Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190828 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #1605 dnia: Maja 08, 2014, 11:54:29 »
    Szczerze mowiac z War Thundera taka konkurencja, jak z Polski imperium.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #1606 dnia: Maja 10, 2014, 16:22:28 »
    Kiedy będzie 5x expa?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1607 dnia: Maja 11, 2014, 02:04:34 »
    Właściwie to są już od paru dni i jutro się ten event kończy...

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1608 dnia: Maja 18, 2014, 00:13:22 »
    Szczerze mowiac z War Thundera taka konkurencja, jak z Polski imperium.
    Dziś było 100k graczy jednocześnie w WT. Jak na gre, która jest znacznie mniejsza od WoT to spore osiągnięcie. ;)

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1609 dnia: Maja 18, 2014, 02:45:53 »
    Cóż jest to efekt otwarcia open bety czołgów, myślę że z każdą nową nacją w wojskach lądowych graczy będzie przybywał osobiście pogram w tą gre jak wyjdzie flota morska.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1610 dnia: Maja 18, 2014, 10:52:28 »
    "Efekt otwarcia Open Bety" dobrze powiedziane, ludzie grają w to bo to jest coś nowego, WT nie jest będzie konkurencją dla WoT-a, jest na to po prostu za późno. Powinni wydać flotę morską zamiast tych czołgów, wtedy samoloty jak i flota zapewne były by lepsze od tych Wargamingu :)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1611 dnia: Maja 18, 2014, 12:30:08 »
    Dziś było 100k graczy jednocześnie w WT. Jak na gre, która jest znacznie mniejsza od WoT to spore osiągnięcie. ;)
    Zapomniałeś dodać, że przed otwartą Betą, gdy klucze i tak można było dostać zawsze i wszędzie (coraz to nowe rzuty kluczy po parę tysięcy sztuk), był podobny boom, ale już w przeciągu 2-3 tygodni na serwerach było od 3 do 13 tysięcy ludzi w godzinach szczytu. Nie mogąc zatrzymać odpływu graczy z serwerów, uruchomili open betę.

Grałem już dosyć dawno temu zarówno w gadzinowe czołgi, jak i samoloty. Samoloty są lepsze od Wargamingu, ale nie jest to dla mnie jakaś kolosalna różnica jakości, zapewne z dwóch powodów: po pierwsze są mocno przereklamowane, przede wszystkim ich niby realizm. Zwykły arcade, tak jak i WoWp. Po drugie obie gry mi nie leżą, bo nie przepadam za strzelankami samolotowymi.
    Czołgi WT są piękne, pod względem fizualnym ta gra jest miodna i pyszna, czego w WoT nie ma. I na tym kończy się jej przewaga. Dużo większego realizmu tam w cale nie ma, a taki jaki jest i tak zaburzał kompletnie balans gry. Wygląd piękny, grywalność mierna.

Swoją drogą, jak Wam idzie walka o czołg T23E3? Wasze klany biorą udział w wojnie na mapie globalnej? :D

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1612 dnia: Maja 18, 2014, 12:44:08 »
    Swoją drogą, jak Wam idzie walka o czołg T23E3? Wasze klany biorą udział w wojnie na mapie globalnej? :D

Moim zdaniem nie warto go robić :) Dlatego też zostaje u siebie i nie idę do innego klanu :P

Offline Torguan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1613 dnia: Maja 18, 2014, 12:51:21 »
    Tak nie w temacie, Co według was lepiej kupić Sheramana Jumbo czy m4a3e8?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1614 dnia: Maja 18, 2014, 13:10:13 »
    Polecam zacząć grać realistyki i symulacyjne w gadzinowych i potem je ocenić a nie tylko na podstawie zręcznościowych...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1615 dnia: Maja 18, 2014, 15:36:54 »
    Grałem, testowałem i opisywałem wszystkie tryby dawno temu. Możliwe, że od tego czasu coś się zmieniło, ale szczerze w to wątpię.... Tak więc nie zarzucaj niczego, o czym nie masz pojęcia.

Tryby realistyczne, czy też symulacyjne są takie tylko z nazwy. Bo jak można ocenić tutaj symulację i realizm, gdy do sterowania w dalszym ciągu wystarcza klawiatura, 8-12 przycisków i zdaje rezultat? A wszelkie "symulacyjne" aspekty ograniczają się do śmiesznego sterowania mieszanką i obrotami wirnika? Proszę Cię...
    Rzecz jasna nie oczekuję od tej gry symulacji, bo to jedynie odstraszy potencjalnych graczy, ale w takim razie wciskanie komuś trochę trudniejszego arcade'a i nazywanie tego symulacją też nie zdaje rezultatu...
    Moim zdaniem nie warto go robić :) Dlatego też zostaje u siebie i nie idę do innego klanu :P

Tak, po parametrach oceniając masz w zupełności rację. Ale to też gratka dla kolekcjonerów :D Ale na Twoim miejscu również bym został. ;)

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1616 dnia: Maja 18, 2014, 16:24:54 »
    Grałem, testowałem i opisywałem wszystkie tryby dawno temu. Możliwe, że od tego czasu coś się zmieniło, ale szczerze w to wątpię.... Tak więc nie zarzucaj niczego, o czym nie masz pojęcia.

Tryby realistyczne, czy też symulacyjne są takie tylko z nazwy. Bo jak można ocenić tutaj symulację i realizm, gdy do sterowania w dalszym ciągu wystarcza klawiatura, 8-12 przycisków i zdaje rezultat? A wszelkie "symulacyjne" aspekty ograniczają się do śmiesznego sterowania mieszanką i obrotami wirnika? Proszę Cię...
    Rzecz jasna nie oczekuję od tej gry symulacji, bo to jedynie odstraszy potencjalnych graczy, ale w takim razie wciskanie komuś trochę trudniejszego arcade'a i nazywanie tego symulacją też nie zdaje rezultatu...
    Niestety nie widziałem jeszcze na rynku peryferiów do sterowania czołgami, na to chyba jeszcze będziemy musieli poczekać...
    A tryb symulatorowy przede wszystkim wpływa na rzeczy pogłębiające immersje, jak np. brak tych głupich obwódek dookoła przeciwników, brak automatycznej poprawki na opadanie pocisku (trzeba samemu wziąć poprawkę) oraz oczywiście widok jedynie z pozycji dowódcy lub działonowego.
    No i pamiętajmy, że balans będzie dalej poprawiany, DM się jeszcze zmieni wiele razy.

Dla mnie WT:GF jest ciekawsze od WoTa o tyle, że nie ma tych głupich punktów życia(Które jakimś cudem Wg dało nawet do samolotów, co jest kompletną parodią), nie ma bezsensownego systemu spotowania, niema (prawie) żadnych prototypów, a tym bardziej nie ma żadnych czołgów wyciągniętych zupełnie z tyłka. (jak np. E-50M, WT E-100, VK7201 czy GW E-100 u Niemców oraz całej rzeszy innych zabawek)
    No i nie zapominajmy, że dla WG historyczność nie ma najmniejszego znaczenia. Równie dobrze mogliby wprowadzić Abramsy lub Merkavy, pasowałyby tak samo dobrze, jak cała reszta. (Oczywiście po odpowiednim ich znerfieniu)

Offline kacp2003

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    World of Tanks
    « Odpowiedź #1617 dnia: Września 13, 2014, 17:00:48 »
    Mi gra się najlepiej : ZSSR , USA , Francja , GP
    A wam ????                                                                              ^
                                                                                                   |                                                                   
                                                                                                   |
                                                                                                   |
                                                                                                   |
                                                                                              Ankieta (Zostaw Głos) I podaj nazwę użytkownika ;)
                    Wiem że ten temat już był ale wracam do niego .

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1618 dnia: Września 13, 2014, 21:00:33 »
    Ta ankieta jest bez sensu, ale może rozrusza temat :D Nie mam ulubionej nacji, gram tylko czołgami pod ESL-a. Randomków już nie gram, tylko turnieje, mam zamiar wrócić do gry przed nowym patchem bo trzeba trochę wolnego expa wbić żeby na convert za golda był na nowe czołgi :D

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1619 dnia: Września 14, 2014, 09:23:57 »
    Też mam aktualnie dłuższa przerwę od WoT'a, ale planuję wrócić za jakiś czas. Ankieta faktycznie trochę bez sensu. Osobiście najlepiej jeździło mi się czołgami niemieckimi i chińskimi, strasznie przeżywałem linię radziecką i nadal rozpaczam nad francuską. Resztą w zasadzie nie grałem, tylko tyle ile było potrzebne do misji na Super Pershinga i przyznam, że nigdy nie miałem i nadal nie mam zamiaru ruszać innych nacji. Czas pokaże jak zaprezentują się japońskie czołgi.