Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaką frakcją grasz?

Swadia
    Rhodoks
    Vaegirs
    Khergits
    Nords
    Rebelia

Autor Wątek: Jaką frakcją grasz?  (Przeczytany 84518 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Goldillon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaką frakcją grasz?
    « Odpowiedź #270 dnia: Kwietnia 01, 2010, 11:39:54 »
    Ja gram często Rhodokami, mają fajne państwo i nie najgorszą piechotę. Jednak to Nordowie mają najlepsze piesze oddziały i to właśnie na nich padł mój głos. Konni rycerze Swadianów nie mają sobie równych.

Offline Daq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #271 dnia: Kwietnia 10, 2010, 14:50:41 »
    Ze względu na mobilność, oraz orientalny klimat, jak i fakt że nienawidzę z nimi walczyć - Khegrits. Armia zbudowana z samej kawaleri rozsmarowuje oponentów w polu, a łucznicze zdolności świetnie się sprawdzają przy oblężeniach.
    Na mapie nikt nie ucieknie, nikt nie dogoni, co prawda w zwarciu na kładce czy drabinie - tracą, acz wtedy za kompana robi pan Topór dwuręczny, który z uśmiechem na ustach wita obrońców z bezpiecznej odległości.
    I co ważne, wojska Khegritów świetnie się sprawdzają w walce przeciw wojskom Khegritów ;)

Offline Shilefin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Kwietnia 12, 2010, 17:41:34 »
    Tak jak wyżej - najczęściej mój wybór pada na frakcje Khergitów, z racji że uwielbiam ich szarże kawaleryjskie,i nie są tacy trudni do wyszkolenia.
    W Warbandzie na multiplayerze można mnie znaleźć pod nickiem Drayon.

'Quidquid latine dictum sit, altum videtur.'
    'Cokolwiek nie powiesz po łacinie, brzmi mądrze.'

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #273 dnia: Kwietnia 12, 2010, 20:15:44 »
    Ja natomiast zawsze pomagam Lady Isolli z Suno w rebelii przeciwko Swadii.

Offline Hrabia Lingwar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Kwietnia 22, 2010, 16:47:47 »
    Ja generalnie przyłączm się do Vaegirów. Nie wiem dlaczego. Jakoś przypadli mi do gustu ;-P
    Zuluś ;-)

Offline kondi1234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Kwietnia 27, 2010, 10:41:50 »
    Ja lubie Rhodoków, nie wiem jak u was, ale u mnie siekają Vaegirów aż miło. Chanat lubię za 99% konnicy. Kombinacja Rh+Kh daje mi szybkość i moc.

Offline Sarranid

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Maja 18, 2010, 16:54:02 »
    Rhodokowie - doskonała piechota i potężni kusznicy - mieszanka wybuchowa ;)

Pozdrawiam

Offline fubu35

• BANITA
    • Użytkownik
    • Mam ochote przekazać na ciebie 1%.....
      • M&B rządzi!!!
    « Odpowiedź #277 dnia: Maja 22, 2010, 11:41:19 »
    Obecnie gram w mod ale dobra..
    Ja radze bo grałem w ten sposób
    Najpierw dołączyłem do Swadii ponieważ ma wszystko co potrzeba,kuszników,dobrą piechotę która może się mierzyć z rhodocką,i kawelerię oraz rycerzy (co daję nam +50% szans na zwycięstwo)
    A jak król niechciał dać mi więcej zamków (miałem 780renomy i stosunki u niego na 32)to zrobiłem rebelie i zacząłem podbijać rhodoków(rekrutując wojska swaddi i ich)
    Pozdro ;)

Offline Pierzasty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Maja 30, 2010, 15:11:06 »
    Naród, któremu wiernie służę i którego mężom dzielnie acz rozsądnie przewodzę w wojnie i pokoju to...
    dzikie i złe Mongoły Wielkiej Ordy!
    A więc CHANAT KHERGICKI.
    Jazda tak szybka że nikt inny nie może jej doścignąć przy posiadaniu łuków i dzid dzięki czemu zwarcie jest niepotrzebne to rozwiązanie właściwie doskonałe. Jedynym problemem jest żywotność, ale tą można nadrobić liczebnością.
    Zarówno ze wspaniałą piechotą Nordów i Rhodoków, jak i jazdą Swadii (o vaegirskich wojskach już nie wspomnę) można po jednej łamiącej szyk szarży bawić się dowolnie. To, co trzeba stale tratować kopytami i nadziewać na lance to durni wieśniacy z dzidami, zwący się swadiańską piechotą lub rhodockimi strzelcami (znów nie wspomnę o Vaegirach : D).
    W armii staram się mieć dziesiątki konnych łuczników (weteranów) i lansjerów, kilku swadiańskich rycerzy (zawsze przydatni : D) i siostry miecza jeśli się uda. Lubię też Artimennera z taktyką i inżynierią (jak widać - sama jazda. Nie lubię wlec ze sobą piechoty). W zamku trzymam wszystko co nie potrafi jeździć konno - zbyt słabych rekrutów (kiedy nie mam czasu by ich szkolić, zostawiam w zamku), Nordów (huskarle : D), Rhodoków (sierżanci : D strzelcy : D), Vaegirów (mistrzowie łuku : D). To zabieram ze sobą kiedy planuję oblężenie.
    Jeżdżę na ciężkim (heavy, masywny) hunterze (trochę niestety spowalniam swoich Mongołów, ale nie chcę żeby mi koń padał od pierwszego bełtu, a hunter jest w miarę wszechstronny), uzbrojony jestem w ciężki półtorak (dobrze wyważony) lancę (lekką, dobrze wyważoną o ile się nie mylę), łuk wojny i khergickie strzały (dużą pakę), możliwie jak najlepszy pancerz, do tego tarcza (ta największa, board, której nie da się używać konno) którą biorę na oblężenia zamiast lancy (normalnie tarczy nie używam).

Offline BelegPz

• Użytkownik
    • Dulce et decorum est pro patria mori.
    « Odpowiedź #279 dnia: Czerwca 09, 2010, 18:15:44 »
    Mój miecz należy do Króla Swadii, dlaczego akurat Swadia ? Te królestwo ma jednostki najbardziej zbliżone do rycerstwa średniowiecznej europy. Ich zamki ciekawie wyglądają i ziemie są piękne :). Swadia posiada dobrą konnice dlatego również padł na nią mój wybór.

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Czerwca 15, 2010, 13:31:34 »
    Mój topór należy do Króla Nordów. Sam lubię piechotę, a huskarle to po prostu cudeńko! Na oblężeniach idą jak czołgi, normalnie żyć nie umierać.
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Bombel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Czerwca 21, 2010, 07:36:46 »
    Ja gram Veaginami :D koxy xD

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Czerwca 22, 2010, 23:58:39 »
    Ja gram Veaginami :D koxy xD

VEAGINAMI!? VEAGINAMI!!?? HAHAAHAHAHAHAHAHA Napisz, że przeinaczyłeś tę nazwę specjalnie xD

Offline J4ffarello

• Użytkownik
    • Lubię spam!
    « Odpowiedź #283 dnia: Czerwca 23, 2010, 18:30:39 »
    Ja wybrałem Khergitów, ze względu na szybkość poruszania się takiego oddziału po mapie oraz to, że ich lansjerzy potrafią dorównać swadniańskiej kawalerii, a konni łucznicy potrafią zmasakrować każdą piechotę (wystarczy, że wcześniej sam zdezorganizuję jej szyki).

Offline Wojmir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Czerwca 24, 2010, 11:23:07 »
    Zawsze i wyłącznie Nordowie lub Vaegir, od Vaegirów łucznicy a od Nordów piechotę.
    Kawaleria to tylko najemni, jako mięso armatnie.