Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Na kogo zagłosowałeś/aś podczas wyborów?

KACZYŃSKI Jarosław Aleksander
    21 (19.8%)
    KOMOROWSKI Bronisław Maria
    36 (34%)
    CTHULHU Wielki Przedwieczny - bo po co wybierać mniejsze zło...
    49 (46.2%)

Głosów w sumie: 104

Autor Wątek: Rozmowy o polityce oraz Polsce. (ex. Wybory prezydenckie 2010)  (Przeczytany 30751 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Rozmowy o polityce oraz Polsce. (ex. Wybory prezydenckie 2010)
    « Odpowiedź #165 dnia: Lipca 21, 2010, 13:33:11 »
    Ostatnio niezłe harce wyprawiają ludzie zgromadzeniu pod słynnym już krzyżem... Ciekawe czy Świtoń czegoś nie kombinuję... Już słychać głosy publicystów, którzy obawiają się powtórki akcji ze żwirowiska ;)
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #166 dnia: Lipca 21, 2010, 18:14:28 »
    Ja co do ankiety. ^^ Głupia ona niemiłosiernie, ale widzę, że jak na razie administracja serwisu konsekwentnie popiera spoczywającego w wiecznym śnie w podwodnym mieście R'lyeh Przedwiecznego Al-Khadhulu, który zbudzi się gdy nadejdzie jego czas, a świat padnie wówczas u jego stóp - co tak zostało opisane w Necronomiconie:

"Nie jest umarłym ten który spoczywa wiekami,
    nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami."

WTF xD

Jakie "WTF" Ty niewierna istoto! Trochę szacunku dla Wielkiego.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2010, 20:06:34 wysłana przez proud »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #167 dnia: Lipca 21, 2010, 18:26:19 »
    A ja pozdrawiam dzieci neo, które mimo iż prawo do głosu będą mieć dopiero za ładnych parę lat, to biorą udział w ankiecie "na kogo głosowałeś?". Zaiste wspaniały fan-klub ma Wasz kandydat. :)

Co się zaś tyczy samych wyborów, to...Władza dla Cthulhu!

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #168 dnia: Lipca 21, 2010, 18:29:28 »
    Wcześniej była poruszona kwestia Polskiego rynku. Polska by się ogromnie wzbogaciła na narkotykach bo ćpuny ćpały i będą ćpać,a  tak to były by jakieś zyski.(sam nic nie biore)
    (click to show/hide)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #169 dnia: Lipca 22, 2010, 08:37:26 »
    A ja pozdrawiam dzieci neo, które mimo iż prawo do głosu będą mieć dopiero za ładnych parę lat, to biorą udział w ankiecie "na kogo głosowałeś?". Zaiste wspaniały fan-klub ma Wasz kandydat. :)

Co się zaś tyczy samych wyborów, to...Władza dla Cthulhu!
    Czy to że ktoś nie ma 18 lat na karku oznacza iż nie może posiadać poglądów politycznych? Ma siedzieć cicho jak myszka aż otrzyma czynne prawo wyborcze? Popierają Komorowskiego to są dziećmi neo... ciekawe co z tymi niepełnoletnimi, którzy popierają Kaczyńskiego - oni też są dziećmi neostrady?
    Wcześniej była poruszona kwestia Polskiego rynku. Polska by się ogromnie wzbogaciła na narkotykach bo ćpuny ćpały i będą ćpać,a  tak to były by jakieś zyski.(sam nic nie biore)
    Weź się człowieku nie kompromituj... Ile Ty masz lat? 7? Zresztą czemu poprzestać tylko na legalizacji narkotyków? Zalegalizujmy jeszcze handel ludźmi, niewolnictwo (przecież Chiny zbijają krocie na niewolniczej robocie). Hmm... a co z pańszczyzną? To było dopiero dochodowe...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #170 dnia: Lipca 22, 2010, 09:08:52 »
    Grievous, przeczytaj dokładnie pierwsze zdanie Daedalusa, potem się dopiero czepiaj...

A co do narkotyków, tyle razy już wałkowaliśmy ten temat...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #171 dnia: Lipca 22, 2010, 09:30:49 »
    Gregoriian pomysł jest głupi. Gdyby to zalegalizować zarobiliby gangsterzy i czarny rynek. Zysk z tego jest tak ogromny, że nikt nie odprowadzałby podatku. Bogatsi przestępcy=wpływy we władzy=biedniejsze państwo=silniejszy światek przestępczy=źle dla policji=źle dla narodu. Rozumiesz??

Nie wiem czy to jakieś zboczenie polityczne czy co. Ja zaznaczyłem przedwiecznego czy coś :) O Twoim kandydacie (domyślam się rzeczy oczywistej) mogę zaś powiedzieć, że popierają go "nawróceni" przez Kościół i moherowe berety (których sprawność umysłowa i suwerenność głosowania po doktrynach Rydzyka dorównuje żołnierzowi wypełniającemu rozkazy głupiego generała). Krótko mówiąc, na Twojego kandydata głosowali zmuszeni i namówieni. Ci sami którzy mówili o snajperze Tuska, który zastrzelił pilota Tupolewa w głowę, a samolot runął. Zacna kompania, zacne poglądy. A dzieci mają siedzieć cicho, bo dorosłych jara to, że decydują o losie kraju, są tak wniebowzięci, że mają zabraniać dzieciom mówić. To ja przypomnę o wolności słowa, każdy czyli nawet niepełnoletni mogą mieć swoje poglądy. Jeśli jednak masz rację, to trzeba się zacząć czepiać do dzieci chodzących do kościoła itp. No bo jak tam chodzą to i mają chyba poglądy, których mieć nie mogą. Po co uwziąłeś się na głosujących w ankiecie??? Jak tak bardzo Ci to szkodzi, to idź tępić młodzież wszechpolską i podobne organizacje. Oczywiście trzeba też znieść harcerstwo, bo dzieci mogą mieć różne poglądy. W końcu te organizacje bardziej szkodzą społeczeństwu i są norą dzieci NEO. Szkodliwość głosujących w ankiecie jest znikoma a i nawet zerowa, więc skoro Daedzie jesteś takim przeciwnikiem, to zorganizuj marsz, przeciwko wolnemu myśleniu przez dzieci i młodzieżówkom. Trzeba założyć elektroniczne kagańce, blokujące niegodziwe wypaczenia myślowe. Które są groźne i baaardzo (nie wiem czemu CI tak to wadzi) szkodliwe dla dorosłych, iście podnieconych swoim prawem do głosowania.  
    Powiem Ci jedno. Sam też nic nie możesz w demokracji bez innych. A widać, że was jest mniej, więc może przestańcie się prężyć i udawać jak to wiele jest poparcia dla Jarka, trochę pokory, przecież przegraliście.
    Jarek ostro się przejedzie na wyborach parlamentarnych, ci którzy na niego głosowali, to głównie elektorat innych partii, pójdą głosować na swoich, zostawiając plującego się i zakompleksionego Jarka samego.

Dla Was jest to bolączką, że dzieci mądrze myślą, nie dając się zwodzić kościołowi itp. Babcie no wiadomo co i już nie zagłosują, za to młodzi będą mieli gdzieś głupotę dzisiejszej prawicy, ze zboczeniami i uprzedzeniami, z których zagraniczna prawica dawno się wyleczyła.

Tylko niepełnoletni mają obojętne spojrzenie, na politykę. Dorośli mają już poglądy, przez co głosują na to samo i zawsze trzymają się, swojej jedynej i prawdziwej racji. Niepełnoletni za to wyrabiają swoje spojrzenie i mało kto nieindoktrynowany przez kościół i rodziców wybrał schorowaną Polską prawicę. W Polsce nie ma dobrych polityków, musiałby nadejść ktoś, kto zaprowadziłby porządek twardą ręką, bez przywilejów i nepotyzmu. Mieszanka demokracji z komunizmem. Bo wybór totalnej demokracji to wybór przepychanek, czyli wybór zastoju państwa, bo trwają one bez końca aż do upadków ugrupowań.
    Tyle ode mnie. To tyczy się też tego, co Daed pisał w SB.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #172 dnia: Lipca 22, 2010, 09:36:21 »
    Czy wy umiecie czytać ze zrozumieniem? Jak osoba niepełnoletnia może odpowiedzieć na pytanie: "Na kogo zagłosowałeś?" Nie głosowałbyś czy uważasz że powinno się głosować ale właśnie zagłosowałeś. Po prostu mija się to ze wszystkimi prawami logiki.

A co do Twojego wywodu Trebron... sranie w banie (przepraszam jeśli kogoś uraziłem). Nikt mnie nie przekonywał ani tym bardziej zmuszał. A na lizidupę nigdy nie zagłosuję.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 10:00:06 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #173 dnia: Lipca 22, 2010, 09:41:46 »
    Dokładnie jest tak jak pisze sir Luca i tutaj nie chodzi o kandydata, który otrzymał głos. Ankieta jak widać ma formę dokonaną, czyli "na kogo zagłosowałeś", a nie "na kogo byś głosował". Tyle w tej sprawie, a raczej nawet młodym osobom nikt nie zabrania mieć własnego zdania w kwestiach politycznych. :)

p.s. I tak Wielki Cthulhu wynagrodzi tylko prawdziwych wyznawców, więc nie musicie mu się podlizywać, bo gdy się zbudzi z wiecznego snu i tak macie przej... X_X

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #174 dnia: Lipca 22, 2010, 10:16:04 »
    Post Trebrona mogę skomentować w sumie słowami które już padły, czyli:

1. Co do całego referatu na temat dyksryminowania - najpierw naucz się czytać, zanim zacznesz się pluć.

2. Co do twierdzenia, że to tylko młodzi są obiektywni w polityce, że mądrze wybierają, że sami wyrabiają sobie opinie itp. - dokładnie tak jak rzekł Sir Luca, to "sranie w banie". Młodzi ludzie to grupa którą najłatwiej jest zmanipulować. Nie mówiąc już o tym jakie osoba, która nie skończyła gimnazjum, ma pojęcie o dorosłym życiu i mechanizmach nim rządzacych...

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #175 dnia: Lipca 22, 2010, 11:08:02 »
    A ja uważam, że Trebron ma rację! Trebron na prezydenta!
    Krótko mówiąc, na Twojego kandydata głosowali zmuszeni, namówieni i niewykształceni.
    Dodałem słowo niewykształceni. Śmieszna prawda, większość ludzi na Kaczorka głosowało z małych miasteczek i wsi. Komorowski wygrywał w dużych miastach. :D
    Na wsi, u mojej babci jest taki pijaczek. Przyjechali pewno razu do wsi zbierać podpisy na kogo będzie się głosowało. Oczywiście pijaczek stawił podpis, a później myslał, że już zagłosował w wyborach, i nie musi już nigdzie indziej głosować. Babcia miała kupę śmiechu. (Babcia jest za PO - Komorowskim.)

Młodzi ludzie to grupa którą najłatwiej jest zmanipulować.
    Nie, grupą, którą najłatwiej manipulować są starsi ludzie, poprzez kościół. (Np. Gadanie Rydzyka!)

EDIT: Zdanie poprawiłem bo o coś innego mi chodziło.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2010, 17:15:36 wysłana przez MikiBar »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #176 dnia: Lipca 22, 2010, 11:14:40 »
    Daedalusie, wcale nie pisałem o dyskryminacji. Pisałem o dorosłych myślących, że zjedli wszystkie mózgi i zawsze, ale to zawsze mają rację. Pisałem o ich głupocie i arogancji. Myślą, że im jesteś starszy tym mądrzejszy, może też kogoś urażę, ale gówno prawda.

Młodzi ludzie to grupa którą najłatwiej jest zmanipulować.

No przynajmniej nie dają się tak wodzić za nos, jak ludzie głosujący na Kaczyńskiego. Prawie wszyscy negatywnie oceniali poprzedniego prezydenta, a teraz nagle chcą głosować, na kogoś kto ma kontynuować jego politykę. To jest manipulacja.

Nie mówiąc już o tym jakie osoba, która nie skończyła gimnazjum,
    Kolejny przykład arogancji. Młodszy to nic nie wie. Dokładnie o tym pisałem. Młody nie może mieć wiedzy??? To i pewnie mózgu nie ma.

EDIT: Od razu zbanuj wszystkich poniżej 18 lat. Pozbędziecie się bezmózgowców.

EDIT: Niechże dla niektórych będzie to stek bzdur. Oczywiście nie pisze o wszystkich, tylko jakiejś większej mniejszości. Bo niektórym bardzo trudno przyjąć do wiadomości, że nie są tacy cacy jak im się wydaje. Nikt tu nikogo do niczego nie przekona, więc po co się wykłócać. Tak samo jak ja jestem pewny, że mam rację, tak samo i inni. A jak ktoś, kogoś do niczego nie przekona jest kłótnia.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 11:27:50 wysłana przez Trebron »

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #177 dnia: Lipca 22, 2010, 11:22:06 »
    Nie mówiąc już o tym jakie osoba, która nie skończyła gimnazjum,
    Kolejny przykład arogancji. Młodszy to nic nie wie. Dokładnie o tym pisałem. Młody nie może mieć wiedzy??? To i pewnie mózgu nie ma.\
    Daedalus, co Ty masz do tych młodych ludzi? Każdy może mieć własne zdanie, a że na ogół tacy mają inne zdanie niż Twoje, to Ci się to nie podoba? Bo ja to tak odbieram.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #178 dnia: Lipca 22, 2010, 11:23:40 »
    Tak się zastanawiałem trebron jak skomentować ten stek bzdur jaki nam tu wysmażyłeś, więc nie wchodząc w szczegóły, napiszę krótko.
    Po przeczytaniu tego tekstu pierwsze pytanie jakie mi się nasunęło było takie-Co kształtuje twoje, pożal się Boże, poglądy polityczne?Doszedłem do wniosku, że są one efektem wielogodzinnych przemyśleń...skończ z tym, brak Ci jakichkolwiek predyspozycji, najbardziej razi nieobiektywność i niezdolność do logicznego myślenia.Nie masz także szacunku dla osób starszych i zdecydowanie mądrzejszych od ciebie, brak ci pokory, o której zresztą już wspominałeś.Nie mam nic więcej do dodania, póki co nie jesteś partnerem do dyskusji, ani dla mnie, ani dla żadnego w pełni władz umysłowych człowieka.
    To, że podjąłem próbę ustosunkowania się do tego bełkotu jest chyba irracjonalną chęcią udowodnienia tobie, w jak dużym jesteś błędzie.

« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 11:26:20 wysłana przez Vain »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #179 dnia: Lipca 22, 2010, 11:23:57 »
    Trebon z ciekawości, ile Ty masz lat? sorki za taki offtop, ale chciałbym się dowiedzieć przed napisaniem tu dłuższego posta