Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 223790 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: cRPG&Strategus
    « Odpowiedź #1650 dnia: Marca 28, 2012, 22:47:58 »
    łot!? Gdzie to wyczytałeś?

BTW: Ten kalkulator nic nie warty. Według tego kalkulatora strenght dodaje dmg, a według crpg wiki i guideów z forum tak nie jest.

Coś nieuważnie czytasz.... to jest w linku, który podałem. Wprawdzie to nie jest tak dokładnie jak napisałem i po prostu 100wpf to takie 0 na skali i poniżej otrzymuje się karę % do dmg aż do -15%, gdy ma się wpf na 0. A powyżej 100 bonus do dmg.
    10 wpf is equal to 1.5% damage. You have a 15% damage penalty at 0 wpf compared to base weapon damage. At 100 wpf there is no penalty or bonus to damage.

strenght dodaje dmg.... i to jest napisane w tym linku co podałem... i to na samym początku oraz potem :)
    Strength gives 1 hp and 1/5 damage per point (thanks to Tydeus)
    5 strength gives 1 damage that isn't affected by modifiers.

To dlaczego z 2 wm dostałem tylko 10 pkt do wykorzystania?
    no nie wiem, ale ty masz naprawdę dziwne problemy z tą grą z tego co zauważyłem :P
    Zrobię sobie zaraz alta na STF i zobaczę ile się dostaje wpf na każdy kolejny wm.
    EDIT: zrobiałem alta i jest tak jak ma być. pierwszy punkt daje 30 wpf, nastepny 40, kolejny 50 itd.
    Może chodziło ci o to, że po użyciu tych dostępnych punktów, wpf wcale się nie powieksza o nie. No sorry, ale to jest jasne, że im więcej wpf tym więcej wolnych punktów trzeba, tak jest też w podstawce, więc nie wiem skąd te oburzenie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2012, 23:32:58 wysłana przez HUtH »

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1651 dnia: Marca 29, 2012, 10:10:16 »
    Nie, miałem 10wpp, które wykorzystałem na 2 pkt wpf do 2h. BTW. Pogubić się można, bo crpg wiki, forum i jeszcze inne forum dot. tego moda, podają różne info na temat tych samych umiejętności... .

Poza tym możesz mi objaśnić sprawę z unkeep? Według wiki co minutę zwiększa się prawdopodobieństwo o 4%, że uszkodzsz itemki. Na stronie twojego chara masz wyświetloną kwotę unkeepu i możeszzdecydować czychcesz go naprawić(item). Nie rozumiem więc dlaczego często na mp tracę kasę po każdej rundzie nawet jeżeli wygrywamy?
    « Ostatnia zmiana: Marca 29, 2012, 11:36:30 wysłana przez Gazi »

Offline huth

« Odpowiedź #1652 dnia: Marca 29, 2012, 14:50:11 »
    Pogubić się można, bo crpg wiki, forum i jeszcze inne forum dot. tego moda, podają różne info na temat tych samych umiejętności... .
    możliwe, że są gdzieś wypisane dane, które zmieniły sie w kolejnych patchach.

co do płacenia za itemy i upkeepu, to już pisałem wcześniej, ale odpowiadając ci, to jest tak, że na stronie jest wypisany maksymalny upkeep za wszystko co nosisz, ale rzadko kiedy się zdarza, że wszystko sie psuje i płacisz taką kwotę. Wygrywanie/przegrywanie nie ma nic do rzeczy, po prostu w grze co minutę sprawdzane jest czy item się popsuł czy nie i na koniec rundy wychodzi czy się zepsuł i trzeba za naprawę płacić. Wygrywanie ma wpływ tylko na mnożnik xp i kasy.

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1653 dnia: Marca 29, 2012, 15:52:18 »
    Ok, rozumiem, ale. Na stronce, jak już coś się popsuje, mam wybór naprawiać lub nie naprawiać. Jeżeli oleję, to cały czas widnieje, że jest uszkodzone, a w grze mimo to i tak zdziera co rundę np. po 200golda. Co do współczynnika uszkodzeń. Zwiększa się on o 4%co minutę czy cały czas zostaje przy 4%?

Offline huth

« Odpowiedź #1654 dnia: Marca 29, 2012, 17:49:53 »
    Z tego co się orientuję, to lepiej mieć to zaznaczone, bo nie ma korzyści z manualnego naprawiania przedmiotów. Kilka wersji crpg wcześniej chyba się opłacało naprawiać samemu, ale od jakiegoś czasu już nie.

Co do współczynnika uszkodzeń. Zwiększa się on o 4%co minutę czy cały czas zostaje przy 4%?
    Nie wiem i nie mogę teraz poszukać tego :P

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1655 dnia: Marca 29, 2012, 21:04:28 »
    Ale jak nie naprawie na stronie to i tak pokazuje, że mam uszkodzone i mam gorsze staty, a kasa wciaz ucieka.

EDIT: Właśnie sprzedałem swoja plytowa zbroje i z 12k przeskoczyło mi na 9k po rundzie, a na stronce nic się nie naprawiło. Weź i pojmij....
    « Ostatnia zmiana: Marca 29, 2012, 21:14:56 wysłana przez Gazi »

Offline huth

« Odpowiedź #1656 dnia: Marca 29, 2012, 21:26:22 »
    Znaczy się masz odznaczone "Automatically repair damaged items", broń ci się psuje i dalej na końcu rundy płacisz za naprawę? Jesteś pewien? To są czerwone napisy? :P
    Coś jest nie tak albo.. no nie wiem... zaznacz sobie w ogóle automatyczne naprawianie.

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1657 dnia: Marca 29, 2012, 21:38:02 »
    Mam autonaprawianie, ale nie chce mi naprawiać nawet jeżeli mam kasę, a kasa i tak ucieka czasami nie wiem czemu. Przed chwila naprawilem buty za 300

majac na koncie 1,4k, bo nie chcialo samo naprawic.

Offline huth

« Odpowiedź #1658 dnia: Marca 30, 2012, 01:06:45 »
    ehm... Masz autonaprawę. Masz normalny item(bez żadnego cheap, broken itp. przed nazwą). Używasz tego itemu w rundzie. Na koniec okazuje się, że się popsuł, więc zostaje naprawiony automatycznie, więc bierze kasę i dalej jest ten item normalny. I tak w kółko.
    Czy też jest jakoś inaczej?
    normalnie mam wrażenie, że mnie trollujesz :P

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1659 dnia: Marca 30, 2012, 10:36:58 »
    Ehh, po prostu zdziera mi czasami kasę po rundzie, a na stronie mojego chara pokazuje: item damaged(czy tam brokeni pokazuje ilość kredytów jakie muszę wydać, by go naprawić. Wyczytałem na ircu crpg, że podobno autonaprawa naprawia jakieś "słabsze" uszkodzenia, a te na stronie, to są główne uszkodzenia o wartości 7% broni. Nie wiem czy to prawda. Teraz wyłączę autonaprawę i zobaczę czy się coś zmieni ze znikającą kasą(po co mi autonaprawa, która zżera mi kasę i nic nie naprawia?).

Aha, sprzedałem też zbroję płytową i kupiłem jakąś za 12k+ poprzedni hełm. Grałem wczoraj z ponad godzinę i moje saldo nie mogło wyjść powyżej 1,5k pomimo częstych wygranych. Wcześniej grając pzez godzinę(z trochę gorszym gearem) miałem na swoim koncie ok. 10k. POJMIJ TO, a będziesz Bogiem;p.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    « Odpowiedź #1660 dnia: Marca 30, 2012, 11:11:07 »
    Ja tam nie pojmuje - mając milion golda z paroma kaflami nie patrzę nawet na naprawę albo liczbę kasy - można się pomylić , jak Gates z zarobkami po 2 dniach :)

PROBLEM?

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1661 dnia: Marca 30, 2012, 12:36:44 »
    Ja chcę to pojąc, bo tracę cały czas kasę nie wiedzieć czemu, a itemy się psują jak szalone(niby 4% szansy na uszkodzenie, a wszystkie itemy w przeciągu godziny grania mam już zjeban& i nei mogę ich naprawić, bo gra zżera mi kasę na "autonaprawy", które istnieją chyba tylko na papierze:E. Głupkowaty ten system ma ten mod:E

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    « Odpowiedź #1662 dnia: Marca 30, 2012, 12:39:03 »
    Mi pasuje ale jest jedno ale - naprawianie koni.Od kiedy koń może się "zepsuć" , a jeśli nawet to co to samochód? Wyklepią maskę , podoczepiają odpadłe flaczki? Jak za mojego warhorse'a naprawa wyniosła 2367 golda - to ja za zbroje bule tysiaka mniej.

PROBLEM?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1663 dnia: Marca 30, 2012, 14:51:48 »
    A nie zauważyłeś, że tz. bump konia zadaje spore obrażenia? Szczególnie słabiej opancerzonym celom, oraz sama możliwość jazdy na koniu, która jest sporym ułatwieniem kosztuję, a zresztą koń też musi jeść, albo zranioną nogę mu wyleczyć a to kosztuje :D Nie doszukuj się tu zbytniego realizmu.

Po raz kolejny
    Realizm ≠ Grywalność
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline huth

« Odpowiedź #1664 dnia: Marca 30, 2012, 17:20:51 »
    Gazi <- masz włączoną tę autonaprawę, czy nie? Napraw itemy jak są zepsute, włącz autonaprawę i wszystko powinno działać.

Aha, sprzedałem też zbroję płytową i kupiłem jakąś za 12k+ poprzedni hełm. Grałem wczoraj z ponad godzinę i moje saldo nie mogło wyjść powyżej 1,5k pomimo częstych wygranych. Wcześniej grając pzez godzinę(z trochę gorszym gearem) miałem na swoim koncie ok. 10k. POJMIJ TO, a będziesz Bogiem;p.
    No cóż, psucie broni to w sumie loteria, można przez godzinę stracić 10k, potem je odzyskać, długofalowo wychodzi tak jak powinno. Jakbyś poczytał ten wątek, do którego link podałem, oraz linki w nim do dokładnych testów, to byś wiedział.
    Nie wiem ile wynosi wartość twojego ekwipunku, ja chodzę zwykle z ~45k i jakoś nie zauważyłem, żebym tracił.