Czyli ten mod jest jakiś ułomny i non user friendly. Pokazuje mi, że power throw dodaje tyle i tyle % dmg per lvl, więc to daje. Teraz dowiaduje się, że do PT potrzebuję jakichś wpf by w ogóle ten dmg się dodawał. Oczywiście nigdzie mnie o tym nie poinformowano, debilizm nad debilizmy. To samo 2h. Też teraz nie wiem jaki mam w sumie dmg.
ale co ty piszesz, na każdy punkt PT dodaje ci się 10% do dmg, ale jednocześnie odejmuje 13 WPF. a jeden punkt WPF to jakoś 0,15% do bazowego dmg broni. A i poniżej 100wpf dostaje się też karę -15% do dmg :D
Druga sprawa to ten cały weapon mastery. Niby każdy lvl wm mnoży się x10+ 30 prof. teraz właśnie miałem lvl up na 27 lvl, mam 2 lvl wm, a dostałem tylko 10 wpf, które mogłem zamienić na 2 pkt 2h. Weź i to pojmij. Najbardziej pojeban^ system rpg jaki w życiu widziałem. Generalnie mogę teraz napisać, że moją 27 lvlową postać mogę sobie do kosza wyrzucić, bo skille, w które ją wyposarzałem się niwelują przez ten wpf i są uja warte - jakbym był wieśniakiem(co za ułomne dziecko wpadło ta taki głupi system i tego po ludzku nie opisało w danych punktach?).
WM z każdym kolejnym punktem daje o 10 więcej punktów wpf do wykorzystania.
A co do tworzenia postaci... trzeba było sobie wcześniej builda zaplanować, tak jak to się robi w każdym innym rpgu :) W kalkulatorze, do którego dałem link wszystko możesz sobie sprawdzić.
Poza tym zawsze możesz zrobić respec, odejmie ci połowę xp, ale od nowa możesz zrobić postać.
Mod oczywiście nie jest user friendly, bo twórcy raczej liczą na to, że każdy skorzysta z wiki i forum, poza tym maja ograniczone możliwości i chęci, bo to jest darmowy mod. A i tak razem ze strategusem jest to niezła platforma pseudo-mmo.
A tak w ogóle to straszna z ciebie zołza :P oczekujesz nie wiadomo czego, jak ci się aż tak nie podoba, to spróbuj czegoś innego.