Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222457 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline leuthen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #810 dnia: Stycznia 29, 2011, 13:09:22 »
    Dokładać do 15 strenghta. Co najmniej. Jak będziesz miał naprzeciwko siebie 5 i więcej wrogów będziesz musiał ich zabić w 2 ciosach, a nie w 5.

Kawalerzystą polecam grać tylko, jeśli masz w cholerę i jeszcze więcej pieniędzy.
    Mam :) Co prawda głównie w zbędnym sprzęcie, ale jednak. Planuję zresztą w miarę tani sprzęt brać ze sobą (poza konikiem oczywiście).

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2011, 13:12:41 wysłana przez leuthen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #811 dnia: Stycznia 29, 2011, 13:43:16 »
    Zdecydowanie odradzam, może i nie jest to zła broń, ale są lepsze moim zdaniem. Ozwan zdaje się, że też tą bronią się nie zachwycił. Elegant Poleaxe wydaje się być zdecydowanie lepszym wyborem.
    A są jakieś newsy na ten temat?
    Też o tym myślałem, planowałem zrobić kusznika i kawalerzystę. No i tego pierwszego nawet faktycznie zrobiłem,ale po lvlu 15 zresetowałem staty, żeby powrócić do 2h, inne buildy jednak nie są dla mnie. Swoją drogą kusznik na siege to naprawdę potężna postać, z 75 pkt w Crossbow miałem już niezłe staty - a strzelec ze mnie żaden. Jest zaś paru gości, Den_Bitre_Ronald miedzy innymi, którzy z kuszą regularnie miewają staty rzędu 20-2.

Koniec końców ulepszyłem Bar Mace(+38 blunt) jako roboczy/tani support dla łucznika,.
    Byłem już na 100% zdecydowany  zmodyfikować Bec de Corbin, ale nie dane mi było- 1/3 rzeczy  nie pokazała mi się w okienkach ulepszeń(np nie było 5 koni, 4 mieczy, 3 łuków itd , itp), lekko się wkurzyłem,  ale mówi się trudno, ulepsza się dalej...

Aha, no i na tę chwilę wróciłem(jako Polearmista) do pierwszej mojej wielkiej miłości z  native M&B- do Great Long Axe:).
    Systematycznie posprawdzam też inne zabawki, ale wątpię, żeby coś mi dało większą frajdę, niż  bycie szturmowcem z toporem w garści.
    Miał już podobno  tydzień temu być minipatch obniżający wymagania Horse Archery do 5p, ale widać łucznicy konni za dobrze sobie radzą, więc temat zniknął.
    Na mój gust, to aż się prosi znerfić rzucajki w pierwszej kolejności...

DenBitre MeliosSandro( jeśli o tym samym  gościu piszemy) to moim zdaniem absolutna czołówka kuszników w cRPG- na Siege, jeszcze przed rewolucją patchową  duelował z najlepszymi łucznikami(nie piszę tu o Sobie;) jak równy z równym- obecnie, podejrzewam, że większość łuczników z nim już nie powalczy. Z tym, że on jest specjalistą, i z pewnością (minimum) 150p WPF w xbowa wpakował .

_______________________________________ ___________________

Korzystając z okazji, zapytam o build 2h. Otóż mam takie staty:
    (click to show/hide)

I teraz mam dylemat... Dokładać do 15 strenghta czy iść dalej w agility? Jakoś nie narzekam na zadawane obrażenia, ale mogłoby być lepiej, tak samo z szybkością. :P

Zdecydowanie pakuj Siłkę, miałem teraz podobny build do Ciebie, gdzie zatrzymałem się na 12 Str/27 Agi i to był bląd.
    IMHO, różnica pomiędzy 150p WPF a 180p wpakowanymi w 2h, okazała się grą nie wartą świeczki, a przy okazji wyszły swoiste absurdy ekwipunkowe...
    Otóż,  o ile mogłem założyć najlepszy armor i buty w klasie do 12 (requirement), czyli Heavy Strange Armor+Heavy Strange Boots, to już  z Heavy Strange Helmeta nie mogłem skorzystać, bo ma wymagania 13... więc chodziłem z gołą głową, bo żadnego sensownego zamiennika(z czapek) nie ma do tego seta(wiem , że większość uzna to za moje fanaberie estetyczne, ale i tak uważam to za  bezsens- bo jak komplet, to komplet...)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2011, 09:41:57 wysłana przez Liveon »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #812 dnia: Stycznia 29, 2011, 14:04:18 »
    Mam na cRPG trzy różne postacie (nie bawię się next geny), każda od innej specjalności.
    2h (trochę bajzlu w nim narobiłem :/)
    Łucznika (chyba najwspanialsza klasa, gdy już osiągnie się mały celownik, gra jest niesamowicie przyjemna)
    Teraz aktualnie, świeży tarczownik, narazie mam 7 Siła 6 Zręczność, co robić dalej, a jeżeli chodzi o SP to mam zamiar ładować w PS i Shield, tylko czy może opłaca się zainwestować w WM, jeżeli tak to ciężko będzie załadować w WM i PT (planuje, ale nie jestem przekonany). Będę paradował raczej w ciężkich zbrojach, proszę o build tarczownika, uwzględniając powyższe dane :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #813 dnia: Stycznia 29, 2011, 14:29:25 »
    Optymalny build tarczownika, z lekkim posmakiem tak zwanego tanka:

Level 30 (4 420 577 xp)

Strength: 18
    Agility: 18
    Hit points: 63
    Converted: 2
    Ironflesh: 5
    Power Strike: 6
    Shield: 6
    Athletics: 6
    Riding: 0
    Horse Archery: 0
    Power Draw: 0
    Power Throw: 0
    Weapon Master: 6
    One Handed: 156
    Two Handed: 1
    Polearm: 1
    Archery: 1
    Crossbow: 1
    Throwing: 1

Do tego jaki chcesz jednoręczniak i tarcza obowiązkowo Steel Shield. Powiadam, że twója tarcza będzie wytrzymywać spokojnie napór 4-5 gości przez jakieś 15 sekund (pod ciężkim ostrzałem!)

Inny build jest mniej optymalny, natomiast twoja tarcza będzie twoim stróżem:

Level 30 (4 420 577 xp)

Strength: 12
    Agility: 24
    Hit points: 55
    Unused skill points: 3
    Converted: 2
    Ironflesh: 4
    Power Strike: 4
    Shield: 8
    Athletics: 4
    Riding: 0
    Horse Archery: 0
    Power Draw: 0
    Power Throw: 0
    Weapon Master: 6
    One Handed: 156
    Two Handed: 1
    Polearm: 1
    Archery: 1
    Crossbow: 1
    Throwing: 1

Steel Shield będzie się łamał bardzo rzadko, w tym buildzie można już myśleć o żółwiu - obrażonka troszkę małe, więc nosimy Steel Pick (obrażenia kłute, niezła szybkość) - machać nim będziemy dość szybko, chodzić trochę wolniej. IMHO najlepszy build, by mieć zabawę z oglądania, jak łucznik wpakowuje wszystkie strzały w naszą tarczę, a ta nawet nie osiągnęła pierwszego "stopnia złamania" na ikonce - bezcenne. Do tego ciężki ogień wszystkich broni bez "bonusu do tarczy" może iść się schować :)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #814 dnia: Stycznia 29, 2011, 14:49:49 »
    Dzięki, chyba jednak skłonię się ku pierwszemu buildowi, lub może przekształcę oba w jeden str: 15 agi: 21, zobaczymy w kązdym bądź razie, dzieki wielkie.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Jurand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #815 dnia: Lutego 03, 2011, 08:40:03 »
    Witam wszystkich,od jakiegoś czasu gram w tego moda,przeszedłem kilka generacji.Od samego początku gram buildem łucznika (to mi najbardziej pasuje),ale w ostatniej chciałem posmakować walki wręcz.Postanowiłem zabawić się i skonstruować build mega koksa sprawdzając co daje duża ilość Hit points :

Level 30 (4 420 577 xp)
        * Strength: 30
        * Agility: 9
        * Hit points: 85
        * Converted: 8
        * Ironflesh: 10
        * Power Strike: 10
        * Shield: 0
        * Athletics: 0
        * Riding: 0
        * Horse Archery: 0
        * Power Draw: 0
        * Power Throw: 0
        * Weapon Master: 3
        * One Handed: 1
        * Two Handed: 1
        * Polearm: 100
        * Archery: 1
        * Crossbow: 99
        * Throwing: 1

Niestety jestem zawiedziony,zdecydowanie lepiej walczyło mi się w ręcz ( będąc łucznikiem z zerowym WPF do broni ) broń była szybsza .
    Ale konkretnie chodzi mi o Hit points ,zobaczcie ile mam punktów.Po założeniu zbroi płytowej w jednej bitwie łucznik strzelający ze strong bowa powalił mnie 3 strzałami i nie mówię tu o strzale w głowę (wiem co powiecie...na pewno była to broń typu masterwork ale jednak......tyle HP), to samo tyczy się broni białej.Wielokrotnie zdarzyło się że zostałem powalony jednym uderzeniem.Myślałem że w takim buildzie  z mocna zbroją płytową będę "nieśmiertelny" hm.........
    O co chodzi ?????

Ps: Są dobre strony tego builda. pier.......jest niesamowite,jak trafie to nie ma bata, każdy w 95% przypadków pada od jednego "strzału"

Czy ilość AGI ma wpływ na szybkość posługiwania się bronią ?? z moich doświadczeń wynika że tak.
    Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 09:07:11 wysłana przez Jurand »

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #816 dnia: Lutego 03, 2011, 16:08:43 »
    Masz tragicznie mało wpf, do tego ciężką zbroję, która jeszcze bardziej zmniejsza szybkość machania i biegania. Tak na serio mówiąc to jedyne zastosowanie takiego buildu to byłby crushthrough, tylko że żeś zrobił polearmy, co daje ci do dyspozycji tylko Long Maul, który z małą atletyką to jest kamikadze. Gdybyś natomiast miał 2h i np. Bar Mace albo tę sarranidzką pałkę to byłaby inna historia, też ciężkie i frustrujące do używania, bo 1/1 żółw może ci zwiać jak nie zaśpi, ale do walki w grupie całkiem fajne.

Jedno zastosowanie, które na twoim miejscu bym wypróbował, to pika. To będzie mega komiczne, żeby one-hittować ludzi piką. :D

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #817 dnia: Lutego 03, 2011, 21:28:34 »
    Czy ilość AGI ma wpływ na szybkość posługiwania się bronią ?? z moich doświadczeń wynika że tak.
    Pozdrawiam

Oczywiście, że Agi wpływa na szybkość atak/obrony- dokładnie przypada +0.5%(szybkości) na każdy kolejny/zdobyty punkt agility.

PS Hmm, robisz klasycznego tanka, a z drugiej strony , chcesz się bawić kuszą(i na nią marnować punkty WPF)?
    Inni Cię kładą tak(stosunkowo) łatwo, dlatego właśnie, że mają przypakowane WPF i tym samym ich widełki obrażeń są bardzo wąskie/wysokie( no i PS minimum 5).

Offline Jurand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #818 dnia: Lutego 03, 2011, 22:28:57 »
    Mądrego to i dobrze posłuchać,dzięki Liveon za podpowiedź.
    Hm.. właśnie tak chciałem się pobawić ech.... i to był błąd ,ale człowiek uczy się na błędach.Pomęczę się jeszcze z 3 dni do następnej generacji.
    Teraz będzie tarczownik ,wasze sugestie już znam :)

Offline Skuzik

• Użytkownik
    • Wiek nie ogranicza ...
    « Odpowiedź #819 dnia: Lutego 06, 2011, 12:00:02 »
    Jaki polecacie build dla polearmsa  ?

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #820 dnia: Lutego 06, 2011, 13:28:45 »
    Czy ktoś wie o ile zwiększa szybkość broni wpf? Na przykład 100 pkt wpf zwiększa szybkość o ile procent?

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #821 dnia: Lutego 06, 2011, 17:08:26 »
    Nikt nie zna dokładnych wartości, niestety chadz już powiedział, że takich formuł już więcej udostępniać nie będzie i koniec :/

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #822 dnia: Lutego 06, 2011, 18:09:52 »
    Czy to jest najnowsza wersja? http://www.mbrepository.com/file.php?id=2247

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #823 dnia: Lutego 06, 2011, 18:56:54 »
    Tak, to jest najnowsza wersja.

Offline Jurand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #824 dnia: Lutego 07, 2011, 19:21:54 »
    Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi że nie mogę ulepszyć niektórych rzeczy ,po prostu nie mam ich w opcji ulepszania,chciałem zrobić "masterwork strong bow" a tu go ni ma :(