Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][ZKM] Zakon Krwi i Miecza [stary temat]  (Przeczytany 26861 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: [KLAN]Zakon Krwi i Miecza
    « Odpowiedź #210 dnia: Lutego 14, 2011, 21:01:09 »
    Ostatnio była poruszana kwestia jaki komunikator powinno się używać. Odpowiem na to tak jako przyszły elektronik dużo mi już nie brakuje opieram się na testach z dobrych źródeł oraz z ciekawości sam je powtarzam. Oglądałem ostatnio test 3 programów głosowych nie pamiętam niestety linku, na 100% nie było to YT.
    W tym teście było sprawdzane:
    - reakcja szybkość przesyłu dźwięku/głosu
    - obciążenie łącza
    - czystość dźwięku
    - wadliwość
    Szczerze najbardziej interesował mnie czas reakcji oraz obciążenie łącza:
    Czas reakcji TS3 oraz Ventrilo był jak dla mnie bardzo długi kiedy tester wypowiedział słowo trzeba było odczekać tak na oko około parędziesiąt milisekund. Gdy powiedział to samo słowo przy uruchomionym mumblu odpowiedź była natychmiastowa.

Jak dla mnie jest to bardzo ważne przy grze kiedy za parę - paręnaście ms konny wjedzie tobie w 4 litery, a kumpel to widzi i może cię uratować mówiąc np. masz plecy, tyły.

Obciążenie łącza TS, Ventrilo około 50-60pingu, podczas gdy mumble w jego teście miało 30pingu.

Reszty akurat zbytnio nie mogę określić/przypomnieć sobie, ale z własnych doświadczeń na serwerze mumbla mogę stwierdzić, że jak ktoś dobrze skonfiguruje mikrofon to idealny jest dźwięk/głos gracza bez szumu, echa, ogólnie zakłóceń. Jedynie przycięcia są gdy gracz ma słaby internet.

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #211 dnia: Lutego 14, 2011, 22:15:25 »
    Sosna przyłóż się jednak może i gdybyś mógł to poszukaj tych źródeł,bo na słowo to ci raczej mało kto uwierzy,ja ufam twojemu osądowi ponieważ trochę cię już znam i wiem że jesteś ogarniętym człowiekiem,ale ktoś może ci nie uwierzyć : ) Pozdrawiam.

Uploaded with ImageShack.us

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #212 dnia: Lutego 15, 2011, 13:43:26 »
    Jak dla mnie jest to bardzo ważne przy grze kiedy za parę - paręnaście ms konny wjedzie tobie w 4 litery, a kumpel to widzi i może cię uratować mówiąc np. masz plecy, tyły.

Rozumiem, że jesteś sprinterem i masz tak dobry refleks, że w czasie 2ms zdążysz się odwrócić? Jeżeli nie, to jest to nieistotne:)

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #213 dnia: Lutego 15, 2011, 13:51:52 »
    Hehe nie chodzi tu o 2 ms tylko o paręnaście - parędziesiąt, a to jest duża różnica. Jak się ma dobrą myszkę z dużym dpi to szybko można odwrócić się uwierz mi.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #214 dnia: Lutego 15, 2011, 14:23:07 »
    Muszę przyznać, że jest różnica, jakiś czas korzystaliśmy z mumble w REF, pod względem jakości dźwięku i możliwości łatwego zarządzania kanałami jakie nam było i nadal jest potrzebne to TS3 odpada w przedbiegach.
    O opóźnieniach nie  będę pisał, bo serwer TS 3 z którego korzystamy jest zlokalizowany w Szwecji, natomiast mumble hostowane mieliśmy w Polsce, różnice w pingu robią też swoje.
    Mumble przegrywa niestety pojedynek w niezawodności ze względu na certyfikaty, które po rejestracji na serwerze czasem dość niespodziewanie szwankują i nie pozwalają wejść na serwer xd, nie jest to problem nie do przeskoczenia, ale coś na czego poprawę liczę w kolejnych wersjach programu.
    No i... interfejs, niektórzy lubią wiedzieć, że mają ładnie wyglądający program schowany w pasku narzędzi...lol
    Parę osób narzekało na zbyt duże obciążenie łącza przez program, ale od tego jest ogrom suwaków w opcjach, można łatwo zmniejszyć rozmiary pakietów i jakość dźwięku.

Offline Apollo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #215 dnia: Lutego 15, 2011, 14:30:07 »
    Hmm, napiszę tak, początkowo kiedy zaczynałem korzystać z mumble to miałem rzeczywiście pewne problemy z certyfikatami ale od jakichś 4 miesięcy program działa bez zarzutu (korzystam z kilku serwerów)... Może to kwestia serwera, wersji komunikatora, opcji jakie wybraliśmy, niestety niewiele na ten temat wiem i nie jestem w stanie wyjaśnić dlaczego teraz działa świetnie a wcześniej były z tym problemy.

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Lutego 15, 2011, 16:14:53 »
    Dnia 15 lutego 2011 roku odbył się sparing z klanem IPL. Nie podam zwycięzców ani żadnej punktacji ponieważ sparing był for fun,IPLowi oczywiście dziękujemy za ten mini sparing i mamy nadzieję na następny,podałem to do informacji publicznej za zgodą klanu IPL oraz ZKM. Pozdrawiam i czekam na kolejną z wami walkę,było naprawdę miło : D

Offline karlak111

• Użytkownik
    • Jack_Daniels, kiedyś Fatality
    « Odpowiedź #217 dnia: Lutego 15, 2011, 18:36:38 »
    Witam, chciałbym Wam serdecznie podziękować za zamknięcie drugiego naszego tematu. Jeżeli chcecie się kłucić możemy zrobić to tutaj. Ale mam pytanie??? Dlaczego boicie się z nami grać sparingu???

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Lutego 15, 2011, 18:39:05 »
    A gdzie macie napisane że boimy się grac sparingi ? w obecnych warunkach w naszym klanie jest to średnio możliwe,sparing for fun możemy zagrać,bardzo chętnie,ale na punktowy trzeba już zbierać najlepszą elite której obecnie NIE MA,ponieważ jeden ma projekt w pracy,drugi nie może korzystać z internetu przez jakiś jeszcze czas etcetera. Ja już wam mówiłem dlaczego,rozmawiałem już na ten temat z Fatality ( chyba że to ty karlak to sorry za pomyłkę ) A co do spamowania w wątkach,my w waszym już nie spamujemy,może to uszanujecie i przestaniecie spamować również w naszym biorąc z nas przykład i okazując grzeczność ? ;]

Offline karlak111

• Użytkownik
    • Jack_Daniels, kiedyś Fatality
    « Odpowiedź #219 dnia: Lutego 15, 2011, 18:40:11 »
    A myśłicie, że dlaczego zamknęli nasz poprzedni i ten temat?

Offline Sokół

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Lutego 15, 2011, 18:48:14 »
    PO.1. Sparingu nie gramy ponieważ mamy reorganizacje klanu(zmiany).
    PO.2. Jeśli myślicie,że po utworzeniu nowych tematów będzie lepiej to się mylicie,ponieważ my nie damy się obrażać.Jak chcecie mieć w temacie same ,,plusy'' to zamknijcie temat, bo zawsze ktoś napisze ,,minus'', a nieładnie tak usuwać stare tematy jak w nich jest tyle zła napisanego :D
    Kłócić się w naszym temacie nie będziemy,bo to wy zaczynacie każdą kłótnie.

Offline Apollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Lutego 16, 2011, 13:06:46 »
    Tak jak pisałem w temacie o reprezentacji Polski w WB tak napiszę tutaj: obecnie część ludzi ma problemy z aktywną grą (cóż, życie prywatne stawiamy jednak ponad WB); nastąpiła zmiana władz, musimy to wszystko dotrzeć, żeby potem nie było ewentualnych problemów z dalszym funkcjonowaniem klanu; odmówiliśmy WV więc odmawiamy i wam. Pisałem Ci o tym chyba jeszcze w waszej ambasadzie na naszym forum, popracuj nad czytaniem ze zrozumieniem.

Inna rzecz, jeżeli coś tam na nas psioczycie przez jakiś czas na serwerach a potem nagle wychodzicie z przeprosinami to nie dziwcie się, że ludzie wam nie ufają, z czasem mam nadzieję, że jednak się to zmieni i zagości tutaj przynajmniej neutralność nie mówiąc o w miarę przyjaznych stosunkach. Nie bronię oczywiście całkowicie ZKM, też parę grzeszków na sumieniu się u nas znajdzie ale gdybyśmy chcieli wam w wątku od razu opinie psuć tak jak Ty to określasz (nie mieszaj do tego starego wątku, tam akurat sporo wypowiadali się poza ZKM'owiczami inni gracze i widać, że administracja miała swoje powody do jego zamknięcia) pisalibyśmy o źle całym klanie, że "jest taki śmaki i owaki" a tak większość pisała, że jest ok, widoczna poprawa w zachowaniu się ogółu ale jeden gracz jeszcze nie jest do końca ogarnięty i przydałoby się to poprawić, ot tyle. To tak jak napisać: ZKM gra coraz lepiej, poziom staje się coraz wyższy tylko Apollo wam cały czas lami :D

Dobra, idę spać, oblewanie sesji mi nie służy, heja.

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #222 dnia: Lutego 23, 2011, 17:49:42 »
    Co do kultury w klanie GSE znacznie się poprawiła więc nie piszcie na naszych  wątkach rzeczy z przed miesięcy.Z tego co wiem z klanu wyleciało około 4 osób w jeden dzień a zostali oni wyrzuceni z powodu braku kultury a poza tym ja osobiście na mam zamiaru spamować na waszym wątku więc to jest mój pierwszy i ostatni post więc nie próbuj cie się ze mną kłócić bo i tak nie mam zamiaru odpowiadać.

Pozdrawiam Mus1c!

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline Apollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Lutego 23, 2011, 20:24:52 »
    Nikt nie ma zamiaru się kłócić, ba, miałem nadzieję, że sprawa jest zakończona ponieważ długo nikt się nie odzywał ale widzę, że nadal są jakieś problemy. Cóż, spraw sprzed miesięcy nikt nie wyciągał (proszę prześledź wątki, sprawa potoczyła się w zasadzie wokół osoby jednego, konkretnego gracza ale ogólnie większość postów to były pochwały) i liczę na to, że nie wystąpią żadne nowe animozje w relacjach ZKM <--> GSE. Pewna nutka spokoju należy się obu stronom.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2011, 20:34:26 wysłana przez Apollo »

Offline Sokół

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Lutego 25, 2011, 19:33:45 »
    Forum Zakonu Krwii i Miecza jest obecnie nie czynne, prawdopodobnie od niedzieli będzie można już korzystać.Oczywiście prace reorganizacyjnie nadal trwaja, niestety w tym tygodniu byłem chory i nic nie zdołałem zrobić.
    Pozdrawiam W.M.ZKM Sokół