Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaką frakcją grasz?

Swadia
    Rhodoks
    Vaegirs
    Khergits
    Nords
    Rebelia

Autor Wątek: Jaką frakcją grasz?  (Przeczytany 84501 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Jaką frakcją grasz?
    « Odpowiedź #285 dnia: Lipca 05, 2010, 00:36:08 »
    Ja preferuję zrobic rebelię (najczęściej w Swadii lub Nordycjii, ale to też zależy od tego, z iloma sąsiadami dana frakcja ma stan wojny - im wiecej, tym lepiej;) ) na rzecz pretendenta, zgarniam najfajniejsze lokacje w kraju i potem zabieram sie za podbój Calradii... Właśnie, moze by zorganizować ankietę, który z pretendentów cieszy sie najwiekszym wzięciem wsród graczy?

Offline mikio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #286 dnia: Lipca 19, 2010, 11:15:02 »
    Trochę odświeżę.
    Aktualnie staram się o przyjęcie do Swadii, ale najpierw oczywiście wypełniam rozmaite zadania dla Lordów.
    Mi ich pozycja na mapie nie przeszkadza - wręcz jest dobra. Nie muszę jeździć przez całą mapę by podbijać zamki Nordów, no, ale na razie nie robię tego gdyż zacząłem grę od początku.
    Zresztą ich rycerze są świetni.

Offline Niemen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #287 dnia: Lipca 20, 2010, 17:54:50 »
     Ja, osobiście wiernie i oddanie służę Królowi Yaroglekowi. Jest moim Panem i nigdy go nie zdradziłem poprzez wstrzynanie rebelii. Odpowiedź jest prosta. Gram TYLKO Vaegirami!

Offline Sopel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Lipca 21, 2010, 11:50:46 »
    Swadia rządzi!;D

Dlaczego nią gram , (powtorze się tutaj) bo mi sie cholernie podoba nie wiem czemu ale tak jest :D

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Lipca 22, 2010, 14:41:27 »
    Ja zazwyczaj wybieram albo Veagirów lub Nordów to zależy jak chce grać ;]. Ale kiedy czeka mnie wojna z Khergitami to wybieram Swadię lub Rhodoków z uwagi na to, że sprawdzają się przeciwko kawalerii.
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline ThorgalsynAigera

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Września 25, 2010, 16:34:43 »
    Ja myślę, że khergicka jazda i piechota swadiańska oraz łucznicy veasgirscy to niesamowita mieszanka;>

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #291 dnia: Września 26, 2010, 09:42:57 »
    Sprostowanie: Khergiccy konni łucznicy, swadiańscy rycerze, nordycka ciężka piechota i vaegirscy łucznicy to  niesamowita mieszanka. ;) A do tego rodoccy pikinierzy i zwycięswto gwarantowane. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #292 dnia: Września 26, 2010, 11:15:21 »
    Sprostowanie: Khergiccy konni łucznicy, swadiańscy rycerze, nordycka ciężka piechota i vaegirscy łucznicy to  niesamowita mieszanka. ;) A do tego rodoccy pikinierzy i zwycięswto gwarantowane. :)

No może i gwarantowane, ale bez dużego battlesizera nie masz na co liczyć.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #293 dnia: Września 26, 2010, 11:55:10 »
    Fakt. A jeszcze co do oblężeń: Nordowie i wsparcie od Veagirskich łuczników. ;)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Paladyn97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Października 09, 2010, 14:41:37 »
    Ja dołączyłem do Swadii. Sam raz w moim typie. Mają super rycerzy, fajnych kuszników i piechotę. Wojnę mam z Rhodokami i Khergitami, któzy nie mają ze sobą wojny. Dodatkowo Vaegirzy mają wojnę, chyba z Rhodokami. Nordowie nie prowadzą z nikim wojny. Mam Zamek Ibdeles i Ibdeles.

Offline Lord Arantir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Października 20, 2010, 23:40:57 »
    Ja gram różnymi frakcjami przeważnie patrzę na to kto ma jedną - dwie wojny nie więcej.
    Zależy też od postaci, bo każda moja postać ma inny styl jednakże u mnie na 1-szym miejscu są Nordowie.
    Ich piechota zniszczy każdego. Raz wygrałem mając ledwo 150 żołnierzy z 670-osobową armią Rhodoków.
    Według mnie zresztą na Rhodoków nie warto zwracać uwagi.

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Października 21, 2010, 12:45:45 »

Ja sądzę że warto, tylko trzeba umieć nimi grać.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #297 dnia: Października 21, 2010, 17:44:03 »
    Ja gram różnymi frakcjami przeważnie patrzę na to kto ma jedną - dwie wojny nie więcej.
    Zależy też od postaci, bo każda moja postać ma inny styl jednakże u mnie na 1-szym miejscu są Nordowie.
    Ich piechota zniszczy każdego. Raz wygrałem mając ledwo 150 żołnierzy z 670-osobową armią Rhodoków.

Po nie udanym oblężeniu zamku Grunwalder mam do Rhodoków szacunek bo są naprawdę dobrą piechotą defensywną (do obrony zamków i przeciw konnicy). Dodatkowo posiadają dobrych strzelców (którzy mogą być używani jako średniej jakości miecznicy).

Zresztą w modzie HYW Szwajcarscy Halabardnicy i Genueńscy Strzelcy są odpowiednikami Rhodockich strzelców i sierżantów (i są tak samo dobrzy).

Offline Lord Arantir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Października 21, 2010, 19:00:51 »
    Ja sądzę że warto, tylko trzeba umieć nimi grać.
    No tak na polu są znakomici wręcz wybitni ale przy podboju zamku czy miasta zupełnie jak Khergici są słabiutcy.

Offline Morr

• Użytkownik
    • Si Kononowicz nobiscum, quis contra nos?
    « Odpowiedź #299 dnia: Października 21, 2010, 19:27:13 »
    No tak na polu są znakomici wręcz wybitni ale przy podboju zamku czy miasta zupełnie jak Khergici są słabiutcy.

Przepraszam, że co?
    Rhodocy - oczywiście to tylko moja opinia - są słabi w polu, bo wtedy można ich wymanewrować. Niby mają te pawęże i włócznie, ale co im po nim, skoro najpierw sam przejeżdżam przez ich szeregi, a dopiero później posyłam jazdę do walki, podczas gdy pawężnicy, zajęci mną, są odwróceni do mych rycerzy plecami?
    No i najważniejsze - Rhodocy nie są wcale tak mocni przeciw jeździe, jeśli się umie grać jazdą... Jazda nie służy do walki w zwarciu z piechotą tylko do przełamywania szyków wroga, zawrócenia, ponownej szarży i tak w kółko, aż do wyeliminowania wroga.
    Ergo, Rhodocy są według mnie słabi w polu.

O wiele lepiej sprawdzają się podczas obrony zamku - wtedy, gdy nie można ich wymanewrować. Wspaniale "bełtają" z murów, osłaniają się wielkimi pawężami w walce, przez co jest ich ciężko ustrzelić na murach. Podczas wchodzenia na drabinę czy kładkę także nie jest ciekawie, gdy nagle w moim kierunku nastroszy się tuzin włóczni.
    "The sword is the soul. Study the soul to know the sword. Evil mind, evil sword."
    Sword of Doom.