Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 191426 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: World of Tanks (zgłoszenia do turnieju Super 6 Cup, strona 69)
    « Odpowiedź #1545 dnia: Kwietnia 29, 2013, 21:15:20 »
    Grałem, grałem i się nagrałem. :) Nie chce mi się. Nawet nie pobrałem nowego up'ka. Póki nie zakupię nowego sprzętu, niestety muszę się z czołgami pożegnać. :) Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś spotkamy się na polu bitwy, Panowie. ;)

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1546 dnia: Maja 16, 2013, 17:09:51 »
    Ktora nacja waszym zdaniem ma najlepsze czolgi srednie?

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1547 dnia: Maja 16, 2013, 17:28:36 »

Wszystkie mają dobre średnie czołgi :) Ale moim zdaniem najlepsze średnie czołgi mają Niemce i Chińczyki :)

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1548 dnia: Maja 16, 2013, 17:37:05 »
    Przepraszam, ale to jest jedno z najgłupszych pytań, które można zadać.
    Nie ma czegoś takiego jak "najlepsze". Przynajmniej nie w tej grze. Czołg może być najlepszy w danej kategorii, ale na pewno nie będzie najlepszy ogólnie.

Do tego dochodzą preferencje graczy.
    Dla jednych najlepsze będą czołgi Niemieckie i Brytyjskie, poniewaz są dobrymi snajperami (wysokie tiery)
    Dla innych Rosyjskie i Chińskie, bo są szybkie i zwrotne.
    Dla jeszcze innych zaś Amerykańskie, ponieważ są raczej zbalansowane.

Nie ma linii uniwersalnej, która byłaby najlepsza we wszystkim.

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1549 dnia: Maja 16, 2013, 20:14:48 »
    A tutaj ciekawa informacja o patchu 0.8.6, czyli następnym, z ciekawego bloga For The Record.

Blog jest całkiem pewnym źródłem informacji o World of Tanks, i póki co się na nim nie zawiodłem - zmiany i informacje pokrywały się z rzeczywistością.

A co na temat samej aktualizacji? Przede wszystkim nerf penetracji czołgów X tieru. Nawet o 30mm. Niższym tierom też się oberwie, głównie w przypadku haubic na M4 Sherman i PzIV [penetracja złotej amunicji zmniejszona ze 150 do 104], co nie wygląda przyjemnie.

Wprowadzenie X tierów artylerii, co ma rzekomo poprawić balans walk na wysokich tierach.     

Tutaj zamieszczam link do poczytania, bo tego jest tak dużo, że przepisywanie zajęłoby wieki i kilka postów:
    http://ftr-wot.blogspot.com/2013/05/full-list-of-086-tech-changes.html

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1550 dnia: Maja 16, 2013, 20:44:17 »
    Znerfienie haubicy na M4 i PZIV ujdzie, problem w tym, że ta zmiana dosięgnie również VK2801, która dwa patche temu została zbalansowana właśnie w oparciu o amunicję HEAT. Teraz nie dadzą jej żadnego sensownego buffa i mamy kolejny UP Niemiecki czołg.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1551 dnia: Maja 20, 2013, 21:53:40 »
    W chinskim drzewku ktos gra?Mozecie mi powiedziec czy lepiej wam idzie lekkimi cze srednimi by flankowac ?

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1552 dnia: Maja 22, 2013, 11:08:58 »
    Lekkie czołgi chińskie od VI tieru to scouty, więc będziesz napotykać tiery przeciwników znacznie wyższe niż twój własny.
    Są wstanie flankować, ale nie są do tego przeznaczone.

Medy. W zasadzie bardzo podobne to tych radzieckich, więc flankowanie oraz brawling to robota dla nich.

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1553 dnia: Maja 24, 2013, 00:51:17 »
    W medy sam niedawno mam zamiar ruszyć, bo póki co czułem się dobrze w heavy - ale myślę, że poznanie innego stylu gry sporo mi da także w walce ciężkimi czołgami, chociażby poznanie taktyki lżejszego przeciwnika.
    Planuję medy chińskie [promocja w pierwszym tygodniu czerwca do VII tieru włącznie], rosyjskie oraz niemieckie z obu linii [chociaż Pantery są dość średnio mobilne jak na medy].

A tutaj taka nowinka. Czołg jest w fazie testów, z tego co wiem mają go testerzy na serwerze rosyjskim.
    Maszyna wygląda paskudnie. Powiększony loltraktor z wieżą od Lowe. Jedno wielkie brzydactwo, sami się przekonajcie.
    http://www.youtube.com/watch?v=YFSEWDhHNR4   

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1554 dnia: Maja 24, 2013, 09:41:57 »
    Najlepsze jest to, że w dużej części ten czołg to inwencja twórcza WG.

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1555 dnia: Czerwca 19, 2013, 13:18:46 »
    Informacja dla wszystkich forumowiczów grających jeszcze w WoT.

Dzisiaj wyszedł patch 8.6, w którym jak niektórzy wiedzą między innymi:

- Nową mapę koreańską - mapa otwarta
    - Zwiększono zarobki X tieru o 10%
    - Obniżono penetrację X tieru HT o ~10mm
    - Znerfiono celność i przeładowanie artylerii
    - Rozciągnięto artylerię na X tierów i zmieniono jej MM na taki sam jak "czołgowy"
    - Wprowadzono dobrze opancerzony brytyjski czołg ciężki premium V poziomu

- Obniżono penetrację dużej ilości złotych pocisków na wszystkich tierach, zmieniono także ich ceny - część jest droższa, a część tańsza
    - Znerfiono haubice V tierowe - PzIV i M4 Sherman mają około 102mm penetracji na złocie, a KV-1 140mm, także na złocie.
    - Zmieniono mechanizm celowania, przez co działa są o ponad połowę celniejsze niż dotychczas - aż 75% pocisków leci w sam środek celownika [ninja nerf dla niemców i ninja buff dla rusków?], od teraz KV-1S może snajpić na odległość 300-400 metrów i może trafiać!

Informacje zaczerpnięte z oficjalnej strony i forum WoT.

Osobiście jeszcze nie sprawdzałem patcha w praktyce, zaraz się za to zabiorę.
    A jakie odczucia i wrażenia po patchu macie Wy?

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1556 dnia: Czerwca 19, 2013, 13:39:37 »
    Zepsuli te celowanie... Teraz pomidory będą miały łatwiejszą robotę ;C
    Teraz arta potrafi strzelić pomiędzy malutkie szczeliny domów, fuck yeah! Głupota... Nie ruszasz się cały czas = Śmierć bo arta jest super celna ;O
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2013, 14:30:16 wysłana przez Blast »

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1557 dnia: Czerwca 19, 2013, 19:51:24 »
    Celność arty nie została znerfiona. Co z tego, że w statach celność jest 0.9, skoro i tak większość strzałów leci w sam środek?
    Swoją drogą, przy okazji zwiększenia celności obiecali, że "odległość walki zwiększy się o jakieś 30-40 metrów". Taa, już to widzę.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1558 dnia: Czerwca 21, 2013, 12:02:25 »
    Patch jest kompletnie do dupy.
    Artą gra się teraz tragicznie, reload trwa połowę rundy, aiming drugą połowę. Mobilność arty również dostała niezłego kopa w wielu przypadkach, o chorym MM nie wspomnę. Oczywiście są arty, którymi gra się nadal dobrze, ale ogólnie trochę przesadzili. Kolejna sprawa to tragiczne dźwięki. Są tak denne, mierne i słabe, że nawet nie chcę o nich wspominać.

Kolejnym problemem były chore wręcz trudności z instalacją starych lub nawet nowych modów. Kiedyś mody działały z wersji na wersję i było dobrze. Nawet jeśli, zmiana pewnego moda zajmowała parę minut i hulało. Teraz odpowiednie dobranie modów zajęło cały dzień, aby gra nie wykrzaczała się w żadnym momencie i poprawnie wyświetlała wszystko.

Ale patch ma też plusy, do największych zaliczam ulepszoną osłonę, zlikwidowanie kar zarobkowych dla arty i td oraz nowe pojazdy oraz kilka innych pierdół. Tak czy inaczej ten patch jest dla mnie na minus.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1559 dnia: Czerwca 21, 2013, 12:56:03 »
    Powiem Wam, że też na początku byłem bardzo negatywnie nastawiony do tego patcha, ale pograłem trochę dłużej - fakt, bez modów, ale mimo to nie jest tragicznie.

Cóż mogę powiedzieć? O dziwo nie jest tak źle jak myślałem za pierwszym razem. Dźwięki owszem, są najgorszym elementem tego patcha, jak również usunięcie śladów po pociskach, ale da się do tego przyzwyczaić po kilkunastu-kilkudziesięciu grach. 

Celność faktycznie jest lepsza, ale bez przesady. Działa rosyjskie na dystansie 300 metrów faktycznie znacznie częściej trafiają, ale powyżej tego i tak często bywają pudła. Na pewno nie należy wierzyć płaczkom, którzy twierdzą, że bez przycelowania bez problemu się trafia - jasne, bywa tak, ale to kompletna loteria.

Przeprowadziłem dwa testy - jeden w pokoju treningowym, drugi w normalnej bitwie.

W pokoju treningowym w warunkach, gdzie nie było większego zagrożenia, faktycznie celność jest znacznie lepsza - znajomy z T25 AT bił mi w garnek na wieży IS bez problemu [btw, powiększyli znacząco właz na ISie i widać go z orbity...], ja natomiast bez problemu z ISa waliłem do niego - wszystko na dystansie około 300 metrów.   
    Drugą częścią tego testu było sprawdzenie celności artylerii - pojazdem testowym było SU-14-2. I cóż, płaczu nie ma. Jak ktoś grał dobrze artylerią, nadal będzie mu się dobrze grało, i wystarczy "troszkę dłużej" poczekać - celność jest taka jak była, może nawet lepsza - znajomy, który w sumie nie jest wybitnym graczem [Effi i WN7 na poziomie ~1000] trafiał mnie bez problemu gdy byłem w ruchu - a jechałem IS-3 z maksymalną prędkością, czyli 35km/h .

Drugi test był w bitwie czołgiem IS-3 oraz IS. I faktycznie, są jakby celniejsze, ale w warunkach bitewnych, gdzie ciągle coś się dzieje, nie można aż tak przycelować, i nadal bywają pudła nawet na 300 metrów w duży cel - mimo wszystko lepiej się na chwilę zatrzymać i przycelować.

Oprócz tego zauważyłem mniejszą ilość artylerii, co jest w sumie na plus, bo powoli miałem dosyć bitew z 4 artami na stronę.

Podsumowując, patch nie taki zły jak go niektórzy malują, chociaż mógłby być lepszy.

Aha, najbardziej ubolewam nad tym, że jeszcze nie widziałem nowych ptaków na mapach :<