Zacznę od sprostowania... Bo ktoś już tu sieje plotkę. Kupienie klucza alpha ma ten plus ze dostaniecie dodatki do gry za darmo ... Powtarzam dodatki. Tak jak w innych grach wychodzi dodatek i jest płatny... A update to nie dodatek. Jak ktoś zakupił grę to każdy update będzie za darmo tak samo jak przejście z wersji beta na oficjalna. To tyle o plotce xD a co do gry to polecam co prawda signal się nudzi ale gra multi tętni życiem :p aha gra już nie ma tylko jednego twórcy z racji tego ze gra przyniosła taki dochód, teraz pracuje nad nią więcej osób . W planach maja wyjść teleporty takie jak te do piekła tylko ze będą miedzy serwerami umożliwi to pojedynki serwerów typu capture the flag. Itd... Po prostu gra multi się nie nudzi bo non stop wychodzą różne update ... Także modow jest bardzo dużo, a jeszcze więcej paczek z grafika . Z tego co wiem to piracenie minecrafta skończyło się na wersji 1.2.5 (pewny nie jestem ale jakoś tak....) a od tamtej wersji wyszło naprawdę wiele usprawnień ... A to co najlepsze to zmieniony system kreowania świata, teraz świat wykreowany w grze jest naprawdę bajeczny... Polecam wpisać w yt minecraft - kanciasta codzienność :) to nie poradnik ale pokazuje bardzo dobrze to co nowego w grze... A co do poradników to tego samego usera jest seria poradników... No nie wiem co mogę powiedzieć xD jeśli się powtarzam po kimś to przepraszam ale czytałem w locie...
@edit
Mam nadzieje że jest już lepiej xD