnie brutalem, ale prawo "oko za oko" było i jest skutecznym prawem.

Powiedzcie mi czy to co bylo w tym democie

proud czy inny modzie nie usuwaj tego linku niech młodsza część forum sie dowie w jakim świecie żyją

samego filmiku nie oglądałem
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2010, 19:50:16 wysłana przez Gregoriian »
    (click to show/hide)

Offline J4ffarello

• Użytkownik
    • Lubię spam!
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 05, 2010, 19:49:02 »
    Nie wiem co to był za link, chodziło o tą babę co adoptowanego psa zakopała żywcem? Jeśli tak, powinni ją tak samo potraktować. Osobiście NIENAWIDZĘ męczenia zwierząt i jestem na granicy wspomnianego przez kogoś fanatyzmu. Wszystkich takich psycholi powinni usmażyć na krzesłach elektrycznych!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 05, 2010, 20:04:16 »
    Oh tak zabijać za mord na zwierzętach. A za mord na innym człowieku z premedytacją gość dostanie 25 lat ew. dożywocie ale będzie sobie żył. Chodzi mi o to że najpierw trzeba też pomyśleć o mordercach innych ludzi, jak wyglądałoby prawo gdyby wieszać ludzi za mord na zwierzętach a mordercom innych ludzi pozawalać żyć? Czy więc ktoś kto jest za karą śmierci za mord na zwierzakach jest też automatycznie zwolennikiem pełnej kary śmierci? Czy może inaczej? Chętnie poznam wasze zdanie i na ten temat.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 05, 2010, 20:09:03 »
    Ja jestem za karą śmierci, mam ogromny szacunek dla naszego papierza Polaka który wycofał tą karę, ale widzicie co sie tu dzieje
    (click to show/hide)

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 05, 2010, 20:39:48 »
    Nie czytałem całego tematu bo trochę tego dużo, więc powiem niewiele :
    Znęcanie się nad zwierzętami to według mnie najgorsze przestępstwo, nie ma nic gorszego niż znęcanie się nad istotami często słabszymi lub pozbawionych możliwości obrony, na dodatek takie zrzucanie psa z mostu przy czym jeszcze ten pies to przeżyje to naprawdę okrutne i nie mogę na to patrzeć. Najlepszą karą dla takiego człowieka byłoby to żeby zrobili mu to samo co on zrobił temu zwierzęciu (Zrzucać go z mostu w kółko aż umrze), niestety w dzisiejszym świecie takie coś nie ujdzie, bo wszyscy zaczeliby się pluć że to łamanie praw człowieka i takie tak blablabla że człowiek jest lepszy od zwierzęcia (szczególnie to stwierdzenie mnie denerwuje, bo uważam że człowiek to pasożyt Ziemii), czyli krótko : oko za oko ząb za ząb tak jak już w temacie było wspomniane.

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 05, 2010, 20:43:29 »
    Obejrzałem filmik dotyczący tego przypadku przypadku i żałuję. Nie widziałem tego dotychczas. Głupota ludzka nie zna granic. Takich ludzi powinno się poddawać leczeniu, nie karami finansowymi czy więzieniem. Prawo Hammurabiego to nie jest również dobre wyjście. Człowiek taki jeżeli zdecydował się skrzywdzić zwierzę zrobi to ponownie jeżeli nie czuł bólu krzywdząc zwierzę po raz pierwszy.