Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221974 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: cRPG&Strategus
    « Odpowiedź #1635 dnia: Marca 22, 2012, 19:27:02 »
    Ale jak możesz nie potrafić blokować, przecież tu się da blokować flamberga jakimś hatchetem nawet, więc coś jest nie tak z twoją grą/modem/systemem/czymkolwiek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1636 dnia: Marca 22, 2012, 19:42:15 »
    Mimo wszystko są bronie którymi nie można blokować, a otrzymuje się je nad wyraz często zaczynając rozgrywkę nową postacią. Więc niech potwierdzi to Gazi, może to mu pomoże :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline huth

« Odpowiedź #1637 dnia: Marca 22, 2012, 20:04:23 »
    hmm no tak, ale wtedy jest napisane w statsach broni w grze, że nie da się blokować
    poza tym kolega chyba był na c-rpg.net, bo pisał, że wystarczy lepszy sprzęt i niby się od razu wymiata...

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1638 dnia: Marca 22, 2012, 20:36:38 »
    Też racja, w takim razie pozostają: lagi i brak odpowiednich umiejętności. Przykro mi Gazi, któreś musisz wybrac ;)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #1639 dnia: Marca 24, 2012, 01:13:41 »
    Witam, mam pewien problem. Po długim czasie przerwy od CRPG chciałem do niego wrócić. Problem jest w tym, że z warbanda usunąłem profil (nie konto na crpg.net) a jak stworzyłem nowy z tym samym nickiem to na wszystkich serwerach jestem zbanowany...

Offline huth

« Odpowiedź #1640 dnia: Marca 24, 2012, 12:48:30 »
    a może rzeczywiście dostałeś global bana :D
    http://forum.c-rpg.net/index.php/board,5.0.html

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #1641 dnia: Marca 24, 2012, 12:57:43 »
    a może rzeczywiście dostałeś global bana :D
    http://forum.c-rpg.net/index.php/board,5.0.html
    lolz, jest gdzieś lista zbanowanych?

Offline huth

« Odpowiedź #1642 dnia: Marca 24, 2012, 16:23:00 »
    em, nie wiem, napisz do kogoś z teamu crpg o co cho albo załóż tam wątek

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1643 dnia: Marca 28, 2012, 14:35:24 »
    Jak to jest z zdobywaniem kasy. Nabijam np. 10k. ciągle ginąc, a jak już zaczynam zabijać(np. 3 na bitwę), a mój team wygrywać, to nagle zaczynam tracić cash. W ogóle powyżej 11k nagle nic nie chce lecieć wyżej, a do 11k leci jak rzeka, ocb?

Offline huth

« Odpowiedź #1644 dnia: Marca 28, 2012, 14:57:10 »
    Im droższy ekwipunek tym wyższe jego utrzymanie(upkeep), czyli opłata za naprawę gdy się zepsuje. Ponadto w zależności od tego czy twoja drużyna wygrywa czy przegrywa zmienia się mnożnik xp i kasy.(od x1 do x5). Oprócz tego chyba ostatnio jest tak, że jeśli klikniesz [Esc] podczas gry/spectowania, to nie nabija ci aż do końca danej rundy xp i kasy(takie jakieś zabezpieczenie anty-leecherowe). Poza tym im dłużej trwa runda, tym większa szansa, że broń się zepsuje(check na popsucie jest jakoś co minutę). Oprócz tego w przypadku broni, punkty WPF też wpływają na szanse na zepsucie(wszystkie bronie melee korzystają z najwyższego wpf jaki masz, łuki z archery wpf). Zarabiać można jakoś z ekwipunkiem wartym do 50k(ktos to tam liczył kiedyś)
    zresztą poczytaj sobie(przypomniało mi się o tym): http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,23607.0.html

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1645 dnia: Marca 28, 2012, 17:06:36 »
    Według crpg wiki agility i athletic zwiekszaja movement speed. A co zwiększa prędkość broni(WPF?)? Power Strike i Throw zwiększa po 8/10% dmg na punkt. O ile zatem zwiększa dmg i szybkość broni 1 WPF?
    Na wiki jest taki wpis:
    "Increase attack speed and damage of melee, and accuracy of ranged weapons. 100 WPF gives you roughly 17% more damage. Using weapons you are not proficient with will require repairs more often. Some ranged weapons such as throwing require a minimum of 12-14 proficiency per skill point. "

Nie rozumiem. Dla przykładu mam 8 power throw i 34 wpf, a tam jest napisane minimum 12-14 wpf per 1 PT.

Dlaczego też tracę kasę co runde? Utrzymanie polega na tym, ze sam musisz zdecydowac czy chcesz naprawiac czy tez nie, a tu i tak odbiera kase.
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2012, 17:33:38 wysłana przez Gazi »

Offline huth

« Odpowiedź #1646 dnia: Marca 28, 2012, 17:47:08 »
    Wszystko jest napisane w tym linku co ci dałem. Wiki może nie być tak dokładne, nie mieć wszystkich testów itp.

Prędkość poruszania się zależy od AGI, atletyki, wagi zbroi i broni oraz jak ciężką i długą broń się aktualnie trzyma.

Prędkość broni zależna jest od statsów broni(co oczywiste) oraz WPF(weapon proficiency). Ale WPF jest zależne od ciężaru zbroi oraz rodzaju broni.
    Co do obrażeń broni to nie będę pisał, bo to jest bardziej skomplikowane i jest to rozpisane w linku, który ci podałem oraz można obliczyć to tu: http://infinitum.dyndns.org/crpg/calc.htm
    Jeśli chodzi o rzucanie, to każdy punkt Power Throw daje +10% do dmg, ale też obniża o 13 WPF w rzucaniu... więc jeśli masz 8 PT i 34 WPF... to masz 0 WPF(czy tam 1, bo 0 nie może być), bo odejmuje ci 104 wpf :P
    Generalnie rzucanie zostało bardzo znerfowane przez te wszystkie patche, chyba aż za bardzo :P
    Tylko że nikt nie ma 8 PT, bo dla throwing lance potrzeba 7, więc po co celność ma sobie psuć, skoro i tak damage jest wystarczający.
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2012, 17:55:27 wysłana przez HUtH »

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1647 dnia: Marca 28, 2012, 18:32:53 »
    Czyli ten mod jest jakiś ułomny i non user friendly. Pokazuje mi, że power throw dodaje tyle i tyle % dmg per lvl, więc to daje. Teraz dowiaduje się, że do PT potrzebuję jakichś wpf by w ogóle ten dmg się dodawał. Oczywiście nigdzie mnie o tym nie poinformowano, debilizm nad debilizmy. To samo 2h. Też teraz nie wiem jaki mam w sumie dmg.

Druga sprawa to ten cały weapon mastery. Niby każdy lvl wm mnoży się x10+ 30 prof. teraz właśnie miałem lvl up na 27 lvl, mam 2 lvl wm, a dostałem tylko 10 wpf, które mogłem zamienić na 2 pkt 2h. Weź i to pojmij. Najbardziej pojeban^ system rpg jaki w życiu widziałem. Generalnie mogę teraz napisać, że moją 27 lvlową postać mogę sobie do kosza wyrzucić, bo skille, w które ją wyposarzałem się niwelują przez ten wpf i są uja warte - jakbym był wieśniakiem(co za ułomne dziecko wpadło ta taki głupi system i tego po ludzku nie opisało w danych punktach?).

Offline huth

« Odpowiedź #1648 dnia: Marca 28, 2012, 19:08:09 »
    Czyli ten mod jest jakiś ułomny i non user friendly. Pokazuje mi, że power throw dodaje tyle i tyle % dmg per lvl, więc to daje. Teraz dowiaduje się, że do PT potrzebuję jakichś wpf by w ogóle ten dmg się dodawał. Oczywiście nigdzie mnie o tym nie poinformowano, debilizm nad debilizmy. To samo 2h. Też teraz nie wiem jaki mam w sumie dmg.

ale co ty piszesz, na każdy punkt PT dodaje ci się 10% do dmg, ale jednocześnie odejmuje 13 WPF. a jeden punkt WPF to jakoś 0,15% do bazowego dmg broni. A i poniżej 100wpf dostaje się też karę -15% do dmg :D

Druga sprawa to ten cały weapon mastery. Niby każdy lvl wm mnoży się x10+ 30 prof. teraz właśnie miałem lvl up na 27 lvl, mam 2 lvl wm, a dostałem tylko 10 wpf, które mogłem zamienić na 2 pkt 2h. Weź i to pojmij. Najbardziej pojeban^ system rpg jaki w życiu widziałem. Generalnie mogę teraz napisać, że moją 27 lvlową postać mogę sobie do kosza wyrzucić, bo skille, w które ją wyposarzałem się niwelują przez ten wpf i są uja warte - jakbym był wieśniakiem(co za ułomne dziecko wpadło ta taki głupi system i tego po ludzku nie opisało w danych punktach?).

WM z każdym kolejnym punktem daje o 10 więcej punktów wpf do wykorzystania.
    A co do tworzenia postaci... trzeba było sobie wcześniej builda zaplanować, tak jak to się robi w każdym innym rpgu :) W kalkulatorze, do którego dałem link wszystko możesz sobie sprawdzić.
    Poza tym zawsze możesz zrobić respec, odejmie ci połowę xp, ale od nowa możesz zrobić postać.

Mod oczywiście nie jest user friendly, bo twórcy raczej liczą na to, że każdy skorzysta z wiki i forum, poza tym maja ograniczone możliwości i chęci, bo to jest darmowy mod. A i tak razem ze strategusem jest to niezła platforma pseudo-mmo.

A tak w ogóle to straszna z ciebie zołza :P oczekujesz nie wiadomo czego, jak ci się aż tak nie podoba, to spróbuj czegoś innego.

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1649 dnia: Marca 28, 2012, 19:41:50 »
    A i poniżej 100wpf dostaje się też karę -15% do dmg :D
    łot!? Gdzie to wyczytałeś?
    WM z każdym kolejnym punktem daje o 10 więcej punktów wpf do wykorzystania.
    To dlaczego z 2 wm dostałem tylko 10 pkt do wykorzystania?

BTW: Ten kalkulator nic nie warty. Według tego kalkulatora strenght dodaje dmg, a według crpg wiki i guideów z forum tak nie jest.