Zdecydowanie odradzam, może i nie jest to zła broń, ale są lepsze moim zdaniem. Ozwan zdaje się, że też tą bronią się nie zachwycił. Elegant Poleaxe wydaje się być zdecydowanie lepszym wyborem.
A są jakieś newsy na ten temat?
Też o tym myślałem, planowałem zrobić kusznika i kawalerzystę. No i tego pierwszego nawet faktycznie zrobiłem,ale po lvlu 15 zresetowałem staty, żeby powrócić do 2h, inne buildy jednak nie są dla mnie. Swoją drogą kusznik na siege to naprawdę potężna postać, z 75 pkt w Crossbow miałem już niezłe staty - a strzelec ze mnie żaden. Jest zaś paru gości, Den_Bitre_Ronald miedzy innymi, którzy z kuszą regularnie miewają staty rzędu 20-2.
Koniec końców ulepszyłem
Bar Mace(+38 blunt) jako roboczy/tani support dla łucznika,.
Byłem już na 100% zdecydowany zmodyfikować
Bec de Corbin, ale nie dane mi było- 1/3 rzeczy nie pokazała mi się w
okienkach ulepszeń(np nie było 5 koni, 4 mieczy, 3 łuków itd , itp), lekko się wkurzyłem, ale mówi się trudno, ulepsza się dalej...
Aha, no i na tę chwilę wróciłem(jako Polearmista) do pierwszej mojej wielkiej miłości z native M&B- do
Great Long Axe:).
Systematycznie posprawdzam też inne zabawki, ale wątpię, żeby coś mi dało większą frajdę, niż bycie szturmowcem z toporem w garści.
Miał już podobno tydzień temu być minipatch obniżający wymagania
Horse Archery do 5p, ale widać łucznicy konni za dobrze sobie radzą, więc temat zniknął.
Na mój gust, to aż się prosi znerfić rzucajki w pierwszej kolejności...
DenBitre MeliosSandro( jeśli o tym samym gościu piszemy) to moim zdaniem absolutna czołówka kuszników w cRPG- na
Siege, jeszcze przed rewolucją patchową duelował z najlepszymi łucznikami(nie piszę tu o Sobie;) jak równy z równym- obecnie, podejrzewam, że większość łuczników z nim już nie powalczy. Z tym, że on jest specjalistą, i z pewnością (minimum) 150p WPF w xbowa wpakował .
Skill Points 2
Strength 12
Agility 21
Two Handed 160
Ironflesh 4
Power Strike 4
Shield 0
Athletics 7
Riding 0
Horse Archery 0
Power Draw 0
Power Throw 0
Weapon master * 7
I teraz mam dylemat... Dokładać do 15 strenghta czy iść dalej w agility? Jakoś nie narzekam na zadawane obrażenia, ale mogłoby być lepiej, tak samo z szybkością. :P
Zdecydowanie pakuj
Siłkę, miałem teraz podobny build do Ciebie, gdzie zatrzymałem się na 12 Str/27 Agi i to był bląd.
IMHO, różnica pomiędzy 150p WPF a 180p wpakowanymi w 2h, okazała się grą nie wartą świeczki, a przy okazji wyszły swoiste absurdy ekwipunkowe...
Otóż, o ile mogłem założyć najlepszy armor i buty w klasie do 12 (requirement), czyli
Heavy Strange Armor+Heavy Strange Boots, to już z
Heavy Strange Helmeta nie mogłem skorzystać, bo ma wymagania 13... więc chodziłem z gołą głową, bo żadnego sensownego zamiennika(z czapek) nie ma do tego seta(wiem , że większość uzna to za moje fanaberie estetyczne, ale i tak uważam to za bezsens- bo jak komplet, to komplet...)